Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
corel firmasının grafik-tasarım programı CorelDRAW'ın yeni sürümü yayınlandı. Yeni özellikler ilave edilen CorelDRAW X4 kullanıcıların hizmetine sunuldu. www.corel.com sitesinden demo versiyonunu indirebilirsiniz.
çok fazla yenilik yok gibime geldi ama yinede iyice incelemek lasım ama daha ayrıntılı olduğu kesin ve açılıştaki hoşgeldin ekranında yeniliklerden bahsediğo
arkadaşlar corel x4 artık bizlerle ve içindeki sampleslardan birtanesini sizlerle paylaşıyorum... Dilerim gördüğümüz yeni değişiklikleri kısa zmanda paylaşırız :cool1:
corel x4 ü kuramayanlar için örneği düşük versionda cdr olarakda gönderiyorum
x3 ciktiginda ben hala 11 kullaniyordum ve pek bir fark olmadigini gorudm sonra 12 ye gectim ister istemez ve gecen haftadan beride x3 kullaniyorum bazi farklar var x4 ude nasi yapsak acaba ben biraz gundemi geriden takip ediyorum sanirim
x4 ne ara cikti ya ben x3 e yeni gectim 12 ye alistiydik valla
merak ettim yeni versiyonunu. umarım güzel yenilikler vardır. en çok da bitmap ları vektörel yapma konusunda bir gelişme yaratmışlar mı onu merak ediyorum. bakan arkadaşlar yenilikler konusunda bizleri bilgilendirirlerse çok sevinirim. herkese i yi çalışmalar.
Bende heyecanla kurdum ama.. görsel arayüz biraz hız.. onun dışında değişen bişey göremedim.. hala incelemeler devam ediyor.. Yenilik gören arkadaşlar yazarlar ise bilgi açısından potansiyelimiz artar.
ilk gözüme çarpan özellikler excel tarzı tablolar hazırlamaya imkan tanıyan "table" bölümü ve convertli yazılarda veya resim formatındaki yazıların çok kolay biçimde myfonts.com sitesindeki what the font sayfasına yönlendirilmesi oldu. En büyük özelliklerden biri de office programlarından direkt import edebilmesi ve düzenlemeye imkan tanıması. Ayrıca birçok formatı desteklemesi de artı bir özellik olarak görüyorum.
İlk aklıma gelen trelemedeki yeniliği yaptılarmı olmştuu eminmisiniz umut yokmu yine ellemi tirellicez yapma gözünü sewim iyi bak ya general ayarlarından belki vardır
Help Menüsünden High Lights What's New bölümünden X3'ü seçerseniz Nelerin yeni olduğunu açıkça görebilirsiniz.
Kanımca çok güzel olmuş X4 en önemli özelliği Gerek Adobe Serisini Gerekse Autocad'in yeni versiyonlarının tamamını tanıyor. Elimdeki A.İ Vektörel Arşivi X3'te çalıştırmak için her defasında A.İ Açıp versiyonu düşürüyürdum.