Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web tasarım fiyatlandırma nasıl yapılır?

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar web hizmeti vermeye yeni başladım.Daha önce hep grafik çalışmaları konusunda çalışmıştım.Acaba sizler web sitesi tasarlarken fiyatlandırmayı nasıl ve neye göre yapıyorsunuz?
(Yorum yapan arkadaşlar biraz detaylı konuşursa iyi olur :) )

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
bunun standartı veya fiyat tarifesi yoktur ama zor bir sektöre girdiniz.

sizin 1000 liraya yapacağınız siteyi html öğrenip webmatserim diyen çocuklar 50-100 liraya yapıyorlar

eğer ciddi çalışmak istiyorsanız kendinize alt limit belirleyin mesela en özelliksiz basit sade site için 500 lira

sitenin dinamikliğine tasarım isteklerine vs vsgibi konulara göre bu fiyatın ucu açıktır bunu siz ve müşteriniz belirler

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
O kendine webmaster diyen çocuklar yüzünden bırakmıştım ben bu işi bundan yaklaşık 9 yıl önce :) ancak artık daha çok görselliği ön plana çıkaran tasarımlar yapabildiğimden heralde taklitçi arkadaşların 1-2 adım önüne geçebileceğimi düşünüyorum.Tavsiyenizi bende düşünmüştüm en alt limit olayı teşekkür ederim mesajınız için :)
Başka tavsiyeleri olan arkadaşlarıda merakla bekliyorum:)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Firmanın büyüklüğüne ve yapılacak sitenin özelliklerine göre değişir.Burda fiyalandırmamız uygun olmaz ama; kaba taslak siz yaptıgınız site ve verdiginiz emeğe göre bir fiyat listesi belirtin...ve bu doğrultuda yönelin...

Örneğin: bir firmaya kurumsal bir web sitesi yapacaksınız...önce alan, domain ve host fiyatlarını baz alıp üstüne verdiginiz emek doğrultudunda bir fiyat koyun.Mesela sadece amacına uygun sade bir tasarım yaparsınız, koyacagınız miktar sınırlıdır...ama diyelim ki siz buna flash kullanarak hareketlilik katarsanız dinamik hale getirir siteyi daha dikkat çekici yapabilirsiniz...böylece alacagınız miktar 2 katına çıkar.Ya da site alışveriş sitesidir; kodlama veri tabanı gerekiyordur...ekstra fiyatta belirlediginiz kriterler ve yaptıgınız işler doğrultusunda koyup uygun bir fiyat sunarsınız.Ne alt limiti baz alın ne de üst...müşterinin belirlediği kriterleri kendi yönünüze çevirin...referanslarınızı sağlam tutun...

Ne yaparsanız yapın; en önemlisi web sitesi yaparken özgün olmayı tercih edin...Unutmayalım ki sokaktaki çocukta template(şablon)' i editleyip site yaptım diyor...ama bir yere kadar...web oyuncak değil, yürek ve emek ister :)

Kolay gelsin...

Phlegm

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunun bir alt ve üst limiti yoktur bu benim kendi görüşüm.
Domain host ayarlarsın, üzerine 3-5 satır tek sayfalık bişey yapar da buna gidip 500 lira istemek ne bileyim, serbest piyasa iyi güzel de, abartmamak lazım.

Ha bunun içine php girer, admin paneli yaparsın, sitenin programlaması tasarımından çok emek ister, o zaman fiyat katlanır da gider. Tasarımı herkes yapıyor, en azından bi yerden editleyerek, üstüne 2 satır yazı yazarak KENDİ TASARIMIM diyen çok. Ama programlama herkes bilmiyor ;)

Yani yaptığın emeğe göre fiyatını kendin belirle. Piyasadaki ortalama fiyatları 3 aşağı 5 yukarı biliyorsundur. Siteyi düşün, koy gözünün önünde, bu site bu para eder diye kendin bi karar ver. Senin yaptığın siteyi, senin emeğini senden başka kimse daha iyi bilemez çünkü :)

Kolay gelsin diyorum, iyi çalışmalar.

tuNc

🏆Pro Tasarımcı🏆
benim görüşüme göre alt veya üst limit yoktur firmanızın büyüklüğüne yaşadığınız şehre yaptığınız sitenin dinamikliğine göre değişir

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Çok yardımcı oldunuz bu bilgiler işime yarayacak:)

Teşekkür ederim

montana26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Siz zaten önceden de az bir bilginiz varsa ne kadar fiyat edeceğini aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz.İstedikleri özelliklere göre fiyatı arttırırsın.Ancak alt limitinin olması gerekir.Ayrıca kimlere hitap ettiğinde önemli yani referans konusu çok önemli.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Montana yorum için teşekkür ederim dostum :)
şu aralar ciddi bir araştırma içerisindeyim hem net üzerinde hemde çevremdeki kişilerden bilgiler topluyorum ancak sizin burda paylaştığınız bilgiler aralarındaki en faydalıları oldu.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :)