Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

"Üstelik Paniksin Anne!...." Gülerken düşünelim

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
“ÜSTELİK PANİKSİN ANNE…”:rofl:

Dün gece sabaha karşı -hatta sabah- çok komik bir olay yaşadım. Aah gençlerin dünyası bir başka. Bazen ben de çocukluk yapmıyorum desem yalan olur.
Gecenin sabaha yakın bölümünde biraz uykum gelmiş. Tam gözlerimi sıkı sıkı kapattım artık sızma aşamasındayım.
Kızım geldi yanıma “Uyuyor musun?”
“E müsaade edersen” dedim kızgınlıkla gözlerimi açmadan. Sanki o saate kadar uyumayışımda kızın bir suçu varmış gibi
“Yaa anne bi baksana Hayko Cepkin olmuşum been”
!!!!!!!
Bir anda beynim döndü. Uyku haliyle karışık Hayko Cepkin kimdi? Hadi kim olduğunu buldum. Kızıma ne olmuştu? Yüzü, gözü, bir anda saçı aman Allahım Hayko Cepkin! Dedim gözümün önünde belirdi. Fırladım ayağa. Hava aydınlanmak üzereydi ama yine de ortam loştu. Gözlüğümü taktım. (Depremde bile gözlüğümü bulamamıştım o kadar seriyim yani) Lambayı yaktım. Kızım karşımda bir gözü şiş saçları iki yanda hakikaten Hayko Cepkin bakışıyla önümde.
Bakakaldım yüzüne neler oluyor diye
Oldum olası sivrisinekler çok sever onu. Bir de alerjik cilt olunca bir tuhaf gözüküyor. Göz kapağına bir fındık yapışmış görüntüsü.:rofl: Kahkahalarla gülmeye başladım. O bana kızdı gülüyorsun diye ama ben kendimi tutamadım işte. Olduğu yerde bana söylendi söylendi sonra gitti.

“Yok insan bi vah vah der. Ne gülüyorsun komik mi? Ne biçim annesin canım?”:D

Bu sefer ben ona kızdım. (Haklı aslında gülmemin ne alemi vardı ki) ama suçu sivrisineklere attım: “Sanki sivrisinekleri ben gönderdim gidin bu kızın gözünü şişirin dedim ne kızıyorsun.” Bu arada gün çoktan aydınlanmıştı tabii. Uyu uyuyabilirsen.

Benim gözüm öyle olsa ben de gülene kızardım. İncittim kızımı ama çok sevimliydi. Hele söylene söylene geri gitmesi “Üstelik Paniksin Anne!…”

Buradaki hepinizin Ablası olarak gülerken düşünelim dedim. Bu konudan ben ince bir ders çıkardım:
Aslında empati çok önemli. Kişinin kendisini karşısındakinin yerine koyması lazım. Hayat ta böyle; insan kendisine yapılmasını istemediği, hatta nefret ettiği bir şeyi başkalarına da yapmamalı. Abartıp tadını kaçırmamalı. Ahlak ın tarifini böyle yapmıştık ilkokuldayken biz.
Annem böyle davransa affetmezdim.

Bu arada kızımdan izin aldım (70 milyon demek hoşuma gidiyor.) 70 milyonla paylaşabilir miyim dedim. “Hadi paylaş bakalım” dedi. Daha da şişmiş gözüyle.

Neticede sabah paniğim baya komikti.(Hayko Cepkin’e ayıp olmasın ayrıca bir müzik kanalında söyleşisini izlemiştim çok aklı başında birisi - de annelik işte.) Paylaşmak istedim.

------------Alıntı değildir. Bu konuda geçen bütün olaylar ve kişiler gerçektir. Hatta sivrisinek bile hala canlıdır. Öğleye doğru da oğluma musallat olmuştu. Onu yakalarsak kedimize vereceğiz.--------------------

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Ne güzel anlatmışsınız.:) O yaşlardaki kız çocuklarının hassasiyetini düşünürsek kızınız size bayağı kızmıştır.:)

Bu içten yazı için teşekkürler "hepimizin ablası".:)

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aslında çok kaprisli değildir. Gafil avlanmışım diye üzüldü. Arkadaşlarına da o anlatmış.:smile:
"hala gülüyor ya" diye kızgın kızgın dolaşıyor bu arada.

Ben Teşekkür Ederim.

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
çok hoş ya :D teşekkürler paylaştığınız için ;)

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
------------Alıntı değildir. Bu konuda geçen bütün olaylar ve kişiler gerçektir. Hatta sivrisinek bile hala canlıdır. Öğleye doğru da oğluma musallat olmuştu. Onu yakalarsak kedimize vereceğiz.--------------------

Öncelikle notunuza bayıldım:rofl::rofl:

Yazdıklarınızı okurken küçüklüğümün kötü anılarından biri canlandı gözümde.
Bende yanlış ilaç içmiştim, her yerim şişmişti, yaklaşık 1 saatte 2 katı genişlemiştim sanki...
Benimle 1-2 saat dalga geçtiler:
"-Ay sen ne tombiksin, amanda aman kilo mu aldın" gibi.
Sonrasında hastaneye götürdüler ve toplamda 12 tane iğne yedim, alerjim warmış. :S

Kızınızın neler hissettiğini çook iyi anlıyorum, inanın aradan kaç yıl geçerse geçsin unutmayacak, biraz sitemle gülümseyerek hatırlayacaktır.

Teşekkürler bizimle de paylaştığınız için.
(Kızınız duymasın, okurken bende çok eğlendim:smile:)

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle notunuza bayıldım:rofl::rofl:

Yazdıklarınızı okurken küçüklüğümün kötü anılarından biri canlandı gözümde.
Bende yanlış ilaç içmiştim, her yerim şişmişti, yaklaşık 1 saatte 2 katı genişlemiştim sanki...
Benimle 1-2 saat dalga geçtiler:
"-Ay sen ne tombiksin, amanda aman kilo mu aldın" gibi.
Sonrasında hastaneye götürdüler ve toplamda 12 tane iğne yedim, alerjim warmış. :S

Kızınızın neler hissettiğini çook iyi anlıyorum, inanın aradan kaç yıl geçerse geçsin unutmayacak, biraz sitemle gülümseyerek hatırlayacaktır.

Teşekkürler bizimle de paylaştığınız için.
(Kızınız duymasın, okurken bende çok eğlendim:smile:)

Teşekkürler yorumunuz için bir daha aynı aksiliği yaşamazsınız dilerim.

Unutmaz o hamaktan ters dönüp düştüğünde de gülmüştüm. Hala söylenir bana. Ama bazen komik geliyor işte.

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
çocuklukta olur hep zaten böyle komik, akla gelmeyecek şeyler.. bizi de güldürdünüz ama geçmiş olsun dileklerimizi de iletiyoruz tabi :rofl:

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
çocuklukta olur hep zaten böyle komik, akla gelmeyecek şeyler.. bizi de güldürdünüz ama geçmiş olsun dileklerimizi de iletiyoruz tabi :rofl:

İyi dilekleriniz için Teşekkürler. Ne yapalım bazen küçüklere bir şeyler oluyor, bazen büyükler küçük aksilikler yaşıyor. :smile:

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
Alıntı değildir. Bu konuda geçen bütün olaylar ve kişiler gerçektir. Hatta sivrisinek bile hala canlıdır. Öğleye doğru da oğluma musallat olmuştu. Onu yakalarsak kedimize vereceğiz.

:tongueout::smile::tongueout: Çok güzel bir not. :) Bayıldım doğrusu...

Benim de küçükken "Muammer" adında bir karasineğim vardı. :) Peşinden koşar koşar dururdum. :) İnanın ben yorulurdum, o yorulmak bilmezdi. :D Ve işin garip tarafı evden hiç kaçmazdı. :) Küçüklük ya işte!!! Ne zaman ortadan kaybolsa, "Muammeeeer, gel oğlum!" diye bağırırdım; bakardım ki Muammer'im odada dört dönüyoooo... :D:D:D O gün bugündür; nerede, ne zaman bir karasinek görsem; işte geldi benim "Muammer"im derim (tıpkı Şener Şen'in "Vecihi" tiplemesi gibi:D). :party::emo1::rofl::wink:

Allah çocuklarınızı esirgesin. :) "Üstelik paniksin anne!" diyerek güldürürken düşündüren onları, Rabb'im başımızdan eksik etmesin. Amin. :angel:

Bu samimi paylaşımınızdan dolayı da teşekkür ederim. :angel: Bir anne olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunun farkına bir kez daha vardım diyebilirim. Allah annelerimizi de başımızdan eksik etmesin. :angel: +REP. :p

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Amin İnşAllah. Yorumunuz için çok Teşekkür Ederim. Aslında ben sivrisineğe Ajdar dinletelim dedim ama veto gördü bu fikrim.:rofl: Ne de olsa biz dinleyeceğiz. :D
Muammer ismini nerede duysam gülerim artık ben.:rofl:

Bir sıkıntılı zamanınızı aktardığınızda, komik gelen bir olayı naklettiğinizde sizi can kulağıyla dinleyecek, gerçek dostların, arkadaşların, kardeşlerin olduğunu bilmek güzel bir duygu.

Ben biraz çocukları için kodlanmış bir anneyim. Ben onlarla yerine göre arkadaşım yerine göre küçük kızlarıyım. Yerine göre de diktatör anneleriyim. Beynimde başka alıcı kodlama yok. Öyle gördüm öyle öğrendim ben. Onlarla olan iletişimim çok farklı.

Rabbim cümleye hayırlı evlatlar nasip etsin.