GEÇMİŞ:İhap Hulusi Görey,Türk afiş ve reklamcılık sektörünün duayenidir.Sultan Abdülmecit tarafından saraya davet edilip kutlanmıştır.1928 yılında Atatürk'ün isteğiyle Türk Latin Alfabesini hazırlamıştır.Kapakta Atatürk ve manevi kızı Ülkü'nün resmi vardır.Cumhuriyetin 10.kuruluş yılında devlet tarafından yaptığı çalışmalar nedeniyle kol saatiyle onore edilmiştir.Teyyare Piyangosu(Milli Piyango) için 45 yıl piyango bileti çalışması yapmıştır.Tekel,kulüp rakısı,Ziraat Bankası,İş Bankası,Yapı ve Kredi Bankası,Garanti Bankası,Sümerbank,Emlak Kredi Bankası,Türk Ticaret Bankası,Maliye Bakanlığı (tahviller),Devlet Hava Yolları(Türk Hava Kurumu),Kızılay,Tariş,Zirai Donatım Kurumu,Ford,İlaç firması Bayer,Lastik firması Pirelli,Kodak,Mısır'ın Tekel İdaresi ve Demiryolları,Ünlü İngiliz Viskisi John Haigh,İtalyan Cinzano ve Fernet Brenca Firmalarıyla çalışmıştır.Kendisi Almanya'da 3 yıl grafikerlik eğitimi görmüştür.İleri düzeyde İngilizce,Almanca,Fransızca ve Arapça bilmekteydi.
Ve birgün yaşlandı,çalıştığı firmalardan sosyal güvencesi olmadığı için, bir emekli maaşına bile sahip değildi.Maddi olarak bu kadar kötü durumda olmasına çok üzülen bir arkadaşı Milli Piyango İdaresine bir mektup yazdı, arkadaşı için. Milli Piyango İdareside bunun üzerine (uzun yıllar tüm milli piyango biletlerini tasarlamıştı)çok az bir miktarda maaş bağlamaya karar verdi. Fakat İhap Hulusi Görey bağlanan maaşının ilkini bile alamadan vefat etti.
BUGÜN:İzmir'de kartvizit teslim fiyatı 5 milyon.Ben serbest grafikerlik yapıyorum.Sizce ben bu açıklanan fiyat listesini nasıl uygulayabilirim.(Bu arada bu fiyatlardan iş alan grafiker arkadaşlara 4de 1 fiyatına fason olarak iş yapabilirim)Bahsettiğiniz fiyatlarda iş veren firmalara çalışsam yılda 2 iş yapsam, alacağım parayı 12 ye bölsem,şu anki aylık gelirime denk gelse bile, Tek,internet,kira,su bana yılda 2 kez fatura göndermiyor,her ay gönderiyor ödemezsem kesiyor. O firmalarda çok para olabilir ama, başkasının cebindeki trilyonun bana hiç faydası yoktur ama benim cebimdeki 2 milyonun bana faydası vardır.Çünkü metroya binip akşam evime gitmemi sağlar. Şu an iş arayan 4 tane grafiker arkadaşım var.Bunların hepside iyi grafikerlerdir. Birkaç ilin fiyat tarifelerini okumuştum, artık merak bile etmiyorum,takip hiç etmiyorum.
SONUÇ:Birşeyler yapmak gerekiyor.Yoksa tarih tekerrürden ibaret olacak.Grafikerlik bu sektörde paspas gibi kullanılan bir meslek.Devlet üniversitelerde heryıl onca grafiker mezun eden bölüm açıyor fakat yasal olarak hala daha matbaacılık sektörünün bünyesinde sadece bir bölüm olarak kabul ediyor. Yaptığımız işe imzamızı atamıyoruz, bize iş veren firmanın adını telini yazıyoruz. Ben 9 Eylül Üniversitesi İİBF Maliye eğitimi aldım, mektepli değil alaylıyım. Ama mekteplilere sormak istiyorum mademki dirsek çürüttüm ben okulunda diyorsunuz neden fiyat listeleri yerine bu işin prosüdürleriyle uğraşmıyosunuz? Neden organize etmiyorsunuz grafikerleri? Neden hak verilmez alınırı unutuyorsunuz.Bu ve bunu gibi siteleri seviyorum çünkü organize olmak için büyük şans.Grafikerler birbirine sahip çıkmadığı, birbirine kenetlenmediği ve yasal haklarını elde etmediği sürece, değil fiyat listesi uygulamak,her girdiğimiz işyerinde patronumuzada grafikerliği öğretip kendimize yeni rakipler yaratıyoruz, olan sadece bu.Mesela otel kadrosunda en az 1 aşçı sigortalamak zorunda ama matbaa kadrosunda grafiker sigortalamak zorunda değil en basitinden.Bugün İzmir Marangozlar odası tüm üyelerine 35 milyona web sayfası açma teklifi verebiliyor. Malesef karşı çıkan tek bir grafikerlik birimi yok. Milletvekilliğe aday, belediye başkanlığına aday olupta mesleği grafikerlik olan tek bir kişi duymadım.Keşke olsa arkasında dev gibi bir kitle onu yukarı çıkarsa da dertlerimizi, sesimizi duyurabilse, haklarımızı koruyabilse.Bence fiyat listelerinden çok daha önemli bunlar.İhap Hulusi Görey 1986 yılında vefat etti, yıl 2009 ve şu Türkiye'de sadece grafikerlik yaparak BMW sahibi olmuş kaç kişi çıkar acaba?