Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Spectrami Seikomu

apostrof reklam

🌱Yeni Üye🌱
ben ankaradan apostrof reklam. bende hem saatçioğlundan aldığım 8 kafalı spt 510 35 pikolitre makine var hemde optimumdan aldığım maxima 8 kafalı konika minolta 14 pikolitre makina var. her ikisinede aynı anda aynı işi aynı pasta ve aynı hızda gönderiyorum, iş 24m2 optimumdan aldığım konika kafalı maxima işi bitirdiğinde daha seiko kafalı makina işin yaklaşık yarısında oluyor yani konika kafalı maxima seıko kafalı makınadan 2 katı daha hızlı.baskıları karsılastırdıgında konıka kafalı maxımanın baskıları ıç mekandan bı farkı yok.ve noktaları seıko kafalı makınadan 3 te 1 daha küçük.her ıkı makınada baskıyı göndermeden önce kafaları temızledım.seıko kafalı makında baskı sırasında 3 .4 kere temızlık yaptım.konıka kafalı makınadahıç temızlık yapmadan bıtırdı işi.skonıka kafalı makınada temızlık esnasında seıko kafalı makınaya göre 10 da bırı boya tüketüyo.hepinize gönul rahatlıgıyla konıka kafalı maxımayı önerırım...

ADK3434

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşların dediği gibi bencede seıko ama yanlız bu cihazların içinde iyi olan ve kotu olanları var dıye duydum bana piyasanın tavsiyesi Seıko Japon PHAETON UD-3206S VE UD-3208S model alabılırsın dedıler sende sor

optimumreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.optimumreklam.com
arkadaşların dediği gibi bencede seıko ama yanlız bu cihazların içinde iyi olan ve kotu olanları var dıye duydum bana piyasanın tavsiyesi Seıko Japon PHAETON UD-3206S VE UD-3208S model alabılırsın dedıler sende sor

Arkadaşım bahsettiğin makine çin malı ve altyapısı infinty.
Yine sallamışsın

teknik servis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tanıyan, bilen, kullanan bilir.... tartışmasız spectraa.......... TEKNİK SERVİS.....

yasinozocal

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.santemedya.com
Bende Konica en iyi kafa diyenlerdenim. Çünkü bütün kafaları kullandım. Ve onca yıllık tecrübeme göre en iyi kF Konica Minolta.

meganem

🌱Yeni Üye🌱
merhaba kalitesi tartışılmaz seiko kullanıyorum aksine maliyeti zaardan daha düşük makina kafaları 35 picolather zaar da kafa noktası 80 picolather dir. boyanın fiyatı 48$ nakit bildiğim kadarıyla van da makinaları var hatta ikinci makinaları geliyor vana özcan reklam

mon

🌱Yeni Üye🌱
Burada yapılan yorumlarda gayet iyi değerlendirmeler olduğu gibi (Örn.Pele) sadece makine satışına yönelik yorumlarda özellikle tek bir kişi tarafından yapılmıştır.
Baskı Makinesi almadan önce karar vermemiz gereken ilk unsur hangi kafa teknolojisi benim ihtiyacımı karşılardır. Buna karar vermek için 3 soruyu cevaplamamız gerekir.
1.müşterilerimiz bizden hangi işler için baskı istiyor.(araç kaplama , tabela , iç mekan, billboard)
2.müşterilerimiz bu baskılar için ne kadar para öder. Rakip firmalar kaç liradan baskı yapar
3.Ayda kaç metrekare baskı yaparım.

Eğer bir firma çoğunlukla iç mekan baskı yapıyorsa ve müşterileri bu işin karşılığını hakkıyla ödüyorsa kullanması gereken kafa teknolojisi 9pl. ve daha küçük damla boyutlarında baskı yapan kafalardır. (Örn. Epson, Konica)

Başka bir firma araç kaplama, tabela ve cephe giydirme gibi işlerle uğraşıyorsa kullanması gereken kafa teknolojisi 80 pl. damla boyutlarında baskı yapan kafalardır. Çünkü tam solvent boyalar daha uzun süre dış mekanda bozulmadan kalır ve ilave laminasyon işlemi yapmanıza gerek yoktur. (Örn. Xaar, Spectra) Eğer firma yetkilisi benim zaten baskı miktarım çok değil ben laminasyon yaparım derse 80pl nin altında damla boyutlarında baskı yapan Seiko, Konica, Xaar veya Spectra kullanabilir.

Billboard ve yoğun(Ayda 3500 metrekare ve yukarısı) dış mekan işi yapan firmalar ise yine 80 pl. damla boyutlarında baskı yapan kafaları tercih etmeliler ama hızdan dolayı yüksek performansla çalışan Xaar 500 yada Spectra 256 serisini kullanmalılardır.Bu firmalar için boya maliyetleri çok önemlidir. Konica yada Seiko tercih ederlerse her sene bir BMW 320 parasını boya farkı olarak öderler.

Şimdi bazı ithalatçı firmalar muhakkak 35pl, 14 pl. yada 42 pl lik kafalarda dış mekan için diyeceklerdir ama bu kafalara tam solvent boyayı bastığınız zaman kafalarda tıkanma yaşanır ve bu yüzden bu kafalarda tam solvent yerine seyreltilmiş boyalar kullanılır ki bu da açık havada erken solmalara ve araç kaplamada laminasyonsuz iş yapamamaya sebep olur.Ayrıca boyaları 80 pl. lik kafaların boyalarına göre daha pahalıdır.
Öyleyse bu kafalar neden yapıldı derseniz;
Cevabı : 80 pl. nin altında damla püskürtebilen kafalarla dış mekan baskı almak istiyorsanız UV Makinelerle UV boya kullanmanız gerekir. Çünkü UV boyalar solvent boyalar gibi bu küçük damla ateşleyebilen kafaları tıkamaz.
Mesela Spectranın da Xaar ında 80 pl. nin altında ateşleme yapan (50pl, 40 pl, 30pl, 6pl) kafaları mevcuttur ve yıllardır bunlar UV makinelerde kullanılmaktadır.
Dünyada artmaya başlayan UV teknolojisi , ucuzladıkça bu ürünler Türkiyede de görülecektir. Esasen Seiko ve Konicanın bütün hazırlığı bu yeni teknoloji içindir, fakat Türkiye deki ithalatçıların bu kafaları dış mekanda solvent boya ile kullanmaya çalışmaları sonucu reklamcıların aklı karışmıştır.