Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

video üstüne koyulabilecek farklı efektler lazım.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

VA veya V kısmında timeline'daki bir video parçacığının üstüne koyulabilecek efektler arıyorum.Efekten kastım transitions değil.Yani fade in ve fade out gibi video başına sonuna eklenenleri demiyorum.Videonun üstüne sürüklenip bırakılan efektlerden arıyorum. : -) Örnek:Old Movie,Paper tarzında.EDIUS'ta çok az efek var ne yazık ki.Genel isim efekt değilde Video Filters sanırım.Telaffuzda yanlış yapmış olabilirim. : - )

Bir de Video Filters alt klasöründe Color Correction içindeki filtreleri (Color Wheel falan) kullanamıyorum.Hangi menüden detaylara bakabilirim acaba ?

Teşekkür ederim. : - )

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba,

VA veya V kısmında timeline'daki bir video parçacığının üstüne koyulabilecek efektler arıyorum.Efekten kastım transitions değil.Yani fade in ve fade out gibi video başına sonuna eklenenleri demiyorum.Videonun üstüne sürüklenip bırakılan efektlerden arıyorum. : -) Örnek:Old Movie,Paper tarzında.EDIUS'ta çok az efek var ne yazık ki.Genel isim efekt değilde Video Filters sanırım.Telaffuzda yanlış yapmış olabilirim. : - )

Bir de Video Filters alt klasöründe Color Correction içindeki filtreleri (Color Wheel falan) kullanamıyorum.Hangi menüden detaylara bakabilirim acaba ?

Teşekkür ederim. : - )

yanlış anlamadıysam sen arka planda kullanmak için hareketli backround arıyorsun doğru mu eğer öyle ise siteye yüklemiştim ben

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yok abi onlardan bolca upload etmiştin var arşivimde,sağolasın.Benim istediğim hani bir videonun üstüne bir filters sürükleyip bırakıyorsun ya,mesela suluboya ile çizilmiş gibi görünüyor veya sepya tonunda görüntüye dönüyor veya eski filmlerdeki çapaklar veya grenler oluşuyor.Onlardan istemiştim.Acaba nerede bulabilirim ki ? EDIUS'ta yüklü olarak gelen çok az filters varda.

Şu sitede;

https://www.kirmiziyakos.com/

üstte "reklam filmi" bölümü var ona tıkla.Çıkan reklam filmini sanki çizgi film olarak değilde,normal insanlar oynatarak çekmişler,sonra da kurguda üstüne filters döşemişler.Aynen öyle duruyor. : - ) Belki de gerçekten öyle yapmışlar.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yok abi onlardan bolca upload etmiştin var arşivimde,sağolasın.Benim istediğim hani bir videonun üstüne bir filters sürükleyip bırakıyorsun ya,mesela suluboya ile çizilmiş gibi görünüyor veya sepya tonunda görüntüye dönüyor veya eski filmlerdeki çapaklar veya grenler oluşuyor.Onlardan istemiştim.Acaba nerede bulabilirim ki ? EDIUS'ta yüklü olarak gelen çok az filters varda.

Şu sitede;

Akbank - Kırmızı'ya Koş!

üstte "reklam filmi" bölümü var ona tıkla.Çıkan reklam filmini sanki çizgi film olarak değilde,normal insanlar oynatarak çekmişler,sonra da kurguda üstüne filters döşemişler.Aynen öyle duruyor. : - ) Belki de gerçekten öyle yapmışlar.

senin bu dediğin filtrelerin hepsi edius da mevcut dostum. ben yeni dersi hazırladım o derste bu filtrelerle neler yapabileceğinizide detaylı şekilde anlatıyorum

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
oo iyiymiş o zaman.Bu güzel haber !

Çok teşekkür ederim abi.Pusudayız,bekliyoruz.Emeğine sağlık.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Abi o ses olayını hallettim ya,sağolasın.EDIUS'ta dertler bitmez,çözümler de bitmez. : - )
Yarın yeni bir sorun topicinde görüşmek dileğiyle. : -)

nurican_photo

🌱Yeni Üye🌱
merhaba banada yardımcı olabilirseniz sevinirim herşey tamam. ses yok. birde anlamadıgım nokta bazedn yapıyor bazen yapmıyor exporttan sonra sesi.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hani geçiş efektleri olur ya.Onları bulabileceğim bir adres var mı ? : - )

Şu videoda Amr Diab | Türkiye - interview on Vimeo Zafer ağabeyin verdiği efektlerden kullandım.Videonun en başındaki değil de,2.dakikasına doğru.(Yıldız şeklinde.)

fadıs1

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bir onuda yardımınız lazım şimdi tv logosunun tasarımın photoshop da arkasını transparan yaptım.ediusa atınca jpeg olarak arkası beyaz görünüo.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar bir onuda yardımınız lazım şimdi tv logosunun tasarımın photoshop da arkasını transparan yaptım.ediusa atınca jpeg olarak arkası beyaz görünüo.

öncelikle ders konusundaki sorunu cevaplayayılm. dersi hazırladım 2 saatlik aslında çokda güzel oldu filtreler ve cromokey konularını geniş olarak anlattım yanlız farkında olmadan bir hata yaptım masaüstü kayıt programı win7 ye uyumsuz olduğundan ( ki ben o an için farketmeyip uyumluluk modunda değil normal çalıştırdım) ders anlatımında mouse işaretini almamış bu çok canımı sıktı yoksa şimdiye kadar çoktan koyacaktım dersi o yüzden siteye koymadım sanırım baştan yapacağım.

2. sorununa gelince fhotoshop ta yaptığın bir logoyu arkası transparan olarak psd formatında çıktı al ve edius'a at o zaman bu sorunun ortadan kalkacaktır.
kolay gelsin...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hani geçiş efektleri olur ya.Onları bulabileceğim bir adres var mı ? : - )

Şu videoda Amr Diab | Türkiye - interview on Vimeo Zafer ağabeyin verdiği efektlerden kullandım.Videonun en başındaki değil de,2.dakikasına doğru.(Yıldız şeklinde.)

sevgili ibrahim videoyu izledim geçiş efektlerini gördüm ama bana göre bunu yapan arkadaş bunları tam oturtamamış yani geçişlerde biraz geç kalınmış, birde daha dolu efeckler kullanması gerekirdi, kullandığı efeckt bana biraz yavan gibi geldi ama sonuçta emeğe saygım her zaman vardır. gelelim geçif effeck ti konusuna bende biraz bu effeckt'lerden var eğer istersen upload edip koyayım buraya

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
abi videoyu ben kurguladım,burada kurgu kimse pek bilmez bende işimi başkasına bırakmayı sevmem. : - ))) Zaten videonun sonunda kurguyu kimin yaptığını falan yazmıştım.
Eleştirilsin diye eklemiştim zaten.Ben hiç iddialı olmadım ve üstüne üstlük ilk defa bir videoda senin geçişleri kullandım. : - ) Bu açıdan sana çok teşekkür ederim.Yaz sonuna kadar kendimi geliştireceğime inanıyorum ancak bu konunun altındaki konudaki soruna çözüm bulamıyorum bir türlü. : - (((