Öncelikle emeğinize sağlık fikir çok hoş
Gözüme çarpan bitakım olumsuzlukları söylemek istiyorum müsadenizle
-Duvar kaplamaları biraz zayıf olmuş gibi.UV lerini açtınızmı bilmiyorum ama texturelerde sündürmeler var buda duvarı çok soluk gösteriyor.Bundan ziyade duvarların UV lerini açıp ona göre kaplama atmanız daha sağlıklı sonuçlar verecektir.Birde kaplamalarda mutlaka bump map kullanmanızı tavsiye ederim bu daha gerçekçi görünüm sağlayacaktır.
-Bakıldığında sahnenin ışık kaynağı belli olmuyor.Dışarıya bir gece manzarası vermişsiniz,içerisi ise aydınlık buraya kadar bir sorun yok ancak ışıklar nerden yayılıyor?Duvardaki ızgara tarzı nesneler eğer bir ışık modülüyse bence bunun belli edecek noktalar seçin.Mesela temsilende olsa sahnede kullandığınız ışık haricinde birde ızgaraların içine ışık yerleştirin.Vray kullanıyorsanız vray light işinizi görecektir ancak kesinlikle invisible seçeneğini işaretlemeyin.Değeri düşük olabilir ancak mutlaka ışık kaynağı görünmeli bence..
-Yukarda yazdığım ışık kurallarına bağlı olarak şunu eklemek istiyorum.Hiçbir oda bu şekilde aydınlanmaz.Başınızı kaldırın ve bulunduğunuz odada tavanın köşelerine bakın.En köşeden başlayıp ışığın,ışık kaynağına doğru koyudan açığa doğru değiştiğini göreceksiniz.Bunu söylememdeki sebep iç mekan ışıklandırmalarında hiçbir zaman ambiant ışığı kullanmayınız.Işık kaynağını belli edin ve ışığı hep bu kaynaktan yayın.Eksik kalan,loş kısımlara görünmez,düşük değerde ışıklar kullanabilirsiniz.
-Kamera açısı çok yanlış biçimde yerleştirilmiş.Biraz fazla kamera focus uygulamışsınız anlaşılan
Kamera açını bu tip iç mekanlarda insan gözü boylarında olursa daha iyi olur.yani herhanbi bir insan bir insan bacağı boyunda olmadığı sürece bu açıdan odayı göremez.Tavanın ve zeminin ne kadar çok açıkta kaldığına dikkat edin dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
-Birde nacizane fikrim sahne kompozisyonu üzerinde fazla durunuz.Örneğin bu çalışmada bütün kolonları duvar kenarına itmiş odanın ortası çok boş kalmış ve kamera açısını çok geriden belirlemişsiniz.Bana kalırsa sahnenizde shift+f seçeneğiyle kamera kadrajını açarak kullanmanız.Sahne kadrajınız kompozisyonunuzun en önemli parçasıdır..
Herşey çok güzel olacak
Başarılar dilerim..