Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Z cafe&bar Restaurant

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Tebrik ederim İnan hoş bir çalışma olmuş...
fakat bu çalışma bende farklı bir izlenim bıraktı ...cafe,bar,restaurant degilde.. kupa yada sporla ilgili bir logoya baktıgımı düşündüm...
logoda kullanıcagın Z harfini figüre yakın bir font seçimiyle yapsaydın daha hoş ve belirtici olabilirdi ..

''İnsan silüetlerinin oluşum temeli için Z harfi kullanıldı.'' bu çok belirgin olmamış
Renkler bar için uygun ama restaurant için düşünülebilir...
Emeğine sağlık:)

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim arkadaşlar...

Yasemin;

-Algı konusunda birşey diyemem, bakış ve algı senindir :)

-Logoda Z harfi kullanmayacağım, müşterimin zaten bir Z harfi var, ben sadece isim belirtmek amacıyla yazmıştım.Açıklamada da mevcuttu bu :) Müşterinin Z harfinin yanına bu tasarımı yerleştirmeyi düşünüyorum.

-İnsan silüetlerinin oluşumunda Z harfini ön plana atma niyetim yoktu.Öyle olsa ilk bakıldığında insan değil Z harfi görünürdü.Buda bizim istediğimiz bir durum değil.Zaten birçok insan onun Z harfinden tasarlandığını göremez, sadece biz tasarımcılar yada algı gücü yüksek ve tasarım kurgusunu irdeleyebilme yetisine sahip insanlar anlayabilir.Burada biz bize olduğumuza için kendi aramızda bu tip temel kurgulardan bahsetmenin faydalı olduğunu düşünüyorum :)

Farklı bakış açını büyük ir cesaretle yazdığın için teşekkür ederim(senden başkası çıkmazsa yandın) :),beğenilerin içinde ayrıca teşekkürler...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Üzülerek belirtmek istiyorum ki;

Yasemin ile aynı fikir fikirdeyim.

Tasarladığınız logo/amblem ya da her ne ise hizmet ettiği sektöre gitmeyecek bir çalışma.

Öncelikle Z harfinden insan oluşturmaya çalışmanızdaki çabanızı takdir ederim. Fakat başarılı bulmadığımı belirtmek isterim.

Oluşturulan insan figürlerindeki aynı cins duygusu, iki karakterde de hiç bir vücut farkı olmaması durumu, sanki iki aynı cins olan insan ile (iki erkek, iki bayan) bir eşcinsel (İki aynı cinsiyette insan masa altında diz dize...) mekânımı sorusu ile birlikte diz dize oturmuşçasına bir görüntü var desem bile oturma pozisyonları çömelme ile kalkma arasında olduğundan pek rahat bir pozisyon değil gibime geliyor. Bu da algıda rahatsız bir mekân hissi uyandırması muhtemel…

Bunun dışında hepsinden önce aslında iki karakterde oturmuyor aksine "dayılanma" ya da efelenme tavrı ile sanki her an güreşe tutuşacak iki pehlivan edası daha çok göze çarpmakta. Her an hır çıkabilir... Aman dikkat... :) Bunun yerine el ele tutuşur hissi verilebilseydi belki de daha romantik/duygusal ya da insanların aşk gibi en büyük zaaflarını kullanarak; bu mekânda güzel zaman geçireceksiniz hissini vermeniz daha başarılı olacağı düşüncesindeyim.

Ek olarak eğer ortadaki boşluk ile kadeh yapmayı amaçladıysanız üstünde tüten duman kadehte salep keyfi olabilir mi endişesini bende uyandırdı.

Diğer çalışmalarınızdaki gelişmeniz göz önünde bulundurularak bu çalışmanızdaki vasat durumu umarım daha başarılı bir çalışma ile telafi edersiniz.

İyi forumlar...

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Üzülerek belirtmek istiyorum ki;

Yasemin ile aynı fikir fikirdeyim.

Tasarladığınız logo/amblem ya da her ne ise hizmet ettiği sektöre gitmeyecek bir çalışma.

Öncelikle Z harfinden insan oluşturmaya çalışmanızdaki çabanızı takdir ederim. Fakat başarılı bulmadığımı belirtmek isterim.

Oluşturulan insan figürlerindeki aynı cins duygusu, iki karakterde de hiç bir vücut farkı olmaması durumu, sanki iki aynı cins olan insan ile (iki erkek, iki bayan) bir eşcinsel (İki aynı cinsiyette insan masa altında diz dize...) mekânımı sorusu ile birlikte diz dize oturmuşçasına bir görüntü var desem bile oturma pozisyonları çömelme ile kalkma arasında olduğundan pek rahat bir pozisyon değil gibime geliyor. Bu da algıda rahatsız bir mekân hissi uyandırması muhtemel…

Bunun dışında hepsinden önce aslında iki karakterde oturmuyor aksine "dayılanma" ya da efelenme tavrı ile sanki her an güreşe tutuşacak iki pehlivan edası daha çok göze çarpmakta. Her an hır çıkabilir... Aman dikkat... :) Bunun yerine el ele tutuşur hissi verilebilseydi belki de daha romantik/duygusal ya da insanların aşk gibi en büyük zaaflarını kullanarak; bu mekânda güzel zaman geçireceksiniz hissini vermeniz daha başarılı olacağı düşüncesindeyim.

Ek olarak eğer ortadaki boşluk ile kadeh yapmayı amaçladıysanız üstünde tüten duman kadehte salep keyfi olabilir mi endişesini bende uyandırdı.

Diğer çalışmalarınızdaki gelişmeniz göz önünde bulundurularak bu çalışmanızdaki vasat durumu umarım daha başarılı bir çalışma ile telafi edersiniz.

İyi forumlar...

Düşüncelerinize saygı duyuyor ancak hiçbirine katılmadığımı üzülerek belirtmek istiyorum.
Teşekkür ederim,sizede iyi forumlar.