Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye kardeşliği

berat_623

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ isimli bir afiş yarışması var .Bu konudaki önermeler neler olabilir yardımcı olabilir misiniz?Örnwk proje varsa ekler misiniz..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Mesela senin yerine fikirlerimizle ve tasarımlarımızla biz katılılalım..Ne dersin?

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence okul/ders gibi sebeplerden dolayı mecbur değilseniz, hiç bu tür negatif propagandalara alet olmayın.

Kelimenin daha da dar ve daha az kullanılan anlamıyla propaganda zaten inanan insanlara onlara inançlarını destekleyecek yanlış bilgi vermek anlamına gelir. Varsayıma göre insanlar doğru olmayan bir şeye inanırlarsa sürekli kuşkular yaşayacaklardır. Bu kuşkular rahatsız edici olduğundan onlardan kurtulmak isteyecekler ve dolayısıyla güç sahiplerinin onaylamalarına açık olacaklardır. Bu yüzden propaganda çoğunlukla amaca hali hazırda inananlara yönelik yapılır.
ABD Deniz Kuvvetleri 13. bölgesi için kullanılan poster; arkaplanda Alaska haritası, üstünde "Ordu Donanma Sivil" yazılı bir fare kapanına yaklaşan ve fareye benzetilmiş Japonya.

Propaganda kaynağına göre sınıflandırılabilir. Beyaz propaganda'nın kaynağı bellidir. Kara propaganda dost bir kaynaktan geliyormuş gibi görünür ama gerçek tersidir. Gri propaganda nötr bir kaynaktan gelir gözükür ama aslında karşı taraftan gelmektedir.

Propaganda çok sinsi yollarla uygulanabilir. Örneğin yabancı ülkelerle ilgili yanlış enformasyon eğitim sisteminde desteklenebilir. Çok az insan okulda öğrendiklerini kontrol etme ihtiyacı duyacağından bu yanlış enformasyon gazeteciler ve aileler tarafından tekrar edilecek ve yanlış enformasyonun herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğu fikri medyaya direkt bir müdahale olmadan kimse gerçeği veya kaynağı farketmeden yayılacaktır.

Bu tip yayılan propaganda politik amaçlar için kullanılabilir. Vatandaşa ülkelerinin politikaları hakkında yanlış bir görüntü verip aksi görüşleri red etmeleri veya görmezden gelmeleri sağlanabilir.

Ne ilgisi var değil mi?

Neydi konu başlığı? "Türkiye kardeşliği"

Hoppalaaa.. Nereden icabetti?

Negatif düşünelim.. Türkiye'de yaşayan halkın birbirine düşmanlığı mı var? Eğer yoksa, kardeşlik çağrısı neden gerekiyor? Akraba mı olacağız hepimiz?

Bu konuda söylenecek çok söz var.. Ama siyasî polemiğe girmemesi için burada noktalıyorum. Bu forumun amaç ve kapsamı dışında çünkü.

WhanHELSING

🌱Yeni Üye🌱
yardım acele

Arkadaşlar bi sorum var.Bana acele afiş örnekleri lazım
Konu: Türkiye Kardeşliği ile afiş örnekleri arıyom.:smile: