Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

SONY HVR-HD100E serisi MİNİ DV kaset kalite sorunu.LÜTFEN BAKIN. :(

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar,SONY HVR HD100E model kamera ile bir şeyler çektik,malum Mini DV kaset takarak çekim yapabiliyoruz.Sonra kasetçi birine gittim,adam VCD formatına dönüştürecekti,hayır dedim,ben .avi veya .mpeg istiyorum dedim,neyse adam ben VCD'den başka bir formata dönüştürmeyi bilmiyorum dedi,ben de bu işin okulunu okuduğum için dayanamadım ve müsadenizle pcnin başına ben geçebilir miyim dedim,seçeneklerden custom'u seçip kafama göre bir capture yaptım ama elde ettiğim görüntü,bir HD kameradan çok bir el kamerasınınki gibi.Neden böyle oldu.Ben bu ham görüntüyü kesip kesip kurgulayacağım (montaj) için bana ham olarak lâzım ki ben belirli yerlerden kesip efekt ekleyeyim v.s diye.Neden böyle çamur gibi bir görüntü elde ettim ? Boyutuda yüksek olmasına rağmen (3,80 küsur GB) neden böyle çamur gibi ? Bir HD kameranın yapmaması gereken bir durum.

O kasetleri burada kaliteli çevirecek kimse yok.Kime göndersem ki İstanbul'da,Ankara'da,Bursa'da çeviren var mı aramızda ?

Ben o ham görüntüleri EDIUS'ta kurgulayıp reklam filmi çekeceğim ama böyle kötü görüntüler beni soğuttu.Bu ne ya.Ben çekmiş olmasam,neredeyse cep telefonuyla çekmişler diyeceğim.

Şu konuda aradığım çözümü bulamadım,acaba bir bilen açıklayabilir mi ?

Teşekkür ederim.

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Merak edip, sizin için araştırdım biraz..

Sony Vegas programı ile sorunsuz kayıt yapılabildiği söylenmiş bazı sitelerde.. Nedeni de uygun codec bileşeninin, program ile hazır gelmesi imiş..

Kesinlikle codec ve/veya beyaz dengesi sorununuz var gibi görünüyor. Kayıt yaparken kullandığınız codec sizin bilgisayarınızda yüklü olmayabilir veya ayarlarını yapmanız gerekiyor olabilir.

Şu bilgiler işinize yarar umarım..

Yüksek Çözünürlüklü (HD) video

Yüksek çözünürlüklü (HD) videostandart çözünürlüklü (SD) video formatlarının piksel boyutlarından daha büyük olan video formatlarını anlatır. Tipik olarak, standart çözünürlüklü, NTSC ve PAL gibi (sırasıyla yaklaşık 480 veya 576 dikey çizgi) TV standartlarının piksel formatlarına yakın dijital formatları anlatır. En yaygın HD formatlarında 1280x720 veya 1920x1080 piksel boyutu, 16:9 boyut oranına sahip geniş ekran vardır.

HD video formatlarında taramalı ve taramasız çeşitler vardır. Tipik olarak, en yüksek çözünürlüklü formatlar en yüksek kare hızındaki taramalıdır; bu piksel boyutlarında taramasız videoya yasaklı yüksek veri hızı gerekecektir.

Standart çözünürlükte çıktı aldığınızda bile yüksek çözünürlüklü formatta çekme ve düzenlemeden yararlanabilirsiniz. Örneğin, yüksek çözünürlüklü kliplerin kalitesi bunları yakınlaştırdığınızda veya standart çözünürlüklü projeler bağlamında bunları kaydırdığınızda aynı kalır.

HD video formatları dikey piksel boyutları, tarama modu, çerçeve veya alan hızı (tarama moduna bağlı) tarafından atanır. Örneğin, 1080i60 saniyede 60 taramalı 1920x1080 alanın taramalı taranmasını, 720p30 da saniyede 30 taramasız 1280x720 karenin ilerlemeli taranmasını belirtir. Her iki durumda da, kare hızı yaklaşık saniyede 30 karedir.

Adobe dijital video uygulamalarında farklı yüksek çözünürlüklü formatlarla çalışılması amacıyla tasarlanmış hazır ayarlar vardır. Karşınıza çıkabilecek en yaygın yüksek çözünürlüklü video formatlarından bazılarında şunlar vardır:
Yüksek çözünürlüklü video kayıt formatları

AVCHD (Gelişmiş Video Codec Bileşeni Yüksek Çözünürlüğü)
Yüksek çözünürlüklü format dosya tabanlı (teypsiz) kameralar için MPEG-4 AVC video codec bileşeni temelindedir. AVCHD Sony ve Panasonic tarafından tanıtılmıştır. AVCHD hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki AVCHD makalesine bakın.

DVCPRO HD veya DVCPRO100
Panasonic’in DVCPRO formatının yüksek çözünürlüklü çeşidinde DVCPRO25 ve DVCPRO50 de vardır. bu arada, DVCPRO25 ve DVCPRO50 sırasıyla 25 Mbit/s (saniyede mega bit) ve 50 Mbit/s veri hızlarını destekler, DVCPRO HD 100 Mbit/s veri hızını destekler ve bu nedenle DVCPRO100 adını da alır. DVCPRO HD çekimi Panasonic P2 ortamına yakalanabilir. DVCPRO HD hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki DV kısmına bakın.

HDCAM
Sony’nin Digital Betacam formatının yüksek çözünürlüklü şekli. HDCAM SR adlı çeşidi, videoyu üstün renk örnekleriyle ve daha yüksek bit hızında kaydetmek için daha yüksek parçacık yoğunluğuna sahip teyp kullanır. Ancak, HDCAM SR'yi yalnızca tek kameraları destekler, web kameraları desteklemez. HDCAM ve HDCAM SR hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki HDCAM makalesine bakın.

XDCAM HD ve XDCAM EX
Sony tarafından dosya tabanlı (teypsiz) kameralar için geliştirilmiş yüksek çözünürlüklü formatlar. XDCAM HD ve XDCAM EX hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki XDCAM makalesine bakın.

HDV
Farklı şirketlerin birlikteliğiyle geliştirilmiştir; standart miniDV kaset ortamında kodlanacak yüksek çözünürlükte videoyu etkinleştirmek için HDV, MPEG-2 sıkıştırmasının bir biçimini kullanır. HDV hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki HDV makalesine bakın.

Yüksek çözünürlüklü codec bileşenleri

H.264
Blu-ray Disk ortamı ve FLV |F4V formatlarıyla ilgili yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen MPEG-4 tabanlı codec bileşenidir. Blu-ray Disk ortamı ve FLV |F4V formatları hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki H.264/MPEG-4 AVC makalesine bakın.

V210
YCbCr bileşeninde 10 bit 4:2:2 hızında yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen sıkıştırılmamış codec bileşeni. Sıkıştırılmamış Microsoft AVI formatı tarafından desteklenir.

UYVY
YUV 4:2:2'de yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen codec bileşeni. Sıkıştırılmamış Microsoft AVI formatı tarafından desteklenir.

MPEG2
Blu-ray Disk için yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen codec bileşeni. Dosya uzantıları: .m2v, .wav (yalnızca ses).

VC-1
Windows Media Video için yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen codec bileşeni. VC-1 hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki VC-1 makalesine bakın.

Windows Media Video 9
Windows Media Video için yüksek çözünürlükte kodlamayı destekleyen codec bileşeni. Windows Media 9 hakkında daha fazla bilgi için Wikipedia web sitesindeki Windows Media Video makalesine bakın.

Kaynak

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar,SONY HVR HD100E model kamera ile bir şeyler çektik,malum Mini DV kaset takarak çekim yapabiliyoruz.Sonra kasetçi birine gittim,adam VCD formatına dönüştürecekti,hayır dedim,ben .avi veya .mpeg istiyorum dedim,neyse adam ben VCD'den başka bir formata dönüştürmeyi bilmiyorum dedi,ben de bu işin okulunu okuduğum için dayanamadım ve müsadenizle pcnin başına ben geçebilir miyim dedim,seçeneklerden custom'u seçip kafama göre bir capture yaptım ama elde ettiğim görüntü,bir HD kameradan çok bir el kamerasınınki gibi.Neden böyle oldu.Ben bu ham görüntüyü kesip kesip kurgulayacağım (montaj) için bana ham olarak lâzım ki ben belirli yerlerden kesip efekt ekleyeyim v.s diye.Neden böyle çamur gibi bir görüntü elde ettim ? Boyutuda yüksek olmasına rağmen (3,80 küsur GB) neden böyle çamur gibi ? Bir HD kameranın yapmaması gereken bir durum.

O kasetleri burada kaliteli çevirecek kimse yok.Kime göndersem ki İstanbul'da,Ankara'da,Bursa'da çeviren var mı aramızda ?

Ben o ham görüntüleri EDIUS'ta kurgulayıp reklam filmi çekeceğim ama böyle kötü görüntüler beni soğuttu.Bu ne ya.Ben çekmiş olmasam,neredeyse cep telefonuyla çekmişler diyeceğim.

Şu konuda aradığım çözümü bulamadım,acaba bir bilen açıklayabilir mi ?

Teşekkür ederim.

dostum eğer gönderebilirsen ben bi kontrol edip sana capture yapmaya çalışayım

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
skyfox , öncelikle çok teşekkür ederim,bende zaten capture (?) ettiğimiz dandik programdan "kıllanmıştım."Çünkü custom seçeneğinde bile çok kısıtlı seçenekler vardı.mpeg 1 ile mpeg 2 vardı sadece.Frame rate seçeneği falan vardı ama o programa göre en iyi seçenekleri tercih etmeme rağmen bu kadar kötü bir görüntü çıktı ortaya.Sesi ayrı,görüntüyü ayrı capture etti.Bu beklediğim bir durumdu.Zaten kurguda birleştirdim,o problem değil ama görüntü inanılmaz berbat.O açıdan anladım ki bu kasetler Mardin'de bu şartlarda capture edilemez.

- - - - -

poyrazhan 55 , abi çok teşekkür ederim.Benim mail+msn adresim *************** Kargo dahil tüm ücret benden,ilgine teşekkür ederim.Yeter ki HD görüntü elde edelim.İnan o kadar mücadele edip,o kadar yasal izin alıp,o kadar yorulup çekim yaptık ki,sonra kasetçi adama kaset başı 5 lira verip capture ettirince tam anlamıyla bir hayâl kırıklığına uğradık.Bizim hayâlimizdeki 1080i görüntü bu değildi.Zaten bir çok HD klip+filmimiz var ve elde ettiğimiz görüntü bu klip+filmlerle kıyas bile edilemez.Codec sorunudur kesin.Bu arada olumlu olan tek şey şu;capture ettiğimiz kasetlerin içindeki görüntülerin sadece bir bölümü bizim çekimlerden oluşuyordu.Diğer çekimler sipariş bir çekimdi.Yani bir okulun etkinlikleriydi.Bizim kaset bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında dolacak,ki çekimlerde o gün bitecek.Adresini öğrenip,hemen kargolarım abi.
Teşekkür ederim.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yazmayı unutmuşum;

buradan da ulaşabilirsin abi,nasıl kolayına gelirse.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yazmayı unutmuşum;

buradan da ulaşabilirsin abi,nasıl kolayına gelirse.

dostum sen beni ekle msn den görüşelim yada bana seni arayabileceğim bir telefon ver ben seni arayayım madem öğrencisiniz bu kadar emeğinize yazık olmasın daha öncede birkaç öğrenciye dönem ödevlerinde yardımım dokunmuşu inşallah sizede bir yardımım olur
********** sana mail olarak kendi telefonumuda yolladım müsait olunca beni arayabilirsin