Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tabelacılık

erkan01

🌱Yeni Üye🌱
olay bu kadar da karmaşık değil bence abartmayalım,bu işi hakkıyla yapan kaç kişi tanıyorsunuz, Adana' da tanıdığım 15/20 kadar tabelacı var saysan işini düzgün yapan 3-5 firma çıkmaz, artık bu sektör ajansların olmaya başladı ve üretie de profesyonel ( yani işletmeci mantığı ) yerleşmelidir ki, adamlar Çin' den tabela getirmesinnnn. Anlayacağınız ustalar atölyesine çekilecek, piyasaya girmeyecek, işletmeciler de gereken yatırımı yapıp, profesyonel olmayan bu sektöre biraz ciddiyet ve profesyonellik getirecek arkadaşlar. Siz ya da biz ne dersek diyelim sektör çok yakında ( 3-5 yıl gibi ) buna doğru hızla gidiyor. O zaman hem kalite artacak işini iyi yapan para kazanacak, hem de sektör büyüyecek, şimdiye kadar kaç tabelacı bu sektörü büyütmüş, ben de tabelacıyım ama maalesef mesele bu, herkes gardını ona göre alsın ve profesyonelleşmeye başlasın, SAYGILAR ..

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tüm arkadaşların fikirlerine katılıyorum .Burada ne kadar sektörü düzeltmeye çalışırsak çalışalım sonuç olarak bir şey degişmez.Öğünmek gibi olmasın Tabelacılıktan emekliyim.
İzmirli işveren yapılacak reklamlarını İstanbullu firmalara verirse sonuç budur. izmirde reklamcımı yok her köşe başında bir tabelacı var.Şimdi isimlerini yazsam reklam olur. boş verin arkadaşlar biz konuyu saptırmadan Bilgilerimizi paylaşalım,uzaktan yakından yardımcı olalım birbirimize.Çalışalım,dürüst olalım işlerimizi hakkıyla yapalım,sorunlarımızı paylaşalım umarım herkese yardımı olur herkes faydalanır. unutmayalım bilgi paylaştıkça çoğalır

alkan51

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar
ledli eczane (E) tabelası boyutlarınadan haberiniz varmı?nedir?

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben şuan hem matbaa hemde tabela üzerine çalışıyorum
tabelacılık zor meslek
bu işi yapmadan önce birkez daha düşün
o kadar para yatıracan ama , ya çalışmazsa ,müşteri toplayamazsan,
bu işin kurdu olan adamların arasına dalacan ,sana yedirirlermi?
tutturabilirsen temiz ve güzel para var.

alkan51

🌱Yeni Üye🌱
eczane tabela bilgisi için teşekkürler...

akgrafi

🌱Yeni Üye🌱
Slm kardeş ben uzun zamandır reklamcılıkla uğraşıyorum Türkiye'de fırçadan folyoya ilk geçenlerdenim şimdi isviçrede reklamcılık yapıyorum sana tavsiyem hayal gücün ve cesaretin yoksa bu işe girme ve reklamcılığı önce sevmelisin para ikinci plana gelir yaptığın işi önce sen beğenmelisin sonra müşteri beğenecek gün geçtikçe piyasa ve teknoloji değişiyor ben şahsen yetişemiyorum ve birde müşteri işi bilmiyorsa para veriyorum diye burnundan getiriyor bunları göze alıyorsan ölç tart biç ona göre gir bu işe hadi sana başarılar

Moderatör tarafında düzenlendi:

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım
Tabelacı Sabırlıdır
Tabelacı Becereklidir
Tabelacı Ticareti iyi yapandır
Tabelacı zekidir
tabelacı tasarımcıdır (üretebilir)
Tabelacıya göre zor yoktur.en zor işleri bile yapmalıdır.
Bu özellikler sende varsa bu işi yapabilirsin...

parana ve makinana gelince 160'lık bir infinity ve bir plotter senin işini görür.

kardeş gerekli malzemelerin şunlar

1. Baskı makinesi
2.Plotter
3.baskı malzemeleri (vinly, folyo, one way vision gerekirse mesh, vb...)
4.İyi bir bilgisayar
5.Plotter folyoları transfer bantlar
6.Kaynak makinası
7.germe aparatları
8.Demir konstrüksyon.(profil)
9.Komprasör
10.matkap

yani bunları demir atelyesi diye gruplandıralım anlarsın.

aklıma gelenler bunlar.daha çok çok şeyler varda şimdilik bunlar geldi aklıma inşallah iyi bir reklamcı olursun..

Aslında en gerekli şey ise azim hocam

catakreklam

🌱Yeni Üye🌱
sevgili kardeşim bence önçe pişmelisin nasıl mı bu işe girmek istiyorsan bir den dükkan açma piyasayı bir yokla talep nasıl ajanslık yap işi al başkasına yaptır işi öğrenmem acısından sana çok faydalı olacaktır sonra işyerini açerken fikrin olur kimlerle calışacağını bilirsin nasıl yürüdüğünü bilirsin müşteri ile uğraşmak çok zordur reklamcı hem beyni ile calışan hemde bedeni ile calışan insandır malzemelere gelince onlar kolay ama işi bir öğren paranı heba etme akıllı düşün olayı biraz dışartıdan takip et

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
genel olarak herkes aynı fikirde hiç bi deneyimin yoksa hemen atılma

ek olarak hangi ildesin tabela reklam sektörü potansiyel acısından nasıl onu bi incelemelisin yoksa bu gün acarsın dükkanı 1 seneye kalmaz kapatmak zorunda kalırsın

bu arada makine fiyatlarını soruyonuz o alınacak makineye göre değişir
plotter: kimisine 60lık yeter kimisi büyük düşünür 100lük - 120lik ister
baskı makinesi: dıs mekan, iç mekan, iç mekan kalitesinde dış mekan çeşitleri var
cnc freze: ebatları ve özelliklerine göre fiyatlarda degişiyor tabii

ama bencede madem bu iş yapcan
önce işi al yaptır sonra git taktır hemen büyük işlere girme
duruma göre kararını verirsin belkide bi bakmıssın ajans türü çalışmaya baslarsın

capari

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.reklamya.com
tabelacılık için ekip şart. ekibe yeticek kadar iş potansiyeli varsa tabelacı olarak başla! olumlu yada olumsuz yönde etkilemek istemem ama bu işte en az 1 senede tecrübe için çalışman gerekecektir (tasarım,üretim,montaj). çok emek ve zaman çalan bir iştir. işe başlamadan tüm gezilerini, uzak arkadaş, akraba ziyaretlerini bitir sonra başla:) Karar verdiysen dönme, yolunda başarılar. detay için özelden mesaj atabilirsin.

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadasım yeni şey daha ekliyorum
hani hangi ildensin dedim bi cevap yazmamıssın
forumun 2. el bölümünde bi agbeymis marmaristeki dükkanını devren satısa çıkarmıs bulundugun yere yakınsa ilgilenirsen hazır dükkan bellirli müsteriside vardır oranın bence bi irtibata gec

arifcoskun

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba. Okul bitti, askerlik de bitti ve şimdi işsizim. Daha önce bir halkla ilişkiler ajansında medya yönetmenliği yapıyordum. Fakat bazı sebeplerden dolayı ailemin yaşadığı yaklaşık 50.000 nüfuslu ilçeye dönüş yapmak zorunda kaldım.

Tabelacılık yapmak istiyorum. Pazar uygun. Yaklaşık 50.000 ytl nakitimiz var ve gerekiyorsa kredi çekebilecek durumdayım. Gerekli olan parayı finanse edecek olan babam işi öğrenmem için beni tabelacı bir aile dostumuzun yanına gönderecek. Fakat bu arada benden araştırma yapmamı istedi.Gideceğim amca biraz eski topraktır.... Yaklaşık 2 haftadır aramama rağmen fazla bir bilgiye ulaşamadım.

Ricam;

Tabelacılık yapabilmek için ne bilmem gerekir?

Ne tür araç gereçlere, makinalara sahip olmalıyım?

Plotter, dış mekan dijital baskı makinası, mürekkep, folyo vb. ürünleri nerelerden temin edebilirim? Dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?

Sektörün kötü ve iyi yanları neler?

Matbaa gibi diğer tamamlayıcı işletmelerle ilişkiler...?

...gibi sorularımda bana ve benim gibilere yardımcı olmanız, bilmemiz gereken önemli noktaların altını çizmeniz.

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.

Selam. Tesadüf eseri google de araştırma yaparken grafikerler.net'e rastladım.ve mesleğim gereği hemen üye oldum. sitede dolaşırken sizin yazınız dikkatimi çekti.Ben yaklaşık 20 yıldır tabela işleri ile uğraşmaktayım.Öğrenmek istediğin ve takıldığın şeyleri e-mail yoluyla sorarsan yardımcı olmaya gayret ederim. Kolay gelsin başarılar dilerim.

ayber39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam
ben bu işe sadece merek ve sevdıgım ıçın başladım..Dogrusu bu konuda çok net bır bılgıye sahıp degıldım.Gıttım bır arkadaşın ıkııncı el kesım sıstemını aldım malzemesı ıle beraber.Bulundugum yerde daha once acık hava reklamcısı olmadıgı için avantajlı ıdım..Isıklı ısıksız tabela,germe,dıgıtal baskı gıbı tum dalları yaparak ve deneyerek vede sızler gıbı profesyonellerden bılgıler ısıgında bır yerler egetırdım ışletmemi..Tavsıyem şu..Arkadşım şu soruyu kendine sor...Bu işi sevıyormusun...Esnaflık yapabılırmısın?

zombi1976

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım ben bu işi 15 seneden beri yapıyorum benım sadece folyo kesım makınam var eğer oratklık duşunursen benı ara

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gel vatandaşım sende gel.Tabelacılık yapacaksan başımız sağolsun o sanat çoktan öldü. reklamcılık dersen graficar gerekeni özetlemiş.Şimdi sen girersin yeni testi suyu soğuk tutar yatırdığın sermayenin kat be kat altında 3-5 ay iş alırsın hatta ben logo yaptımdiyen arkadaşlar gibi belkide piyasada alan açmak için işi ucuzada yaparsın baktın karı kediye yüklüyorsun gerçek fiyatlara dönmek istersin . O zamanda bir kardeşim daha çıkar derki ben tabelacı olmak istiyorum. Oda gelir dalar pazar yerine. Aynı devran döneeer de döner gider.
Kardeşim atırdığın para büyük ihtimalle ailenin sana istikbal için ayırdığı meblağ. Çok dürüst bir şekilde sana gerçekleri yazdım.Tabelacı olmak için biraz mayanda olması lazım kardeşim .Olgun yaştasın bazı şeyler ağır gelebilir sana.Çıraklık yaşını gerçekten geçmişsin sermayedar olacaksan bir şey demem fakat çıraklığını yapmadığın hiç bir işe başlama derim.Yaşamında sana gerçekten başarılar dilerim .Bu kadar başlangıç sermayesi ayırıp sana seninseçeceğin bir geleceği sağlayan aileni kutluyorum önce . Sonrada Düzgün bir üslupla sorduğun için seni kutluyorum.Çok mantıklı davrandın .Şimdi karar senin. Yolun aydınlık ve açık olsun.

Frankfurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabelacilik bir sanattir... ( Demir dogramaciliktir kimine göre... ) :)

hodjam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabelacılık terimi o kadar büyük ki aslında, yaptığı işler hafife alınmaması gerekir.
Bir tabela atölyesinde olması gerekenleri sayamak istersek;
Ploter, router, dijital baskı (iç mekan-dış mekan), laminasyon mak., lazer kesim, yatar testere, alüminyum - profil testere, demir kaynağı, gazaltı kaynağı, planya, polisaj..... ohoooooo bitmez.
Ne tür bir tabelacılık yapacağına da karar vermelisin. Dediğim gibi tabelacılık çok geniştir. Yeri gelir inşaatçı gibi harç yapar totem bilboard takarsın, yeri gelir tersane işçisi gibi nakış kıvamında kaynak atarsın, marangoz olursun, çok lüks mağazalara butik işler yaparsın.
Benim sana tavsiyem gezebildiğin kadar çok reklamcı gez, onlarla birebir konuş tanış (bu piyasada çevrenin iyi olması gerekir). Daha sonra kendini yapmak istemediğin işlerin içinde de bulmaman için, iyi analiz etmen gerek bu mesleği... Saygılar.

sevinç reklam

🌱Yeni Üye🌱
bizim yer 15 bin nüfuslu ilçe bizde bile dijital baskı var
potansiyele bakıyo işler