Neler yeni

Tahmin Etmiştim Sosyal Etkinlik

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kimse yok neden acaba?
Bu yazım belki bir ışık tutar konuya!
Türkiye piyasa şartlarında ileri seviyede program bilgisi, eğitim vb aranırken geri seviyede maaş, sosyal haklar vb önerilen bir ortamda, sağlıklı düşünmek mümkün değil. Hiç bir mesleki eğitimi olmayan yakın akrabam bir TV dizisinde senaryo yazıyor daha doğrusu çeviri yapıyor ve ayda 40 bin TL kazanıyor, hatta başka bir akrabamızı da yanına yardımcı olarak aldı 10 bin TL de o kazanıyor. Dizi devam ediyor. Hem devam etmese süper bir referans edinmiş oldular.
Gelelim bana M.Ü. G.S.F. Genel Yetenek sonrası ve Özel Yetenekte 90 puanla kazanmışım, yaratıcı dersler ve eğitimler almışız, ingilizce bilgimiz orta seviye, Corell, Photoshop, QuarkXPres, Freehand, PHP, Flash falan filan uzatmayayım. Kazancım yetmiyor ve kendimi geliştiremiyorumdum. Hedef koyamıyordum, 45 yaşıma geldim daha önce bu yolda gidersen heba olursun demişlerdi ancak malum sanatçı gururu ve idealist bakışım reel olanı görmemi engelledi. Bugün aynı hatayı tekrarlayan çok daha fazla, geleceği olmayan arkadaşların yorumlarını, kendilerini, farkettirme, kabul edilme çabalarını, kestirmeden bir yerlere ulaşma isteklerini görüyor ve üzülüyorum. SGK'ları yok, tiyatro, seminer, yarışma, fuarlar ve sosyal ortamlara giremiyorlar, bir proje bulsalar anneden babadan haşlık temin edip kotarmaya çalışıyorlar. En önemlisi kullandıkları programlara 1-2 bin USD veremeden kaçak kullanmaları ve yine webdeki yüksek kazançlı ve sosyal tatmine sahip, yaratıcı ekiplerden ve kişilerden çıkan sayısız tasarım, vektör ve stok resimleri yasa dışı kullanıyor olmaları. Türkiye'de bir orta düzey grafiker'in başlangıç maaşının 2.000 TL olması ve sosyal haklara sahip olması gerekir. Bu konuda çok fazla konu ve makale zaten mevcut oraya girmeyeyim.
Ben şimdi bir kaç firmanın web sitesini CMS özellikli ve çok geniş kullanıcı ve geliştirici ağına sahip olan Joomla ile yapıyorum. Ne kadar gereksiz bilgi ile kafamı doldurmuşum diyorum kendime. Siteyi kuruyorum, template tasarlıyorum, resimleri, yazıları, flipping katalogları, slider, ekliyorum, çok dilde çeviri modülü, resme kaç kişi tıklamış, yazıyı, makaleyi, reklamı kaç kişi incelemiş ve en baba PHP'cinin 1000 TL'ye bile yazmayacağı modüller bedava, modül, modül, deniyorum en iyi hale getiriyorum ve mükemmel sonuç! az zahmetle kalıcı ve sağlıklı web çözümleri sunuyorum ve müşterilerim de çok memnunlar. Ayrıca joomla içerik, google aramalarında, ilk sayfada yukarılarda çıkıyor, bu da joomlanın bir sırrı olsa gerek!
Ancak yabancı bir site gösteriyorlar pek çok özelliği var ve 10-15 bin USD'lik bir projeyi göstererek, bunu bize yap 750 TL olur mu, olur, olur, hadi anlaşalım, ama aa hadi 800 olsun diyorlar. Onlara da ancak gülüyorum ve sen git 5 bin TL ile bir BMW 3,16i 2013 Sedan al bana iki katına sat hemen alayım diyorum. O zaman anlıyorlar köfteler!
Neyse bende paylaşayım dedim yaşasın Joomla demek zorundayım. Akıl parçaları birleştirme yeteneği ise sanırım bu Joomla.
Şu sıralar 7 firmam var, yıllık sözleşme yapıyorum, aylık ödeme alıyorum, beni fazlasıyla tatmin ediyor. Kalıcı ve sürdürülebilir kaliteli ama çok uygun fiyatlara çalışıyorum. SGK'm hiç aksamıyor, sosyalleşmeye başladım. Diyeceksiniz ki wordpress de Php. Evet ama o ilk blog olarak tanındı, oysa ticari firmalar profesyonellik bekler.
Şu anda Corellde 20, Photoshopta 38, Sosyal Etkinlikte 0, Tezhipte 0 kişi var şimdi daha iyi anlaşılıyordur.
ÖZET: Kendinize daha fazla boş alan, zaman yaratın. Hep başkaları için yaratmayın. Sosyal Etkinliklere Katılın. Birbirinizle değil. kendinizle yarışın.