Genau Bence çok iyi bir nokta yakalamış, yapılan işlerin mutlaka bir değeri vardır. Bu değeri mümkün olduğu kadar kendimizden birşeyler katarak ortaya çıkarmak, işin özgünlüğü demektir. Sanatta ve tasarımda aslolan özgünlüktür. Birşeyden esinlenmek bize sadece bize o işi yapmaktaki yöntemi kavratmaya yarar. Aslolan kendimizin esin kaynağı olabilmemizdir. Biz millet olarak taklit davranışlara yatkınız, bu bazen bize avantaj sağladığı gibi dezavantajda sağlamakta. Bunun sonucunu sıkça görmekteyiz, ulusal bünyemizden çok az bilim adamı ve çok az sanatçı çıkmaktadır. Bunun nedeni hep varolan disiplinler üzerine yoğunlaşmamızdır. Bu davranış biçiminin derinliklerine inince bireysel olarak, kırık bir cesaret, bastırılmış kişilik, korkaklık gibi davranış biçimleriyle karşılaşıyoruz. 22 Yıllık eğitimci olarak benim düşüncem insanların eğitimine bu yönde katkıda bulunamadığımızı açık yüreklilikle itiraf etmeliyim. Eğitim sistemimiz şu anda insanların bireysel gelişimlerinden çok, bireyin ne kadar test çözdüğü ve test çözmedeki grafiksel gelişimine odaklanmıştır. Bu daha öncede bu kadar olmasada böyleydi. Biz hiçbir zaman bireylerdeki potansiyel yetenekleri dikkate almadık. İşin garibi yetenekli insanlar ne aileden nede toplumdan destek gördüler. 7-18 yaş grubundaki bireyler hep çözdükleri test sayısı kadar taltif edildiler, edilmeyede devam ediyorlar. Toplumca kendimizi ve çocuklarımızı çılgınca bir test paranoyasının içine soktuk. Bu paranoya fırtınasının içinde yetenek, sanat, resim ezildi gitti kimse farkında olmadı. Bu bağlamda kendini bu işe ait hisseden üretme heyecanı içindeki bireyler sindiler kayboldular, kaybolmayanlar içinse yapacak birşey yok. Kendi isteği varsa varolmayı sürdürecek, yoksa......
Yoksa ona uzanacak el yok gibi, bu mesajı yazan arkadaş gibi ne olduğunun ayırdına varmaya, sorgulamaya çalışacak.
Bu ülkenin sanat adına çalışan elit bir zümresi var. Bu zümre kendi çıkar kavgaları arasında olanların farkında bile değil. Her tasarım alanı sanki bir kaç kendini tasarımcı sayan şahıs tarafından tapulanmış gibi bir zihniyetle hareket ediyorlar. Oysa dönüp bir defa etrafına bakmaya zahmet bile etmiyorlar.
Ben ve ekibimiz kendimizi böyle bir şeyde sorumlu hissettiğimiz için, azda olsa insanların kafasındaki sorulara cevap verebilirmiyiz diye zaman harcıyoruz. Bu arkadaşlar tarafındanda grafik tasarımın içini boşaltmakla itham ediliyoruz. Bu siteyi kuran arkadaşlarımız ve gecesini gündüzünü bu forumda harcayan arkadaşlarımızın bu işten hiçbir maddi kazancı ve geliri yoktur hepsinin amacı, kendini bu alanda yalnız hisseden bireylere yardım etmektir.
Sonuçta yetenek desteklenmeli, teşvik edilmeli. Bireyler cesaretlendirilmeli. Hiç birşey yapılamıyorsa bile insanlar bilgilendirilmeli diye düşünüyorum.
Yoksa ona uzanacak el yok gibi, bu mesajı yazan arkadaş gibi ne olduğunun ayırdına varmaya, sorgulamaya çalışacak.
Bu ülkenin sanat adına çalışan elit bir zümresi var. Bu zümre kendi çıkar kavgaları arasında olanların farkında bile değil. Her tasarım alanı sanki bir kaç kendini tasarımcı sayan şahıs tarafından tapulanmış gibi bir zihniyetle hareket ediyorlar. Oysa dönüp bir defa etrafına bakmaya zahmet bile etmiyorlar.
Ben ve ekibimiz kendimizi böyle bir şeyde sorumlu hissettiğimiz için, azda olsa insanların kafasındaki sorulara cevap verebilirmiyiz diye zaman harcıyoruz. Bu arkadaşlar tarafındanda grafik tasarımın içini boşaltmakla itham ediliyoruz. Bu siteyi kuran arkadaşlarımız ve gecesini gündüzünü bu forumda harcayan arkadaşlarımızın bu işten hiçbir maddi kazancı ve geliri yoktur hepsinin amacı, kendini bu alanda yalnız hisseden bireylere yardım etmektir.
Sonuçta yetenek desteklenmeli, teşvik edilmeli. Bireyler cesaretlendirilmeli. Hiç birşey yapılamıyorsa bile insanlar bilgilendirilmeli diye düşünüyorum.