Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tesla Proje Mühendisliği / logo Eskiz ve Mantığı

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
teslaj.jpg

Son düzenleme:

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Her parçanın her simetrinin belli bir ifadesi.
Mükemmel ve olması gerekli olan bir çalışma.
Herzaman şunu savunan bir birey olarak çok beğendim.
" Önemsiz olarak görünen her noktanın bir anlamı olmalı ki yaptığın işin kalitesi ve önemi ortaya çıksın..."
Emeğine sağlık İnancım.

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
konuya hakim, ne yaptığının farkında ve zekice çalışmalar yapanları görmeyeli uzun zaman olmuştu
çok sağlam bir etüt ve çalışma olmuş tebrikler

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İnce ince detaylara inerek her detaya mantıklı açıklamalar yapmışsın sonuç muhteşem canım eline,emeğine sağlık...

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayranlık uyandırıyor bu adamın logo tasarım konusundaki bilgi ve yeteneği.
Eline sağlık bizimle de paylaştığın için teşekkürler

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu meslek çok çok daha fazla emek-bilgi ve zamanı hak ediyor.

--------

Sayın Cesurmeneli;

Uyarıcı nitelikteki paylaşımınız için teşekkür ederim, göstermiş olduğunuz firmayı biraz inceledim...Benzerlik gösteren şey onların logosu değil, sadece "BLOG" kelimesindeki "O" harfi yerine kullanılmış...

Bu çalışmanın patent işlemleri bitmek üzere, yasal anlamda bir sorun çıkarsa zaten gereği yapılacaktır. İlginiz adına tekrar teşekkür ederim.

123a.jpg

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
İnan kardeş, dört dörtlük diyebileceğim bir çalışma fakaaat :)

1. Ortada S harfini temsil eden amblemi ben simetrik değil asimetrik algıladım doğru mudur? Denge simetri ile de asimetri ile de sağlanabilir. Amblemle ilgili düşünce ve uygulamayı da açıklasaydın daha sağlıklı yorumlar yapabilirdim.

2. Amblem neden turuncu tonlarında? Turuncu canlılık, hareketlilik, sıcaklık gibi nasıl derler daha hoppa duygular uyandırıyor insanda.. Başlangıçta yürüttüğün mantıkla çelişiyor mu dersin? Daha asil sayılabilecek renkler, nasıl desem biraz daha soğuk renkler olabilir miydi. Bordo, koyu turkuaz, pastel koyu mor gibi... Fikir tabi ki...

3. E harfindeki küçük kare ve amblemin ortasındaki yuvarlak senin tarafından anlamlandırılmış ama malesef ben ilk etapta bende uyandırdığı görsel tepkisine baktım... Logotaype'ın genelinde 3 hareket var. Birincisi E harfindeki ayrık çizgi, ikincisi ortadaki amblem (bütünüyle) üçüncüsü onun da ortasındaki yuvarlak nokta... Vazla mı hareket var...? E harfi olduğu gibi kalabilirdi sanki...

Ama herşeye rağmen çok çok iyi bir çalışma, tebrik ediyorum...

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Nikola Tesla'yı da yad edelim bari ;)

Emeğe saygılar........................

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
gerçekten çok başarılı bir çalışma. ellerine sağlık. birçok kişiye faydalı olacaktır. (elbette ben dahil)

nosradamus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Verilen emeğe bir de yaratıcılık eklenince ortaya süper bir çalışma çıkmış, tebrik ederim, emeğine sağlık,

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim anlamakta zorlandığım yapılan çizimi kademe kademe anlatırken 1500 tane font içerisinden şekilde gösterdiği hazır fontu seçip onun üzerinde E ve S harflerinin üzerinde oynama yaparak yol ve kanalizasyon sembollerini ortaya çıkarmış doğrumu anlamışım.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet çok başarılı, çok eğitici bir yorum yapmışsınız, tebrik ederim... En az Nikola Tesla kadar yaratıcı bir yorum...

Tanıyor musunuz kendisini? Eminim şimdi harıl harıl araştırıyorsunuzdur kim acaba diye?:kiss1:
Zaten muhteşem anlatılmış, olması gerektiği gibi. Ve bu bir iş değil ve ben de yorum yapmak zorunda değilim. Buradaki bir çok yorumdan daha mantıklı bi yorum yazdığımı düşünüyorum. Zira belki insanlar okurlar ve Nikola Tesla'yı araştırıp kim olduğunu öğrenir ve kültürlerine kültür katarlar.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
teslanın kim olduğu beni ilgilendirmez. yapılan işe bakarım bence 1500 tane font arayana kadar çok basit bir font stili zaten kendisi çizmeliydi. Zaten dünyada bu logo tasrarımla uğraşan grafikerler hazır font kolay kolay kullanmazlar.

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim anlamakta zorlandığım yapılan çizimi kademe kademe anlatırken 1500 tane font içerisinden şekilde gösterdiği hazır fontu seçip onun üzerinde E ve S harflerinin üzerinde oynama yaparak yol ve kanalizasyon sembollerini ortaya çıkarmış doğrumu anlamışım.

teslanın kim olduğu beni ilgilendirmez. yapılan işe bakarım bence 1500 tane font arayana kadar çok basit bir font stili zaten kendisi çizmeliydi. Zaten dünyada bu logo tasrarımla uğraşan grafikerler hazır font kolay kolay kullanmazlar.
1500 font arasından seçmek tabirini neden bu kadar abartıyorsunuz? burada yaptığı logoyu beğeniye sunmuyor arkadaş. logoyu nasıl yaptığını anlatıyor. belki başkalarına yol gösterir diye. ayrıca logo tasarlarken kaç tane kendi fontunu yaratan grafiker gördünüz? bazı logolarda font yaratmak gerekebilir ama çoğu logoda standart fontlar kullanılıyor. yazı düz bir yazı ise yeni font yaratmak hem saçma hem de artık binlerce font olduğu için diğerleri ile aynı olacaktır.

Tanıyor musunuz kendisini? Eminim şimdi harıl harıl araştırıyorsunuzdur kim acaba diye?:kiss1:
Zaten muhteşem anlatılmış, olması gerektiği gibi. Ve bu bir iş değil ve ben de yorum yapmak zorunda değilim. Buradaki bir çok yorumdan daha mantıklı bi yorum yazdığımı düşünüyorum. Zira belki insanlar okurlar ve Nikola Tesla'yı araştırıp kim olduğunu öğrenir ve kültürlerine kültür katarlar.

kesinlikle araştırılması, öğrenilmesi gereken bir şahıs. ama araştırma ruhunu aşılamanın yeri değil. konumuzla nikola tesla'nın uzaktan yakından alakası yok. lütfen kendinize değil, diğer insanlara göre mantıklı yorumlar yapalım...

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
bu kadar sistemli derin mantıklı düşünceye
bu kadar güzel uslüba akıcılığa açıklığa(...)
baktığımda çalışma beni tatmin etmedi

neden dersen; bu S'deki esprisiyle benzerlik gösteren çok çalışma gördüm
bir de kanalizasyon - yol olarak anlam yüklediklerin bence aşırı soyut

ama samimiyetimle söylüyorum ki; çok etkilendim çalışma sisteminden
tebrik ederim bu tarz açıklayıcı çalışmalarını merakla bekleyeceğim

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu projede bütün aşamalar tek tek anlatılmış ama son aşamalara yaklaşırken çok dikkatli inceleyin seçtiği fonttaki S harfi başkalaşıyor birden. bana bu kısmı nasıl değiştirdiğini anlatsın yukardaki basitçe font seçimi ve üzerindeki uygulamasını değil. eksik anlatımlı bu proje:wink: