Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabela grafikerliği

badreligion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
9
Temmuz'dan beri tam 7 iş görüşmesine gittim hepsi de kabul etti. Bundan hariç iki tane oldukça kurumsal büyük bir tabela firmasıyla görüştüm. İkisi de tamam çalışmaların, çizimlerin güzel de malzeme bilmiyorsun diye almadılar.

Diğer kabul olunan iş yerlerine de gitmeme nedenim, açıkçası kendime güvenemiyorum, freelance çok iş yaptım ama bu rahatlık yüz yüzüyken olmuyor işte ve açıkçası istenilenler de bitmiyor. Her şey gözümde dağ gibi büyüyor. Nedenleri bu oldu.

Şimdi sormak istediğim, bu tabela grafikerliği nasıl oluyor, malzeme nedir, neler yapılır, bilgi verecek birileri var mı. Çünkü diğer işlere göre tasarımın rolü daha az oynuyor gibi geldi ve açıkçası ben de tasarımı kendim için, başkası için yapmak istemiyorum. Tabi ki tasarım olacak ama tasarım yoğunluğundan bir nebze de kaçmak amacım.
 

Benzer konular

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
3,603
Tepkime puanı
181
Çok cin gördüm seni yalnız. ;)
Tasarım yoğunluğundan kaçsan da iş yoğunluğundan kaçamazsın heleki tabelacılarda..
Henüz piyasanın kokusunu almamışken öneri üzerine 1-2 günlük bir tabelacı tecrübem olmuştu.
Gittiğim yer oldukça vasattı dolayısıyla tüm tabelacılar öyleymiş gibi geliyor. Pis, dağınık, vs..

Geçen aylarda işten çıkma ihtimalim vardı hemen tecrübeli eleman arayışına girdiler.
Yani düşünüldüğünde bir bakıma haklılar özellikle yoğun çalışan bir iş yeri deneyimsiz eleman alıp yetiştirmekle zaman kaybetmek istemiyor.
Diğer açıdan fazla elamanın olduğu bir işyeri (ki tabelacılar tek elemanla çalışmazlar) yeni elemanı yetiştirebilir düşüncesindeyim.
Sen de anladığım kadarıyla çok deneyimsiz değilmişsin. Malzemeyi öğrenmen çok zamanını almaz.
Bir dahaki görüşmende hızlı öğrenme konusunu özellikle belirtmeni öneririm. İşveren azimli çalışanı sever o imajı vermen senin için artı olur.

Sorun için sırayı tabelacı arkadaşlara bırakayım.. Başarılar.
 

badreligion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
9
Cin değil de biraz boşvemişlik üşengeçlik vs gibi:) Tabela imalat yeri haliyle öyle pis, dağınık yer oluyor zaten orası firmanın arkasında. Firma dediğim gibi oldukça elit güzel bir yer. Ofis ortamında olacağım için çoğunlukla orayı çok görmeyeceğim. Yani ofis ortamı oldukça güzel bir yer.

Amacım zaten tasarım yoğunluğundan kaçmak, iş değil. Tasarım da olunca x2 oluyor iş yoğunluğuyla:) İş yoğunluğu olsun da sorun değil.

Şu an yine iki yer var bakalım son bir kez tabela sınavını deneyeceğiz, olmadı önceden grafikerlik yaptığım yerde birlikte çalıştığım arkadaş var. Şimdi kışın çok yoğun oluyorlar ona da sormak istemiyorum ama bunlar da olmadı onun yanında artık yazın bu işi bi süre ücretsiz öğreneceğiz. Çünkü yazın az işleri oluyor. Bakalım artık sağ ol.
 

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
3,603
Tepkime puanı
181
Hemen de savunmaya geçmişsin 🤭
Benim bahsettiğimde atölyeydi fakat masalar ve bilgisayar da pis olmamalı yani.

İşten kaçmıyorsan amacına ulaşacağına inanıyorum.
Hedeflerini belirlemişsin önemli olan bu..
 

badreligion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
9
Gördüğün gibi çalışmak istediğim yeri daha çalışmadan bile savunuyorum, sahipleniyorum değer bilmiyolar 😂 . Şaka bir yana şu 7 iş yeri bile el üstünde tuttu o kadar imkan sağladı, değerin en üstünü sağladı, çalışmadık.

Neyse evet artık bunlar da malzeme bilmiyorsun diye tutturursa, yaza arkadaşın yanında çalışacağız. Bu sektör daha rahat, reklam ajans ve firma grafikerliğinden. Dediğim gibi tasarımdan az da olsa kaçmak olay, yoksa kendim yapıp satarım, neden başkasına kazandırayım reklam ajansında.

Neyse sağ olun tekrardan bakalım yapcağım çok şey vardı da işte bu iş psikolojimi mahvetti. Hayırlısı be😂
 
Üst