Eserler, amblem ve Türkiye Petrolleri ibaresinin birlikte çözümünden oluşmalıdır. Amblem, TPAO ve TP harflerinden oluşmayacaktır. Amblem önerileri, harfsiz düşünülecektir.
(TP harflerini içeren amblem, başka bir firma tarafından tescil edildiğinden ötürü kullanılmaması gerekmektedir!)
Yarışmacı eğer gerekli görürse amblemin tek başına halini ve adıyla olan ilişkisini ayrı ayrı da sunma hakkına sahiptir.
Ben birşeyi anlamadım arkadaşlar....logoda kesinlikle yazı veya harf olmayacak deniyor doğrumu? Yanlış mı anlamışım*
Ya Tusiad!a çalışma gönderip sonra burada atıp tutan arkadaşlara bir çift lafım var: Arkadaşlar, adam zaten size böyle bir değerlendirme yapabileceğini (çalışma beğenmemek gibi) en başından söylemiş. Siz de o şartnameye tabi olarak çalışmalarınızı göndermişsiniz. Şimdi adam kanuni hakkı olan bir şeyi uyguladı diye neden arıza çıkarıyorsunuz ki? eğer bu muameleyi reva görmüyor idi iseniz, (benim gibi) çalışmalarınızı göndermeyecektiniz. ama gönderdi iseniz şartnameyi kabul etmişsiniz demektir. Kabul ettiğiniz şartnameyi neden reddediyorsunuz ki? Ben bu serzenişinizi ucuz kahramanlık olarak görüyorum. "Bu yarışmada da aynı şeyler olacak, çalışmalarınızı göndermeyin" diyen arkadaşlar da sonuçlar açıklandıktan sonra buaraya "şöyle hakkımız yendi böyle hakkımız yendi" yazarsa hiç şaşırmayacağım...
sayın tarzan45, ben bu yarışmaya katılan arkadaşlarım adına konuşmak istiyorum siz benden daha tecrübelisiniz size saygım sonsuz ama açığa kavuşmayan birşeyler var,bizim derdimiz bizi seçmemeleri değil zaten şartnamede açıkça torpil vardır denmiyordu,en başta zaten kendi yaptıkları şartnameye kendileri uymadılar ama bizim uymamızı istediler adalet mi bu şimdi?,yani tüsiad konusu başlığının altında bir arkadaşımızın dediği gibi para yabancıya gitmedi ben açıkçası o logoda dayanışma ve basite kaçmaktan başka birşey göremiyorum yapan arkadaşta bizim gibi önceden göndermiş ardından ona mektup gelmiş,hem ben eminim yarışmadan sonra ona benzer logoları da gördüm yani çok çok benzeri de vardı,fabrika terimi onlardada yoktu aslında onlarda kazanabilirdi eğer logo böyle birşey olcaksa yani tartışmanın bir manası yok size saygım sonsuz ancak bunu da bir düşünün derim ben...tekrardan saygılar dediğim gibi niyetim ukalalık yapmak değil haşa konuyu açığa kavuşturmak...Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır...Çünkü gerçekten çoğu kişinin hakkı yendi maalesef bu bir gerçek:sadsmile::worried:
Bilgisayarımda birden sorun çıktı buraya cevabınızı ilettim bir alta...saygılar...Öncelikle haketmediğim ölçüde gösterdiğiniz saygı ve nezaketinizden ötürü teşekkür ederim. Zaten ben hak yenmediğini falan savunuyor değilim. Ama dediğim gibi burnuma pis kokular geldiği için, başka bir arkadaşın logolarını yarışmaya hazırlamış olmam rağmen, kendim katılmadım tusiad' ın yarışmasına. zaten ortaya çıkan logo da tusiad gibi bir kurumu taşıyabilmekten çok uzak. Bunların hepsinde hemfikiriz zaten. Benim demek istediğim nokta şu: Siz logoyu göderdiğiniz anda zaten TUSİAD artık o logoları kendi malı olarak görüyor. Dolayısıyla sırf şartnamede bu yazdığı için bile adamın yaptığı herşey meşru olmuş oluyor. Bazı arkadaşlar ise bunu apaçk bildikleri halde sırf ya tutarsa diye logolarını gönderdiler, şimdi de serzenişlerde bulunuyorlar. Şimdi TUSİAD haklıdır demiyorum ama, açıkça yapabileceğini izah ettiği birşeyi yaptığı için suçlanabilir mi? Beni iddiamı yineliyorum, burada güvenilirlik endişeleri paylaşan ve logo göndermekte çekinceli davranacağını söyleyen arkadaşların %90'ı çalışmalarını TPAO'ya da gönderecek. ve kendi logoları seçilmediği zaman yine burada aynı muhabbetleri yapacaklar... Ben kendi adıma TPAO'nun yarışmasın katılacağım. Herkese hyırlı olsun...
Öncelikle haketmediğim ölçüde gösterdiğiniz saygı ve nezaketinizden ötürü teşekkür ederim. Zaten ben hak yenmediğini falan savunuyor değilim. Ama dediğim gibi burnuma pis kokular geldiği için, başka bir arkadaşın logolarını yarışmaya hazırlamış olmam rağmen, kendim katılmadım tusiad' ın yarışmasına. zaten ortaya çıkan logo da tusiad gibi bir kurumu taşıyabilmekten çok uzak. Bunların hepsinde hemfikiriz zaten. Benim demek istediğim nokta şu: Siz logoyu göderdiğiniz anda zaten TUSİAD artık o logoları kendi malı olarak görüyor. Dolayısıyla sırf şartnamede bu yazdığı için bile adamın yaptığı herşey meşru olmuş oluyor. Bazı arkadaşlar ise bunu apaçk bildikleri halde sırf ya tutarsa diye logolarını gönderdiler, şimdi de serzenişlerde bulunuyorlar. Şimdi TUSİAD haklıdır demiyorum ama, açıkça yapabileceğini izah ettiği birşeyi yaptığı için suçlanabilir mi? Beni iddiamı yineliyorum, burada güvenilirlik endişeleri paylaşan ve logo göndermekte çekinceli davranacağını söyleyen arkadaşların %90'ı çalışmalarını TPAO'ya da gönderecek. ve kendi logoları seçilmediği zaman yine burada aynı muhabbetleri yapacaklar... Ben kendi adıma TPAO'nun yarışmasın katılacağım. Herkese hyırlı olsun...