sadece tebrik ediyorum . Çok güzel bi fikir ve çalışmayla harika bi görsel elde edilmiş. Tebrikler
Teşekkür ederim Rıdvan Bey.
creedwar. Yazdığım son mesajdan bahsediyorum. 47.ci mesaj...
Bakın arkadaşlar. Böyle forumlarda birbinizi tutmak size hiçbirşey kazandırmaz. Eleştiriye açık olun. Burda gelip hava atma meraklısı değilim. Bu, bana maddi - manevi hiç birşey katmaz. Ben görüşümü bildiriyorum, siz kabullenmiyorsunuz. Aferin! Çok iyi gidiyorsunuz devam edin...Yeni üye oldum. Şimdilik iki çalışmam var. İstediğiniz gibi eleştirebilirsiniz.
Eleştiri konusunda belki kırıcı olmuş olabilirim. Özür dilerim. O zaman yeniden eleştireyim:
*Zemin dokulandırılması gayet başarılı. Tebrik ederim
*Harfler için de aynı durum söz konusu. Fakat şahsi görüşüm: düz beton dokusu yerine dizili taşlardan oluşan bi doku kullanabilirdin.
* "The labyrinth of castle" cümlesinde en önemsiz kelime olan "The" yı bu derece büyük ve izleyicinin gözüne sokarcasına çalışman, o zemine göre amatör göstermiş. Bence bu çalışmada önemli olan öğe labirent olmalıydı. Fakat sen labirenti görsel olarak, "The" yı tipografik olarak sunmuşsun. Çalışmanın tipografiden uzak olmasının nedeni bu. (Benim manipülasyon dediğime bakma. Ben, fotoğraf kullandığını tamin ettiğim için öyle dedim. Daha çok dark art hatta doğrudan illustrasyon diyebilirim)
* "typography" yazan yerde başka birşey yazmalıydı. Böyle sanki bir tasarımın eskizi gibi duruyor. Sanki -çok afededersin- yazacak birşey bulamamışsın gibi..
*Son olarak; labirentin bazı yerlerinde perspektif hataları var. Hatta daha çok ışık-gölgeden kaynaklanan hatalar. Örneğin; sol alttaki başlangıç noktasının ışık alan kısmının altına gölge düşürmeliydin. Bu haliyle yukarı doğru eğimli gibi duruyor.
Biraz daha dikkatli çalışırsak, çok iyi işler ortaya koyabiliriz. Kolay gelsin...
Öncelikle birbirimize sırt çıkma diye bir durum yok.Mantığın yolu bir.Bu yüzden size sorular sorduk.
Sonrasında;
Hah böyle işte...Fikirlerinizi bu şekilde dile getirirseniz hiçbirsorun olmaz.Ancak bilip bilmeden, özellikle yorumları okumadan direk konuya dalarsanız doğal olarak sorun çıkar.
Gelelim eleştirilerinize cevap vermeye;
-Düz beton yerine dizili taş dokusu demişsiniz...Düşünülebilir, ancak benim tarzım değil.
-"Bakmayın benim manipülasyon dediğime,ben fotoğraf sandım" demşsiniz. Sizin söylediklerinize bakayım mı bakmayayım mı? bi karar verin.Hiç gerek yoktu halbuki, bana sorsaydınız fotoğraf mı manipülasyon mu, siz mi yaptınız diye,söylerdim
""The labyrinth of castle" cümlesinde en önemsiz kelime olan "The" yı bu derece büyük ve izleyicinin gözüne sokarcasına çalışman, o zemine göre amatör göstermiş. Bence bu çalışmada önemli olan öğe labirent olmalıydı. Fakat sen labirenti görsel olarak, "The" yı tipografik olarak sunmuşsun. Çalışmanın tipografiden uzak olmasının nedeni bu."
Demişsiniz.Ö ncesinde yorumları okumadığınız çok bariz. Daha önce yazdığım yazıyı alıntı yapıyorum.
çalışmanın 3Dtypo kısmı "The" yazısı ve önde labirent arkada kale...İsimde burdan geliyor zaten."the" kelimesini görsel anlamda bütünleyip konu oluşturmak amacındaydım.typography sonradan eklediğim bişey,T harfi bişeyler istiyordu sanki,bu yüzden...Kale yada labirent te yazabilirdim ancak onlar zaten görsel olarak mevcuttu...
Aslında bütün açıklamalar yapılmıştı.Ancak siz dikkatsiz davranıp yorumları okumadan ve en önemlisi çalışmayı iyi incelemeden yorum yazdınız.
Netice itibariyle birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.Yorum yazarken "bence-şahsi görüşüm-ben olsam" gibi kelimelerle başlayan cümleler kurarsanız kimse sizi yanlış anlamaz. Aksi halde tavrınız çok itici gelecektir.
Sizinde ,şeytanın ayrıntıda gizli olduğu çalışmalarınızı en kısa zamanda görmek dileğiyle.
Size çoooook ama çoook kolay gelsin.