Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tavuk musun? Kartal mı?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bir zamanlar, büyük bir dağda yuva yapan kartallardan birinin, kuluçkadaki dört yumurtasından bir tanesi, deprem sırasında dağdan aşağı düşmüş ve vadideki bir çiftliğe kadar yuvarlanmış. Burası bir tavuk çiftliğiymiş. Çiftlikteki tavuklar, farklı ve normalden büyük olan bu yumurtayı sahiplenmeye karar vermişler. Yaşlı bir tavuk, bu yumurtayı ve içinden çıkacak yavruyu koruması altına almış.
Sonunda küçük kartal yumurtadan çıkmış. Çevresindeki tavukları görmüş ve kendisini de onlardan biri zannetmiş. Bütün tavuklar da ona bir tavuk gibi davranmışlar.
Küçük kartal, ailesini çok seviyormuş. Bazen, "Ben kimim?" sorusunu dile getirmeye kalkıştığında, "Sen bir tavuksun. Bunu böyle bil," cevabını alıyormuş.
Bir gün çiftlikte oyun oynarken başını kaldırıp yukarı baktığında bir grup kartalın özgürce uçtuklarını görmüş. "Ne kadar güzel uçuyorlar. Ben de onlar gibi uçmayı çok isterdim," demiş. Tavuklar, onun bu sözlerine hep birlikte gülmüşler. "Sen bir tavuksun ve tavuklar uçamaz," demişler.
Küçük kartal, artık daha sık gökyüzüne bakar olmuş çünkü o da gökyüzünde süzülen kartallar gibi uçmak, özgür olmak istiyormuş. Ama ne zaman bu düşüncesinden arkadaşlarına ve ailesine bahsetse, hep "Sen bir tavuksun. Bırak bu hayalleri," cevabını alıyormuş.
Zamanla, küçük kartal da bu düşünceyi kabul etmiş. Hayal kurmaktan vazgeçmiş, hayatını bir tavuk olarak yaşamaya karar vermiş. Ve hayatının sonu geldiğinde de bir tavuk olarak ölmüş.

Benzer konular

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Güzel bir hikaye,ama sonu üzücü :/ gaza getirseydi ya okuyanı :) benim için bu küçük, kartal olarak öldü her ne kadar tavuk gibi yaşasada..

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kıssadan hisse...süper bir hikaye...Yitirdigin herşeyde kazandıgın birşey vardır. Kazandıgın herşeyde biraz yitirdiklerin. Bu yüzden ısınıp dururken dinmez üşümelerin. Hayat karşına nasıl çıkarsa çıksın, seni ne kadar yıpratırsa yıpratsın, sakın vazgeçme ve unutma... eğer hayallerin olmazsa bir gün başkasının hayali olamazsın.

Teşekkürler paylaşım için :) Hayat insanın hep bir hedefi olmalı ve o hedefe ulaşmak için zorlanmalı. =)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Güzel bir hikaye,ama sonu üzücü :/ gaza getirseydi ya okuyanı :) benim için bu küçük, kartal olarak öldü her ne kadar tavuk gibi yaşasada..

"Sen busun!"dan daha iyi ne getirebilir gaza bir insanı... neden üzülüyorsunuz? bir genç için de yaşlı için de ölüm aynıdır. Gazı ben vereyim o zaman size tavuk gibi yaşayıp, öyle ölmeyin olur mu? 90 yıl tavuk gibi olmak değildir hayat; sadece bir yıl aklın başındayken kartal olmayı başar... sonra ölsen de yaşamın yaşam olmuştur; ölmezsen uçmaya devam edersin.

eğer hayallerin olmazsa .... [/I].
Teşekkürler paylaşım için :) Hayat insanın hep bir hedefi olmalı ve o hedefe ulaşmak için zorlanmalı. =)

Ben teşekkür ederim :)

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Bu hikayeyi biliyordum doğru bir anlatım yolu seçilmiş güzel bir yazı,hayatta başkalarının söylediklerinden çok kendimizin sesini dinleyelim en doğru en güzel yoldur,etraftan gelen sesler sizi durdurur veya kafanızı karıştırır,hedefiniz varsa ,amacınız duruyorsa ,hırslıysanız gerçekleştirmek için başkasının sözleriyle korkak adımlarla vazgeçmek yada endişelenmek yerine sağlam adımlarla yürümek en doğrusu :)

Paylaşım için teşekkürler efoja :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Öykünün bitiminde, anafikir altında bir takım yazılar vardı. Hususi sildim bakıyorum da çok iyi yapmışım! Ben teşekkür ederim Filiz.

Son düzenleme:

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben ne kartal olmak isterim ne de tavuk en iyisi kartavukluk,beni de bu mutlu ediyor napim :)
teşekkür ederim bu arada paylaşım için..

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler efoja.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Kartallar hepyek uçar :wink:

Hiçbir kartal tavuklarla yaşamaz, kim görmüş :rofl:

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok güzel bir hikaye... Keşke cesaret bulup kimseyi dinlemeseymiş...:sadsmile:
Anasınada hiç bişi demiyorum zaten insan yumurtasına sahip çıkar yav :headbang:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler :)
ben her zaman kendi ayaklarımın üstünde durduğum için yeri gelir kartal olur uçarım yeri gelir tavuk olur yaşarım

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
:kiss1: Sürü psikolojisine karşıyım :rofl:

seni bu cümlenle başbaşa bırakıyorum.

Çok güzel bir hikaye... Keşke cesaret bulup kimseyi dinlemeseymiş...:sadsmile:
Anasınada hiç bişi demiyorum zaten insan yumurtasına sahip çıkar yav :headbang:

bir kahkaha atmışım var ya... ne diyeyim ben sana?

çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler :)
ben her zaman kendi ayaklarımın üstünde durduğum için yeri gelir kartal olur uçarım yeri gelir tavuk olur yaşarım

ben civciv olmayı da seviyorum arada böyle nazlı nazlı :D yorumlar çook eğlenceli :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ailem sağolsun; tavuk kaldım bende :(

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bir kahkaha atmışım var ya... ne diyeyim ben sana?

ya gülme utanırım :utann:
Yalan mı ama madem bakamıcaksın neden çıkarıyorsun 4 tane yumurtayı :rofl:
Tayyip bile en fazla 3 dedi bu kartala ne oluyormuş :D

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
hikaye güzel ama bence yanlış hayvan üzerinden anlatılımış. kartal olmamalıydı bence. bir kara hayvanı olsaydı daha uygun olurdu.

delibadi

🌟Usta Tasarımcı🌟
hikaye güzel ama bence yanlış hayvan üzerinden anlatılımış. kartal olmamalıydı bence. bir kara hayvanı olsaydı daha uygun olurdu.

önemli olan nerden geldiğimiz ve nereye gittiğimizdir.biz kendimizi ne için yaşadığızı amacımızın ne olduğunu bilirsek kimsenin sözünü dinlemeyiz ve kendi sonumuzu kendimiz hazırlarız iyi ve ya kötü seçim yine bizim..