Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Wordden yapıştırırken dipnotlar

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
Merhaba arkadaşlar. Bu işte oldukça yeniyim.
Wordden kopyalayıp, yapıştırdığım metne ait dipnotlar, corelda görüntülenmiyor. Sadece metnin kendisi geliyor. Bunu aşmak için ne yapmam gerekiyor?
Paste Special özelliğini kullanarak direkt olarak word belgesi olarak yapıştırmayı denedim. Ancak belki de bu doğru bir yaklaşım değildir, daha uygun bir yöntemi var olabilir diye bir bilene danışmak istedim.
İyi çalışmalar dilerim.

Benzer konular

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben o tür durumlarda paste special özelliğini kullanırım, bu yöntemle yazıları sorunsuz aktarabiliyorum. Şayet word beldesinde çizimler, tablolar vs. varsa pdf e çevirip o şekilde de corel e atabilirsin. iyi çalışmalar...

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
Evet, belgede tablolar ve grafikler de var. Az sayıda ama var.
Ben corel draw'ın pdf formatıyla bu kadar iyi geçindiğini bilmiyordum. Eh bu durumda word belgesini pdf'ye çevirme işine gireceğiz ;)
Bilgi için teşekkür ederim

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
Teşekkür ederim.
Ben de https://www.expresspdf.com/ConvertWordToPdf.aspx adresinden çeviri yaptırttım.
Ancak bu defa da pdf dosyasında türkçe karakter sorunu olmamasına rağmen Adobe readerda "select all" komutu verip kopyalayıp, corel draw'a yapıştırdığımda türkçe karakterler sorunlu görünüyor. Oldukça da uzun bir yazı olduğu için tek tek düzeltme şansım yok.
Bir de "acaba bu konuyu yeni bir başlıkta mı açmalıydım" çekincesi yaşamaktayım ki, bu acemilik yere batsın :)
Teşekkür ederim.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
pdf te yazının tamamını seçip, kopyalayıp yine corel de paste special - rich text format kombinasyonunu denedin mi ? Bu şekilde Türkçe karakterlerde sorun olmadan corel sayfasına aktarabilirsin. İyi çalışmalar...

kara kule

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben de bir arkadaştan öğrenmiştim.
pdf'dosyasını bildiğimiz NotePad üzerine yapıştır. sonra oradan kopyalayıp yapıştırmayı dene. ama tabloların görünmeyecektir. Türkçe problemin ortadan kalkar hepsi bu kadar

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
PDF denediğimde, hem türkçe karakter sorunu ortadan kalkmadı, hem de biçimlendirmeyi koru dediğim halde bozuluyor.
Wordden, paste special ile word belgesi olarak yapıştırdığımda ise, yanlışsız olarak alıyor, ancak yalnızca ilk sayfayı alıyor. Diğer sayfaları almıyor.
Nedir bu debdebe, ben de anlamadım.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
yazı çoksa alt menü çubuğuna sayfalar eklemiş olabilir.

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
hayır, zaten corelda kenar boşluklarını falan ayarlayıp, 50 sayfalık bi şablon oluşturmuştum. 1. sayfa kapak olacak. Kopyaladığımı 2. sayfadan itibaren yapıştırıyorum ama sadece ilk sayfa yapışıyor. Dipnotlar olmasa hiç sorun olmayacak. Tam metin problemsiz yapışıyor çünkü.
Hayır oturup sıfırdan yazacağım ama, corel draw'da da dipnot yazmak problem. :(

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok sayfalı bir PDF dosyasını belittiğim yöntemle corele sorunsuz olarak attım. Pdf dosyasındaki her sayfa için corelde alt menü çuğuna 1 sayfa açtı.

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
ya peki, türkçe karakter problemi yaşaan ne olabilir ki? Belki de önceden 50 sayfa açmıştım ben, onu yapmamalıydım. Böylece kendi ekleyeceği kadar sayfa eklemiş olurdu. Ama türkçe karakter sorunu hala durmakta.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
istersen buraya ekle orijinal doc veya xls dosyasını, ben de bir çözüm üretmeyi deneyeyim belki başarılı olabilirim.

samak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
412 nin başaracağına yürekten inanıyorum.

galadrim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atlaswebtasarim.com
samak'tan sonra bi hayran daha kazandın :) İyi hol da bunu da diğer başlıktaki gibi illustrator'la mı yaptın? Hani her defasında kulağını çınlatmayalım diye soruyorum :)

Çok teşekkür ederim.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
hayır daha önce dediğim gibi reader içinde kopyalayıp corel de paste special - rich text format ile yaptım. Yardımcı olabildiğim için sevindim. Bunun için buradayız. iyi çalışmalar...

fırfır

🌱Yeni Üye🌱
slm bende word belgesini corele atıp içinde değişiklik yapmak istiyorum bu mümkünmü acaba nasıl yapabilirim teşekkürler