Neler yeni

Tasarım yapacak grafiker aranıyor.

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben gayet sakinim ki başından beri yazmakta ve tutunmakta olduğum tavrımdan birşey kaybetmedim. Oysa sizin mesajlarınıza bakacak olursak sonlara doğru iyice bir saldırgan tutumunuz mevcut. Kimin sakin olup olmadığı yazılanlardan belli. Aksini iddia etmeye gerek yok..

Öncelikle sizin zaten 3 - 4 kez hakaretlerinizden dolayı özür dilemeniz gerekiyor, benim değil. Ben kişisel eleştirimi savundum, sebeplerini anlattım, siz bana saldırgan tutumunuzda devam edip kabalaştınız ve bunu artırmaya devam ettiniz.

Yapılan işler ve referanslar tecrübeyi gösterir. Yaptığım işler zaten bunu gösteriyor. Bu yüzden beni amatör olarak görmek ve bunu söylemek, sizin beni karalamaya çalıştığınız, ya da söyleyecek birşey bulamayınca bunu denediğiniz, savaş açtığınız anlamına gelir. Diyaloglarınızın sonları zaten tamamen bunun üzerine kurulu...

Olayı tamamen kişiselleştirdiniz. Ben eleştirdiğim konuyu defalarca açıklarken, siz benim adamlığımdan başlayıp, profesyonelliğime dek saldırıp, amatör olduğumu iddia edene kadar saldırıyorsunuz. Tartışmayı bilmiyorsanız bırakın ve bir daha yazmayın,

Ben her cümlenin sonunda, herkesin ucuzcu zihniyetten uzak, hakettiğini alması dileğiyle derken, siz beni kastedip, gerçek manada grafiker olanlara saygılar diye yazıyorsunuz. Benimle savaştığınızı bu kadar açık belli etmeyin, başka açık kalmadı zaten :)
Bu kadar mı zor geldi yazdıklarımda alındınız üzerinize :)

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
burası kişisel eleştri yerimi ilan yerimi ilk onca ona karar verin, ben ilan verdim sen eleştirici yazıyorsun. aç o zaman bir konu ucuz iş yapmayalım gibi arkadaşlar görüşlerini belirtirler.

benim zoruma giden falan yok, siz ısrarla profesyonel olduğunuzu kabul etmemi istiyorsunuz. ben profesyonelliğin tanımı yukarıda yaptım. bir daha oku.

"gerçek manada grafiker olanlara saygılar" cümlemden neden rahatsız oldunuzki, eğer gerçek grafiker kapsamındaysanız gocunmamanız gerekiyor.

evet gerçekten her yönüyle grafiker olan arkadaşlarıma saygılar diliyorum.

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Burada ilanlara eleştiri de yazılıyor. Eleştiri bölümü diye bir bölüm de yok.
Verilen 50 liralık tasarım ilanına da bir sürü insan eleştiri yazdı, bilmiyorsanız önceki ilanlara bir göz gezdirin ve öğrenin.

Burası kişisel eleştiri bölümümü ki siz beni kişisel olarak eleştiriyorsunuz. O zaman kişisel eleştiri bölümünü buyrun siz açın, orada istediğiniz hakkında kendi kendinize konuşun. Ben İlan ile ilgili eleştiride bulundum. Sizin kendi karakteriniz ya da kişiliğiniz, bilginiz ile ilgili değil. Konu ile ilgili söyleyeceğiniz birşey kalmadı ki sen zaten şöylesin, adam olamazsın, sen şöyle bile değilsin durumlarına bile girdiniz çocuklar gibi. :)

Israrla profesyonel olduğumu kabul etmenizi istemiyorum. Ben zaten bu işi "Profesyonel" olarak yapıyorum. Çünkü büyük bir firmada bu işi halen yapmaya devam ediyorum ve aslında siz benim yaptığım işleri zaten görüyorsunuz, sadece benim yaptığımı bilmiyorsunuz :) Bu yüzden de ne ısrar ederim, ne teklifini yaparım, herkes ne olduğunu biliyor. Benim sitemde yaptığım bazı işler mevcut. Sizin çekememezliğiniz dışında tek bir kimse o siteye bakıp, bu adam amatör demez. Bu sizin karalamaya çalışmanızdan kaynaklı bir eylemden başkası değildir.
Sadece siz böyle bilmek, kabullenmek istemiyorsanız etmeyin, öncekinde olduğu gibi bu konuda da ne ısrarım olur, ne bir teklifim...

Kendi görüşünüzü yazarken, bana sorarsan diye başladığınız için, evet sormayı düşünmüyorum, ciddiye de almıyorum dedim ve diyorum :)

Gerçek manada grafiker olanlara saygılar cümlenize gocunmadım. hala bir saldırgan tutumdasınız.
Ben bir konu üzerinde durduğum halde, sizin beni karalamaya çalışmanızdan dolayı böyle yapıyorsunuz dedim. Bulduğunuzu sandığınız açıkları kendinize göre yönlendirmeye çalışmayın. Ben size bu şekilde davranıp, eleştirdiğim konu üzerinde dururken, siz şahsıma ve bilgime saldırıyorsunuz diyorum. Bunu hala anlamıyorsanız lütfen anlamaya çalışmayın, zaten anlamıyorsunuz. Herşeyi kişiselleştiriyorsunuz.
Çünkü tartışmayı bilmiyorsunuz. Bilseydiniz bu konu bu kadar uzamaz, şahsıma ve bilgime saldırmaz, atasözlerinden bahsetmezdiniz.

Gerçek grafiker kategorisinde olduğumu ispat etmeme gerek yok. Bunu zaten biliyorsunuz.
Zaten bu, konuştuğumuz konuyla ilgili değil, beni hedef alan saldırgan tutumlu eleştiri eyleminiz.
Ben sizin karalamaya çalışmanızla çocuksu davranışınızı ve eleştiri yaparken bunu kişisel yönde yapmaya devam edip, abartıp, kabalaşmanızın yanlış olduğunu söyledim ve halen de söylüyorum. Bu bir nevi, "Cem Yılmaz karikatürist, ama kendisine kızıp, amatör karikatürcü" demek gibi birşey. Bunu çocuklar yapar, eleştirebileceğiniz birşey varsa, benim eleştiri getirdiğim konu olsun.Benim adamlığım, iş bilgim tecrübemle ilgili değil.

Bu zaten apaçık ortada. Bunda çekemediğiniz birşey varsa açık açık yazarsınız. Söylemek istediğiniz birşey var ise de eleştirdiğim, defalarca açıkladığım konuya dair birşey yazarsınız. Eleştiri getirdiğim konuya dair söyleyeceğiniz birşey kalmamışsa lütfen ya susun, ya da kişisel olarak beni, adamlığımı, bilgimi, tecrübemi, sen amatörsün şeklindeki yaklaşımınızı bırakın bir kenara artık, ben size kişisel olarak birşey söylemiyor, sizin gibi hakaret etmiyorum. Siz de bu çocuksu tavranızı bırakın artık. Eleştirdiğim şey ile ilgili söyleyeceğiniz birşey var ise genel olarak özetleyin ve bitirelim.

Son düzenleme:

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim sen kimsinki seni çekemeyeceğim ya. ne kendini kaf dağında görmeler. yaptığı iş ortadaymışda. kimsin sen ya. nesin yani. ciddiye almıyorsan cevap yazmayı kes. senin her tarafın profesyonel olsa ne yazar ya . baştan sona ukalalık. kendini dev aynasında görmeye çalışan biri. takıntıların olduğu burdan belli. büyük insanlar mütevazi olur. küçük insanlar ben buyum ben buyum derler. seni bırak profesyonel amatör bile kabul etmiyorum.
işte senin zoruna giden de burası. salih memecan diyince herkes tanıyorda, cem yılmaz diyince herkes tanıyorda, senin adını niye kimse tanımıyor madem profesyonelsin nerde kaldın kapa arkasınamı saklandın, gizli meşhurlardanmısın. bahsettiğin insaları ilgisi olsun olmasın herkes tanıyor. sokaktaki simitçide. ben bu sieteye ilan vermesem senin gibi biririssnden kesinlikle haberim bile olmayacaktı.

evet gerçekten her yönüyle, adabıyla, seviyesiyle, gerçek manada profesyonelliği ile grafiker olan arkadaşlarıma saygılar diliyorum.

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim eleştirdiğim konuyu bırakıp bana saldırıp, bilgimi ve tecrübeme saldırırsanız, aynı şekilde karşılığını sonuna kadar alırsınız. Mütevazi olmasına zaten mütevaziyim, ben sizin web masterlik bilginize yada bilgi birikiminize dair bir saldırıda bulunmadım. Siz saldırıda bulunup, olayı kişiselleştirdiniz, ben de size cevabınızı aynı şekilde veriyorum.

Muhtemelen eski gırgır çizerlerinden birçoğunun burada adını yazsam onları da bilemeyeceksiniz ve ilk defa duymuş olacaksınız. Bunu silah olarak kullanmanıza gerek yok.
Benim bilgi ve tecrübemi, ismimi, şuyu buyu hala karıştırıp duruyorsunuz. Eleştirdiğim konu ile ilgili bir söyleyeceğiniz şey var ise yazın dedim, halen benim geçmişimi didikliyorsunuz.

Birçok insan internet nedir bilmiyorken biz bilgisayarlararası (Commodore Amiga zamanı) chat yaparak yurtdışına disk magazin yapıyorduk ve ben grafik çiziyordum. Bu yüzden birisini karalamaya çalışırken önce kim olduğunun bir araştırmasını yapın amatörlükle suçlayarak gülünç duruma düşmeyin.
Herkesin bilgisine tecrübesine sataşacağınıza burada konuşulan konunun ne olduğunu bir farkına varın artık. Söylemekten dilimde tüy bitti :)
Bakın, 44 yaşında olduğunuzu iddia ediyorsunuz, ben sizin yerinize ağabeylik yaptım, bu konu ile varsa söyleyeceğiniz birşey söyleyin, yok ise konuyu kapatalım ve bitirelim dedim. Siz halen sen kimsin muhabbetine devam ediyor, kişiliğime ve tecrübeme saldırmaya devam ediyorsunuz. Bence çok gereksiz davranıyorsunuz. Bu kadar saldırgan ve kaba olmanın size bir katkısı olmaz.

Maalesef bundan sonra muhattabım değilsiniz, size iyi günler dilerim.

TATLICADI61

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ekastasarim.com
Bence Artık bu konuya bir son verin...

Buraya iyi yada kötü maddi anlamda karşılığı olan yada olmayan bir ilan verilmiş lütfen iş ilanları sayfasını bu şekilde işgal etmeyin.Gerçekten profesyonel olup ancak dışarda iş bulamayan bi çok arkadaş var ki bu arkadaşların bir çoğu ev geçindirmek durumunda bu yüzden emeğinin karşılığı olmasa da birçok işi kaçırmamaya çalışıyor ve bu arkadaşlardan birçoğu da burada üyelikleri olan kişiler.Ben kendim için kesinlikle %100 profesyonelim 4/4 lük bir grafikerim diyemem çünkü öğrenmenin sonu yoktur yani halen daha bilmediğimiz öğrenmemiz gereken şeyler olduğu için de hiçbirimiz 4/4 lük olamayız zaten!.Sayın Serdar Karaman lütfen artık bu konuyu bu kadar uzatmayın,sizin böyle bir işe ihtiyacınız olmayabilir ama bu işe ihtiyacı olup buraya mesaj bırakan arkadaşlar sürekli burayı takip ediyor ve karşılaştıkları tek şey sizin aranızdaki atışmanız.Ve Sayın H.Çalışkan birkaç arkadaş adına sizden ortak ricamız şu ki burdaki atışmalara lütfen fırsat vermeyin gerçekten bu işi yapmak isteyen kişiler ya size iletişim bilgilerini bırakırlar yada bıraktığınız iletişim adresinden zaten size ulaşırlar,biz de yeni mesaj nedir diye konuyu açıp sizin atışmalarınızı okumak zorunda kalmayız.
Konuya karışmayı aslında hiç istemedim ama günlerdir ortada konuşulan bu konu için de sessiz kalamadım ve yazma gereği duydum.Bir kabalık yaptıysam affola diyorum.Saygılar...

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Tatlıcadı61 üyesi,

Diyalogların en başından beri, "kişisel olarak" savunduğum tek şey, ilanla ilgili getirdiğim eleştiri oldu. Ben, "Bundan sonra yine işler gelecek, ya da adınız bir yerlere yazılacak, bu size iş demek" gibi şeylerin, müşteri ile grafiker arasında kalmasından yanayım. Bu tip şeylerin sadece fiyat ve piyasa düşürmeye sebep olduğunu yineledim, aynı şekilde bunu savunuyorum.
Bugün aldığım 10 iş teklifinin 10'unda da bu yaklaşımı görüyorum ve fiyatlar düşürülmeye çalışılıyor. Muhtelen aynı şeyleri siz de görüyorsunuzdur. Yoksa elbette isteyen istediği kişi ile çalışır.

Ben bu şekilde bir eleştiri getirirken, karşı tarafın bu konuda söyleyecek birşeyi kalmaması üzerine bu kez de şahsıma ve tecrübeme karşı, "siz amatör bile olamazsınız, grafiker değilsiniz, adam olamazsınız gibi eleştiriler ve hakaretler gelince, bende gereken cevapları vererek eteğimdeki taşları döktüm, karşımdaki insana bu konuda yeterince bilgi sahibi olduğumu belirttim, bu kez de siz kendinizi ne sanıyorsunuz, mütevazi olun şeklinde cevaplar gelmeye başlayınca diyaloglar uzadıkça uzadı. Oysa yukarıda da belirttiğim gibi, eleştiri getirilen konu çok basit.

Sonlardaki mesajlarımdan da anlaşılacağı gibi, "eleştiri getirdiğim konu ile ilgili" söyleyeceğiniz birşey var ise buyrun söyleyin, yok ise bu konuyu burada kapatalım" şeklinde defalarca mesajlar yazdım.

Bir iki programı az buçuk öğrenerek, tasarım bilmeden piyasaya atlayıp iş kapmaya çalışanlar hakkındaki düşüncemi söyledim, bana göre grafikerlik bir sanattır ve basit bir iş değildir, hayal gücü ve üretkenlik ister, bir iki program bilmekten ibaret değildir, bana göre sadece program kullananlar da operatördür deyip, altını, bu kişisel düşüncem diye çizerek açıkladığım halde bu kez onlara hakaret ettiğim iddiasıyla (Ve bunun benzeri birçok iddia ile) karşı karşıya kaldım.
Bu sadece, illa ki bir karşılık vereyim, bir açık bulayım şeklinde bir yaklaşımdan başka birşey değildir.
Anlatılmak istenen konu belli, bir iki kişisel düşünce ile konu konuşulur ve medeni insanlar olarak kapatılır.

Profesyonel olarak büyük bir şirkette halen çalışmaya devam ediyorum. 20 yıldır grafik yapıyorum. (Amiga Deluxe Paint zamanlarından beri)
Fakat hiçbir zaman bu işi öğrendiğimi iddia etmedim, elbette öğrenmeye devam ediyoruz, edeceğiz de, bu işin sonu asla olmadı, olmayacak. Halen grafik animasyon sitelerini, yeni yapılan tasarım ve animasyonları hemen hemen her gün takip etmekteyim.

Elbette herkesin en ufak işe ihtiyacı var. Bunun karşısında değilim. Benim başından beri savunduğum şey, yukarıda ilk satırlarda yazdığım gibi, bu tip şeylerin fiyatları ve piyasayı düşürücü olmasıydı.
Ayrıca hcaliskan üyesinin, "hakettiğiniz ücreti veremeyiz, makul ücretlerle profesyonel bir iş yaparsanız şeklindeki yaklaşımını yine kendimce eleştirdim ve şunu dedim. "Profesyonel iş bekliyorsunuz, hakettiğiniz ücreti veremeyiz diyorsunuz.
"Profesyonel ve iyi bir iş istiyorsanız karşılığı olması gerektiği gibi olmalı, her grafiker arkadaşım hakettiğini almalı" şeklinde bir yaklaşımda bulundum.
Mevzu bu kadar basit.
Kendimle ilgili herhangi bir şeyi zaten savunmuyorum. Lütfen bunun ayırımını yapınız.

Saygılar.

Son düzenleme:

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
dedim ya ne diye açık bulacam da cevap vereyim diye uğraşacam.

sayın Tatlıcadı61, yukarıdaki ilanımı herkes okuyor değilmi, skaramandan başka bu şekilde cevap yazan varmı yok, konuya giren kendisi, ben mesajımı dikkalice oku diyorum, okudum diyor anlama özürlümüsn be kardeşim diyorum mesajda, 'belki hakkettiğiniz ücreti veremeyebebilriz' yazıyor belki kelimesini yok sayıyor geri kalanını okuyor. kendi kafasına göre yorumluyor, tanımadığı insanlarla polemiğe giriyor.

ben profesyonelliğin tanımını yukarıda mesajlarımda belirrttim. o hala alınan ücretle profesyonelliği kıyaslıyor. herkes yukarıda yazılanları okudu bu kadar basit. sizinde belittiğiniz gibi, ekmek parasını kazanmak için ucuza çalışan arkadaşlarımıza kimse ucuz çalıştığı için küçümseyemez. kimse kimsenin profesyonel olduğunuda kabul etmek zorunda değildir. bir kişi benim yaptığım işler ortatdadır diye o yüzden beni kabul etmek zorundasınızdır da diyemez. bende mesajlarımda açıkça belirttim. artı olarak mesajımı oldukça düzgün ifadelerle yazdımki, bana gelen maillerde açıkça durumu gösteriyor. bende nezaket gereği buradan da açıkça teşekkür ettim.

ama anlamak için ilk önce dikkalice okumak, düşünmek gerekir. yani anlama modunda olmanız lazım. ha baktım karşımdaki itiraz modunda bende karşılığını verdim ve vermeyede devam da edeceğim. çünkü ilanıma bu denli yaklaşım sacede skaramandan geldi. 186 tane mail geldi bunları gönderen arkadaşlar adına aslındfa ben cevapları veriyorum. makul fiyatta derken ne kastettiğimi açıklamam rağmen hala bana ucuzcu diyen kimse terbiyesizlik yapmış olmuyormu.

tekrar yazıyorum. en ucuza yaptırmak isteseydim. ilana bu işi en ucuz kim yapar diye yazardık değilmi?

ne zaman özür diler skaraman ozaman bu polemik sona erer. başlatan bitirir. yoksa her cevabına verecek cevap mutlaka vardır.

kendimi, anlayışımı, mesleğimi belirtmeme rağmen. ortak platformda burada kendisine kazanç sağlamak isteyen insanlarla bulışmak isteyen bir ilana bu denli bir polemiğe dönüştüren skaraman ben değil. yarası olan elbette gocunacak.

ben burada mesajıma mail gönderen 186 arkadaşıma tekrar teşekkür ediyor. hepsini okuduğumuzu, baştada belirttiğim gibi şablon isteyen arkadaşlarımız için ortak bir şablon çıkartmaya çalışıyoruz. her yerde olduğu gibi mutlaka bazı kişiler ortalığa görüş adı altında safsatalar yazacaktır ama sorun değil. bunlarda iş dünyasının eğlenceleri olacak o kadar

gerçek grafikerlere saygılarımla,

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın hcaliskan,

Başından sonuna dek yazdığım tüm mesajlarda saygı çerçevesini korudum ve size kişisel olarak hiçbir saygısızlık yapmadım.

Açık aradınız, bu gayet açık :)
Size grafikle ilgimin ne derece olduğunu anlattım. Bunu görüp bildiğiniz halde çocuklar gibi, sen grafiker bile olamazsın triplerine girdiniz. Bir cümle içerisinde "karikatüristlik yaptım" dediğim an, "adını ben duymadım, kapı ardında mıydın" hakaretlerine başladınız. Emeğe saygısızlık etmeye devam ettiniz.
Kaç karikatürist biliyorsunuz, İbrahim Sarı'yı tanır mısınız, Serdar Gilkal, size göre bu insanların isimlerini bilmediğiniz için onlar karikatürist olmuyor mu? Hala bir yerlerin dibini kazarak açık arıyorsunuz bu şekilde... Siz de kapı arkalarında mı dergi okurdunuz?

Tüm bu çirkin sözler sizden geldi, "Amatör bile olamazsın, adam değilsin, adam olmazsın, grafiker bile değilsin, densiz, ukala, anlama özürlü, sizin profesyonelliğinizi 10'la çarpacak insanlar vardır, adınızı kendini profesyonel gören amatörler ligine yazdırırsınız, bir mesajı okumayı anlamayı beceremeyen senin gibi insanlar" gibi bana karşı sarfettiğiniz onca terbiyesiz ve medeniyet dışı hakaretlerinizi ayıplıyor, bu kaba zihniyetinizden dolayı sizi kınıyor, özür dilemesi gereken kişinin siz olduğunu tekrarlıyorum.
Bu şekilde her yazışınızda lütfen bu şekilde hakaret etmeyiniz, saygı çerçevesinde medenice davranınız şeklinde de uyardım. Tartışmayı bilmiyorsanız ve sadece hakaret edecekseniz de yazmayın.

Bunca hakaretinize rağmen benden özür beklemeyin, ben belli bir konu üzerine sadece kişisel eleştirimi yazdım ve bunun kişisel olduğunu tekrarladım.

Siz önce yazdıklarınıza bir bakın bakalım ne kadar medenice davranmışsınız, tekrar bir flashback yapın.
Sonra özür dilemesi gereken kişinin ben olduğumdan bahsederek komik olmayın...

En basit şekliyle basit bir eleştiriyi hakaret ederek ne boyutlara getirdiniz.
Başkalarının fikirlerine açık olmayan, kendi fikirlerini de açıklayamaz.
Yaşınızın ve iddia ettiğinizin büyüklük tecrübenizin karşılığında bu şekilde davranmanız, gerçekten yaşınıza ve büyüklüğünüze yakışır boyutlarda mı sizce ?

Son düzenleme:

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
ilim ilim bilmektir,
ilim kendini bilmektir,
sen kendini bilmezsen,
bu nice okumaktır. demiş Hz.Mevlana.

tartışmayı kimin bilip bilmediği ortada, bir kişiye haddini bildirmek hakaret değildir. herkesin anlayacağı dil ayrıdır.

ilanımı 186 kişi anlayıp, çalışmak için mesaj gönderiyorda bir kişi burada sorulmadığı halde kendi görüşünü belirterek polemiğe giriyorsa, 186 kişinin anladığı şeyi idrak edemiyorsa, o onun sorunudur. öyşe olsaydı mesaj göndereen nice arkadaş sizin değindiğiniz konulara değinirdi.

dedimya anlama modunda olmayan birisine ne anlatabilirizki. yok açık ararmışısz yok çocukçaymış gülermişde yesinler arkadaşım onu bırak. cevaplarına karşılık görüşlerimi belirttim. hakaret ecedek olsaydım öyle cümleler yazardımki, donar kalırdın.

ben sana tavsiye niteleiğinde yazılar yazdım. sende kendini sana yakışan ziniyetle kendini ifade ettin. çevremdeki seni okuyanlar ismini aklına yazdı reklamın kötüsü olmaz diye. ama çalışılacak adamlar listesine değil.

en basit eleştiriyi diye kendini mazur göstermeye çalışma, bu kadar kişi eleştiri yapmıyorken, senin ne haddine ilana eleştri yappmak sen ilk önce kendine bunun cevabını ver. buraya ilan veren işverenlerde bu mesajları okuyor. bir tanesi bana özel mail göndermiş.

beni tebrik ediyor. sağol sayende forumdaki kişilerden bir tanesinin daha zikrini öğrendik diye. bende bir emekçi olarak ve elimin emeğiyle para kazanan biri olarak, bir kişinin bu duruma düşmesine şahsen üzüldüm.

mesai arakadaşım ne yazıyorsun bırak ya dedi. anlayana sivrisinek saz misali. bende dedim. davul zurnada bir anlatma modeli. halk oyunumuzun bir parçası.

gerçek manada mesleğini icra eden ve edecek olan grafikerlere saygılarımla,

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Siz ilanınızla ilgili yapılan eleştiriye laf yetiştirmeye çalışıp, eleştiriye açık olmayıp, bunu "haddini bildirmek" olarak görmüşsünüz ve bu şekilde ifade ediyorsunuz.
Böylelikle kendi renginizi gayet açık bir şekilde belli ettiniz :)

Siz onca sarfettiğiniz "Amatör bile olamazsın, adam değilsin, adam olmazsın, grafiker bile değilsin, densiz, ukala, anlama özürlü, sizin profesyonelliğinizi 10'la çarpacak insanlar vardır, adınızı kendini profesyonel gören amatörler ligine yazdırırsınız, bir mesajı okumayı anlamayı beceremeyen senin gibi insanlar" gibi cümlelerinizi hakaretten saymayıp normal görüyorsanız, allah size bu yaşta da olsanız akıl fikir versin o zaman ne diyelim :)

Size daha önce de yazdım, bilmiyorsanız araştırıp öğrenin. Burada yazılan ilanlara da eleştiri yapılıyor. Daha önce de yapıldı. Yine birileri yapmaya devam edecek. Araştırıp öğrenmenizi daha önce size tavsiye etmiştim ama sanırım öğrenememişsiniz.

Ben piyasanın bu şekilde düştüğünü düşünerek yazdım. Bahsettiğiniz grafiker arkadaş, onlar adına burada yazdığım bu konuyu düşünerek zikrimi eleştiriyorsa kendini eleştirmiş olur. Ben de sizin sonradan üslubunuzun değiştiğini, kabalaştığınızı ve hakaretlere başladığınızı görerek yaşınızı da gözönüne alarak size üzüldüm, ne diyeyim.
Ağabeylikten bahseden bir insanın ağabey gibi davranabilmesini beklerdim.

Konuyu bir kez daha anlatıyorum. Burada herhangi bir yarış yok, sadece hcaliskan isimli üyeye, ilanından dolayı yapmış olduğum bir eleştiri var.
Ve bu eleştirinin şekli şudur;

Ben, "Bundan sonra yine işler gelecek, ya da adınız bir yerlere yazılacak, bu size iş demek" gibi şeylerin, müşteri ile grafiker arasında kalmasından yanayım. Bu tip şeylerin sadece fiyat ve piyasa düşürmeye sebep olduğunu yineledim, aynı şekilde bunu savunuyorum. Ayrıca belki hakettiğiniz ücreti veremeyiz ama profesyonel iş bekliyoruz şeklindeki yaklaşımı "kendimce doğru bulmayıp", "her grafiker arkadaşım hakettiğini almalı. bu şekilde bir yaklaşım fiyatları düşürür."
görüşümü savundum.

En basit şekliyle basit bir eleştiriyi hakaret ederek ve saldırarak ne boyutlara getirdiniz..

Yaşınızın ve iddia ettiğiniz büyüklük tecrübenizin karşılığında bu şekilde davranmanız, gerçekten yaşınıza ve büyüklüğünüze yakışmadı...

Son düzenleme:

TATLICADI61

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ekastasarim.com
Ben ikinci ve son kez yazıyorum konunun benimle alakası olmadığı halde bu kargaşaya bir son verilsin istiyorum çünkü hepimiz medeni insanlarız konuşarak anlaşmalıyız diye düşünüyorum.Bu konu gerçketen çocuk kavgasına dönüştü birbirinize birtek benim babam senin babanı döver demediniz.Lütfen her ikinizden de ricam bu olayı tatlılığa bağlayın.Burası böyle konuların yeri değil inanın çok kötü bir durum.Ben izleyici olarak kalamadım bu olaya çünkü insanların birbirlerine karşı sert bir şekilde yaklaşımları hep kötüdür benim için,işte bu yüzden insanlık adına sadece ara bulmaya çalıştım haddim olmayarak,yani bir nevi insanlık görevi olarak kabul edin bunu bende iki kelam söyleyip belki düzeltirim umuduyla yazdım.Umarım işe yarar.Saygılarımla...

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
Her şeyi bir kenara bırakalımda gerçekten senin zoruna giden şey ne dir onu söyle. nedir böyle piyasanın yarası olan bir konuyu benim ilanım üzerinden tartışmaya açmak. verdiğim cevaplar karşısında yok ciddiye almıyorum falan. gerçekten senin derdin nedir. piyasanın düşmesimi. buda senin değerinimi düşürecek diye korkuyorsun. bak bende webmasterim. 100 tl ye site yapanda var 5,000 dolara yapanda. ama ben kalkıpta senin gibi hiçbir ilana yok fiyatları düşürmeyin, profeyonellik bu değildir gibi yazı yazıpta seviyemi düşürmem.
piyasa arz talep meselesidir bunu öğren. ve piyasa kendi yolunu kendi yapar. fiyatlar kendiliğinden oluşur.

yine yazıyorum. aslında buradaki tüm grafiker arkadaşlara yazdıklarınla gizli bir şekilde hakaret eden sensin. bunuda yüzüne vuran ben. eleştiri nedir ne değildir gerçekten öğren. çünkü herkes benim gibi anlayışla karşılamayabilir. gelir sana profesyonenliğin ne olduğunu öğretir.

evet bunu yaşımdan dolayı söylüyorum. piyasanın düşmemesi için böyle polemiklere gireceğine, ben sana bir fikir vereyim uygula o zaman ağlamana gerek kalmaz. istesede kimse piyasayı düşüremez.

dünya çapında işler çıkarmayı hedefleyin ve dünya piyasasına işler sürün. ihracat yaptığınız zaman piyasa kendiliğinden yükselir. bunun başka yoluda yoktur. öle ben profesyonelim diyerek sadece kendini kandırırsın. önemli olan piyasa yapıcılarının, işverenlerin senin profesyonel olduğuna karar vermesidir kendinin değil.

ilk önce ilanımdaki cümleleri aynen alıntı yapmayı öğren. işine gelen kısımları değil. ilan yukarıda yazıyor ve değişmedi. dedimya 186 kişi nasıl olduda senin anladığın şekilde anlamadı hayret.

her ilana böyle eleştiri adı altında lakaytlık yapıyormusun merak ediyorum. benden çok daha kötü ilanlarada rastladım ama altında mesajını göremedim. basit eleştiri dediğin mesajını dön bir daha bir daha oku.

ha kendini illa kabul ettirmek istiyorsan, ilk önce karşındakini kabul edecek saygı duyacaksın, ondan sonra kalkıp saygı bekleyeceksin. öle 3 kuruşa 5 köfte misali olmaz.

adabı muaşaret kurallarına uymayan bir kimse benim mesajlarıma hakaret de diyemez, alınamazda. ilanların altındaki mesajları bende okuyorum. yani bana öğreteceğin bişi yok. senin kullandığım bir çok forumları, siteleri ben yönetiyorum. oradaki kuralları uygulattıran kodları yazan kişilerdenim. oyüzden bunları sana anlattım. ama anlayacak nerde o ayrı mesele tabii.

ben ilanımın hiçbiryerinde en ucuza bu işi yaptırmak istiyorum anlamaına gelen bir ima yapmamama rağmen, bunu anlamayarak, eleştiri yaptığını zannneden kardeşim,

ailesine ekmek göndermek için buraları aracı görerek, iş peşinde koşturan arkadaşlardan hakaret ettiğin için ilk önce utanmalısın.

hakiki grafiker arkadaşlara saygılarımla,

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ailesine ekmek göndermek için iş peşinde koşturan kimseye laf etmedim ki, bunu da nereden uyduruyorsunuz sayın hcaliskan :)) Size gerçeklere dayalı konular bulmanızı öneririm.

Ben bir iki program öğrenerek, tasarım bilmeden ,bu işi sadece "para kazanma amaçlı" yapmaya çalışanlar için "kişisel olarak" düşündüğümü söyledim ve eleştiri getirdim, aynı zamanda da grafikerlik bir sanat işidir, severek yapılır, para kazanma amaçlı düşünülüp yapılacak bir araç, bir iş olmamalıdır dedim. Bunu bu şekilde yapanlar da "bana göre" grafiker tasarımcı değil, operatördür dedim. Tüm grafikerleri bu şekilde suçlamadım ki :) Üstelik bunun kendi kişisel fikrim olduğunu üstüne defalarca basa basa da yazdım :)
Buna katılmayacak tek bir grafiker olacağını da sanmıyorum, sizin dışınızda tabii :)
Siz benden daha bir grafikersiniz çünkü...
Ekmeği peşinde koşturan insanlarla benim bu yazdığım arasında ne alaka var ki utanmalısın diyebiliyorsunuz, gerçekten enteresansınız, sizin aklınıza şaşayım ben :))
Suçlayacak bahaneler aramayın, burada size bu şekilde ekmek çıkmaz...

Size göre, o halde o zaman bırakalım, herkes anladığı ya da
anlamadığı, yeteneği olsun olmasın, yeter ki işin ucunda para olsun, her işi yapsın.
Savunduğunuz şeylerden bu sonuç çıkıyor...

Eleştiriye gelemiyorsunuz, bunu da o eleştirdi, ben de haddini bildirdim diyerek basit bir şekilde kendi renginizi belli ederek ifade ettiniz. Artık buna diyecek pek birşey yok :)

Kendi yönettiğiniz siteler sizi ilgilendirir, beni değil... Ben sizin işinizle yada kişiliğinizle ilgilenmiyorum, sadece eleştiride bulundum ve bitti. Saldırmayı, suçlayıcı iftiranızı bir yerde bırakırsanız zaten bu konu da burada sona erebilir...

Saygıdan bahsederken saygılı olmayı öğrenin. Yazdığınız onca terbiyesiz kelimeyi gözardı etmeden saygıdan bahsetmeyin. Benim size bu şekilde tek bir lafım olmadı. Yine de olmayacak. Gördüğünüz gibi bunun yaşla ilgili yok, düşünmekle ve saygı duymakla ilgisi var... Saygı lafla olmaz.

Her ilana eleştiride bulunmadım, siz ilksiniz, benim yaptığım şekilde başka ilanlarda kendilerince eleştirecek bir nokta gören her grafiker de bunu yapabilir. Bunun örneğini de gördüm. Bunu da araştırıp öğrenin dedim... Eleştiri gören her kimse de sizin gibi kimseye haddini bildirmiyor sayın hcaliskan :)

Buradaki hiçbir grafiker arkadaşa gizli hakaret diye birşey sözkonusu değildir. Bu konuda enteresanlığa devam ediyor, saçma sapan iddialarınıza devam ediyorsunuz. Gerçekten komik olmaya başladınız...

Grafikerlik, para kazanma amaçlı seçilecek bir iş değildir. Bu işi bu şekilde tercih eden herkesi, her grafiker arkadaşım da eleştirebilir. Ben bu işin para kazanma amaçlı seçilmesine taraftar değilim. Bunun için de bu şekilde tercih edilip yapılmasını istemem. Bunun adı da başkalarına hakaret değildir sayın hcaliskan. Bunu da ben yüzüne vuruyorum diyerek daha komik olmayın. Bu kadar basit birşeyi anlayamadığınız kadar enteresan olduğunuzu tekrarlıyorum...
Bunu alıp bir yerlere çekip, "sen başkalarına hakaret ediyorsun" şeklinde suçlarcasına konuştuğunuz için sizin utanmanız gerekir...

Siz bu işi "para kazanma amaçlı" olarak seçip yapanların mı avukatısınız? Benim düşündüğüm onlara, hakkıyla yapanlara değil...

Ben yeterince profesyonel iş yaptım siz merak etmeyin, bu konuda karar yıllardır veriliyor, ben kendimi biliyorum, iş yaptığım insanlar da. 20 yıldır da bu, bu şekilde devam ediyor. Bunu siz bilmeseniz de, kabul de etmeseniz hayatımdan birşey eksilmez:) Bu yüzden boşa çamurlara süreklemeyin kimseyi, bilgi ve tecrübemi bildiğiniz halde beni amatörlükle suçlamayın, komik duruma düşüyorsunuz, sırada ne var, küçükken yaptığım yaramazlıklar mı :)

Buyrun siz, istediğiniz insanla iş yapın, ben de kendi işverenimi seçeyim.
Konuyu da kapatalım bitsin.

Son düzenleme:

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
özür dilersen konu kendiliğinden kapanır zaten. hala anlamamakta ısrar senin sorunun. site yöneticileri eleştiri ve meslekle ilgili sıkıntılar için gerekli olan bölümü açmış. göremiyorsundur diye aşağda linkleride verdim.

İş Hayatı ve Karşılaşılan Sorunlar
Mesleki konularda karşılaşılan sorunlar ile ilgili bölüm

Grafik Tasarımcıların iş hayatı ya da piyasa ile ilgili karşılaştıkları sorunlar...

https://www.grafikerler.net/grafik-tasarimcilarin-soru-ve-sorunlari-f222.html

iyice okuda bir ilana bu şekilde eleştiri yapılamayacağı öğren, anla.

ilk cevap yazma benim ilanıma nasip oduğu çok güzel. ilkler her zaman zordur. bir daha kimsenin ilanına eleştiri yazma nezaketsizliğinde bulunmazsın. ilgini çekiyorda mesaj yollarsın, çekmiyorsa hiç birşey yapmazsın. sizi adam yerine koymayan işverenlere kızıyorsunuz ya. bu anlayışınla bunu istemeye hakkın yok. ben işveren değilim diyorum. ilan verdin ya işverensin diyorsun. bunu derken, olaya sizin açınızdan baktığımı daha hangi kelimeyle nasıl analatayımki.

benim profesyonelliğimi eleştiremezzin diyorsun. ilk önce sen benim profesyonellğim konusunda mesaj yazmadınmı. daha ne yazdığını farkında değilsin. buda bana cevap hakkı doğurdu. bir kişinin profesyonelliği hakkında laf edersen, onunda seni sorgulama hakkı doğar.

mesajını okumadı ise bak tekrar yazıyorum."Biz profesyonel değiliz deyip, profesyonel tasarım beklediğinizi söyleyip, hakettiğiniz ücreti veremeyiz diyorsunuz. Bu da sizin ne kadar profesyonel olduğunuzu gösterir"

işte senin terbiyen bu. saygılı olsa idin bu şekilde konuşmama gerek kalmazdı zaten. nezaketi terbiyeyi senden öğrenecek halim yok. bak ben hiçkimsenin ilanına eleştiri yazmışmıyım. neyin kabahat olduğunu ilk önce sen öğren bi sonra kalk etrafına bilgi adap terbiye öğret.

ne iş yaptığın nasıl yaptığının ne benim nede bir başkasının bilmesine gerek yok. burda sadece seni gördüm ben profesyonelim diye gezeni. birde sanatçı olma deyimi varya. senin yaptığınmı sanatçı ruhu.

bana avukatmısın diye soran şahıs, peki sen kimin avukatısında kalkıp yazı yazıyorsun. bu ne perhiz ne lahana turşusu.

kuruntuların takıntıların olduğu buradan belli. ben değil tdk profesyonelliğin tanımını yapmış. benim sana ne dediğimin önemi yok. çünkü kendinin ne olduğunu kendin temsil ediyorsun zaten. madem o kadar piyasayı eleştiriyorsun. kendin işveren ol garfikerleri topla. piyasaya öğretde görelim. işveren olmadan işverenleri eleştirmek kolaydır.

derdin sıkıntın varsa paylaşmak istediğin şeyleri yukarıda verdiğim linke yaz. benim ilanıma değil. ilanımdan bir şikayetin olduysada yöneticiye şikayet ederdin.

bu yazıları okumalarına rağmen yinede mail gelmeye devam etti şu an itibariyle 217 kişi oldu hepsine teşekkür ediyorum. maillerinde buradaki haklılığımada değinmişler.

bende tekrar ediyorum. özür dilersiniz olur biter. bende cevap çok. çocukluğuda ineriz. hücreyede. :)

benim öle takıntılarım yok merak etmeyin. banane sizin işinizden mesleğinizden kariyerinizden. buraya ilan vermesem varlığından bile haberdar olmayacağım birisi için, enyi ne amaçla yazdığımı açıklamama rağmen hala piyasada nasıl iş yapıyorsun merak ediyorum. allah seninle çalışanlara sabır versin. elmayı portakal, armutu domates anlıyon ya en çok beni orası güldürdü:)

herhalde çevrendekiler. portakal demek istediklerinde elma diyorlardır, domates demek istediklerinde armut diyorlardır. başka türlü çok zor. birde mesajımın hiç bir yerinde ben size hakaret etmedim diyordun ya. orasıda başka bir alem.

kelime kavramları birbirine girmiş. daha ne diyeyim. yaptığının ne olduğunu bilmeyene ne deniyor tdk sözlüğüne bakmak gerek.

evet dediğim gibi başlatan sensin ilk. o yüzden benden özür dilemen gerekir. bana çocukça yaklaşım diyeceğine ilk önce kendi çocukluğunu gör.

gerçek grafikerlere selam olsun,

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlanlara daha önce de eleştiri yapıldığını, geçmiş ilanlara bakar da öğrenebilirseniz böyle şeyler olabileceğini daha önce yineledim. Mesleki zorluklar farklı konudur, birinin ilanına yapılan eleştiri farklıdır. Orada grafikerler kendi sorunlarını kendi aralarında paylaşıp tartışıyorlar. Bu ikisi de bambaşkadır sayın hcaliskan. Bunun ayırımını yapamıyorsanız çalışma arkadaşlarınızdan yardım almanızı tavsiye ederim.

İlanlara eleştiri yapılamaz diye bir kural yok, bu şekilde herhangi bir tabelaya da rastlayamadım doğrusu :) Ben eleştiriye gelemiyorum diyememe bölümünün bir başka versiyonu bu :)

Ben sizin profesyonelliğinizi sorgulamadım. Biz profesyonel değiliz dediğinizi, bunun karşılığında profesyonel iş beklerken belki hakettiğiniz ücreti veremeyiz kısmı ile ilgili düşündüğümü söyledim. Size profesyonel değilsiniz demedim. Profesyonel değiliz diye siz yazmışsınız zaten. Bunun neyini eleştireyim sorgulamış olayım. Önce siz bunu bir anlayın.
Anlasaydınız 20 mesajdır yazdıklarımı anlardınız. Ona gizli hakaret ettin, şunu yaptın sen diye çocuklar gibi davranmazdınız. Bakınız benim üzerinde durduğum tek konu, sizin yazmış olduğunuz yazı. Konuyu başka yerlere sıçratmıyor, dağıtmıyorum...

Ben size hakaret etmediğim, kişiliğinize ya da mesleğinize herhangi bir atıfta bulunmadığım halde, daha önce ardı arkasına açıkladığım, sizin sarfettiğiniz onca hakarete rağmen hala benden özür diliyorsanız çok beklersiniz :)

İlanınıza eleştiri yaptığım ve zorunuza gittiğini için bunca mesajdır benle didişip duruyor, konuları farklı yerlere çekip, başka konularda üstünlük sağlamaya çalışıyorsunuz zaten.
Dedim ya neredeyse benim küçükken yaptığım yaramazlıkları sorgulayacaksınız :)

Özür dilemekten bahsedip durmayın;

"Amatör bile olamazsın, adam değilsin, adam olmazsın, grafiker bile değilsin, densiz, ukala, anlama özürlü, sizin profesyonelliğinizi 10'la çarpacak insanlar vardır, adınızı kendini profesyonel gören amatörler ligine yazdırırsınız, bir mesajı okumayı anlamayı beceremeyen senin gibi insanlar"

Bunlar sizin bana sarfettiğiniz sözler...

Ben size bir eleştiri yaptım, kaldıramadınız, zorunuza gitti bin tane laf attınız.
Sonra da bunca hakaretten sonra özür dile diyerek komik olmayınız. Önce yaşınıza uygun davranmayı öğrenin... Abilikten bahsetip çocuk gibi iftira atıp hakaret edip saldırmamayı öğrenin...

Merak etmeyin, ben 20 yıldır doğru, emeğe saygı duyan, eleştiriye gelebilen, medeni, ona buna iftira atmayan, karşısındaki insanı anlayabilen, ne istediğini bilen insanlarla çalışmaya devam ediyorum. Sabır dileme kısmınız ise beni güldürüyor, başka saldıracak birşey kalmadı çünkü, komik olmaya devam ediyorsunuz :)

Tdk sözlüğüne bakmak gerek derken, takındığınız üsluba ve yazımınıza bakmanızı tavsiye ederim :) Bu durum da oldukça gülünç :)

İlk başlatan sensin, sen özür dile gibi çocukça davranışınıza ve size üzülüyorum.
Ben çocukça davranmıyorum. Medeni bir şekilde konuşmaya çalışıyorum, siz karalamaya, iftira atmaya, hakaretlerinize devam ettiniz. Ben de 36 yaşındayım. Sizin yaşınızda olmamama rağmen, konuyu kapatmaya çalıştığımı da düşünürseniz, sizden daha olgunca davrandığıma inanıyorum. Bakınız ben size hakaret etmediğim ve sadece ilanla ilgili bir eleştiri getirdiğim halde, siz bana onca hakaret ettiğiniz halde ben sizden özür beklemiyorum.

Buyrun siz istediğinizle iş yapın, ben de istediğimle çalışayım. Bu da burada bitsin.
ok ?

Uzatmaya gerek yok...
Konuyu kapatalım bitsin.

Son düzenleme:

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
madem haklısın sonuna kadar gitmen gerekir. birde özürmü bekliyorsun yani.

Bundan sonra bende herkese çocukca davranışlar yapıyorsun diyeyim, ilanların ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor diyeyim. Bana derlerse kabalık yapmayın, hakaret emeyin diye bunlar kabalık değil bende yeni öğrendim skaraman diye birinden. bunlar meğerse iltifatmış, olgunluk göstergesiymiş derim artık.:) :) :)

ben her türlü yapıcı eleştiriye açığım. ilerlemenin birinci şartırdır çünkü. ama terbiyesizliğe asla taviz vermem. hele hele terbiyesizlik yapmadığını iddia ederek yapanlara.

tüm terbiyeli, dürüst, gerçek manada mesleğini icra eden grafiker arkadaşlara saygılarımla,

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ben ikinci ve son kez yazıyorum konunun benimle alakası olmadığı halde bu kargaşaya bir son verilsin istiyorum çünkü hepimiz medeni insanlarız konuşarak anlaşmalıyız diye düşünüyorum.Bu konu gerçketen çocuk kavgasına dönüştü birbirinize birtek benim babam senin babanı döver demediniz.Lütfen her ikinizden de ricam bu olayı tatlılığa bağlayın.Burası böyle konuların yeri değil inanın çok kötü bir durum.Ben izleyici olarak kalamadım bu olaya çünkü insanların birbirlerine karşı sert bir şekilde yaklaşımları hep kötüdür benim için,işte bu yüzden insanlık adına sadece ara bulmaya çalıştım haddim olmayarak,yani bir nevi insanlık görevi olarak kabul edin bunu bende iki kelam söyleyip belki düzeltirim umuduyla yazdım.Umarım işe yarar.Saygılarımla...

burnunu oynatırsan biter belki, bazen mucize gerekiyor:)

serdarkaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben son kez yazıyorum.

Söyleyeceğimi söyledim, eleştirimi getirdim, yapıcı eleştiriye açık olduğunuzu söylediniz.
Eleştiri, doğru veya yanlışları göstermektir. Bir fikirdir.

Her grafiker arkadaşım da hakettiğini alabilmeli, kazanabilmeli. Bunu sonuna kadar savunuyorum, burada savunduğum herşey, her mesajım bunun adınaydı. Kendi adıma değil...

Son düzenleme: