Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye broşür deneme

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
deneme olması beni çok sevindirdi. dünya zaten bizi çölde yaşayan barbar bir millet olarak algılarken, sizin hangi akla hizmet oraya çöl ve develer fotoğrafı koyduğunuzu, türkiye'de öyle bir manzarayı nerede gördüğünüzü, nasıl bir hayal gücünün size bu tasarımı yaptırdığını gerçekten anlamadım... üzerinde ciddi anlamda çalışmalısınız...

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
deneme olması beni çok sevindirdi. Dünya zaten bizi çölde yaşayan barbar bir millet olarak algılarken, sizin hangi akla hizmet oraya çöl ve develer fotoğrafı koyduğunuzu, türkiye'de öyle bir manzarayı nerede gördüğünüzü, nasıl bir hayal gücünün size bu tasarımı yaptırdığını gerçekten anlamadım... üzerinde ciddi anlamda çalışmalısınız...

düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Aramzıda bir fark yok. Bu sadece bir hayal ürünü. Bir şeyleri empoze etmek niyetinde değilim. çöl olayını konuyu ilginçleştirmek ve renk uyumunu sağlamak amacıyla düşünmüştüm. Paraşütle çöle atlayan bir insan figürü size ne çağrıştırıyor. Türkiyenin bir çöl olduğunu mu? Peki cola şişeleriyle sofrada iftar acan türkiye size neyi çağrıştırıyor. Amerikalıya benzediğimizi mi? Aslında olay algılama olayı. Reklamcılar bilinç altına bir mesaj atar. Istediği sonucuda hemen alır. Düzmantıkla konuya yaklaşalarda düzlülerde kalakalır.

GRAFAKİR2

🌱Yeni Üye🌱
Dediğiniz gibi "sadece"renk uyumunu sağlamak amacıyla yapılmış bir çalışma bunun dışında görsel seçimleri arkadaşımızın da belirttiği gibi ...

İyi çalışmalar...

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kendi blog sayfamda iftarı konu edinen ama ezan da dahil olmak üzere hiç bir islami motif kullanmayan colayı da şiddetle eleştirmişimdir zamanında. düz mantık bazen işlevsel olabiliyor. siz niyetinde olmayabilirsiniz ama yaptığınız iş bir şeyler empoze ediyor. Bunun hayal ürünü olmasından ve asla bir avrupalının eline geçmeyecek olmasından kaynaklanan memnuniyetim devam ediyor. Mesela o paraşütlü neden fethiye ölüdeniz dururken çölün üstüne iniyor? Kısacası işinizin tutulacak mantıklı bir yanı yok. Bu düz mantıkla da, eğri büğrü mantıkla da böyle. Ama biz (türkiyedeki grafiker adayı arkadaşlar) işlerimize aşık oluyoruz nedense. birisi eleştirdiği zaman hatalrımızı düşünmek yerine hemen savunmaya geçiyoruz... eğer düz mantığın zıddı olan şey sizin sahip olduğunuz mantık ise, ben ve düz mantığım, uçsuz bucaksız düzlüklerde kalmaya razıyız...

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Sırf renk uyumu olsun diye amaçsızca görsel seçseniz bile, neticede bu bir amaca hizmet etmeli, sizin gelişmenize...
Çok buhranlı bir afiş, kuraklık, çöl, gün batımı kasvetli bir hava vs...
Bencede gözden geçirmelsiniz....

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
diğer yorumları bir kenara koydum ben şunu anlamadım

"well come" ne demek ? :)

welcome olmasın o :p
a birde qick nece bilemem ama "TİCKET" değil "TICKET" yazmak gerekir...

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yorumlarına eksiksiz katılıyorum. Ama ...Bu kadar sert şekilde olaya yaklaşmak çok cahilce bir davranış gibi duruyor. Konu ülke sevgisi değil ki. Olayı miliyetçi bir boyuta taşıman yersiz. Burada cesurca yorumladığın olayı çıkıp bir televizyon kanalına da açıkla. Bilgini hepimizle paylaş. Türkiye'de ki reklamların %100 saçma. Alt tabaka hedefli çabuk kandırmaca efeklerden oluşuyor. Madem çölü sevmiyorsun o halde Osmanlının mısırda, libya'da, filistin'de mekke'de ne işi vardı. Bu benim sorunum değil. Adamlar gitmiş mi diyeceksin. Diyemezsin. Çünkü ortada yaşanmış bir geçmiş var. Ortada soysop, ata var. Aslını inkar var. Reklam olayı çok farklıdır. İster pacasından yaklarsın adamı ister yakasından. Sonuçta en hassas yerini bulup oradan vurursun. İster Fethiye'de TARKAN'I oynatırsın. İster Metroda at koşturursun. Bi şekilde suyunu çıkarırsın ülkenin. Gavurun biride gelip senin sarıklı diye tiksindiğin NASREDDİN HOCANA SAHİP ÇIKAR, Mevlana'na hasta olur, Mimar Sinan'ına çıldırır, bunlar aslında Almandı, İspanyoldu, Fransızdı sizin ülkenizde ajanlık yaptı der. Sabah bi bakarsın sap gibi Tarkanla başbaşa kalmışsın. Hadi geçmiş olsun.

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kendi blog sayfamda iftarı konu edinen ama ezan da dahil olmak üzere hiç bir islami motif kullanmayan colayı da şiddetle eleştirmişimdir zamanında. düz mantık bazen işlevsel olabiliyor. siz niyetinde olmayabilirsiniz ama yaptığınız iş bir şeyler empoze ediyor. Bunun hayal ürünü olmasından ve asla bir avrupalının eline geçmeyecek olmasından kaynaklanan memnuniyetim devam ediyor. Mesela o paraşütlü neden fethiye ölüdeniz dururken çölün üstüne iniyor? Kısacası işinizin tutulacak mantıklı bir yanı yok. Bu düz mantıkla da, eğri büğrü mantıkla da böyle. Ama biz (türkiyedeki grafiker adayı arkadaşlar) işlerimize aşık oluyoruz nedense. birisi eleştirdiği zaman hatalrımızı düşünmek yerine hemen savunmaya geçiyoruz... eğer düz mantığın zıddı olan şey sizin sahip olduğunuz mantık ise, ben ve düz mantığım, uçsuz bucaksız düzlüklerde kalmaya razıyız...

Yorumlarına eksiksiz katılıyorum. Ama ...Bu kadar sert şekilde olaya yaklaşmak çok cahilce bir davranış gibi duruyor. Konu ülke sevgisi değil ki. Olayı miliyetçi bir boyuta taşıman yersiz. Burada cesurca yorumladığın olayı çıkıp bir televizyon kanalına da açıkla. Bilgini hepimizle paylaş. Türkiye'de ki reklamların %100 saçma. Alt tabaka hedefli çabuk kandırmaca efeklerden oluşuyor. Madem çölü sevmiyorsun o halde Osmanlının mısırda, libya'da, filistin'de mekke'de ne işi vardı. Bu benim sorunum değil. Adamlar gitmiş mi diyeceksin. Diyemezsin. Çünkü ortada yaşanmış bir geçmiş var. Ortada soysop, ata var. Aslını inkar var. Reklam olayı çok farklıdır. İster pacasından yaklarsın adamı ister yakasından. Sonuçta en hassas yerini bulup oradan vurursun. İster Fethiye'de TARKAN'I oynatırsın. İster Metroda at koşturursun. Bi şekilde suyunu çıkarırsın ülkenin. Gavurun biride gelip senin sarıklı diye tiksindiğin NASREDDİN HOCANA SAHİP ÇIKAR, Mevlana'na hasta olur, Mimar Sinan'ına çıldırır, bunlar aslında Almandı, İspanyoldu, Fransızdı sizin ülkenizde ajanlık yaptı der. Sabah bi bakarsın sap gibi Tarkanla başbaşa kalmışsın. Hadi geçmiş olsun.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sevgili Arkadaşım,
Benim derdim milliyetçilik falan değil. Ayrıca ben senin saydığın o büyük insanların (tarkan bu kategoride değil tabi) hepsinin ayağını yıkar suyunu da içerim. Ben sadece senin yaptığın işi, verdiği mesaj açısından değerlendiriyorum. ve bir kez daha dümdüz mantığımla "olmamış" diyorum. Ben yazım hatalarına girmeye gerek bile duymadım ama madem bir arkadaş yazmış ben de şunu söyleyeyim sen welcome kelimelerini well ve come diye ayırırsan ingilizce bilen yabancılar ondan bir şey anlamazlar, hoş tabi sen yine ben renk uyumu için yaptım falan diyeceksin ama bu böyle yani...

Ayrıca yeni versiyonuna da baktım ve sadece şunu merak ediyorum; -açıklarsan sevinirim.- misal olarak bir turizm firması sahibi olduğunu varsayalım. Bu broşürü aldın, bastırdın, yurt dışına gönderdin. Bir tane yabancı çift de broşüre hasta kalıp, kalkıp geldiler memleketimize ve sana şöyle bir soru sordular: "Deve kervanlarını görmeye ne zamana gideceğiz?" O çiftin bu sorusunu nasıl cevaplayacağını, o insanları nereye götürüp de deve kervanı göstereceğini yazarsan bizi de cehaletten kurtarmış olursun.

Lütfen yorumlarında benim neci olduğumla ilgili de varsayımlarda bulunma. işimizden konuşalım. birbirimizden değil...
Bir de yorumlarıma eksiksiz katılman yok mu, o beni bitirdi işte...

-Haydi düz mantığım gidelim gayrı. Bu el bize yaban oldu...

Son düzenleme: