Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
binaenaleyh
demokrasilerde çare tükenmez
:)

ben de kendi simgemi kullanıyorum

407418_10150601050087243_522727242_9010692_735509904_n.jpg

421609_10150650386947243_522727242_9167051_1082859388_n.jpg

ters çevirsen bile oluyor
:))

buarada senin simge de baya değişik , özgün ve güzel bi çalışma olmuş ama ermeni dramına da baya bi benzemiş . Farketmiş miydin?

Son düzenleme:

calipsyo

🌱Yeni Üye🌱
Dava açma konusu herkese uymadı sanırım. En azından BİMER'e bilgi edinme başvurusu yapılabilir, belki bizim aklımıza hayalimize gelmeyen bir savunma veya mazeret vardır. Kim bilir?

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Muhalefet Liderlerine ve hatta merkez bankasına, konuyu özetleyen bi mektup yazmayı düşünüyorum, Jürinin eleme esnasındaki standart ve şartları öğrenmek istiyorum diye. . .

Sizce bi sonuç alabilir miyim acaba ? Yoksa hiç zahmet etme bile mi diyorsunuz ?

leonar

🌱Yeni Üye🌱
Dava açmayı düşünen arkadaşlar bence Rahmetli Kemal Sunalın oynadığı DAVACI filmi izleyin sonra tekrar düşünün derimmmmm :D:DD:

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Muhalefet Liderlerine ve hatta merkez bankasına, konuyu özetleyen bi mektup yazmayı düşünüyorum, Jürinin eleme esnasındaki standart ve şartları öğrenmek istiyorum diye. . .

Sizce bi sonuç alabilir miyim acaba ? Yoksa hiç zahmet etme bile mi diyorsunuz ?

Hiç uğraşma derim. Zira Türkiye Petrolleri rezaletinde burada onlarca meslektaşım her birimiz ayrı ayrı mailler attık. Lütfedip cevap dahi yazmadılar. Hemde elektronik ortamda olmasına rağmen.
Daha bu tür yarışmaların bir tanesinin bile sonucunun şaibeli olmadığını görmedim. Zamanla tecrübe sahibi oluyoruz. Siz yine de mektubunuzu yazın fakat cevap beklemeyin derim. Şahsi düşüncemdir.

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
buarada senin simge de baya değişik , özgün ve güzel bi çalışma olmuş ama ermeni dramına da baya bi benzemiş . Farketmiş miydin?

yok
sonradan farkettim

ben bu yarışmayı duyar duymaz aklıma sadece latin alfabesi T'yi türk sembolleri ile orhun alfabesine uygun bir para simgesi yapmak geldi
bunada en yakın ER ve ŞE idi

ve

AÇIKLAMASI da bu:

Tasarımın teması ile TL’yi en iyi şekilde sembolize eden sebepler:

En başta Türkiye, Türk ve Türk Lira’sının baş harfi olan ve günümüzde kullanılan Latin alfabemizdeki “T” harfinin bir benzeri olması ve Göktürk Orhun alfabemizde ise yine bir benzerinin olması

Şu an dünyaca bilinen ve tanınan diğer uluslararası para birimi simgelerine çift yatay çizgisi ile uygun olması ve kavisli olduğu halde elle kolay yazılabilmesi için tasarlanmış olması

Tarihi olarak ise binlerce yıl öncesine dayanan ve en eski çağlardaki ilk taşlara kazınan çivi yazı veya runik yazı damgalarının bir benzeri olması

En son örneğinin ise Esik Kurganı'nda bulunması, M.Ö. 4. yüzyıla dayanması ve en estetik son hali ilede bizim tarih ve medeniyetlerimizden biri olan Göktürk Devleti’nin Orhun Taş Yazıtlarında MS. 8. yüzyılda görülmesi (732-735 yıllarında). Göktürk Alfabesinde ve Orhun Yazıtlarında geçen “TÜRK” kelimesinden alınması ve Asker yani ER diye bilinen “R, ER-RE” damgasının bir benzeri olması (Orhun Tamgası R, ER-RE).

Simgenin, tüm dünyaca resmen tanınan (ISO 15924 Standart Orkh 175) Orta Asya’dan Türkiye’ye hatta Avrupa’ya kadar kabul edilip bilinen Orhun Alfabesi’ne ait bir Türk damgasından esinlenerek kavisli olarak çizilmesi

Orta Asya’dan Anadolu’ya Sümerler, Hititler ve Selçuklu Devleti’nde kullanılan Çift Başlı Kartal sembolü ve motifine benzemesi, bugünde tüm dünyaca kullanılan Çift Başlı Kartalı andırması

Türkiye’yi bu sağ ve sola bakan çift başlı veya çift kanatlı görünüm ile iki kıtayı (Avrupa-Asya) birleştiren bir ülke olarak Doğu ile Batı arasında köprü bir ülke olarak temsil etmesi

Çok bilinen ve belirgin Türk Kilim motiflerinden biri olan “Koç Boynuzu” andırması (Koç Boynuzu; bereket, doğurganlık, verimlilik, kahramanlık ve gücü simgelemesi)

Efe Zeybek Oyunu, Halay veya Folklor Halk Oyunları, Kafkas Oyunları duruşuna ve Kartal görünümüne benzemesi

Adalet Terazisine benzemesi ve andırması, mizan ve dengeli olması

Not: evreninmerkezi bence mektup yaz HATTA gazetelerede gönder

.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
tüm paylaşımları bi sayfada göstereyim dedim bitirebilirim sanıyordum ama burdan geriye doğru 74. sayfa kadar geldim ben bittim ama onlar bitmedi :) vaktim yetmedi... :D amma da çok çalışma paylaşılmış ya , bravo valla :) hepside birbirinden güzel :) arkadaşları tebrik ediyorum..

buarada becerebilirsem mektup yazacağım, olmasa da içimde kalmasın...

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟

Uploaded with ImageShack.us

13040032.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

sonunda hepsini bitirdim..işte bunlar sitemizde paylaşılan tüm tasarımlar..bide kazananları vereyim...umarım yanlış olan yada unuttuğum atladığım kimse kalmamıştır...

kazananlar ve finale kalanlar
images

Son düzenleme:

taarruz17

🌱Yeni Üye🌱
valla siz ne yapabilirsiniz bilemem ama inşallah bu simge lirada kullanılmaya alışılmadan önce birileri tarafından engellenir çünkü seçilen simge çok kötü olmuş. bundan olsa olsa kuruşun simgesi olur...lira ya yakışmamış vesselam..

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla siz ne yapabilirsiniz bilemem ama inşallah bu simge lirada kullanılmaya alışılmadan önce birileri tarafından engellenir çünkü seçilen simge çok kötü olmuş. bundan olsa olsa kuruşun simgesi olur...lira ya yakışmamış vesselam..

kuruşa bile yakışmazdı bu sembol...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kim hortlattı len bu konuyu, tozlu rafları kim karıştırdı? :D:D:D

calipsyo

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar TL. yarışmasına katılanlardan yarışmaya gönderdikleri çizimleri geri alan var mı ? Şartnamede 2 ay içerisinde Merkez Bankasından alınabileceğini yazıyor du? Bilgi verebilirsiniz sevinirim.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar TL. yarışmasına katılanlardan yarışmaya gönderdikleri çizimleri geri alan var mı ? Şartnamede 2 ay içerisinde Merkez Bankasından alınabileceğini yazıyor du? Bilgi verebilirsiniz sevinirim.

evet doğru yarışma bitiminden 2 ay içinde alınabiliyor ifadesi vardı yoksa mesuliyet kabul etmiyorlarmıs :D ...ama alman için ankara ya gelip merkez bankasına bi uğraman gerek :D

ben müsait olduğum bi ara mutlaka gidip alacağım tasarım ve dosyalarımı (öyle güzel cd kapları bulmuştum ki içim acıya acıya göndermiştim onları geri almalıyım :D ) :D şaka bi yana hazır Ankara ya gelmişken Patent Enstitüsünede bi uğrayın derim, taaa nerelerden buralara gelip almaya değer bi çalışmanız var madem, patentide hakediyor olmalı bence:D sonuçta gelecekte nolur belli olmaz :) mektubu yazıyorum bakalım yavaş yavaş :D. . . Bende tasarımlarımı alır almaz doğruca TPE ye gidip patent almayı düşünüyorum şahsen, bu maliyete değer :D

NEYSE...sonuçlar 1 martta açıklandığına göre 1 mayısa kadar herkesin gidip geri almak için vakti var ;) .. Zaten herkes gidip almalı bence (patent almasa bile :D), almalı ve protesto etmeli bu yaşanan rezillikleri . . .

NOT: Calipsyo kardeş Sen zaten Ankaralıymışsın Senin için daha kolay :) ben genel olarak konuştum :D buarada TPE de çalışmıyorum veya orayla bi bağım yok :D yanlış anlaşılmasın lütfen :D :D :D

Son düzenleme:

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tl simge

TL olmaz, 5 Para simgesi.... olur 1. den

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
“TL SİMGE YARIŞMASI” ŞARTNAMESİ

3.3. Her zarfın üzerinde 5 harf ve/veya rakamdan oluşan rumuz ve zarfın içinde ne bulunduğu yazılacaktır. Rumuzda kullanılan karakterlerin tekrarlanmaması ve sıralı olmaması gerekmektedir. Farklı tasarımcılardan gelen tasarımlarda aynı rumuz olması halinde TCMB rumuza ek yapma hakkına sahiptir.

1nci rumuz: ŞİRİN

calipsyo

🌱Yeni Üye🌱
Ben eserimi geri istedim aldım. arkadaşlar bilginiz olsun