Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yorumlarınızı Bekliyorum...

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
MaxeN Bilişim ve kendim için tasarlamış olduğum logo çalışması. Yorumlarınızı bekliyorum...

Logo için kullandığım programlar: 3D Max ,Photoshop, Autocad ,VRAY Render...

98059031.png

33879140.png

68094244.png

56211541.png

Son düzenleme:

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
ben ne birşey anladım ne de beğendim.
Kusura bakma olmamış.
emeğine sağlık

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok gözü yoran karışık bir logo olmuş ve amaca pek uygun olmamış.

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Uğraşmışsın ama böyle logo olmaz.
Logo nedir, nasıl olmalıdır sorularının cevaplarını araştırıp öğrenmelisin. Bol örnek incelemeli tekrar denemelisin.

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlar gerçekten çok ilginç :)
Logo 3 boyutludur ve tamamen simetrik olarak çizilmiştir.Yani logo tamamen üçgenlerden oluşmaktadır.Bilşim üzerine hazırlanmış bir logodur bu yüzden keskin hatlı görsel bir tasarım yapmaya çalıştım.Son olarak altaki araba ve santranç taşları bana görselik konusunda ilham verdiği için bu nesnelerdeki render seçenekleri kulandım.Logoyu çizerken tamamen piyasada benzeri olmayan bi tasarım çıkarmaya çalıştım.Yorumlarınız için teşkkürler ilerleyen çalışmalarımda söylediklerinizi dikkate alaçağım :)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
uğraştığın belli ancak önce logoyu araştırmalısın.
Hem max hem de autocad i kullanmanda amaç ne idi onu da anlamış değilim.
Bir tanesi yeterli. V-ray konusunda gelince pek v-ray algısı yok daha çok mental gibi duruyor.
2 boyutlu bir logo olsa idi hadi dgw uzantılı kayıt yaparak bunun eps sini alabilirsin diyecektim. Ama dediğin gibi 3 boyutlu bir logodan istediğin dwg yi alsan da 2 boyutta çizilmiş 3 boyut algısına sahip VEKTÖREL bir logo yapamazsın.
Logo da 1. öncelik VEKTÖREL olmasıdır. Bu nedenler diğer arkadaşların dediği gibi logo nasıl yapılırı araştırman olacaktır.
İşe istekli olduğun belli ancak hadi oturuyum bu bildiğim programları (ki yadsınamaz, 3dsmax) kullanarak logo yapıyım diyemezsin. Tabi bu işi profesyonele çıkartmak istiyorsan.

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Autocad ile Max'i kullanmamdaki amaç; logoyu ilk çizdiğimde Maxi tam bilmiyordum.Ayrıca autocad de logoyu tam olrak simetrik çizmek daha kolay geldi.Vray kulanıldı.

Logo da 1. öncelik VEKTÖREL olmasıdır.bu hususu dikkate alaçağım.
Neden logo vektörel olmalıdır bunuda kısaca açıkalarsan sevinirim?

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo Nedir?
Bazı kurum ve kuruluşların, bazı etkinliklerin, ve bazı markaların kendilerini sadece bir isimle ifade etmeleri akılda kalıcılık açısından etkili olmayabilir. İşte bu akılda kalıcılığı sürekli tutmak ve görüldüğünde o markanın akla gelmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş sembole "LOGO" denir.

İyi Bir Logo Nasıl Olmalıdır? Dikkat Edilmesi Gereken Konular Başlarken: Logoda amaç çok önemlidir.Önce amacımızı belirlemeli, logoyu ona göre düzenlemeliyiz. Amacımız bir ismi logo haline getirmek midir? yoksa bir etkinliğe göre logo bulmak, yapmak mıdır? Dikkat etmeliyiz.
* Akılda kalıcı olmalıdır.
* Olabildiğince sade ve yalın olmalıdır.
* Logo şekille ve yazı bir arada kullanılabilir.
* Logo temsil ettiği kurumun, organizasyonun, markanın özelliklerine ve amacına uygun olmalıdır.(Örn: Kimya ile ilgili bir organizasyonda, logo yapılırken deney malzemelerinden ya da kimya ile ilgili bir başka sembolden yola çıkılabilir.)
* Logo yapılırken ,yapılacağı kurum ya da markanın kendi özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.(Kuruma ait; renkler,şekiller,amaç ve işlev)
* Logoda bazı kalıplaşmış sembollerden yola çıkılabilir.Mesela bir futbol ya da basketbol takımının logosunda "top" imgesi kullanılabilir.Ya da yemek ile ilgili bir firmanın logosunda bir yiyecek çeşidi veya aşçı figürü kullanılabilir.)
* Logoda amaca uygun olarak, o firmanın ya da isminin baş harflerinden yola çıkılarak bir şeyler üretebilir..
LOGODA PROFESYONELİK :
Logo tasarım ve Kurumsal kimlik çalışması firmanıza bir kere yaptıracağınız ve yıllarca üzerinde taşıyacağınız gömlek gibidir. Sizin kim olduğunuzu bir çırpıda haykırır. O yüzden profesyonel bir tasarım gerektirir.

Müşterileriniz firmanızın kalitesi ne karar verirken logonuz ve kurumsal kimliğinize de bakacaktır. İnsanlar elbiselerine göre karşılanır fikirlerine göre uğurlanırlar. Firmalar da ilk intibasını logo ve kurumsal kimlik kalitesinden kazanır. Firma imajınız için hayati öneme sahip olan logo kalitesi için küçük bir yatırım yapmak akıllıca bir davranış olur.

Bunları zaten biliyorum.Bana tasarım ile ilgili bilgiler verirseniz sevinirim ;)

__________________Alıntıdır__________________

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
emeğine sağlık ama logoyla uzaktan yakından bi ilişkisi yok bence

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅