Bi yarışmada sadece bir kazanan olur. onbinlerce tasarımda elenir elbetteki. . .bunu anlıyoruz . . .
ama tüm ülkeye, dalga geçer gibi , bu(saçma sapan) simgeyi seçtik demek adilce mi, kurallara uyulmadigi, ermeni dramanin tıpkısının benzerinin tersi olduğu ve en az 50 60tasarımdan(sosyal medyada paylaşılanlardan)çok daha başarısız olduğu bi çok kişi tarafından kabul edilmiş ve ortadayken? . .
Kurallara uyulmus olsaydı dahi başarısız olduğu merkez bankasının simge üzerinde YAPMAK ZORUNDA KALDIGI düzeltmelerden de belli olan bu denli dengesiz bi simgenin kullanılması kabul edilebilir mi yani ? . . .internet ortamında paylaşılan ve bu sayede öğrendiğimiz en az 50 tasarım, şu T.L. Hanımın birinciliği alan tasarımından tartışmasız çok çok çok daha başarılı,güzel,kullanılabilitesi olan estetik, anlaşılabilir ve diğer simgelerle de karışmayacak kadar özgün ve de elle yazımı daha kolaydı. . .bunu herkes anladı da jüri üyeleri nasıl anlayamadı peki ? Hatırlıyor musunuz 20 aralıkta bi bayan arkadaş neden sonuçlar ertelendiki anlamadım,2 hafta önce 7 finalist kaldığını öğrenmiştim halbuki. Bu işin altında bi iş var demişti. . . "7 finalist" "2 hafta"? Sanırım asparagaz haberdeki gibi sallama bi söylem olmadığı verdiği finalist sayıdan belli oluyo...peki bunca zamanda bu jüri ne yaptı Allahınızı severseniz, cevap verebilecek birileri var mi ? Malesef ve ne yazık ki burnuma çok pis kokular geliyo, bu işin altında iş var, zaten bu kadar ertelenmesinden de belliydi , 19 Aralıktan 2 hafta önce belli olan sonuçlar 19 Aralıktan 2 buçuk ay sonra açıklandı, hemde kamuoyuna yalanlar atılarak . . .
Hani internet diye bi nimet olmasaydı da birbirimizden haberimiz olmasaydı o zaman merkez bankası bizi kekleyebilirdi belki ama devir değişti artık . . .
Simgeyi beğenen aklı başında bi kişi görmedim daha, Allah Aşkına elinizi vicdanınıza koyarak soruyorum, Sizce koskoca ülkede şu seçilen tasarımdan daha iyisi yok muydu yani ? . . . Bu soruya "hemde binlercesi vardı. . ."diye cevap verdiğinizi duyuyor gibiyim.. Hal böyleyken binlerce grafik tasarımcıyla dalga geçer gibi bi sonuç açıklayarak seçtikleri bu doğuştan torpilli simge güzelim ülkeme yakışdı mı yani , soruyorum size ey bizi ve bu söylediklerimizi haksız bulan kesim ? . . .işte bizim dediğimiz bu, derdimiz de tam olarak bu. . .yarışmaya katılan onca güzel tasarım ifşa olmuşken bu komik görünümlü amaçsız ve biçimsiz simge, memleketime yakıştı mi yani?
Bu yarışmanın sonucu ve kendisi, açıklanma tarihiyle birlikte, binlerce tasarımcıya yapılmış büyük bi hakarettir velhasılı...evet mahkemeye dava açılabilir , bu çok güzel bi fikir. . .vakti olan ve ilgilenebilirim diyen arkadaşlar varsa maddi manevi hertürlü yardımda bulunmaya ben şahsen hazırım.yapamayacağım tek şey , meselenin gerektirdiği ölçüde yeterli zaman ayıramamak olacaktır sadece . . .ama yardımcı olmaya hazırım. Müsait olduktan sonra, sadece arkadan destekleyen kişi değil yan yana omuz veren bi dosttu olacağımıda taahhüt ederim...
Yok mu bu işi başlatabilecek babayiğit bi arkadaş, destek veya omuz verebilecek bi dost?