Burda bir reklam var mı ? Var! Pazarlama söz konusu mu ? Elbette.
program için internette tonla cirit atıyor sen yeterki aramasını bil sen bu konuyu reklam amaçlı açmışın yani onun için siteye reklam ücreti ödemen gerekir tasarımcıyım diyorsun esko ile logon aynı ürünün pazarlamasını yapıyorsan söyle bilelim kaç paraya satıyon
Öncelikle bu konuyu sadece blgilendirme amaçlı açtım ben esko çalışanı falan değilim
pazarlama yada reklam olduğunu söylüyorsunuz bu söylediğinizde saçma...
Grafikerler.Net üzerinde her türlü grafik tasarım programını bilgilendirme amaçlı tanıtabilme özgürlüğümüz var sanıyorum
Adobe Corel gibi bilindik Yazılım Firmalarının tanıtımları eğitimleri veriliyor,
ama Esko Heidelberg Yada Kodak Prep denildiğinde beni pazarlamacı olarak algılamanız beni kırdı valla...
maalesef işsizlikten çalışıyordur yoksa kendileride çalışmak istemez 700 tl ye birgün gelir işsiz kalıpda 500 tl ye çalıştığın zaman o arkadaşlar hak verirsin bu devirde kimse işsiz kalmak istemez fazla havalarda gezme çabuk düşersin çok gördüm ben şöyle grafikerim 3000 tl ile çalışıyorum diyen şimdi 500 tl ye iş bulamıyor onun için arkadaşlarımızı küçük görme birgün sende düşersin oralara
Benim Maaşım 3000 değil
Çok şey yazıp silmiştim...
Ama son nokta konulmuş. Fatih işte budur...!!!! :alkis::alkis:
2009Temmuz Ayı içerisinde yapmış olduğunuz bir iş görüşmesinde
tasarım yeteneğiniz ilgili tek bir kelime ettinizmi? yoksa benmi duymadım...
yada tasarım yeteneğiniz, "sizinle çalışmayı çok isterim" dediğiniz şahsı ikna etmedimi?
Ben hala cevap alamadım.
Tasarımsa tasarım programsa program.
Hala bekliyorum
Burda Ufak Bir Örnek Var bildiğiniz tüm programları kurcalayın bakalım böyle bir kolaylık sergiliyormu? Kesin bakmışsınızdır ama eminim konuya cevap yazmak içinizden gelmemiştir...
tekrar tekrar hayırlı teskereler dilerim
ps bilgim fena değil katalog hazırlamasını filan öğrendim ps de fotocudan çıktım başka bir fotocuya dedim ben biliyorum bu işi diye adam hiç sormadan aldı işe yani seini dediğin programları bilmiyorum sadece ps biliyorum haftalık en az 250 tl maaş alıyorum. demişsin ki herkes ps biliyor artık e kardeşim iyisin de herkesin bildiği ps bilgisi renk değiştiğrme yüzden sivilce alma kimse yüz değiştiremiyor mesela arkaplanı değiğştirdiğinde sırıtıyor ,biz tasarımcılar değiştirdiğinde ise adamlar anlayamıyor bile ondan bizlere tasarımcı diyorlar.
arçalik örnek vermişsin bence gereksiz bir örnek kimin yaptığı neyle yaptığı önemli değil önemli olan işe yaraması .
dikkat ettiyseniz yukarıdakide kendisine tasarımcı diyor
Gerçekten ne yapıyorsun vede ne yapmaya çalışıyorsun daldan dala atlıyorsun birine cevap vermeden başka bir yerden giriyorsun amacın ne acaba? gerçekten ben gibi burdaki butun arkadaşların merak ettiği bu PROGRAMIN reklamınımı yapıyorsun bu işten bir kazancınmı varda burda üstüne basa basa bu programlar üzerinde konuşuyorsun..
evet yaşın oldukça genç göremedğin belliki çok şey var Türkiye`de çok iyi tasarımcılar mevcut + grafikerlerde şu an krizin getirdikleriyle 2 milyara veya 3 milayara çalışan insanlar 1 milyarı kabul eder duruma geldiler bu kişilerin suçu değil genel bir durum kim ister 3 ken 1 almayı tabikide hiç kimse şu anki şartlar durumlar bunu gerektiriyor.
Ben ofisboy olarak çalıştıgım grafik ajansında ögrendim 1 grafiker arkadaş vardı git gel zamanla kendi kendime bişeyler ögrendim geliştirdim kendimi ve halende devam etmekteyim geliştirmeye herkes birşekilde bir yerden başlıyor grafik tasarım alanında ilerlemeye kimileri okuyarak, kimileri çalışarak, öğrenek yani kimseyi küçümseme 700 vs çalışan grafikerler diye.. Tasarımcı vardır büyük sektörlere hitap eder kurumsal kimlik vs çalışmalarıyla tasarımcı vardır küçük sektörlere hitap eden bilmem anlatabildimmi herkes nerde duracağını çok iyi biliyor bence ders vereceğini burdaki insanlara ders çalış yaşın daha genç görebileceğin,öğrenebileceğin çok şey var eminim ona buna laf söylemekle bitmiyor.. burası bir grafik tasarım ağırlıklı bir portal forum lise öğrencisinden grafik tasarım okuyan, Grafiker eğitimcisine kadar bir çok tasarımcının,eğitmenin,öğrencinin bulunduğu bir ortam fikir alışverişinin olduğu,güzel paylaşımların olduğu, eksilerin giderildiği yani kısacası bir nevi insanların gelişmesine bişeyler öğrenmesine yardımcı olan bir yer 700 milyon alanda burda 5 milyar alanda biz bir aileyiz tüm renkerimizle kimseyi küçümseme o küçümsediğin kişilerle aynı havayı soluyor aynı ortamı paylaşıyorsun sevgiler
Abicim estağfrullah kimseyi küçümsediğim falan yok, ben tasarımcıyım diye geçinen birçok kişi tanıdım belki kısabir süredir bu piyasadayım ama Kaliteli Tasarımcı olan, Türkiyenin nüfüsuna oranla çok az kişi var bunları tanıyor ve hepsiin ellerinden öpüyorum... Tabiki burası bir aile bende buraya bir katkım olsun istedim benim gibi düşünen bir benmi varım sanıyorsunuz... Herkes Tasarımcı olursa kim müşteri olacak... Zaten herkes tasarımcıyım diyor ve herkes tasarımcıyım derse tasarımcılık anlamını yitirir ve değerini kaybeder... bu kaçınılmazdır...
Öyle değilmi CMYK yı 15 75 90 45 i bilen ben tasarımcıyım diyor, onlar aslında tasarımcı falan değil ve onları küçümsemiyorum gelin dürüst olun ben tasarımcı değilim deyin ve bırakın!!! bırakında tasarımı tasarımcılar yapsın... Ben,tasarımcıyım diyen ama sadece grafikle ilgilenen arkadaşlara ek bir yol önerdim
Bunda bukadar kızılacak bir durum yoktu...
hımm konu başlığında kendini tasarımcı sananlara ağır sözler söylemiş olabilirm ama dediğim gibi
ben onlara birşey söylemessem kendini Grafik sanatçısı sanan ve tek bildiği CMYK 15 75 90 45 olanlar, tasarımın ve Tasarımcı olacakların değerini zaten düşürüyorlar... örneği aşağıdaki resimde
https://www.grafikerler.net/saka-gibi-is-ilani-t69094.html saygılar...