Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Taratma ve Convert Sorunum

AlpYucer

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar.

Elimde hazır bir broşür mevcut. Bunu tarayıcıdan taratıp daha sonra corel drawda convert edip baskıya yollasam her hangi bir hata oluşabilir mi? Sonuçta bir fotoğraf olarak ekliyorum corel draw'a?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer uygun büyüklükte çözünürlükle tararsan ve elindeki resim de buna uygunsa (Kaliteli olmayan baskılarda kağıt deseni de çıkabilir) ve çok büyük bir ebata büyütmeyeceksen sorun olmaz ...

AlpYucer

🌱Yeni Üye🌱
boyut aynı boyut 10cm21cm broşür aynı boyuttada bastırıcam, buruşmamış bir broşür kaç dpi da taratmam gerekir? yardımınız için tşk ederim

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Resmin kalitesine göre değişir ama sanırım en uygunu 300 dpi ...

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
resim okadar büyük değil taramanda bir aksi sonuç çıkmaz, corelde ypılacak ise önce rgb sonra cmyk bitmap etmeni ve 300 dp tavsiye ederim renk kaybı olmaması için.. kolay gelsin.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
bana kalırsa hiç bulaşma derim sonuçta broşürü olduğu gibi tarayıp baskıya gönderceksin, hani desenki içinden sadece bir resim alıp broşüre koycam tarayıpta desen, sonuçta ufak bir resim göze batmaz derim ama komple broşürü tarayıp basmak kaliteli olmaz gerek netlik, gerekse renk açısından, tarayıcın çok mu net tarıyor bari? sonra broşür baskıdan gelince üzülme bu ne böyle diye... yeniden tasarla derim...

AlpYucer

🌱Yeni Üye🌱
tarayıcılar ne işe yarar bilmem ama emeksiz yemek olmaz...

Tarayıcım gayet kaliteli, ayrıca emeksiz yemek olmaz derken? Eski tasarımınıda kendim yaptım. Sadece çok eski olduğu için projesi bile mevcut değil. Lütfen biraz uslubunuza dikkat edin. Siz kimsiniz nesiniz bilmem ama, hiç bir allahın kulu benim ekmeğim yada emeğim hakkında yorum yapamaz, yaptırtmam.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim, taratıp baskıya göndereceğim.

Saygılar

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
bana kalırsa hiç bulaşma derim sonuçta broşürü olduğu gibi tarayıp baskıya gönderceksin, hani desenki içinden sadece bir resim alıp broşüre koycam tarayıpta desen, sonuçta ufak bir resim göze batmaz derim ama komple broşürü tarayıp basmak kaliteli olmaz gerek netlik, gerekse renk açısından, tarayıcın çok mu net tarıyor bari? sonra broşür baskıdan gelince üzülme bu ne böyle diye... yeniden tasarla derim...

Size katılıyorum , ne kadar kaliteli tararsa tarasın sonuçta baskıdaki noktacıkları görecek tarayıcı, tasarımda bu iş böyle olmuyor tabi. Dümdüz alan noktaya çevriliyor baskıya giderken. Çok tarama yapmış birisi olarak bencede hiç bulaşma, nokta nokta çıkan bir baskıyla karşılaşmam yüksek ihtimal.

Tarat üzerinden geç çok detaylı bir tasarımı yoksa, tarama sadece resimler için kullanılabilir.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Size katılıyorum , ne kadar kaliteli tararsa tarasın sonuçta baskıdaki noktacıkları görecek tarayıcı, tasarımda bu iş böyle olmuyor tabi. Dümdüz alan noktaya çevriliyor baskıya giderken. Çok tarama yapmış birisi olarak bencede hiç bulaşma, nokta nokta çıkan bir baskıyla karşılaşmam yüksek ihtimal.

Tarat üzerinden geç çok detaylı bir tasarımı yoksa, tarama sadece resimler için kullanılabilir.

hocam arkadaşa bende aynı tavsiyede bulundum bi dayak yemediğim kaldı :D :D neyse canı sağolsun yanlış anlaşıldıysak affola...

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dayılık yapıyor bide.. Sen zaten taramaya odaklanmışsın.. Daha niye milletten onay bekliyosun.. tara yolla.. adam sana sövmedi nedir bu tafraların..

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar.

Elimde hazır bir broşür mevcut. Bunu tarayıcıdan taratıp daha sonra corel drawda convert edip baskıya yollasam her hangi bir hata oluşabilir mi? Sonuçta bir fotoğraf olarak ekliyorum corel draw'a?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

en iyi tarama tambur taramadır.
normal taramadan çok çok iyi kalite elde edersiniz tabi bulunduğunuz bölgede varmı bilemem film alan yerlerde bulunur. normal taramaya kalkmayın bence.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Dayılık yapıyor bide.. Sen zaten taramaya odaklanmışsın.. Daha niye milletten onay bekliyosun.. tara yolla.. adam sana sövmedi nedir bu tafraların..

hay maşallah klavyene sağlık abim bende aynı fikirdeyim zaten niyet belli madem fikirlerimize saygı duymıycan neden bize fikir danışıyosun zaten yapacağınıda yapmışsın... saygılar

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar bu konu bu kadar uzatılacak bir konu değil. Bu kadar küçük bir ölçü için tarayıcıdan alınan baskıda sorun çıkmaz. Tarayıcı yeteri kadar kaliteli değilse Photoshop'ta ufak tefek düzeltmeler yapılır sonuçta her şekilde bu ölçüde rahatlıkla basılır ...

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar bu konu bu kadar uzatılacak bir konu değil. Bu kadar küçük bir ölçü için tarayıcıdan alınan baskıda sorun çıkmaz. Tarayıcı yeteri kadar kaliteli değilse Photoshop'ta ufak tefek düzeltmeler yapılır sonuçta her şekilde bu ölçüde rahatlıkla basılır ...

iyi bakalım öyle olsun diyorum ve . (noktayı) koyuyorum :D uzatmaya gerek yok ;)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de aynı şeyi söylüyorum uzatmaya gerek yok. Her kim ki (kaliteli bir baskıdan) taramayla bu ölçülerde baskı yapılmaz diyorsa bilmediği bir şeyler var demektir. Ya taramayı, ya Photoshop'u, ya da baskı yapmayı bilmiyordur ...

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
Kapanan konuyu açmak gibi olmasın ama hiç tavsiye etmiyorum tarayıp baskıya göndermeyi. Çünkü işin hiçbir albenisi olmayacaktır. Kalitesiz görünür, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmıştım. Aynı şekilde yapılan bir iş gelmişti elime ve sonuç berbattı. Tarayıcı istediği kadar iyi tarasın, yapılan iş kadar güzel çıkmaz baskıda. Ha ama şöyle bir durum var. Mesela bir katalogtan yüksek dpi de taranan resimler araç üzerinde kullanılmıştı. Gayette iyiydi. Matbaa baskısı öyle değil, ve ben o işten hayır gelmez diyorum. Tabi tercih meselesi.

Ben de aynı şeyi söylüyorum uzatmaya gerek yok. Her kim ki (kaliteli bir baskıdan) taramayla bu ölçülerde baskı yapılmaz diyorsa bilmediği bir şeyler var demektir. Ya taramayı, ya Photoshop'u, ya da baskı yapmayı bilmiyordur ...

Yaşça benden çok büyük olduğunuzu biliyorum. Saygısızlık yapmak değil niyetim. Ama herhangi bir programda her şeyi yeniden yapılan bir iş ile, taranıp baskıya giden iş arasında dağlar kadar fark vardır. Kimse olmaz demiyor, olur ama sonuç pek iç açıcı olmaz. Fikirlerim bunlar. Yanlış biliyorum belki, ama tek bildiğim iki işin kalitesi aynı güzellikte olmaz.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Kapanan konuyu açmak gibi olmasın ama hiç tavsiye etmiyorum tarayıp baskıya göndermeyi. Çünkü işin hiçbir albenisi olmayacaktır. Kalitesiz görünür, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmıştım. Aynı şekilde yapılan bir iş gelmişti elime ve sonuç berbattı. Tarayıcı istediği kadar iyi tarasın, yapılan iş kadar güzel çıkmaz baskıda. Ha ama şöyle bir durum var. Mesela bir katalogtan yüksek dpi de taranan resimler araç üzerinde kullanılmıştı. Gayette iyiydi. Matbaa baskısı öyle değil, ve ben o işten hayır gelmez diyorum. Tabi tercih meselesi.

Yaşça benden çok büyük olduğunuzu biliyorum. Saygısızlık yapmak değil niyetim. Ama herhangi bir programda her şeyi yeniden yapılan bir iş ile, taranıp baskıya giden iş arasında dağlar kadar fark vardır. Kimse olmaz demiyor, olur ama sonuç pek iç açıcı olmaz. Fikirlerim bunlar. Yanlış biliyorum belki, ama tek bildiğim iki işin kalitesi aynı güzellikte olmaz.

hay maşallah gözünü seveyim yaa :D bende aynı fikirdeyim yaptığın işe emek harcamak lazım, kaliteli iş yapmak lazım işinin hakkını vermek lazım bu cevap herşeyi anlatıyor :D teşekkürlerrr

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sizin dediğiniz gibi olsun ama konuları karıştırmayın. Dediğiniz gibi iki işi karşılaştırırsanız elbette ki yeni çizim daha kaliteli olur buna kimsenin itirazı yok. Mevzu olan konu ise tarama sonucundan baskı alınıp alınamacağı bu iki konu birbirine benzer gibi görünsede alakasız konular bu sebeple bizim asıl konumuz olan baskı alınabilir mi? Alınabilir NOKTA ...