Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yılın Fotoğra Ödülü :(:(:(

Benzer konular

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu ne böyle ya:( ya birde alkışlıyorlar hüzün ve öfkeyi bir arada yaşadım resmen...söylenecek laf bulamıyorum. Teşekkürler paylaşımın için.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
İçim o kadar acıdı ki...
Aynı afganistandaki; küçük bir çocuğu akbabalara yem eden fotoğraf sanatçısı gibi...
Mesleği ile hayat arasında sıkışıp kalmış bir kadın... Bir an kızdım ve öfkelendim.Seyirci kalıp işine devam ettiği için... Ama o anda silahlı birisine karşı yapacak birşeyi varmıydı? Oda ayrı konu...

İçimizi acıtan bir paylaşım oldu volkan teşekkürler ...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:( Söylenecek birşey kalmıyor ki :(
Teşekkürler Volkan...

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Hayatta olduğu andaki gözlerindeki ifade ve sonrası ...bu durum karşısında nasıl o fotograf çekilirdi bilmiyorum, içini acıtan bir durum sanki elini uzatsan tutacak kadar yakın ama uzatsanda meçhul büyük ihtimalle sonuç olumsuz olacak kadar uzak bir kare...

Paylaşım için teşekkürler Volkan..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan sen ne yaptın yaa :(

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Video'da ;
* Bir başarı öyküsünün son karesi... mi ?
* Bir acı Hikayenin son karesi... mi ?
* Başarıya giden iş disiplinini mi ? gösterdi bilinmez ama
Asıl mesele O karede ki fotoğrafın ödülü ne olabilir ki ?
Bence çaresizliğin fotoğrafına aday...!

Paylaşım için teşekkürler Volkan'cım.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
o fotoğrafı görüpte alkışlayan, o küçük mahsum kızı öldüren kadar acımasız ve suçludur. 'HEPSİNE LANET OLSUN'.

paylaşım için teşekkürler.

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Daha önce izlemiştim ve çok etkilenmiştim..Cidden çok zor bir durum..Acaba resmi çekmese de birşey gelirmiydi elinden ya da etik olarak çekmemelimiydi tartışılır..ama netice de fotoğrafçı da derin izler bıraktığı kesin..Paylaşım için teşekkürler volkan..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
etik olup olmadığı elbet tartışılır;
Lakin tıpkı bu fotoğraf gibi o savaş fotoğraflarını çekmeseler;
o savaşın ve insanların ne kadar acımasız olduğunu insanlara nasıl duyurabilirlerdi?
Sadece fotoğrafçı görseydi ve eli denklanşöre gitmeseydi; biz şimdi o savaşa o katile lanet eder olur muyduk sizce?
Bir fotoğraf saatlerce süren bir filmden bile fazla şey anlatabilir bazen insana...
Zamanında Kıbrıs ' ta yapılan soykırımı da bütün dünyaya anlatan bir kare fotoğraf değil miydi?O fotoğraf olmasaydı; soykırım ın boyutu anlaşılır mıydı?
Bir düşünün bence...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hayatta olduğu andaki gözlerindeki ifade ve sonrası ...bu durum karşısında nasıl o fotograf çekilirdi bilmiyorum, içini acıtan bir durum sanki elini uzatsan tutacak kadar yakın ama uzatsanda meçhul büyük ihtimalle sonuç olumsuz olacak kadar uzak bir kare...

Paylaşım için teşekkürler Volkan..

Canım bazen için acısada titreyerek de olsa basarsın deklanşöre, gerisi senin vicdanın arandaki sorgudur. :S Gözün görmediğine gönül katlanırya, gören gözler ders alır, belki vicdanları acır diye. Fakat şöyle birşey var:

Bence akbabaya yem olan çocuk karesinden çok farklı bu fotoğraf...Orada o fotoğrafı çeken fotoğrafçı onu kurtarabilirdi. Ama bu kareyi yakalayan fotoğrafçı bir savaşa dur diyemez, biz zulme el atamaz...Onun tek görevi o anı yakalamak ve savaşın boyutunu insanlığa göstermektir. Çok doğru söylemişsin; yakın oldugu halde yardım edemiyecek kadar uzakta, en acı mesafe olmalı bu :S

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
o savaşın ve insanların ne kadar acımasız olduğunu insanlara nasıl duyurabilirlerdi?
Sadece fotoğrafçı görseydi ve eli denklanşöre gitmeseydi; biz şimdi o savaşa o katile lanet eder olur muyduk sizce?
Bir fotoğraf saatlerce süren bir filmden bile fazla şey anlatabilir bazen insana...
Zamanında Kıbrıs ' ta yapılan soykırımı da bütün dünyaya anlatan bir kare fotoğraf değil miydi?O fotoğraf olmasaydı; soykırım ın boyutu anlaşılır mıydı?
Bir düşünün bence...

Bu cevap banaydı sanırım..Ama benim sorum size değildi.
Ben resmi neden çekmiş hiç etik değil tarzında bir şey demedim. Hatta düşüncemi bile belirtmedim. Böyle bir durumda bu tarz soruların insanların kafalarında oluşabileceğini söyledim. İkilem bir durum ki bu fotoğrafçıda bile oluşmuş. Yoksa tabikide fotoğraflar çekilicek, videolar kaydedilecek ki dünyada yaşananlardan haberdar olalım;)

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir düşünün bence...

kesinlikle size takılıyorum aynı düşüncelerdeyiz. tarihin acımasız savasların katliyamların soykırımların hepsini bazen bir fotograf yıllar sonra ortaya koyuyor. fotografcı sonuna kadar hak etmiş bence herkez onu ayakta alkışladıgında hem içi parçalanmıs hemde içinde buruk bir heyecan olmuştur diye düşünüyorum.o fotografı çekebilmek çok zor:sweating::sweating::sweating:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu cevap banaydı sanırım..Ama benim sorum size değildi.
Ben resmi neden çekmiş hiç etik değil tarzında bir şey demedim. Hatta düşüncemi bile belirtmedim. Böyle bir durumda bu tarz soruların insanların kafalarında oluşabileceğini söyledim. İkilem bir durum ki bu fotoğrafçıda bile oluşmuş. Yoksa tabikide fotoğraflar çekilicek, videolar kaydedilecek ki dünyada yaşananlardan haberdar olalım;)

Hayır Emine' cim direk sana söylemedim canım; zaten o yüzden alıntı yapmadım.
Yanlış anlaşıldıysam ve kırdıysam özür dilerim. :flower:
Bütün mesajları okuyunca bunları yazmak geldi içimden...
Genel olarak söyledim :wink:

Birde eksik bakıyoruz sanırım olaya...
Yani en iyi fotoğraf ödülü alıyorsa eğer; evet bunu hak etmiş bence...
Öyle bir durumda kaç kişi soğuk kanlılığını yitirmeden; yada bütün insani duygularını bir kenara bırakarak hemde bir savaşın ortasında böyle bir fotoğraf çekebilir?Eğer böyle değerlendireceksek; kadının hissetikleri de; aldığı ödülde doğru oluyor...
Ama insani yönü; o herkesin kendi vicdanına kalır bence...

kesinlikle size takılıyorum aynı düşüncelerdeyiz. tarihin acımasız savasların katliyamların soykırımların hepsini bazen bir fotograf yıllar sonra ortaya koyuyor. fotografcı sonuna kadar hak etmiş bence herkez onu ayakta alkışladıgında hem içi parçalanmıs hemde içinde buruk bir heyecan olmuştur diye düşünüyorum.o fotografı çekebilmek çok zor:sweating::sweating::sweating:

Teşekkür ediyorum...
Bencede alkışlanan fotoğraf değil; o durumda fotoğraf çekebilen fotoğrafçı kadın...
(ki bütün bunları tartışıyoruz lakin bu video kanımca bir kısa film...)