Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Weblebix Kartvizit Çalışmam

BLacK_666

🌱Yeni Üye🌱
renk seçimi güzel olmuş yani ağır takılmak istemişsen tam bulmuşsun. aradaki sarı çizgide güzel olmuş.
Fakat 2.ci yani sağdaki kart tasarımı çok karışık olmuş. Gerçi böyle birbirine geçmiş yazı teknikleri uygulanıyor ama bir şekil içinde daha şık olurdu.örnek resim vereyim. maalesef veremiyorum bu mesajın resim ekleme yeri yok:O
neyse
ben biraz webden anlıyorsam belki sorun olmaz ama hiç anlamayan yada çok ilgili olmayan kişiler için göze çok hoş gelmeyebilir.

Yinede emeğe saygı güle güle kullanın.

az çok katılıyorum :) katıldığım nokta işi bilmiyen için yazıların anlamı pek olmaz ya daha ilgi çekici metinler kullanmak yada o metinleri bir şekilde interneti çağrıştırıcak şekilde dizmek iyi olurdu mesela bu işi araştıran ilk duyduğu kelimenin HTML olduğunu düşünüyorum html olarak yazılsaydı daha iyi olmaz mıydı?

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
az çok katılıyorum :) katıldığım nokta işi bilmiyen için yazıların anlamı pek olmaz ya daha ilgi çekici metinler kullanmak yada o metinleri bir şekilde interneti çağrıştırıcak şekilde dizmek iyi olurdu mesela bu işi araştıran ilk duyduğu kelimenin HTML olduğunu düşünüyorum html olarak yazılsaydı daha iyi olmaz mıydı?

haklısınız kesinlikle :)
bir kişi size bir iş için başvuruyorsa o işi bilmiyor demektir. ve o kişiye mecburen hitap etmek zorundasınız.
mesela ben bir doktorum kartvizit hazırlattım diyelim tıbbi terimler yazarsam karta kimse anlamaz biraz anlaşılır yazmak zorunda .

şöyle yapanlar duymuştum 2 kart hazırlatıyor biri meslekdaşlarına biride müşterilerine vermek için. bu fikir mantıklı geliyor.

web tasarım yapacaksan web tasarımı yapılır falan yazarsın müşteri için atıyorum.
biraz daha kurumsal daha anlayacak kişilere seo css falan eklersin.
Neticede tasarım kişiden kişiye göre değişir.
ben size süper birşey yaparım dünyada ödüller alır. gelir, bakkal rüstem amca bakar "bu ne kızım ya daha güzel birşey bulamadın mı "der mesela işte o anda tasarım güzel olmaktan çıkıyor.
Böyle şeyler çok yaşadım. o yüzden 2 seçneğiniz var ya topluma uyacaksınız yada sizin gibi insanlar arasında yaşayacaksınız. konuyuda amma dağıttım.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir kişi size bir iş için başvuruyorsa o işi bilmiyor demektir. ve o kişiye mecburen hitap etmek zorundasınız.

1. Her şeyden önce, bana göre, insanın özünde renk, grafik denge, oran, leke, perspektif, derinlik, müzik, resim gibi bilgiler ‘a priori’ olarak vardır. Altın oran dediğimiz şeyin ölçüsü nerede sanıyorsunuz? Eğitim, görgü gibi etmenler veya çeşitli deneyimlerle algı kapasitesi ve kalitesi gelişir. Ancak bu deneyimler ilk temel üzerine inşa edilir. Yani çoğu insan bu türden eserleri kritize edemez, ama kendi ortamında ve doğal bir biçimde maruz kaldığında reddetmez, tam tersine eğer kriterlere uygunsa benimser ve bunlardan olumlu yönde etkilenir. (Fokus grup çalışması falan yaparsanız devreler sapıtır ama!)

4. Markanın, hedef kitlenizde meşruiyet algısı sağlaması sadece o hedef kitle tarafından itibar görmesiyle mümkün değildir. Çok daha geniş bir kitlede en azından süfli, aşağı ve pespaye görünmemesi şarttır.

5. Bilgi akışkandır ve yukarıdan aşağıya doğru akar. Meşruiyet de yukarıdan aşağıya doğru yayılır. Zaten iletişimde zaman zaman tanıklıklar (testimonial) ve şöhretler (celebrity) bu nedenle kullanılır. Markanızı yukarılarda konumlandırmamış olabilirsiniz, hatta satmazsınız da, ama orayı dikkate almanız gerekir. Çünkü orası, bir nevi kanaat önderliği makamıdır.
https://selimtuncer.blogspot.com/2006/09/kldan-tyden-iler-iin-kendinizi-atee.html

11. Şimdi önemli bir sonuca da ulaşmış olalım ve yazımızı gevezelik kategorisinden çıkaralım. Önce yukarıdaki yargıyı tekrarlayayım: Eğer özel kültürel kodlamaları dışarıda tutacak olursak, doğru tasarlanmış bir grafik eserden, hangi segmentte olursa olsun, herkes bir biçimde, iradi ya da gayri iradi olarak bir estetik algılamaya sahip olur. Ancak zaman zaman şöyle bir argüman kulağınıza gelmiştir: “Abi, reçel ambalajımı güzel yapma, benim müşterilerim anlamaz!” Bu, doğru bir kaygı, ancak yanlış bir sorudur ve tamamen kodlamalarla ilgilidir. Aslında kaygı “güzel” ambalajla değil, “pahalı” algılanan ambalajla ilgilidir ve grafik tasarımcının kodlamaları dikkate alarak çözeceği bir sorundur, ambalajı çirkinleştirerek değil.
| Bir dergi ve bir karnaval: Grafik tasarım kimin umurunda? ~ A. SELIM TUNCER | DIYALOG

Son düzenleme:

FReNzY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mehmetyuksel.org
Tasarımınız güzel olmuş, şık bir görüntüsü var , hem de sıcak.Yalnız ben bu tasarımın baskıdan burada göründüğü gibi çıkacağını sanmıyorum.Yani bu tasarım basıldığında böyle görünmeyeceğini düşünüyorum.
?Ben siyah ve gri siyah geçişli fon üzerine yaptığım işlerde hep hayal kırıklığı yaşadım..Kolay gelsin.

matbaa dan kaynaklı oalbilir mi? şahsen yaptırmadım ancak gördüğüm siyah tonlarda kartvizitlerin baskısı iyiydi tasarım aşamalarını bilmiyorum tabi ki

Yuvarlak gölgelerde bazen hatlar belli olabiliyor haklısınız.

haklısınız kesinlikle :)
mesela ben bir doktorum kartvizit hazırlattım diyelim tıbbi terimler yazarsam karta kimse anlamaz biraz anlaşılır yazmak zorunda .

şöyle yapanlar duymuştum 2 kart hazırlatıyor biri meslekdaşlarına biride müşterilerine vermek için. bu fikir mantıklı geliyor.

web tasarım yapacaksan web tasarımı yapılır falan yazarsın müşteri için atıyorum.
biraz daha kurumsal daha anlayacak kişilere seo css falan eklersin.
Neticede tasarım kişiden kişiye göre değişir.
ben size süper birşey yaparım dünyada ödüller alır. gelir, bakkal rüstem amca bakar "bu ne kızım ya daha güzel birşey bulamadın mı "der mesela işte o anda tasarım güzel olmaktan çıkıyor.
Böyle şeyler çok yaşadım. o yüzden 2 seçneğiniz var ya topluma uyacaksınız yada sizin gibi insanlar arasında yaşayacaksınız. konuyuda amma dağıttım.

2 seçenek olayı güzel yaratıcı fakat meslekten olan zaten direkt siteye girer diye düşünüyorum :)

hocam vektörelini gönderirmisiniz

o pek mümkün değil :)