Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tablet ve Kalem Sorunu

nihilanth

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar.

Kafamı karıştıran bir problemim var. Trust TB-4200 tabletimin kalemi kaybolduğunda, ne kadar arasam da yedek kalem satan bulamadım aynı model.

Arkadaşımın Trust slimline T-B 6300'nın kalemini ödünç aldım kullanmak için. Sorun şu; bilgisayarım tableti görüyor, tablet kalemi algılıyor ve takip edebiliyor, fakat ne kalemin ucu ne de üzerindeki tuşlar işlemiyor.

Her iki tabletin driverlarını hem win7'de hem XP'de denedim. Hatta aynı markanın son tabletlerinin driverlarını bileyükledim, kalemi algılamasında iyileşmeler oldu ancak halen daha tam anlamıyla kullanamıyorum.

Sorunun yazılımsal olduğuna eminim. XP'de çoğu driverda kalemi tablete temas ettirmeyince fareyi oynatamazken, wi7'de bazı durumlarda kalemin 1cm havadan tutarak da fareyi oynatabiliyorum.

Çözüm önerisi olan var mı acaba?

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Merhaba ,

Öncelikle her ürünü satınalırken yedek parçasının olup olmamasına dikkat etmekte her zaman fayda var hatırlatmasını yapalım.

Grafik tabletlerin kalemleri dışarıdan birbirinin aynısı gibi görünse bile içlerindeki basınç algı sistemleri farklı olabiliyor aynı markanın farkı kalem kullanan serilerinin bileşenlerini kullananlarda buna benzer uyum sıkıntıları olabiliyor modele özel kalemi almanız gerekiyor.

Hiç bişeyde sorun çıkmasa bile basınç duyarlılığı sorunlu olacaktır. ( kalem modeli birebir aynı değilse)

Sürücülerinizin tümünü kaldırıp yeniden kurmadan önce CCleaner gibi bir programla sistem program hatalarını taratıp düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Sonrasında sürücünüzü kurun eğer çalışmıyorsa kesinlikle aynı kalemi almanız gerekiyor tabletiniz geçici ödünç aldığınız kalem ile çalışmıyor demektir.

Aşağıdaki gibi bir modelide inceleyebilirsiniz yedek kalem bulamazsanız
TeknoBiyotik: UC-Logic LaPazz Hot Key H640 A6 Grafik Tablet - Grafik Tablet - Çevre Birimleri

Umarım yardımcı olmuştur.

UC Logic Türkiye
TeknoBiyotik: Ana Sayfa