Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarım hırsızlığı..

_kacakkiz_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
inanmıyorummm inanamıorummmm bunu yapan grafikerim die geçiniyormu

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
ikiside aynı hazır vektör kombinasyonunu kullanmış, sadece üstündeki yazıları değiştirmişler
belki de ikinci afişi yapan arkadaşda benim tasarımım çalışmış diye çıkar ortaya:)
burda hırsızlıktan çok hazırcılık var, zaten hazır kombinasyon vektörleri kullanan her arkadaş bu tür durumları göze almalı

bu hazir vektor kombinasyonu kismini ispatlamaya ya da en azindan neye dayanarak soylediginizi aciklamaya davet ediyorum sizi... yukarilarda da vardi bu tip bisiy calisma ozgun degil hazir vektor vs. gibi birseyler.

calismanin benden habersiz kullanilmis olmasi bile bu amacini anlayamadigim yorumlar kadar garip gelmiyor.

herkeze neseli hafta sonlari

yanlız bu tasarım özgün değilki vektörel olarak wareZ sitelerinde çok gördüm

paylasabilir misin

çok güzel tespitler, tebrik ederim fakat, çok özür dilerim, tam anlayamadım da "hazır kombinasyon kullanmak" ne demek?

sizin yazdiklarinizdan once bende ayni konuya takilip arkadastan aciklama istedim... muhtemelen "template" kastediliyor. Her iki durumda da bunu aciklamasi gerekecek. Bu beni cok rahatsiz etti.

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
insanlık ayıbı diyilecek başka birşey yok

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok acemice bence..Hazıra konmak dışında bir açıklaması yok..Ve en kötü tarafıda bundan bir kazanç sağlaması..

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu vektorler, başka bir forum sitesinde yayınlanıyor zaten, istiyoyasanız aynı vektorlerle bir ikitanede ben ekleyeyim... ilk tasarımı yapan internete serbest olarak yüklemiş... Ya tristian bunları zaten hazırdan bulup düzenlemeyi yaptı, yada dosyalarını çaldırdı (ilk çizimi yapan kendisi ise) , eğer çaldırdıysa bu hırsızlığı kimin yapmış olabileceğinide biliyordur.
Adobe vektör görsellerini korumak için acrobat-pro da bir tür şifreleme kullanıyor diye biliyorum. yani kopylama, değiştirme, farklı kaydetme, export yapma gibi seçenekler kısıtlanabiliyor. Şifre korumaları aynı zamanda istenirse lisans key de içerebiliyor (bu ücretli) , izinsiz kullanımlarda dava edebiliyorsunuz. Yinede tecrübe etmediğim bir konu... Şifreleme konusu araştırılamlı derim...
Konu bir işin çalınmasını engellemek değil, bunu zorlaştırmak, çalabilene "helal olsun bunuda çalabildi" diyebilmek ;)

BlueBeach

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şöle bişi daha var. Müşteride bunun aynısını yap demiş olabilir o grafikere. İşe bi de o yönden bakın derim ben.

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Simdi arkadaslar oncelikle Tristian degil Tristan.
Bu vektorLER dedigine gore cogul bir seyden bahsediyosun ve kadinin haricinde de bir seyleri kastediyosun. Ben de bu yuzden kendimi savunmaya gecmek zorunda hissediyorum gereksiz sekilde. Lutfen kaynak goster.

taner6767

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kızmakta haklısın ama üzerine örnektir veya boyutlarını küçültüp eklersen siteye bu olay birdaha başına gelmez sanırım her yaptıgımız çalışmayı olduğu gibi atarsak sitelere, fırsat vermiş oluruz bence bu olaylara bunda suç yarı yarıya çünkü olanak yaratıyoruz daha dikkatli olup çalışmaları o şekilde yüklemeliyiz.

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
Simdi arkadaslar oncelikle Tristian degil Tristan.
Bu vektorLER dedigine gore cogul bir seyden bahsediyosun ve kadinin haricinde de bir seyleri kastediyosun. Ben de bu yuzden kendimi savunmaya gecmek zorunda hissediyorum gereksiz sekilde. Lutfen kaynak goster.

slm, bu benzer vektörleri, xxxxxx.net te bulabilirsiniz... bende koliyle var...
orada dikkat ettiyseniz iki olasılıktan söz ettim, ve asıl yorum ikinci olasılık üzerinden yapıldı. Vektörleri senden kimin çaldığını muhtemelen biliyor olmalısınız...
hırsızlığın önüne geçemeyiz. ama işi zorlaştıraibliriz...

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
zaten başkasının tasarımı üzerine yapılmış bir giydirme için neden başkası hısrsızlık yapmış diyebiliyorsunuz

eğer ortada hırsızlık varsa bu çizimi ilk yapan kişi bunu söylemeli

eğer tristan bunu ilk çizense haklıdır ama değilse bir hak iddia edilemez

başka bir konuda forumda verilen vektörlerin telif hakkımdan bahsettiğimde herkez beni yuhalamıştı. konu sizin menfaatinize dokununcamı hırsızlık sözkonusu oluyor

TEACHOFB

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gokhancamurcu.com
tamamen tasarım arkadaşa hazırsa..
öteki arkadas ayıp etmiş....
kendinin kandırır ama yanlız...
kendi üretse blkı daha güzel şeyler ortaya koyar. we tasarım gücüde artar

fotohakan_87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
korsana karşıyız demekten baska birşey diyemiyorum. üzüldüm sadece

korkuu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tasarımlar aynı vektörel kısım aynı diğerleri degisik bence farklı biri ustaca yapılmıs diğeri cirak işi gibi