Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazılar ve Çizgiler Dağılma

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Böle bi karne tasarladım ilk photoshop da tasarladım gittim 200gr a4 e bastırdım sonuç tam bir hüsran rezalet bugün aynı tasarımı suan yayınladığımı illustrator de tasarladım ve yine 200 gr kağıda bastım ama yine istediğim sonucu alamadım yazılar yazılar piksel piksel olmus çerçevelerin köşeleri yine aynı şekilde şimdi yazıları create outlines yaptım işten çıkınca birde böle deniyecem ama sizlerden de yarıdım istiyorum sebepleri nelerdir artık bastırmam lazım bunu çünkü

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birde inanılmaz soluk cıkıyo ben rgb olarak çalıştım normal lazer yazıcıdan cıktı alcağım için bunun bir etkisi olabilirmi acaba

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Illustratorda kaydederken hangi formatta kayıt ediyorsun?

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Jpeg kaydetmemelisin. Bir foto ekledim.

pdf.jpg

Save as' den PDF kaydedip yukarıda görünen ayarları yap pdf dosyasını götür çıktıya sorun hallolacaktır. Kolay gelsin...

Not: Ayrıca ai formatında da kaydetmeyi unutma. PDF'i sadece çıktı almak için kullan...

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tmm eklediğiniz foto gözükmüyo büyük ihtimalle benden kaynaklanıyo şirket makinasındaki izinlerden ötürü

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Pm'den mail adresinizi gönderin mail atayım...

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam gözüktü resim teşekkür ederim yardımlar için deniyecem hiç aklıma gelmezdi pdf cıktı almak tiff ile deniyecektim bende çözüm olarak :)

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tiff le veya jpegle de yapabilirsin. Ancak export ederken 300 dpi export etmen lazım. Ama yine de o kırılmalar az da olsa olacaktır. Kırılmalardan kurtulmanın tek yolu vektörleri koruyacak bir formatta çıktı almak. PDF olması da şart değil ama ben genelde PDF dosyaları her bilgisayarda açılan sorunsuz dosyalar olduğu için bu şekilde önerdim...

Neticeyi buradan bildirirsin. Koley gelsin...

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tmm bildircem neticeyi peki vektörleri koruyacak başka hangi uzantılar var acaba

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir çok format var ama graifk işlerinde işine yarayacak olanlar CDR, AI, EPS ve PDF tir. Gerçi kayıt ve export seçeneklerine bir bakmak lazım belki başka formatlarda vardır ama şimdilik aklıma gelenler bunlar...

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
matbaa sana "pdf ya da ai dosyası olarak getir" isteğini sunmadı mı? enteresan...jpeg le çıktı alma...kalitede çok büyük kayıplar yaşarsın...sen de gördün bunu...pc de çok belli olmasa da basılı hale geldiğinde talan olur uğraşın...kolay gelsin...iyi günler..

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayır ben matbaaya gitmedim 1 tane baskı alcağım için copy center a gittim matbaaya gitsem zaten o demeden ben ai dosyasını veriyorum bir çok kartvizit bastırmışımdır az cok deneyimim vardır bu konuda ama ama jpeg in bu kadar cok bozulacagını tahmin etmedim iş çıkışı pdf le çıktı alcam sonucu yazarım buraya

BuRaQ1907

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler arkadaşlar cam gibi çıktı sorun çözülmüştür

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eps olarak kaydedebilirsin. vektörleri kesinlikle bozmaz. birde çalıştığın sayfanın default olmasına dikkat edin. eğer yazılar pixel görünüyorsa ondan kaynaklanıyor olabilir. resimleri hiçbir zaman jpeg olarak kaydetmeyin. jpeg resimdeki pixelleri azaltır ve kötü bir baskı çıkar. yani söylediğim gibi eps olarak keydedin. sonra pdf yapıp çıktı alın. sorunu çözmüş olacaksınız.

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
eps olarak kaydedebilirsin. vektörleri kesinlikle bozmaz. birde çalıştığın sayfanın default olmasına dikkat edin. eğer yazılar pixel görünüyorsa ondan kaynaklanıyor olabilir. resimleri hiçbir zaman jpeg olarak kaydetmeyin. jpeg resimdeki pixelleri azaltır ve kötü bir baskı çıkar. yani söylediğim gibi eps olarak keydedin. sonra pdf yapıp çıktı alın. sorunu çözmüş olacaksınız.

Aİ de hazırladığım bir dosyayı indesign de kullaırken hangi çıktı şeklinde kaydetmeliyiz???