Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yerinde bir paylaşım teşekkürler...

hüseyin onel

🌱Yeni Üye🌱
paylaşım için teşekkürler arkadaşım herkesin bilgisi olması gerekir, bu konuda sonrada 3 kuruşa iş yapıp para kazandığını zannedenler aslında bilmelilerki diğer arkadaşların hakkını çalmış olmasınlar. Emeklerinin karşılığını alsınlar.

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel paylaşım. Dizgi fiyatı da verebilir misiniz ayrıntılı olarak.

kennan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar gerçekçi olalım lütfen bu fiyatlara kimse iş yaptırmaz...müşteriye bu fiyatlarla giderseniz sizin 4/1 fiyatınıza yaptırcak düzinelerce grafiker(!) bulacaktır... sorun fiyatlarda değil tabiki sorun 2 ay kursa gidip kendini grafiker zannedip üç kuruşa iş yapanlarda, ama şu da var iş verenler de bu tür insanları seçiyorlar ne yazıkki, kalite - birikim umurlarında bile değil..kaliteden ödün verdiklerinde uçlarının yine kendilerine dokunduğunun farkında bile değiller..bu sartlar altında bu ülkede freelance olarak çalışmak gerçekten büyük cesaret isteyen bir iş...yapabilenleri tüm kalbimle kutlarım...bi ustamın dediği gibi çok güzel bir mesleği çok yanlış bir ülkede yapıyoruz...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar, Piyasada belirlenmiş freelance çalışan arkadaşlar
tarafından düzenlenmiş 2008 ücret tarifesidir. isteyen olursa 2008
ajans fiyat listeside yollayabilirim kıyaslama yapmanız için.
lütfen biraz daha makul ve mantıklı olalım, bu işin bi piyasa değeri var.
değerinin altında fiyatlara çalışarak bu sektörüde öldürmeyin. eminimki her
biriniz büyük emekler vererek şimdi bulunduğunuz yere geldiniz.
kendinizi insan emeğine değer vermeyenlere kullandırmayın.

FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan
tavsiye edilen 2008 FREELANCE FİYAT LİSTESİ aşağıdadır:

>Kurumsal Kimlik/Marka Kimliği 2.500 ytl
>Storyboard (her bir kare için)
Renkli 140
SiyahBeyaz 120
>Basın/Dergi ilanı (advertorial dahil) 650
>Tek Kırım Insert/Körüklü Broşür 750
>Web sitesi (Proje bazlı fiyatlandırılır)
>Billboard/otobüs durağı panosu/maç panosu, diğer outdoor 650
>Araç üstü grafik düzenleme (Tümü yada bir bölümü) 650
>Faaliyet raporu/kurum tanıtım kitabı 1750
>Süreli yayın/Bülten (1-32 Sayfa Arası) 1450
>Logo 750
>Afiş/poster, pankart, dönkart (P.O.P) 450
>Ambalaj(Tek Parça) 850
>Antetli kağıt, kartvizit, zarf (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450
>Broşür/katalog
Tasarım 8 sayfadan az 950
8-24 sayfa 1450
24 sayfadan çok 1750
Uygulama 8-24 sayfa 25
24 sayfadan çok 15
>CD/kaset kapağı yada kitapçığı 750
>Değerli kağıt, çek, kredi kartı, kupon 450
>A4 Dosya 650
>Duyuru, uyarı tabelası, poster pano ya da bez afiş 350
>Etiket/sticker 450
>Fatura, makbuz, irsaliye vb. (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450
>Föy ya da el ilanı 550
>Fuar panosu, paneli ve ışıklı pano 350
>Kitap, dergi kapağı (ön ve arka yüz) 550
>Koli / Çanta 450
>Mönü 450
>Sertifika, onur belgesi 350
>Fuar Stand Giydirme 650
>Takvim 750
>Tebrik kartı, davetiye, zarf (mevcut logo ile) 350

Hazırlık giderleri (illüstrasyon, fotoğraf çekimi, dia kiralama, rötuş, dizgi, renk ayrımı, ofset film, dijital baskı, ofset ya da chromoline prova baskı, bilgisayar sistem çalışması, CD gibi taşıyıcı malzemeler vb.) ve KDV fiyatlara yansıtılmamıştır. Fiyatlar yalnız tasarım fiyatlarıdır. Uygulama ve uyarlama fiyatları tasarımcının insiyatifine bırakılmıştır.

Listedeki "tasarım" ücretleri sadece tek bir mecradaki (her bir gazete, her bir dergi, her bir televizyon, her bir radyo, her bir sinema, her bir açıkhava sözleşmesi ayrı mecra anlamındadır) yayın / kullanımları içindir. Birden fazla mecradaki yayın / kullanım halinde ödenecek ücret taraflar arasında ayrıca belirlenir.

FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan tavsiye edilen 2008 FREELANCE FİYAT LİSTESİ ni oluşturan sizler kimsiniz?
Ufak bir araştırmayla sadece 4-5 tane siteye aynı konuyu copy past yaptığınızı gördüm..Güzel bir oluşum ve birliktelik düşüncesi..Ama siz kimsiniz?

purple

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar gerçekçi olalım lütfen bu fiyatlara kimse iş yaptırmaz...müşteriye bu fiyatlarla giderseniz sizin 4/1 fiyatınıza yaptırcak düzinelerce grafiker(!) bulacaktır... sorun fiyatlarda değil tabiki sorun 2 ay kursa gidip kendini grafiker zannedip üç kuruşa iş yapanlarda, ama şu da var iş verenler de bu tür insanları seçiyorlar ne yazıkki, kalite - birikim umurlarında bile değil..kaliteden ödün verdiklerinde uçlarının yine kendilerine dokunduğunun farkında bile değiller..bu sartlar altında bu ülkede freelance olarak çalışmak gerçekten büyük cesaret isteyen bir iş...yapabilenleri tüm kalbimle kutlarım...bi ustamın dediği gibi çok güzel bir mesleği çok yanlış bir ülkede yapıyoruz...

Arkadaş çok haklı
Bu fiyatlar nerede geçerli? Eğer geçerli olduğu biyer varsa lütfen belirtin gidip bizde orada çalışıp hakkımızı alalım doğru değil mi?

çılgınMatbaacı

🌱Yeni Üye🌱
FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan tavsiye edilen 2008 FREELANCE FİYAT LİSTESİ ni oluşturan sizler kimsiniz?
Ufak bir araştırmayla sadece 4-5 tane siteye aynı konuyu copy past yaptığınızı gördüm..Güzel bir oluşum ve birliktelik düşüncesi..Ama siz kimsiniz?

Facebookta bir grup. Sürekli anketler yapılıyor bu konularla ilgili...
grubun adı tasarımcı grafiker değil grafik tasarımcı

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Bence çok doğru piyasada kendini kanıtlamış tanıdığım bir kaç arkadaşım var böyle çalışıyorlar. Müşteri de güvendiği için geliyor. Paraya bakmıyorlar...

engin1978

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajansgrafik.com
Valla arkadaşlar bu konu gereğinden fazla uzadı, yazılan yorumları okudukça üzülüyorum gerçekten, içimizden bazı arkadaşlar sadece laf söylemiş olmak için gereksiz boş şeyler yazmış. görüyorum ki, içimizde çok az insan gerçekten emeğinin ne kadar para edeceğini biliyor. ne diyebilirim ki, kendi emeğine saygısı olmayan birinin diğerlerinin emeğine saygısı olurmu? olmaz tabiki... bir de bazı arkadaşlar sitem de yazanları okumuş ve siz kimsiniz diye bir soru sormuş, bizler kimmiyiz? dijital baskı sektöründe, matbaa, copy center, reklam ajansı, ve tabela dış mekan baskı sektöründe her birimiz en az 10-12 senesini geçirmiş, müdür statüsünde ve ekip amiri konumunda ki çok yakın 7 arkadaşız. istanbul un her iki yakasında bir çok şirket, holding gibi kuruluşlara hizmetler verdik ve vermeye de devam ediyoruz. baskı öncesi, baskı sonrası, ve tasarım alanında birbirini tamamlayan ve
emeğinin değerini bilen insanlarız. baskı maliyetlerini, işin inceliklerini gayet iyi biliyoruz. ve bu sektörde onlarca arkadaşımızı yetiştirdik.

eğer bu açıklamada bizi soran arkadaşa yetmiyorsa, birebir tanışıp bizi daha yakından tanımasını öneriyorum aklındaki saçma düşünceleri gidermesi açısından. telefonum sitemde mevcut.

smadj

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sinir stres yapmaya gerek yok üstadım..creedwar arkadaşımızın yazdığını yanlış anlamış olmalısın, bu çalışmanız ve birliğiniz gerçekten güzel ancak sizde bizim yaşadığımız ülkedemi yaşıyorsunuz bu merak konusu, çünkü o fiyatlar pek uymuyor yaşama..espirili bi dil seçtim ortam yumuşasın diye benide yanlış anlama.ayrıyetten siz kimsiniz sorusuda meraklı bi zihinden geliyor sizde tasarımcı olduğunuza göre meraklı zihinleri iyi bilirsiniz. esen kalın

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑

hocam ne güzel yazmışınız tüm söyledikleriniz çok doğru şu sıralar çok büyük bi şirkete logo çalışması içindeyim ve 2000 ytl gibi bi rakam onlara çok uçuk geldi ki dediğim firamnın yıllık ihracatı 20 milyon dolar :( ve bize verilen cevap izmirde bu işi 500 ytl ye yapıyorlar :( şimdi ne yapmalıyım gönlüm derki peki beyfendi onlara yaptırın ama bütçem derki 1000-1500 arası anlaş 750 bile alırsan o para sana lazım olucak :( hadi gelin çıkın işin içinden :(:(:(

smadj

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok doğru. arap saçına döndü iş, allah yardımcın olsun

purple

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Valla arkadaşlar bu konu gereğinden fazla uzadı, yazılan yorumları okudukça üzülüyorum gerçekten, içimizden bazı arkadaşlar sadece laf söylemiş olmak için gereksiz boş şeyler yazmış. görüyorum ki, içimizde çok az insan gerçekten emeğinin ne kadar para edeceğini biliyor. ne diyebilirim ki, kendi emeğine saygısı olmayan birinin diğerlerinin emeğine saygısı olurmu? olmaz tabiki...

Emeğimizin nekadar edeceğinin bilincinde olan insanlarız çoğumuz.Bu işin okulunu okudum.okula girmek için baya çabaladım bitirmek içinde çabaladım emek diyorsanız okadar harcadımki... tüm bu birikimlerin karşılığını almak bende isterim.Fakat iş piyasasına atıldığımda hiçte böyle olmadığını gördm.Sizin yaşadığınız şehirde böyleyse sevindim enazından emeğinin karşılığını alan meslektaşlarım var.Ama inanınki Bu sadeece sizin bulunduğunuz yerde var.Oyüzden Türkiyedeki Grafikerler için geçerli olacağını düşünmüyorum.Durum maalesef böyle.

Aldore

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.didymian.com
Arkadaşlar uzun zamandır piyasada emek sarf ediyorum.. Süreç içinde kendime göre fiyatlandırmaya gittim ama şimdiye kadar hiç 50 -100 e iş yapmadım. Ben sabah akşam bilgisayarın başında olacağım gözümün nurunu dökeceğim kazanacağım para bir inşaat elemanının inşaat ta kazandığı paraya denek olcak.. o kadar kazanacaktıkta neden bu kadar ezimet program öğrendik.. ya hocaların kahırlarını çektik. Bizim yaptığımız türkiye de lüks bir iş özellikle web tasarım adam işyerine bir telefon alıyor birde kurumsal kimlik yapıyor kendince sonra web olayını 1 sene sonrasına ne zaman para kazanırsaya atıyor.. Sermayeye dahil etmiyor.. Mesela şuan bana gelen işler var adam bu kadar param var piyasa dar o kadar para veremem diyor ama o veremezse bende çalışamam. Arkadaşlar bunu sanat için yapmıyorsanız bile zaanat için yapıyorsunuz. ne olursa olsun biraz fiyatlar konusunda kendimizi net göstermeliyiz. Abi 650 vereyim anlaşalım bak ortasını buluruz değil 1 dediysen 1 dir. zaten zayıf gösterirsen kendini adam o 650 yi 400 bile yapar.. anlaşmaya bakmayın ödeme günleride önemlidir adam bana 20 + 20 gibi veriryorsa o parayı 400 den hiç farkı yoktur.

yön reklam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
konu açıkçası çok çatallanmış hadi gelin birde kocaelinde bir reklam firmasına bana bir tabela lazım diyin logo olacak şunlar bunlar yazacak diyin görün bakalım ne fiyat veriyorlar logo beleşe gelir tasarım beleşe hadi birde buradan yakın diyip üzerine birde sigara bile ikram ederler bu kadar aç insan varken bu mesleğin verimliliği kalırmı sizce benim midem kalkıyor müşteriye tasarım ücreti dediğimde müşteriden ayrı patrondan ayrı laf işitiyorum o kadar zaman o kadar emek boşa ne için uğraşıyoruz arkadaşlar ben bunu anlamıyorum. logo ücreti 750 ytl denmiş. ben bu güne kadar kaç kişi gördüm müşteriyi kaçırmamak adına iki çizgi çekip al abi buda logon diyen inanın ben bu piyasada çalışmaktan bazen utanıyorum ama mecburiyetler bağlıyor insanı üzgünüm....

kennan

🌱Yeni Üye🌱
engin arkadaşımız konu gereğinden fazla uzamış diye yazmış ama, bence bu konu gereğinden çok çok fazla uzaması gereken bir konu... Sonuçta hepimiz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ha şu sorulabilir bu ülkede kim emeğinin karşılığını alıyor ki siz alasınız. Buna da en güzel cevabı atalarımız vermişler "her koyun kendi bacağından asılır" yani bizi biz grafikerlerin emeklerinin karşılığını almaları ilgilendirir. Ülkemizde özellikle 80 sonrasından bu yana müthiş bir yozlaşma ve değerler erozyonu yaşanıyor, uzunca bir süre de yaşanacak gibi görünüyor. Her ortamda söylediğim gibi eskiden okumayan çocuklarını aileler erkekse oto kaportacıya, kızsa kuaföre filan verirler, eli ekmek tutsun derlerdi.. Simdi bakıyorum herkes grafiker olmaya çalışıyor. Bilmem farkında mısınız grafikerlik hiçbir şey olamayanların mesleği olmaya başladı.. Aslında durum bunun tersidir grafikerlik çok şey olabilenlerin mesleğidir. Bu kadar grafiker enflasyonun olduğu başka bir ülke var mı bilmiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi bu konuda oldukça karamsarım, saçma sapan işler yapıp ortalıkta tasarımcıyım diye dolasan ve kendilerine grafikerim diyebilme cüretini gösterenler oldukça o fiyatlara iş yapmayı büyük bir çoğumuz rüyamızda bile göremeyiz.. Aslında bu konu daha çok söz kaldırır.. Umarım tartısmaya yeni bir pencere açabilmişimdir...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Valla arkadaşlar bu konu gereğinden fazla uzadı, yazılan yorumları okudukça üzülüyorum gerçekten, içimizden bazı arkadaşlar sadece laf söylemiş olmak için gereksiz boş şeyler yazmış. görüyorum ki, içimizde çok az insan gerçekten emeğinin ne kadar para edeceğini biliyor. ne diyebilirim ki, kendi emeğine saygısı olmayan birinin diğerlerinin emeğine saygısı olurmu? olmaz tabiki... bir de bazı arkadaşlar sitem de yazanları okumuş ve siz kimsiniz diye bir soru sormuş, bizler kimmiyiz? dijital baskı sektöründe, matbaa, copy center, reklam ajansı, ve tabela dış mekan baskı sektöründe her birimiz en az 10-12 senesini geçirmiş, müdür statüsünde ve ekip amiri konumunda ki çok yakın 7 arkadaşız. istanbul un her iki yakasında bir çok şirket, holding gibi kuruluşlara hizmetler verdik ve vermeye de devam ediyoruz. baskı öncesi, baskı sonrası, ve tasarım alanında birbirini tamamlayan ve
emeğinin değerini bilen insanlarız. baskı maliyetlerini, işin inceliklerini gayet iyi biliyoruz. ve bu sektörde onlarca arkadaşımızı yetiştirdik.

eğer bu açıklamada bizi soran arkadaşa yetmiyorsa, birebir tanışıp bizi daha yakından tanımasını öneriyorum aklındaki saçma düşünceleri gidermesi açısından. telefonum sitemde mevcut.

Sayın engin1978,

Sitenizde! yazılanları Grafikerler.net dışında okumadım, gelin görün ki siteniz olduğunu bile görmedim..Yanlızca FSM Network Gönüllü Ekibi 'nin ne olduğuna bakmak için basit bir arama yaptım..Ve bahsettiğiniz kimliğinizle alakalı İlk 4 sonuçta copy past yöntemiyle herkese bu fiyatlandırmayı onaylamaya çalışmanızı okudum..

Sizlerin statüsünden çok; ilgilendiğim cevap sizin yani, FSM Network Gönüllü Ekibi'nin ne olduğuydu..Fiyat verme durumuna, ve her freelance çalışanın ortak fiyatlandırmaya geçmesinin fikirsel olarak nasıl oluştuğunu merak ettim sadece..Farklı şehirler, farklı matbaalar, farklı baskı merkezleri, farklı fiyatlandırmalarıda beraberinde getirirken, sizin tek fiyatlandırmanız nasıl işlevsellecek onu merak ettim..Malum durum sanırım herkesi ilgilendirir..

En basitinden Kartvizit baskı yı izmirde 8 tl. ye 1000 adet basan matbaalarda var, 80 tl. ye 100 adet basan matbaada var..Ve işin komik olan tarafı; müşteriler de bizim gibi araştırmacı ve en uygun yere yaptırma çabasındalar, yani onlarda fiyatları biliyorlar.. ..Yani sonuç olarak 3 parçalı kart, ant., zarf tasarım bedeli 450, baskısı, kesimi, paketi 450 de ona dersen 900 tl lik hesap çıkardığınız da size sadece gülerler ve verdiğiniz fiyatlandırmanın 3/1 ine kadar fiyat alınacak yerler çıkar ortaya..

Sektör olarak hergün Grafikerlik! yapan arkadaşlar katılıyor, matbaalar iş olsun diye fiyat çekiyor, copy center lar sürümünden bu kadar, parçasından bu kadar, baskı maliyetlerini her geçen gün aşağı çekerken, benim merak ettiğim bu fiyatlandırmanızla kaç müşteriyi elinizde tutabildiğiniz..yada faturalandırabildiğinizdir..? Yada kendi 7 arkadaşınızla bunun olabileceğine nekadar inandığınızdır..

Saygılarımla..

tuzsuz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fiyata bak

logo 750 ytl diyor fiyatta ben size bir matbaa aynı zamanda ajans hizmeti sunan firma logo için şu fiyatı vermiş

5 farklı logo tasarımı 149 ytl +kdv
demiş bunu matbaa şirketi yapıyor 20 senelik matbaa nasıl düşürmeyelim fiyatları arkadaşlar bu fiyatlarla müşteri bizimle çalışırmı