Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

transparant resim ayarı?

sessizsokak

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar;

Önce kendim nasıl yaptığımı anlatayım siz bana ne şekilde yapmam gerektiği konusunda yol gösterin.

Photoshop ile açtığım herhangi bi resmin etrafını polygonal lasso tool ile ayırıyorum. sonra bu resmin boyutlarında transparant boş bir sayfa açıyorum.
ayırdığım resmi buraya kopyalıyorum. bu sekilde web için kayıt ediyorum.
sayfama koydugum zaman arka plan transparan oluyo ama resmin kenar kısımlarında tırtıklı bi şekilde beyazlıklar oluyor. bu ayırmadan kanaklanan bir hata değil çünkü resmin neresinden ayırma yaparsam yapıyom beyazlıklar oluyor hep.

yapmak istediğim olay az çok anlaşılmıştır. eğer bu şekilde yapılıyorsa nerde yanlış yapıyorum. yada başka bir yöntem varmı bunu yapabilmem için. teşekkürler şimdiden.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Açıkçası ben derdinizi tam olarak anlayamadım. Bu nedenle derman olamayacağım :)
keşke resimlerle göstererek anlatsaydınız.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1. Seçim işlemi yapıldıktan sonra :
Bu seçimi yumuşatmak için Select > Modify > Feather acılan menüye giline takam nekadar büyükse kenar keskinliği az olur siz ,1 veya 2 değerini girin
Ctrl+Alt+D kısayolunu cs3 , cs4 shift +F6 kısa yolu

2.Şayet kenar kısımlarında tırtıklı bi şekilde beyazlıklar kalıyorsa : layer > matting > ve buradan Defringe 'i seçin. Buraya verdiğiniz pixel değerine göre (ki genelde 1 pixel kullanılır) kenardaki bu kırık noktacıklar, alt layerdaki renge kendilerini adapte edeceklerdir.
Defringe seçeneğinin altında Remove White Matte ve Remove Black Matte diye iki ayrı seçenek vardır, bunlar da adı üzerinde siyah veya beyaz noktacıkları direkt yokederler.

sessizsokak

🌱Yeni Üye🌱
vecdi merhaba ilgin için teşekkürler. yalnız dediğin yöntemleri uygulayınca eskisinden daha fazla beyaz kenarlar belli olmaya başladı.

yukarıda açıkladım aslında ama kısaca bir daha yazıyım.

elimde bir resim var. bu resmin istediğim bir yerinin sınırlarını belirleyip almam lazım bu işide polygonal lasso tool ile yapıyorum. boş transparant bir sayfa acıyorum. ve sınırlarını belirlediğim resmi oraya alıyorum. hem bu şekilde hemde vejdi arkadaşımın dediği gibi yaptım. sonunda web için kayıt ettiğim zaman. hazırladığım internet sitesinin ilgili yerine yerleştiriyorum. transparant özelliği oluyor ama sınırlarını belirlediğim yerlerde beyaz tırtıklar göze batıyor.
sınırlarının velirlenip alınmasında bir hata olduğunu zannetmiyorum. zoom en son ayarındayken çalışıyorum.

evet arkadaşlar olayın aciliyeti sözkonusu olmaya başladı. bu resim olmada bu site olmayacak.
yardımlarınızı bekliyorum.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Sanırsam çalışmanızı gif formatında kayıt ediyorsunuz.PNG yi seçersen hem transparan hemde tırtıksız olacaktır.

Yalnız PNG formatını IE-6 tarayıcısı desteklemiyor.Transparan PNG resimler gri arkaplanlı olarak gözüküyorlar.

sessizsokak

🌱Yeni Üye🌱
Ali Emre;

Evet ben gif olarak kayıt ediyordum. png olarak kayıt edince biraz daha azaldı.
ama genede göze hoş durmuyor. son zoom ayarında tırtıklı yerleri silgi ve boyama ile düzeltmeye çalışsamda tam olmuyor.
işin profesyoneli değilim bi yerlerde yanlış yapıyor olabilirim. dosyayı buraya upload ettim. burdaki üzerinde yazı olan gözlük çerçevesi alınacak.

Dosya Upload - DosyaLoad.Net

sessizsokak

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler. gerçekten istediğim gibi oldu. saol.
yapılış şeklini anlatabilirmisin. başka uygulamalarımda kendim yapmış olurum en azından.

sessizsokak

🌱Yeni Üye🌱
vejdi çok saol ya. gerçekten çok işime yarıycak. iyi çalışmalar sanada kolay gelsin.