Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Video başlanıcında veya sonucunda, sesin artandan azalana, azalandan artana değişmesi

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
herkese merhabalar ben alim sivasli arkadaşlar edius anlatım vıdeoları egıtım setlerı siteye eklem imkanı olan varmı veya nereden ındırebılırım yenı basladım lutven yardımcı olun ılgınıze tesekkur ederım

dostum sitede derler muvcut incelemedin mi

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım :)
bu platform halen canlı halen güncelmidir bilmiyorum
fakat ben geldim ve herkese sevgi saygı sunuyorum :)

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım :)
bu platform halen canlı halen güncelmidir bilmiyorum
fakat ben geldim ve herkese sevgi saygı sunuyorum :)

dostum site ve forum hala canlı :)) ama ben sana daha önce sorduğun bir sorunun cevabını geçte olsa vermek istiyorum hani sormuştun ya aspect ratio'su 4.3 olan bir görüntünü 16.9 olarak kurgulamak istiyordun ben sana 3d pip seçeneğinden zoom yaparsın demiştim. işin başka bir yönü daha var hani aklın bazen durur ya gözünün önündekini göremezsin bende aynen öyle oldu :) görüntünü tımelıne a attıktan sonra f7 ye bas karşına video layout diyalog penceresi çıkacak bu açılan pencereninsağl tarafındaki bölümün köşelerinden tutarak görüntüyü tüm ekrana yayabilirsin en azından demenemde fayda var nasıl olduğunu bir dene gör istersen gerçi bayya bi zaman geçmiş ama olsun
haa bu arada diyalog penceresi açıldığında görüntüyü uzatıp ekrana yayabilmen için sağ tarafında '' preserve frame aspect '' kutucuğunun işareti aktifse onu mutlaka kaldırmalısın..

kolay gelsin dostum...

hectorbulut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
alim arkadaşım sitede zaten ihtiyacın olan bütün dersler paylaşılmış durumda dikkatlice bakmanı öneririm siteye

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
poyraz :)
Sorumluluk ve yardım severlik böyle bir şey işte, ben soruyu sorduğumu bile unuttum sen cevabı unutmamışsın çok teşekkürler.

Dostluk mertebesiyle onurlandırılmışız ne güzel, sağolsun herkes.

BEN İZNİNİZLE BİR SORU DAHA SORMAK İSTİYORUM.
Yine basittir eminim ama çok sık edius kullanmadığım için kullandıkça keşfetmem zorlaşıyor.

SORUM ŞU :
Export ederken çok yüksek değerler alıyorum, videoları montajlayıp facebook'da yayınlıyorum fakat kapasite çok büyük oluyor.

F11 seçeneklerinde (yani export :) EN İDEAL mod, çözünürlük nedir ne olmalı.

Teşekkürler.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyraz :)
Sorumluluk ve yardım severlik böyle bir şey işte, ben soruyu sorduğumu bile unuttum sen cevabı unutmamışsın çok teşekkürler.

Dostluk mertebesiyle onurlandırılmışız ne güzel, sağolsun herkes.

BEN İZNİNİZLE BİR SORU DAHA SORMAK İSTİYORUM.
Yine basittir eminim ama çok sık edius kullanmadığım için kullandıkça keşfetmem zorlaşıyor.

SORUM ŞU :
Export ederken çok yüksek değerler alıyorum, videoları montajlayıp facebook'da yayınlıyorum fakat kapasite çok büyük oluyor.

F11 seçeneklerinde (yani export :) EN İDEAL mod, çözünürlük nedir ne olmalı.

Teşekkürler.

öncelikle dostluk mertebesi yazınla ilgili olarak şunu söyleyeyim, bu forumda bize katılarak soru ile bile olsa bize destek olan kişiler hep dostum hep kardeşimdir ve öylede olacaktır

şimdi aslında bu sorunun cevabı şu, sen ne ile ilgili bir video paylaşacaksın eğer çok önemli bir video değilse 320*240 web eğer sana göre önemliyse 640*480 yada 720*576 olarak çıktı alabilirsin ama burda sana kısa bir hatırlatma yapayım edius da eğer çözünürlükten ödün vermeden kaliteli bir export edeceksen avi yada mpeg2 yerine sana windows media video (wmv ) formatını öneriyorum çünkü bu formatta avi olan bir görüntüyü 10/1 oranında aynı çözünürlükte alman mümkün export uzun sürüyor belki ama çok az yer kaplıyor ben mesela derslerimi böyle yapıp yayınladım. ayarı nasıl yapacağına gelince;

export diyalıog penceresi açıldığında sol tarafta görüntü formatlarını göreceksin burdan alt tarafta windovs media seçeneğine tıkla ortadaki bölümde windovs media audio (ses) altında da windovs media video (video ) seçeneğini göreceksin burdan alttaki seçeneğe çift tıklayarak açılan 2. diyalog penceresinden wideo setting menüsünden
mode kısmından export edeceğin görüntünün cbr (sabit bit degerleri) yada vbr (değişken bit degerleri ) ayarını
bitrate ksımından pixellerin renk doygunluğunu ( ortalama web için 3000 sana yeter sanırım ama bu değer sabit bitrate için geçerli eğer vbr işaretlersen sana 1 ila 100 arası bir değer verecektir kibunu çok yüksek tutmanda görüntünün kaplayacağı alanında büyümesine neden olacaktı. bende 10 saniyelik bir video hazırla ve bu değerleri deneyrek tatmin olacağın bir değeri kendin bulmayı dene )
frame rate değerini 25 yap bu saniyede geçen kare sayısıdırki bunun 25 olması gerekir

picture size bu görüntü çözünürlüğüdür üzerine tıklarsan değişik çözünürlükleri gösterir yanında (*) işareti olan değer videona göre en doğru çözünürlüğü gösterir ama sen illaki bunu yapmak zorunda değilsin)
frame rate buda saniyede geçen kare sayısıdır ki 25 olması gerekir

picture size resmin kalitesiyle alakalı bi değer çok yüksek tuttuğunda diğer değerlerde olduğu gibi kapladığı alan artacaktır

ama sen ben bu kadar uğraşamam diyorsan o zaman;

export diyalıog penceresi açıldığında sol tarafta görüntü formatlarını göreceksin burdan alt tarafta windovs media seçeneğine tıkla ortadaki bölümde windovs media audio (ses) altında da windovs media video (video ) seçeneğini göreceksin burdan alttaki seçeneğe tek tıkla daha sonra diyalog penceresinin sol alt kısmındaki ''anable conversion '' seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretle bunu yapınca ortada sana hazır değerler çıkacaktır istersen bunlardan birinide seçip kullanabilirsin bu arada unutma ben sana wmv formatı için yazdım bunları ama bu yazdıklarımın hepsini mesela mpeg2 yada quick tıme formatlarında da yapabilirsin yada diğerlerinde seçim senin.
biraz uzun oldu belki istesem sana web için 320*240 çözünürlük al diyede yazabilirdim ama ben biraz derine inerek seni programda biraz yorma yolunu seçtim. :))))

kolay gelsin dostum...

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hemen deniyorum öneri için sağolun mesajın cevabını denedikten sonra yazacağım ayrıca bu uzun mesajı es geçmem mümkün değil :)

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
90mb dosya 67 mb'a indi ehh buda bir başarıdır denemelerim devam ediyor :)

private1

🌱Yeni Üye🌱
kayıt sorunum var

Tüm işlemleri tamamladım bir çok belgeseli birleştirdim, ve bunu avi olarak kaydedip flashla öğrencilere göstermem gerekiyor. Ancak avi gösterebiliyorum okuldaki cihazla. En küçük ve net bir video için avi olarak nasıl kayıt yapmam gerekiyor? Print denmi yapacağım ? Export tan mı? Seçeneğim ne olmalı ki en fazla 300-500 mb olması gereken dosya 8-10 gb olmasın . Cevap veren olursa çok teşekkür ederim.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tüm işlemleri tamamladım bir çok belgeseli birleştirdim, ve bunu avi olarak kaydedip flashla öğrencilere göstermem gerekiyor. Ancak avi gösterebiliyorum okuldaki cihazla. En küçük ve net bir video için avi olarak nasıl kayıt yapmam gerekiyor? Print denmi yapacağım ? Export tan mı? Seçeneğim ne olmalı ki en fazla 300-500 mb olması gereken dosya 8-10 gb olmasın . Cevap veren olursa çok teşekkür ederim.

neden 3 ayrı yere aynı yazıyı yazdın onu anlayamadım sanırım çok acil cevap alacağını umarak böyle bir yola başvurdun ama bak bunu yazdığın yerde yani burda 2 üst yazıya baksan export ile ilgili seninde sorununu çözecek uzun bir açıklama yapmıştım sanırım ya okumadın yada işini görmedi, hangisi???

ben okumadığını varsayarak tekrar yazayım.

edius da eğer çözünürlükten ödün vermeden kaliteli bir export edeceksen avi yada mpeg2 yerine sana windows media video (wmv ) formatını öneriyorum çünkü bu formatta avi olan bir görüntüyü 10/1 oranında aynı çözünürlükte alman mümkün export uzun sürüyor belki ama çok az yer kaplıyor ben mesela derslerimi böyle yapıp yayınladım. ayarı nasıl yapacağına gelince;

export diyalıog penceresi açıldığında sol tarafta görüntü formatlarını göreceksin burdan alt tarafta windovs media seçeneğine tıkla ortadaki bölümde windovs media audio (ses) altında da windovs media video (video ) seçeneğini göreceksin burdan alttaki seçeneğe çift tıklayarak açılan 2. diyalog penceresinden wideo setting menüsünden
mode kısmından export edeceğin görüntünün cbr (sabit bit degerleri) yada vbr (değişken bit degerleri ) ayarını
bitrate ksımından pixellerin renk doygunluğunu ( ortalama web için 3000 sana yeter sanırım ama bu değer sabit bitrate için geçerli eğer vbr işaretlersen sana 1 ila 100 arası bir değer verecektir kibunu çok yüksek tutmanda görüntünün kaplayacağı alanında büyümesine neden olacaktı. bende 10 saniyelik bir video hazırla ve bu değerleri deneyrek tatmin olacağın bir değeri kendin bulmayı dene )
frame rate değerini 25 yap bu saniyede geçen kare sayısıdırki bunun 25 olması gerekir

picture size bu görüntü çözünürlüğüdür üzerine tıklarsan değişik çözünürlükleri gösterir yanında (*) işareti olan değer videona göre en doğru çözünürlüğü gösterir ama sen illaki bunu yapmak zorunda değilsin)
frame rate buda saniyede geçen kare sayısıdır ki 25 olması gerekir

picture size resmin kalitesiyle alakalı bi değer çok yüksek tuttuğunda diğer değerlerde olduğu gibi kapladığı alan artacaktır

ama sen ben bu kadar uğraşamam diyorsan o zaman;

export diyalıog penceresi açıldığında sol tarafta görüntü formatlarını göreceksin burdan alt tarafta windovs media seçeneğine tıkla ortadaki bölümde windovs media audio (ses) altında da windovs media video (video ) seçeneğini göreceksin burdan alttaki seçeneğe tek tıkla daha sonra diyalog penceresinin sol alt kısmındaki ''anable conversion '' seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretle bunu yapınca ortada sana hazır değerler çıkacaktır istersen bunlardan birinide seçip kullanabilirsin bu arada unutma ben sana wmv formatı için yazdım bunları ama bu yazdıklarımın hepsini mesela mpeg2 yada quick tıme formatlarında da yapabilirsin yada diğerlerinde seçim senin.

private1

🌱Yeni Üye🌱
Özür diler ve teşekkür ederim

Öncelikle böylesine bir açıklama için çok ama çok teşekkür ederim. Emin olun bu kadarınıda beklemiyordum.
Özür kısmına gelince o kadar bilgisayar teknoloji dünyası içinde olmama rağmen hayatımda ilk defa bir foruma katılıyor ve bu şekilde mesajlaşıyorum. Neticesi; kesinlikle cahillikten. Kusura bakmayın. En kısa zamanda forum kullanmayıda öğreneceğim.
Tekrar tekrar teşekkür.

private1

🌱Yeni Üye🌱
Sizin yazdığınız gibi yapıyor ve bir converter sayesinde avi'ye çeviriyorum. Cihaz avi haricinde bir formatı göstermiyor.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sizin yazdığınız gibi yapıyor ve bir converter sayesinde avi'ye çeviriyorum. Cihaz avi haricinde bir formatı göstermiyor.

dostum ben sana herhangi bir converter ile dosyayı aviye çevirmen gerektiğini yazmadım ki sorun şu mu sen f11 e basıp export penceresi açıldığında avi haricinde başka çıktı alacak bir format mı göremiyorsun sen en iyisi bana resim olarak bi yolla burdan sorunu, export penceresindeyse yani sorun onun resmini bi yolla ben bi bakayım

private1

🌱Yeni Üye🌱
Sanırım asıl sorun BEN oldum )))

"Print file" yaptıktan sonra avi olarak karşıma çok seçenek çıkıyor. Sony, canopus gibi bir çok seçenek... Bunların arasından bir avi seçtiğimde normalde 300-400 mb olması gereken dosyayı 30-40 gb olarak dönüştürüyor. Benim istediğim hem avi olsun ama bu kadarda büyük olmasın. İnternetten avi olarak indirdiğim bir çok ders dökümanı var. Bunların en büyüğü bile 700 mb. Ben 15-20 dakikalık bir belgesel filmini gigabyte'lar seviyesinde olmadan nasıl avi'ye çeviririm? Bildiğimiz sıoradan avi, codecsiz sade bir avi !
Bunu print ile yapacağımı öğrendim. Export ile olmuyor diye biliyorum.
Şahsen kendimin ediustan daha çok sorun olduğumu düşünüyorum.
Gerçekten çok teşekkür şimdiden.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
"Print file" yaptıktan sonra avi olarak karşıma çok seçenek çıkıyor. Sony, canopus gibi bir çok seçenek... Bunların arasından bir avi seçtiğimde normalde 300-400 mb olması gereken dosyayı 30-40 gb olarak dönüştürüyor. Benim istediğim hem avi olsun ama bu kadarda büyük olmasın. İnternetten avi olarak indirdiğim bir çok ders dökümanı var. Bunların en büyüğü bile 700 mb. Ben 15-20 dakikalık bir belgesel filmini gigabyte'lar seviyesinde olmadan nasıl avi'ye çeviririm? Bildiğimiz sıoradan avi, codecsiz sade bir avi !
Bunu print ile yapacağımı öğrendim. Export ile olmuyor diye biliyorum.
Şahsen kendimin ediustan daha çok sorun olduğumu düşünüyorum.
Gerçekten çok teşekkür şimdiden.

canım kardeşim ben derdini anladım ama sanırım sen edius un hangi versiyonunu kullanıyorsun yazmamışsın. neyse soruna gelelim.

bu dediğin gibi avi dosyaları bu kadar düşük seviyede çıktı alabilmen için çok daha profesyonel convert programlarına ihtiyacın var maalesef bu genelde hepimizin sorunu o yüzden sana wmv olarak al dedim ben
yani edius da bunu yapabilmen mümkün değil üzgünüm ama yapılıyorsa ve bilen varsana yazsın bende öğreneyim

Son düzenleme:

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dostum benimde bir sorum olacak,

Bir videoda tıpkı photoshopda olduğu gibi maske decope uygulamak mümkünmü.
Yani şöyle düşünelim, arka planda vidomuz oynuyor, üst planda etrafı temizlenmiş bir video daha oynuyor ben bunu genelde etrafını temizlediğim decope yaptığım psd dosyası olarak kullanıyordum ama şimdi düşünüyorum bunu video olarak yapabilirmiyiz.

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
wmv işe yarıyor evet biraz ayarları kurcalamak gerekiyor ben şimdilik yüzde 20, 30 daha az boyut alabildim.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
dostum benimde bir sorum olacak,

bir videoda tıpkı photoshopda olduğu gibi maske decope uygulamak mümkünmü.
Yani şöyle düşünelim, arka planda vidomuz oynuyor, üst planda etrafı temizlenmiş bir video daha oynuyor ben bunu genelde etrafını temizlediğim decope yaptığım psd dosyası olarak kullanıyordum ama şimdi düşünüyorum bunu video olarak yapabilirmiyiz.

evet yapabiliyorsun bunun için arka plana blur filtresi uygulayıp ön taraftaki videon orjinal kalmalı hatta reklalmlarda görürsün bazen filmin son sahnesinde görüntü akarken yavaşça blurlaşır ve o esnada firmanın yazısı çıkar bununla ilgili anlatımım olacak 3 d picture in picture dersimde detaylı değineceğim bu konuya

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Poyrat; bir önceki konuda tekrar birde yeni bir konuda sorum olacak, SABRIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Sanırım bu blur efektiyle çözülmeyecek kadar karmaşık bir konu.
Green Box denilen teknolojiyi bilirsin ki bilmemen mümkün değil, orada görüntüyü alıp bir programda cloor select yapıp en kolay seçilen renk olan yeşili seçip görüntüyü temizliyorlar, ve böylece o videoyu istedikleri zeminde oynatıyorlar.

Bir after effecttrainingde görmüştüm sanki, youtube.com üzerinde, maske uygulanıyor videoya ve kişi kendi videosu önce duble sonra maske uygulayarak çoğaltarak, karşılıklı oyun oynuyormuş gibi bir sonuç alıyordu.

Benim sorum galiba maskelemeyle ilgili, şöyle örnek vereyim.

Bir manken düşün, viedonun sağında 3/1 bölümde, saçlarını savuran bir hareket yapıyor ön planda, arka plandada ise, tam ekranı kaplayan bir tarla ve başak videosu var. Bu iki videoda tarla vidosu sahnede akarken, mankenin görüntüsü geliyor ve görüntünün üzerine biniyor, fakat iki görüntüde birbirine karışmıyor. Karışmıyor çünkü mankenin görüntüsü temizlenmiş, yani mankenin dışındaki tüm arkaplanlar silinmiş. Tıpkı Photoshop'da bir imajın decope edilip pathlenip temizlenmesi gibi.

Bu verdiğim örnek tamamen uydurmadır tamamen konuyu anlatmak için örneklendirdim.

İKİNCİ KONU
Yaşadığım bir diğer sorunda bilmemekten kaynaklı tabi :)
Diyelim fotoğraflardan bir video klip montajladım oraya buraya yüklemek için, facebook, youtube, wimio vs vs. Çalıştım kaydettim. Sonra bu çalışmanın bir benzerini başka bir video klip için yapacağım ama aynı zahmete girmek istemiyorum. Dosyayı farklı kaydettim ve üzerinde değişiklik yapacağım.
Ama oda ne tüm efektleri, tüm keyframeleri tüm picture in pictureleri yeniden yapmam lazım. Ama durun bir dakika, eğer mevcut imajların path'ini yeni imajla değiştirirsem tekrar uğraşmama gerek kalmıyor. :) Ama bu uzun bir çözüm oluyor. Yani önce eski çalışma dosyasını açıyorum, yüklediğim klasörüde açıp tüm imajları siliyorum, edius bu fotoğraflar burda yok yeni adresini tanımlamak istermisiniz diyor, evet diyip yeni klibin imajlarını seçiyorum, hop işlem gerçekleşmiş oluyor. Yeni imajlara eski video kliplerin birebir çalışmalaranı atamam gerekmiyor. Çok uzun anlattım çok detaylı anlattım bu aşamaya kadar okuyan herkes sağolsun :) Ama bunun kısa bir yolu varmı diyorum. İmajdı, vdieoydu, sesti, bunların path'ini değiştirmenin kolay bir yolu var mı.

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Poyrazhan, son gönderdiğim mesajla ilgili, zamanın olduğunda cevap yazarsan gerçi çok sevinirim, çok karışık sorduğumu farkettim, kusura bakma :)