Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

vıruslerle ılgılı lutfen yardım

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya benım pc ye bırı keyloger gıbı bısı attı bu vırus msnde kı butun acık kısılere kendı kafasına gore kendı kopyasını atıyo bu vırusu nasıl yok edıcem lutfen yardım:(:(:(

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
:) Herkesde bu virüs var. Bende çaresini daha bulamadım. Binlerce kez banada gönderdiler msn listenizden tanıdıklarınızdan bile olsa dosya kabul etmeyin. Tüm türkiyeyi sarmış durumda bu virüs...

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bı de bısı soracam ben cevrımdısı goster olsam dosyayı yollayamaz degılmı baskalarına

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
msn adresini alır şifreyi değiştirir ve listendeki herkesle temasa geçer
buda toplam 5 dakika felan sürer

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Truva atıymış sanırım trojan doğrumudur acep ?

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
ismi ordan geliyor
bu arada bildiğim kadarıyla keylogerlar virüs değildir
bilgisayarda yaptığınız işlemleri genelde şifreleri kaydetme ve başkasına iletme amaşlı yazılımlardır

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ozmn bu keyloger deıl bu sankı cogalmak ıstıomus gıbı acık butun msnlere saldırıyo yaptıı sey ıse fotolarıma baksana yazıomus rarlı dosya atıo sende gırınce senın msnde bunları yapıo yanı butun dunya yı dolasır heralde bole gıderse

KaLyPsO

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bana da geldi bu virüs format attım bilgisayara öyle kurtuldum :)

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya benım tek sabıt dısk olduu ıcın basında ayırmıstım ama olmadı galıba. atmaya korkuorum bu pc de bu sıteden bırıktırdıgım bınlerce arsıvım var

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
ozmn bu keyloger deıl bu sankı cogalmak ıstıomus gıbı acık butun msnlere saldırıyo yaptıı sey ıse fotolarıma baksana yazıomus rarlı dosya atıo sende gırınce senın msnde bunları yapıo yanı butun dunya yı dolasır heralde bole gıderse

bu en basit yöntemdir
bi server dosyası hazırlar ve victim (kurban) makineye postalarsınız
uzantısını değiştirir ve iconuda jpg iconu felan yaparsanız kurban dalgın bi anında hiç düşünmeden dosyayı çalıştırır

daha sonra elinizde ki programla bu server ın kurban makinede size açtığı porta bağlanırsınız

ve afiyet olsun
makine artık sizin

bilgisayar üzerinden yapılan her şifreli işleme kolayca ulaşabilirsiniz

kendini hacker sanan salak lamer tiplerin kullandığı bi yöntemdir
adam gibi hackerlar kullanmaz

eskidi bunlar dikkatli olun genede
eski ama etkili
sorun şu ki;
eğer lamer server dosyasını şifrelemezse bilgisayarınız internette gezen ve kurban arayan her lamer için bi parka dönüşür

korunma yöntemleri hakkında bilginiz yoksa tek sağlam çare format

trojen dedikleri böle bişi işte

not: kullanılması ihtimal program adlarını vermiyorum
piyasaya yeni lamerlar çıkmasın

mesajımı editleyemediğim için yeni post atmak zorundayım

senin sorunun cevabını yazmayı unuttum
makinene server aracılığı ile bağlanan lamer senin msn şifreni windows dizini içinden alır (*.wbl uzantılı dosyalardı yanlış hatırlamıyorsam )
daha sonra senin msn id ni kullanarak oturum açar ve aynı numarayı bütün listendekilere dener
listende 50 kişi varsa en az 5 kişi bunu yer ve bu böyle uzaar gider

bide fake mail olayı var
aynı şekilde size bir dosya gönderilir
dosyayı çalıştırdığınız zaman sizden mail şifrelerinizi güncellemenizi isteyen aynı mail serverınızın sayfasına benzer bi sayfa çalışır
eğer bilgileri girerseniz olay biter
bilgiler direk lamerın mail adresine gider ve istediği gibi mail adresinizi (ve buna bağlı msninizi) kullanır

bunlar basitçe olayın anlatımı
benden bilgili biri mutlaka gerekli eklemeleri yapacaktır konuya
dikkatli olun

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
güvenli kipte virus taraması yapın..
ozmn bunu deneyeyım ben

HORUS bilgiler icin tesekkurler artık daha dıkkatlı olucam saol

ya Rx_Lose_xR abim guvenlı kıpte denedım ama olede pc kılıtlenıo nedendır acaba bı de ben avast kullanıorum bulabılırmı sızce bıde ınternet geldıınden 1 ay sonra antıvırus geldı benım pc ye solucanlar bırıkmıs bı suru bunlar ne ıse yarar cok zararlımıdır lutfen bılgı verırsenız sevınırım :)

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
eğer çok fazla kaybın olmayacaksa formatla
sonra gerekli tedbirlerini al temiz temiz kullan
bu arada antivirüz yazlımları yerine bu işi yapan kartlar var onları tavsiye ederim

Rx_Lose_xR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya Rx_Lose_xR abim guvenlı kıpte denedım ama olede pc kılıtlenıo nedendır acaba bı de ben avast kullanıorum bulabılırmı sızce bıde ınternet geldıınden 1 ay sonra antıvırus geldı benım pc ye solucanlar bırıkmıs bı suru bunlar ne ıse yarar cok zararlımıdır lutfen bılgı verırsenız sevınırım :)

belki avasttan olabilir kitlenmesi başka bi antivirüs ile taramayı deneyebilirsin. benim tavsiyem nod32 olacaktır.

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
bi ara banada gelmişti, iyiki kabul etmemişim dosyayı.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
dosyayı bırakın bugünlerde en basit numaraları "bana acilen 250 kontör yollasana" oluyo
listenizdeki herhangi birinin adını kullanıyorlar

geçenlerdede "hastahanede yatmakta olan bir çocuk için acil kan lazım hemen şu numarayla temasa geçin 05.................." diye bi salgın başladı
numarayı ararsanız sizi direk yurtdışı bir operatöre yönlendirerek giydiriyorlar
dikkatli olun

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eğer çok fazla kaybın olmayacaksa formatla
sonra gerekli tedbirlerini al temiz temiz kullan
bu arada antivirüz yazlımları yerine bu işi yapan kartlar var onları tavsiye ederim

valla kaybım cok olabılır yedekleme yapsam fln olmazmı ?bı de su kartlar nasıl bısı acıklarmısın

bıde avast 125 bın kusur dosya taradı ama bulamadı bu vırusu bende sadece solucan vırusu buluo bu vırus o olabılırmı?

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
dediğim gibi saldırıyı yapan hangi programı kullanmış hangi serverı atmış bilmek lazım
programlar görmeye bilir serverı
yedek alırsın tabi formattan önce ama dikkatli ol virüslü dosyaları tekrar çalıştırma