Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarım Yetenegini Gelistirmek

xl9009

🏅Acemi Tasarımcı🏅
insanın güzel sesi olması onun sanatçı oldugu anlamına gelmez.eğer kendine özgün beste ve müzik yaratamadıgı müddetçe olsa olsa şarkıcı olur.ama sanatçı olamaz.kendine özgü beste ve müzik yaratabilmeside tek başına eğitim ve emek olamayacağı gibi tek başına güzel ses olmaz.bu konu tavuk mu yumurta çıktı yoksa yumurta mı tavuk çıktı gibi.tavuk ile yumurta arasında nasıl birbirinden ayrılmaz diyalektik bir bağ varsa emke -eğitim ve yetenek arasında da birbirinden kopmaz bir bağ vardır.ancak yetenek ile emek birleşirse ortaya güzel sonuçlar çıkabilir.

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
Arkadaşlar, gözden kaçan bir şey var sanırım. skystar'ın sözünü ettiği web grafikleri. Yani burada tartışılanlar ve gösterilen yollar grafikerlik adına olumlu olabilir ya da işe yarayabilir ama bir grafikerin sözünü ettiği tasarımdan söz etmiyoruz.
Ben de web programcısıyım ve kafa patlatıp binlerce satır kod yazmaya üşenmiyorum, oturum bir sayfaya tema yaratmak yük gibi geliyor. Skystar'ın derdini biliyor ve ben de yaşıyorum...
Ah keşke siteleri grafikerler tasarlasa da bize kodlaması kalsa... Herkes yeteneğiyle paşa paşa üretim yapabilse.

nazlim1

🌱Yeni Üye🌱
Fazla okumadım Msj'ını içini Çünkü Herkez Birşeyler SAçmalamış Umarım Kimse Kızmaz bana helede ßir Arkadaşımız Demişki Tasarım Doğuştan yetenek :) Nie Dostum Sen annenin karnındayken Mac'demi çalışıyordun ? Photoshop'da Resimmi Montajlıyordun Töbe Töbe.
Sinirlerim ßozuldu umarım kusuruma bakmazsınız tasarım yetenek felan değildir görselliktir. madem photoshop'um cok iyi diyorsun ama birtek photoshoplada tasarım olmaz yanında kesin bir vectorel program şart tasarımını geliştirmek icinde sürekli dergilere afişlere ondan sonra grafikerler.net'teki güzel çalışmalara bakabilirsin inan cok faydasını görceksin cünkü tasarım esinlenmek demektir esinlenmekde görsellikdir. görsellik olmazsa neyden esinlenebilirizki ?

bu yaoruma katılıyorum

ASEGOTESTO

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar bende dun uye oldum bende sadece corel de ıyı sayılırım ve photoshop ogrenmeyı dusunuyorum onu7n yerıne tavsıye edecegınız baska program varmı bu arada dogustan geldıgıgine inanmıyorum insan isterse herseyi yapar sadece üstüne yoğunlaşmak lazım

muammer_k41

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir kaç dakikada başkalarına yaptığım tasarımlar biterken kendime yaptığım aynı tasarımlar bir kaç hafta bile sürebiliyor

emredlgr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Üretim yetenek değil eğitim işidir sevgili kardeşim.

Ben ses yönetmeniyim(Aranjör).İlk başladıgımda neler söylediler bi bilsen gülersin :) Ama şimdi öylemi ? Hayır !.

Bu tip işlerde hayal gücü çok önemli yer tutar.Yapılan grafikleri sürekli incele süt firmasına nasıl logo yapılır yemekciye nasıl yapılır vs. vs.

Bu produksiyon'a girer.Produksiyon ses ve görüntü diye 2 ye ayrılır. 2 sindede dedigim gibi hayal gücü cok önemlidir.Ben ses konusunda egitim verdigim insanlara tavsiye ettiğim şey kopya çekmeleri.

Buda nasıl mümkün dersen , hani dedim ya ; sürekli yapılan grafikleri incele nerelere ne konulmuş ne yapılmış bu durum üzre yol izlersen bir zaman sonra sen bile anlamadan hissiyatın seni yönetir :)

emin ol

performans

🌱Yeni Üye🌱
Her insanın farklı alanlarda yeteneği olduğu kesin. Ama bu yeteneklerimizi ortaya çıkaracak bir eğitim sistemimiz olmadığı için biraz tesadüfi meslekler ediniyoruz. Tasarım işi içinde yeteneğinde olduğu bir alan. Benim bu konudaki örneğim; Sergen yetenekli bir futbolcudur ve her takımda oynar. Bir Fenerbahçe de Ümit Özat vardı, (şimdi köln'de) o da futbol oynuyordu ama sergen kadar yetenekli değildi. Sergen çok çalışmadan da futbolu iyi oynayabiliyor fakat Ümit Özat Sergenden daha fazla çalışmalı ki iyi oynayabilsin, kendini geliştirebilsin. Tasarımcılığın öyle olduğunu düşünüyorum, bazıları yeteneklidir bizden daha az emek harcayarak güzel işler yapar, bazılarımız ise ancak daha çok çalışarak güzel şeyler yapabiliriz.

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Her insanın farklı alanlarda yeteneği olduğu kesin. Ama bu yeteneklerimizi ortaya çıkaracak bir eğitim sistemimiz olmadığı için biraz tesadüfi meslekler ediniyoruz. Tasarım işi içinde yeteneğinde olduğu bir alan. Benim bu konudaki örneğim; Sergen yetenekli bir futbolcudur ve her takımda oynar. Bir Fenerbahçe de Ümit Özat vardı, (şimdi köln'de) o da futbol oynuyordu ama sergen kadar yetenekli değildi. Sergen çok çalışmadan da futbolu iyi oynayabiliyor fakat Ümit Özat Sergenden daha fazla çalışmalı ki iyi oynayabilsin, kendini geliştirebilsin. Tasarımcılığın öyle olduğunu düşünüyorum, bazıları yeteneklidir bizden daha az emek harcayarak güzel işler yapar, bazılarımız ise ancak daha çok çalışarak güzel şeyler yapabiliriz.
kesinlikle katılıyorum agzına saglık egitim şart

yagmur0625

🌱Yeni Üye🌱
bende o kadar yetenek yoktu ama sonradan geliştirdim diyebilirim

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
grafikerlik doĞuştan ßen ce arkadaŞim taßiki de eĞİtimin Çok ßüyük ßir Payi var ama Dogustan ßir yetenek oLmasi Lazim ßenim ßaßam suan ßence Tr nin en İyi qrafikerlerin den ama okULunu mu okUmus hayir . istek ve yetenek sadece ßurda ßiter qrafik€rlik

Saygilar..
Katılıyorum.Eğitimde lazım ama yetenek hayal gücü gerek.Herkz herşeyi yapsa meslek dalı die bişe olmaz herkez kendi işini yapardı :D

sansiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hanece.com
Hayal gücü + istek + araştırma = Tasarım

İşte budur tarifi bence ve sık sıkta pratik yapmak sonra sorun kalmıyor...

Aslında şu sıralar grafikerlik ayağa düştü desem yeri var ve bu benm canımı çok sıkıyor şahsen insanlar her mesleği yaparız tarzı yaşıyor oysa grafikerlik çok severek yapılması gereken ve eğlenceli yetenek isteyen bir meslektir.

Hatta sanatın ta kendisidir...

gorafex

🌱Yeni Üye🌱
bir fürmülde benden:)

anlatılması gereken (yani problem) + anlatım yöntemi (çağrışım, ortak yön) + uygulama aracı (kağıt kalem, bilgisayar, patates baskı, murç, birşey olurturulabilecek herhangi bişi) + istemek ( zorla istemeden yapıyorsanız brakın gidin, iş olsun diye yapıyorsanız brakın gidin= tasarım

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Şahsen herkes tasarımcı olabilir ama herkes iyi tasarımcı olamaz;

Tasarım yapmak için kendi tarzınızı ortaya koymak gerekir bu grafikerler için çok önemli diye düşünüyorum, Hayal gücü + istek + araştırma = Tasarım gayet iyi bir açıklama;

Hayal gücünü geliştirmek istiyorsan bol bol yapılan tasarımlara bak her türlü portfolyo sitelerini dolaş yapılan çalışmalara bak;

istek içinde kendini düşün ögrendikden sonra neler meydana geleceğini düşün hayal et;

araştırma için de bula bildiğim tüm kaynakları topla girmediğin web site kalmasın bulamadığın kaynak kalmasın işte o zaman iyi bir tasarımcı olursun diye düşünüyorum :)

Ve herşeyden önemlisi grafik yaparken zorla değil isteyerek yapman gerek.

Son düzenleme:

emrahkaya

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar ben neyi ne kadar nasil niye sorulariyla kendini zi sinamayin mesleginizden sogumayin bence bilginize azcik inaniyorsaniz ? grafiker arayan firmalarda 2 yada 3 tanesinde girin ne bildinizi ne bilmedinizi ozaman anlicaksiniz ve farketceksinizki bi cok sey katilmis olcak sizlerede .. gelelim kendimi nasi gelistirme kismina al eline bi dergi kapagi aynisini yapmadan yola cık degistire degistire kendin bi hale sok ilk ler kotu olcak sonra kendin bi seyler kattikca guzel olcak photospu cok bilmek zaten grafik anlamina gelmez operator luk anlami tasir .. ben 10 senedir bu meslegi yapiyom her gun bir sey ogreniyosun yani vakit hırssss

grafimacman

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu konu göreceli kavramdır. bir işi yaparsın çok güzel oldu dersin kendi kendine. koyarsın ortaya ahali bakar kimi ak olmuş, kimi B.k olmuş der boşverin siz genede devam edin mutlaka beğenen birileri olur. zamanla geliştirir kendini insan. yanlız hep araştırmak millet neler yapmış diye sağı solu incelemek özelliklede bu işi bilen kişiler nasıl yapıyo nelere dikkat ediyo bunları öğrenmek gerekiyo. ama ne varki yaradılıştan gelen bakış açısı allah vergisi olmadıkça biyere kadar ordan sonrasına hiç zahmet etmeyin.

GrafikerB

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.proyuncu.com
Grafiker olunmaz grafiker doğulur diye saçma birşey olamaz. Öğrenmenin tek yolu okumak bir daha okumak ve uygulamak...

corleone74

🌱Yeni Üye🌱
Hocam Grafiker kaar başarılı olma şansın yook ama el becerini photoshopta sölediğin gibiyse takdir ettim yalnız tasarımını geliştirmek istiyosan öncelikle yapman gereken çevreni incele sonra 1 resmi 10 hatta 20 resimle birleştir yani parçaları al yeni bi konfigürasyon oluştur zamanla tasarım yönünde gelişecektir yani açık konuşursak bir resimdeki çiçeği al diğer resimden bir ağaç diğerinden orman bunlarla bişeyler oluştur ama asla sınır tanıma o ağacı ters koyup yukarda kalan kökünün içinden çıkan bir çiçek çıkarman hayalin yani tasarımın öz noktasıdır unutma... Bende bir acemiyim ama şu sözü dikkate al ''Dinlemesini bilen en aptaldan bile birşeyler öğrenebilir.... Saygılarımla..!!

bence bu yorum üzerine yorum yapılmaz. durumu özetle anlatmış. Saygılar

tuba7842

🌱Yeni Üye🌱
bu progra mı nasıl kullana bılırım.Bana anlata bılırmısınız.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
grafikerlik doĞuştan ßen ce arkadaŞim taßiki de eĞİtimin Çok ßüyük ßir Payi var ama Dogustan ßir yetenek oLmasi Lazim ßenim ßaßam suan ßence Tr nin en İyi qrafikerlerin den ama okULunu mu okUmus hayir . istek ve yetenek sadece ßurda ßiter qrafik€rlik

Saygilar..

Acaba babanın çaılşmalarından birkaç örnek verebilirmzin buradan. Bizde feyz alalım Türkiyenin en iyi grafikerinden
Saygılar

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu progra mı nasıl kullana bılırım.Bana anlata bılırmısınız.

Bu programı nasıl kullanabilirim diye soruyorsan yol yakınken vazgeç bu grafikerlik sevdsından Eziyet etme kendinden. Yok dilim sürçtü, nasıl öğrenebilrim diye soracaktım diyorsan yol yakınken vazgeçme..Daha yeni başladın..Elbet bir şekilde öğreneceksin, kitaplardan kurslardan intenetten forumlardan vs. vs..
Kolaylıklar diliyorum hayatında