Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

t-shirt baski icin yardim

sbryldrm

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.thinkmedya.com
Arkadaşlar merhaba, konu dikkatimi çekti ve merak edip araştıran arkadaşlar gibi ben de bu süreci yaşadığım için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Kullandığım makina: Polyprint olarak geçiyor. Bir çok kişi bu markayı bilmez. Polyprint aslında baskı yazılımının adıdır ve bu makina Yunanistan'daki mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Yapı olarak Epson sistem, g5 Kafa, Özel üretim mekanizma sisteminden oluşuyor. 8 adet toner haznesi olup, 4 tanesini CMYK için 4 tanesini de beyaz boya için kullanıyorum. Boyanın kalitesi 2 açıdan önemli;
1- Baskınız güzel olur
2- Dandik boyalar 3-4 günde kuruyabilirken, kaliteli boyalar 15 günden fazlaya kadar bile dayanır.

Not: Boya kurumasından kastım, boyanın kafada yada aktarım organlarında koruyarak makinanın çalışmamasını neden olması durumudur.

Biraz elektronikten anlayan arkadaşlar, kendileri yazıcı alıp modifiye edip yapabilir evet ama bunlar ile ancak zevk olarak kendimize tişörtler basar, hatalı baskıları umursamaz tekrar basar ve sonra giyeriz :) Ama bir firma ile anlaştınız size 300 tişört 10 gün sonra isterim dediği an patlarsınız, çünkü yetiştirebilme şansınız sıfır.

Bendeki makinaya tişörtü yerleştirdikten sonra tek yapmanız gereken işi Print etmek. Tabla olarak isimlendirdiğimiz alan tişörtün giydirildiği ve otomatik olarak ileri geri hareket edebilen (Yunanistan'lı mühendislerin geliştirdiği kısım) bir yapı. Tabi bu kadar basit değil, tablanın aşağı yukarı hareketi, kafaya çarpmaması için uyarı ikaz sistemi, tablanın manuel olarak içeri dışarı çıkartılması gibi fonksiyonları olup asıl mahareti, sizin programda ayarladığınız ölçülendirme boşluklarına göre kusursuz şekilde baskıyı başlatmadan önce kendi pozisyonunu ayarlamasıdır.

Baskı Aşamaları Şu şekilde;

Beyaz Tişört: Tişörtü düzleştirmek için (kırışık değil ise gerek yok) fiksleme (press denen makinanın asıl adı) makinasında ütülerim, sonra baskı makinasının tablasına tişörtün baskı yapılacak yüzeyi üste gelecek şekilde giydiririm ve düğmeye basarak tablayı içeri gönderirim, sonra programdan tasarımı print ile baskıya gönderirim. Baskı büyüklüğüne ve renklere bağlı olarak bu süre değişse de ortalama 2dk da baskı biter ve tişörtü 10-15 dk kurumaya alırım, son olarak da fiksleme makinasına koyarak işlemi tamamlarım.

Renki Tişört: Yukarıdaki adımlara ek olarak baskı öncesinde kompresör ile beyaz boyanın tutunabilmesi için özel bir solüsyon sıkılır ve sonra fiksleme makinasında 20 saniye kadar bekletilerek solisyonun kuruması sağlanır. Sonra baskı aşamasına geçilir, burada tasarımın spot yapılması gerekiyor ki çok basit Photoshop için hazır ayarı var düğmeye basıyorsunuz hallediyor. Sonra print diyorum ve baskı önce sadece beyaz mürekkep kullanılarak yapılıyor ve arkasından tekrar baskıya giriyor bu sefer beyaz olan baskının üzerine CMYK baskı yapılıyor. Bu şekilde tişört kumaş rengi ne olursa olsun sizin baskınızın rengi etkilenmemiş oluyor.

Önemli: Solisyonun uygulamasını ne kadar iyi yaparsanız baskınızın kalitesi de o kadar iyi olacaktır. Çünkü solisyon beyaz boyanın kumaşa tutunmasını sağlıyor.
Tişört Konusu: Ben yıllardır kumaşçılık ile uğraşan bir tanıdıktan alıyorum. Piyasada konuşulan rakamlardan üst alıyorum ama en ufak bir problem yada şikayet söz konusu olmadı. Ne çeker, ne salar gerçekten üst seviye kalitede. Zaten e-ticaret sitesi kurup işi markalaştırdığım için kalite benim için önemli. Piyasada 6-7TL ye de tişört alırsınız ama dokunduğunuz zaman direk anlarsınız ne kadar dandik olduğunu.


Tişört baskısında copy center’larda yapılan transfer baskı ile bu baskı tekniğinin en ufak bir benzerliği yoktur. Transfer mantığında çalışma plastik olarak kesilip yüksek ısı ile kumaşa yapıştırılır ve baskı tamamen plastiktir. Daha ilk yıkamada çatlama ve deforme dökülmeleri olabilir. Ayrıca baskı alanına dokununca elinize plastik dokusu gelir ve bu baskı alanı asla nefes alamadığı için tişörtü giyen kişiyi terletir. Ancak benim anlattığım bu bazlı boya baskısında, dokununca elinize kumaş dokusu gelir ve tişört nefes alma özelliğini kaybetmez.

Her türlü konuda konuşabiliriz tarztisort(et)gmail.com mail adresim. www.tarztisort.com web sitem.

Bu arada elimdeki sistemi anlaşabilirsek devir etmek / satmak istiyorum. Özel hayatımdaki değişiklikler nedeni ile severek yaptığım bu işi bitirmek zorundayım.

Sabri YILDIRIM
 

Printec

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
5 Tem 2018
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Affınıza sığınarak yukarıda verilmiş bazı yanlış bilgileri düzeltmek isterim. Herşeyden önce transfer baskı %100 pamuk kumaşa olmaz diye bir şey yok. Doğru kağıt ve teknikle çok rahat ve hızlı bir şekilde oluyor. Hatta daha da genişleterek her türlü kumaşa (doğal, sentetik, beyaz renk koyu renk, naylon yağmurluk, keten çanta...) transfer baskı yapabilirsiniz. Bunun için de çok yüksek bir makina yatırımına ihtiyacınız yok. Uygun fiyatlı bir tonerli yazıcı (lazer yazıcı) ve bir ısı presi yeterli. İleri seviyede beyaz tonerli yazıcılarla yapabileceğiniz işler daha da artırabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgiye internet sitemizden
https://printec-online.com/transfer-kagidi/
Ulaşabilirsiniz.

Ayrıca YouTube kanalımızda da neredeyse bütün ürünlerimizin uygulama videoları bulunmaktadır. Üye olursanız çok mutlu oluruz.
https://www.youtube.com/channel/UCSJg7HixU_L_H1EemtQDfCQ

Saygılarımla,
Selim Coşarcan
 

transfermatik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
25 Şub 2019
Mesajlar
28
Tepkime puanı
0
Açık Zemin Pamuklu Transfer Kağıdı Kullanım Klavuzu. 10 Paket Alanlara Yüzde% 30 indirim Kargo Bedava.

Paket İçeriği:

100 Adet Pamuklu Transfer Kağıdı Kargo Bedava.

200 Gr Polyester Tozu : Not: 1000 Adet Kağıt Alımlarında Toz 4 Kg Gönderilir.



Nasıl Baskı Alınır:

Yazıcınız hangi marka olursa olsun sadece mürekkep püskürtmeli ink jet yazıcılar da her çeşit mürekkep boya ile her çeşit yazıcı ile kullanılır. Baskı alınırken kağıt türü düz kağıtlar seçilmelidir. Kağıdın mavi yüzeyine yani kaplamalı yüzeyine baskı alınmalı, kağıdın mavi tarafı size bakacak

şekilde yazıcıya konmalıdır. Ve çıktı alındıktan sonra elinizi baskılı bölüme lütfen değdirmeyiniz.



Hangi Yazıcılarda Kullanılır:

Jelli Süblimason Yazıcılar da güvele kullanılır.

Bu pamuklu transfer kağıdımızı bütün yazıcı markalarında kullanabilirsiniz. Ama unutulmaması gereken sadece ink jet yani mürekkep püskürtmeli

yazıcılar da kullanabilirsiniz. Lazer yazıcılarda bu ürünü toner li yazıcılarda kullanamazsınız.





Yazıcıdan Baskı Aldıktan Sonra Pamuklu Tişörte Baskı Nasıl Yapılır:

Kağıdımızın dan çıktı alındıktan sonra büyük bir dikkat içinde kenarlarından tutarak boyalı mürekkepli kısımlara hiç bir şekilde elimizi parmağımızı değdirmiyoruz.

Mürekkep kağıdımızın üzerinde tam olarak kurumadığı için baskımız bozuk çıkmasın diye hemen polyester tozumuzu üzerine döküp dikkatli bir şekilde yayıyoruz.



Dikkat: Kağıdın üzerinde kalan fazla tozu da transfer tozunun bulunmadığı bir yere biraz daha dökülmesi için silkeliyoruz. Eğer transfer tozunun bulunduğu yere kağıdı silkelerseniz mürekkepli bir şekilde tozun düşme ihtimali yüksek o yüzden bunu önermiyoruz.

Baskı 180 derece 60 saniye olmalıdır kağıt soğuduktan sonra ılıkken çıkarılmalıdır.



Baskı Dereceleri Ve Süreleri Nasıl Ayarlanır:

Bu kağıt profosyonel tişört baskı makineleri ile kullanıma uygundur ütü ve buharlı pres ütü ile kullanımına uygun değildir.

Tişört baskı makinasını 180 derecede 60 saniyeye ayarlayınız.

Baskı alıp polyester toz ile kapladığınız kağıdı mürekkepli kısmı yukarı gelecek şekilde prese koyun ve bir kaç cm kalacak şekilde kürleyin yani polyester toz erisin kürlemeden kasıt budur.



Presin üst kısmı 180 derece olunca en az 40 veya 60 saniye tutun baskı kalitesi daha iyi olacaktır. Baskı 180 derece 60 saniye olmalıdır kağıt soğuduktan sonra ılıkken çıkarılmalıdır.

Kağıt kullanım videomuzu da izleyebilirsiniz.



Ütü İle Baskı Yapılabilir mi?

Mağlesef ütü ile baskı yapamazsınız. Tişört baskı presinizin olması gerekmektedir www.transfermatik.com sitemizde bu makineleri bulabilirsiniz.0541 341 29 96



Koyu Renkli Kumaşlara Baskı Yapılır mı?

Mağlesef koyu renkli tişörtlere bu kağıt baskı yapmaz ama varak baskı yapabilirsiniz koyu renkli tişörtlere bu kağıdı kullanarak.



Dikkat Edilmesi Gereken Kulanım Hataları:

1-) Kağıdımızın mavi yüzeyi bize bakacak şekilde yazıcıya konup çıktı alınması gerekiyor.

2-) Kağıdımızı baskıdan sonra mutlaka polyester tozu ile kaplamalı artan dozu dışarı silkelemeliyiz.

3-) Kagıdımızı polyester toz ile kapladıktan sonra mutlaka makinede kürleme yapmamız gerekmektedir.

4-) Baskımızı soğuyunca ılıkken tişörtün üzerinden çıkartmanız gerekmektedir sıcakken çıkartmayınız.



Maliyeti düşük ve pamuklu ürünlere baskı rekabeti ve kaliteyi arttıran ürün aldığınız teşekkür ederiz.
 
Üst