Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yeni mezunların derdi "TECRÜBE"

onlykorebe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafik tasarım adına 4 yıllık lise ve yüksekokul bitirdim.
2009 mezunuyum.Deneyimimde var olduğunu düşünüyorum yeteri kadar.
2009 Hazirandan bu yana işsizim.Bir şekilde freelance işlerden kazanıyorum.
Yarından itibaren cvmi tekrar düzenleyeceğim.
2005 lise mezunu 5 yıllıkta deneyim yazıcam.Bakalım sonuç ne olacak :)

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yazamadan edemedim,

Bugün bir iş görüşmesine gittim, sektör " tekstil ".
İş veren ya "grafiker" ne iş yapar bunu bilmiyor, ya da ne aradığını bilmiyor..
Uzunca bir muhabbetten sonra iş verenin aslında bir desinatör aradığı bilincine vardım :S
Photoshop'ta "multichannel" modunda bir çalışma açtı, morlu mavili bir kumaş desen çalışması... Sonra da bu çalışmanın renklerini değiştirmemi istedi ancak çalışmanın modundan dolayı rengi değiştiremedim ve aldığım tepki: " sen photoshop kullanmayı bildiğine emin misin" oldu :crying: Sanki ben şu ana kadar photoshop hiç kullanmamışım gibi tepkiler...Baskılık işler yaptığımı ve CMYK olarak çalıştığımı söylediğim halde, afedersiniz iyice salak muamelesi yaptıktan sonra önüme bir kağıt getirdi ve kağıttaki soruları görünce şaka yaptığını düşündüm :S

Kağıtta bulunan soruları aynen sıralıyorum:

1) 1 metre kaç cm'dir?
2) 1 cm kaç metredir? ( aklınca yanıltacak.....)
3) Türkiyenin komşularını sıralayın.
4) 60 cm boyundaki bir t-shirt'ü yıkadınız ve 4 cm kısaldı..Buna %de kaç çekti diyebiliriz?
5) En zayıf noktanız.

gibiiiiii enteresan bir sınava tabii tutuldum.. Son olarakta cv' me bakarak " Bu cv ile birşey olamazsın" dedi:crying:

Çıktığımda gözlerim dolmuştu bir süre kendime gelemedim....

Mesleğimde bütün çalışmalarımı severek yaptım.. Ama yavaş yavaş inancımı yitiyorum. Heleki bugünden sonra kolay kolay kendime gelemem....

Ya inanamıyorum nasıl olur yaa:devil:
Keşke bunu bildiğinize emin misiniz dediği anda hiç muhattap olmasaydın diyeceğim ama olan olmuş artık.Bende tekstilde çalışıyorum ve tekstil ortamında grafikerin ne olduğunu bilen inan tek bir tane insan yok.Hani yılanın başını baştan eziceksin derler ya eğer tekstile girersen çok dikkatli olmalısın cazgır olman gerek yoksa amelelik yaptırırlar.20 yaşındayım lisedeyken çalışmaya başladım ben yazları matbaaydı copy center dı bizim programlarımızın kullanıldığı heryerde çalıştım hatta programların çoğunu öyle yerlerde öğrendim.Üniversitedeyken de yine okuldan çok iş ortamında öğrendim bi çok şeyi pratikle kısaca sen kendine güven aramaya devam et zamanla iş ararken pişersin zaten.
Duruma çok üzüldüm ne diyim bu ülkede grafikerliğin tasarımın ne olduğunu anlatmak zor...