Bu cevap banaydı sanırım..Ama benim sorum size değildi.
Ben resmi neden çekmiş hiç etik değil tarzında bir şey demedim. Hatta düşüncemi bile belirtmedim. Böyle bir durumda bu tarz soruların insanların kafalarında oluşabileceğini söyledim. İkilem bir durum ki bu fotoğrafçıda bile oluşmuş. Yoksa tabikide fotoğraflar çekilicek, videolar kaydedilecek ki dünyada yaşananlardan haberdar olalım
Hayır Emine' cim direk sana söylemedim canım; zaten o yüzden alıntı yapmadım.
Yanlış anlaşıldıysam ve kırdıysam özür dilerim. :flower:
Bütün mesajları okuyunca bunları yazmak geldi içimden...
Genel olarak söyledim :wink:
Birde eksik bakıyoruz sanırım olaya...
Yani en iyi fotoğraf ödülü alıyorsa eğer; evet bunu hak etmiş bence...
Öyle bir durumda kaç kişi soğuk kanlılığını yitirmeden; yada bütün insani duygularını bir kenara bırakarak hemde bir savaşın ortasında böyle bir fotoğraf çekebilir?Eğer böyle değerlendireceksek; kadının hissetikleri de; aldığı ödülde doğru oluyor...
Ama insani yönü; o herkesin kendi vicdanına kalır bence...
kesinlikle size takılıyorum aynı düşüncelerdeyiz. tarihin acımasız savasların katliyamların soykırımların hepsini bazen bir fotograf yıllar sonra ortaya koyuyor. fotografcı sonuna kadar hak etmiş bence herkez onu ayakta alkışladıgında hem içi parçalanmıs hemde içinde buruk bir heyecan olmuştur diye düşünüyorum.o fotografı çekebilmek çok zor:sweating::sweating::sweating:
Teşekkür ediyorum...
Bencede alkışlanan fotoğraf değil; o durumda fotoğraf çekebilen fotoğrafçı kadın...
(ki bütün bunları tartışıyoruz lakin bu video kanımca bir kısa film...)