Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

vıruslerle ılgılı lutfen yardım

akk33

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.vektorelindir.com
ben bu keylongeri tanıtayım sizlere birazcık hackerlikle uğraştım...:cool1::cool1:

keylonger virüsü bir resim bir dosya içinde size gelir msn direk kabul etmez ama virüs sizin bilgisayarın system32 dosyalarının içine bulaşır bildiğim kadarıyla tam hayırlamıyorum ama "Windolap.***" adında bir dosya bilgisayar her açıldığında Not32 gibi bir proğram gibi sürekli arka planda çalışır... ve siz klavyeden hangi harfe basarsanız basın klavyede yaptığınız herşeyi hackleyen kişiye bildirir..... bu surede sizin bilgisayarardaki msnde girdiğiniz şifreleri de ele geçirir...ve msn'ninizi kullanır... keylonger bu..

Truva atıymış sanırım trojan doğrumudur acep ?

abi senin dediğin turuva atıda buna benzer birşey.... bu trojanda tek bir dosya gönderirsin gene karşı taraf aynı şekilde kabul eder ve aynı şekilde system32'nin içine bulaşır.... adıda aynı..."Windolap" bu dosyayı silerek trojandan kurtulabilirsiniz ama keylongeri bilemem..... bir de trojan keylongere göre çok geniştir bilgisayarınınızı kontrol edebilir, ekrana yazı yazabilir, klavyeyi ele alabilir, mauseyi ele alabilir, ekrana istemediğiniz resimleri katabilir, ekranınızda olup biteni izleyebilir. v.b.... benden bu kadar...

eğer system32'nin içinde "Windolap" adında bir dosya yoksa bence hiç boşuna uğraşmayın Format atın başka çare bulmanız çok zorrr... formattan sonra da nod32'yi öneririm virüs proğramı olarak... eğer dosya aktarımı bilgisayara fazla yapmıyorsanın en iyisi "Deep Freeze" yüklemenizz...

teşekkürler...

N/A5

🌟Usta Tasarımcı🌟
Vallaha Nod 32 Programı Hepsini Temizlior Falla

Ying-Yang-Efe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya ben bıtek avastı kullanmayı bılıorum hemde beles guncellemelerıde yapıo bedava ondan nod 32 ye gecmedım

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
https://free.grisoft.com adresinden avg antivirüs indirin ben 14 senedir bu işin içindeyim kendimi bildim bileli avg kullanıyorum daha bir defa olsun virus bulundu demedi taramalarda :D indirdigim dosyalar bana gelen mailler ve gelen msn dosyalarında buluyo ama bulaşamıyo bilgisayara herkese ii çalışmalar emekleriniz zai olmasın avg kullanın

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
wirüs mü o ne yaw bizim köyde giremez o wirüs :) hayatımda görmedim..

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben bu keylongeri tanıtayım sizlere birazcık hackerlikle uğraştım...:cool1::cool1:

keylonger virüsü bir resim bir dosya içinde size gelir msn direk kabul etmez ama virüs sizin bilgisayarın system32 dosyalarının içine bulaşır bildiğim kadarıyla tam hayırlamıyorum ama "Windolap.***" adında bir dosya bilgisayar her açıldığında Not32 gibi bir proğram gibi sürekli arka planda çalışır... ve siz klavyeden hangi harfe basarsanız basın klavyede yaptığınız herşeyi hackleyen kişiye bildirir..... bu surede sizin bilgisayarardaki msnde girdiğiniz şifreleri de ele geçirir...ve msn'ninizi kullanır... keylonger bu..

abi senin dediğin turuva atıda buna benzer birşey.... bu trojanda tek bir dosya gönderirsin gene karşı taraf aynı şekilde kabul eder ve aynı şekilde system32'nin içine bulaşır.... adıda aynı..."Windolap" bu dosyayı silerek trojandan kurtulabilirsiniz ama keylongeri bilemem..... bir de trojan keylongere göre çok geniştir bilgisayarınınızı kontrol edebilir, ekrana yazı yazabilir, klavyeyi ele alabilir, mauseyi ele alabilir, ekrana istemediğiniz resimleri katabilir, ekranınızda olup biteni izleyebilir. v.b.... benden bu kadar...

eğer system32'nin içinde "Windolap" adında bir dosya yoksa bence hiç boşuna uğraşmayın Format atın başka çare bulmanız çok zorrr... formattan sonra da nod32'yi öneririm virüs proğramı olarak... eğer dosya aktarımı bilgisayara fazla yapmıyorsanın en iyisi "Deep Freeze" yüklemenizz...

teşekkürler...

:D keylonger :D keylogger arkadasım o :D ama sözlerinde haklısın illa tuşa basma olayı degil mili saniyelerle ekran haraketlerini fotolayip sahibinin serverına yollayanlarda var ki banka soygunları böle yapiliyo genelde trojen denilen olay karşı kullanıcıya bilg. kapalı kapıları acmanız demek kisaca ve wormlarda aşa yukarı aynı mantıkta ama onlar windows harici port acamaz kapatamazlar içlerinde en tehlikelisi keyloggerlardır neden kesin yakalarım diyemezsiniz ustaca yazılmış bi keyloger zaten windowsun temel çalışma mantıgına kırmızı bayrak kaldırtmaz en temiz yöntem bilg. daima bi firewall bulundurmaktir en dandik firewall bile işinizi görür çünkü kapıdan geçmek isteyen herkes için size bi uyarı yollar geçsin mi geçmesin mi ama sorun şudur ki usta bi hackerin yazdığı saldırı araçları ki bunları piyasada elde etmek çok zordur şayet ben kimseye vermem :D zaten size açıklardan degil elinde olan windows super user lardan saldırır yada remote destek hattından bunlara engel yoktur windows zaten block attirmaz. Nese kaliteli bi antivirus programi edinin bide spyware

şimdi inceleyelim

1. Firewall marka şekil prog farketmez hepsi işler
2. Anti-Virus Programı avg yukarda adresi var
3. Spyware Programı adavere ii diye duydum ben avg kullanıyorum

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
virüslerle yaşamaya alışın
iyidir virüsler sen ona dokunmazsan oda sana dokunmaz
ama trojenlerden sakının :)

antivirüs programları iyidir ama şöyle düşünün adamcağızlar şirket olarak sürekli güncellemeler yapıyorlar ama diyelimki şirkette 100 kişi bu işle uğraşıyo
e hergün binlerce lamer virüs yazcam diye kasıyo :)

en iyisi siz interneti kontrollü kullanın
tedbiri elden bırakmayın

N/A8

♾️Grafik Gurusu♾️
virüslerle yaşamaya alışın
iyidir virüsler sen ona dokunmazsan oda sana dokunmaz
ama trojenlerden sakının :)

antivirüs programları iyidir ama şöyle düşünün adamcağızlar şirket olarak sürekli güncellemeler yapıyorlar ama diyelimki şirkette 100 kişi bu işle uğraşıyo
e hergün binlerce lamer virüs yazcam diye kasıyo :)

en iyisi siz interneti kontrollü kullanın
tedbiri elden bırakmayın

Çok doğru dedin Horus :D bırakın uğraşmayın garibanlarla, belki de iyi niyetli ziyaretçilerdir. :D Ne olacak ki, bilgisayarınızı biraz gezerlerse, dünya mı durur?

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şimdi bu esnek yaklaşımlar üzerine bi iki program anlatayim size mimarları ben :D
1995 yillarinda yazdığım en adi programdi :(
yazıldığı dil C

bu program bilgisayarinizin ekranına gönderdiginiz voltajı kabul sınırlarından % 1.2 oranında arttiriyo uzun süre gönderilmesi durumunda ekranınız yada ekran kartınız yanıyo tescillidir :) virustür yeni sistemlerde işe yaramiyo :D
2. hardisk cort programı eski bilg. kullanıcılar hatırlarlar hardiske şimdiki gibi format atilmazdi fiziksel format atilirdi yani manyetik disk dolanarak harddiski gerçekten silerdi(simdiki formatta sadece yazıların baş karakterleri degistirilerek kash bellege alan bos izlenimi verdiriliyo) uzun sure manyetik sabit kaldiginda yada çok çalıştırıldıgında kesin hardisk fizksel hasara ugruyodu :) en kötüsü hardiski açtim baktim ortasinda kocaman boşluk vardi :D

günümüz virüslrinden en tehlikesilli java virusleridir mic. sanal java sistemleri bunları engelliyo ama siz bilgisayarınızdaki bi trojenle bu durumu tersine cevirdiyseniz o basit program parcasi işlemcinizi iptal edebilir bordunuzu yada herhangi bir donaniminizi java direk işlemci baglantili çalışır işletim sistemi formu yoktur her program önce işletim sistemiyle haberleşir ama javalar haberleşmez geirisini siz düşünün :D o ufak şirin 0 1 ler neler yapabilri

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Androit avg yi bende kullandım. Ama şurası var. Zaman zaman değişik virus yazılımları atak yapar ve ön plana çıkar. Şu anda herkese önerebileceğim bir program ise Nod32 dir. Herkese öneririm.

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
illaki her antivirus %100 çözüm vermez zaman zaman farklı markalarında atakları oluyo ama istikrar isteyenlere avg diyorum nod32 nin 1 yıl sonra piyasanın en kötüsü olma ihtimali var bi aralar kaspersky çok tutuldu ama artik bi işe yaramiyo bence yılların getirdigi tecrublerle AVG diyorum tabi nod da ii dir lafım yok ama nodu TC olarak düşünürseniz AVG de ingiltere bi istikrar var :p

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Korunma yöntemleri;
1.Öncelikle C:/ ye güzel bir format
2.Windowsu ve gereken küçük programları kurup arkasından True Image ile Image almak
3.Tam sürün bir antivirüs yüklemek(Mesela Kaspersky with 2010 key) olabilir..
4.Ayrıca portlarınızı kontrol eden zone alarm kaspersky internet secyrity gibi yazılımlarda fena olmaz..
5.Kesinlikle bilemeğiniz .exe uzantılı dosyalara tıklamayınız..
ayrıca;
Trojan(truvaatı)virüs değildir çoğalmaz..Sadece korsan amaçlı bilgilerinizi çalar ve yöneticisine bildirir.Potansiyel tehlikedir..reklam içerikli olanlarıda vardır..Virüsler;Çoğalarak ürer bi tek Pcnize takla attırmadıkları kalır muaazam tehlikelidir.(Gördüğüm en tehlikeli virüs Çernobil(CIH32.exe)ydi..ben yatıyom iyi geceler..

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar msn virüslerinden kurtulmak istiyorsanız birde şu yazıyı okuyun. ve iyice okuyarak yapın. bunlar herhangi bir virus programı tarafından ne yazıtır ki bulunamıyor simdilik....

ALINTIDIR... Bunu Hazırlayan arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Herkes anlatmış bizde anlatalım

Aslında bana sorarsanız elinizde sağlam bir anti virüs programı var ise bu virüs tam etkinleşmeden onu rahatlıkla yok edebilirsiniz. Ama eğer artık çok geç ve elimde anti virüs programıda yoktu diyorsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin . Şurda daha önce bu konuyla ilgili yazmıştık . Aşağıda yazdıklarım internetten alıntıdır , internetten diyorum çünki bu anlatım şuan onlarca sitelerde var hangisini kaynak diye yazayım . Son olarakta bu işlem leri yaparken mutlaka dikkatli olun çünki bunlar bilgisayarınızın ince ayarlarıdır , bunları yaparkende msn’nin kapalı olmasınada dikkat edin ;

Anlatım uzun olduğu için yazının devamında dır , hadi kolay gelsin

Şu virüsten kurtulalım ;

1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServices

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\policies\Explorer\Run

HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\policies\Explorer\Run

Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs’ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.

C:\windows\system32\formatsys.exe

C:\windows\system32\serbw.exe

C:\windows\msmbw.exe

C:\Crazy frog gets killed by train!.pif

C:\Annoying crazy frog getting killed.pif

C:\See my lesbian friends.pif

C:\LOL that ur pic!.pif

C:\My new photo!.pif

C:\Me on holiday!.pif

C:\The Cat And The Fan piccy.pif

C:\How a Blonde Eats a Banana…pif

C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif

C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif

C:\Fat Elvis! lol.pif

C:\Jennifer Lopez.scr

C:\lspt.exe

C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe

C:\British National Party.jpg

C:\Crazy-Frog.Html

C:\Message to n00b LARISSA.txt

6. C:\Windows\System32\Drivers\etc altındaki hosts dosyasını edit edin ve 64.233.167.104 veya benzeri IP adresleri için yeni tanımlanmış adres bilgilerini silin.

Örnek içerik:

64.233.167.104 www.symantec.com

64.233.167.104 www.sophos.com

64.233.167.104 www.mcafee.com

64.233.167.104 www.viruslist.com

64.233.167.104 www.f-secure.com

64.233.167.104 www.avp.com

64.233.167.104 www.kaspersky.com

İstatistikler ;

İstatistik göster / gizle

bunun yanı sıra türk bir yazılımcı tarafından yapılan çok basit ama etkili bi temizleyici. bu temizleyici hani genelde USB belleklerimide hddlerimize bulaşan üzerine çift tıklayınca autorun bir dosyaya tıklayıpta açamayıp program listesi sunan bi virüsten kurtulmak için. Adı Dracula sadece kullanırken dikkat edin elinizde ne kadar external HDD, USB HDD veya USB bellek varsa takın
Virüsten Kurtul deyin. makinenizi yeniden başlatn... Başbelası artık gitti...
linki aşağıda veriyorum;

https://rapidshare.com/files/69129254/DRACULAVirusTemizleyiciV3.0.zip

virüssüz güzel günler dilerim....

bu arada kısa bi hatırlatma. dünya üzerinde yaklaşık 7.5 milyon ayrı mantıkla calısan virüs var.... bunların %85 gibi baya büyük bir kısmı PC platformuna yönelik. Mac ise bu payda baya düsük bir oranda. oyüzden mac kullanmaktan son derece memnununm :p