ben insanları anlamıyorum ya kursa git nedemek hayal gücü geliştirmek için zihinsel bi problem olmadığı sürece bi insanın yaratıcı düşünmek için bi kursa ihtiyacı yoktur!kurslar bu işin teknik boyutuyla ilgileniyor yine düşünmek sana kalıyor benim sana tavsiyem en basit şeyleri bile değerlendir.espri yap ama görseliyle düşün espriyi karikatürünü çiz o anda beyninde ya da insanların komik anlarını gözlemle en ufak ayrıntıya kadar gözetleyici ol kimsenin duymadığı sesleri duy bazen kalabalıktaki en farkedilmez noktayı ara bunlar hayata farklı bakabilmenin ve yaratıcılık dediğimiz kavramın sadece bikaç basit örneği bu saydıklarım kitap dergi okumayı sevmiyorsan resimlere bak herşeyi incele gör internetteki salak yazıları bile oku bazen ama ölesine değil incele sıkıcı bi fotoğraf bile olsa bi ayrıntıya takılıcaksın dene ve gör yeni insanlarla tanış garip şeyler üstüne konuş buzamana kadar merak edip utandığın bişey hakkında bilgi sahibi edin ne alaka diceksin mesela ben her petrol ofisinin altında bi petrol yatağı olduğunu sandım hep ama petrol tanklarının ne işe yaradığını düşünüp yer altından tünel kazmaya devam ettim beynimde garip bağlantılar sistemler kurdum ve petrolü pompaya sıkıp arabaya doldurdum ama nasıl kimse bilmiyor hayal gücümde saklı
belki biçoğu petrol nasıl temin ediliyo biliyor ama ben hala hayal gücümdeki petrol ofisini kullanıyorum
sormayada ihtiyaç duymadım neden çünkü önemli bi ayrıntı değil kpss de çıkmıycak,bunun cvbını bilirsem 500 milyar kazanmıcam
ayrıntıya takıl bütünü görmek hayal gücünü geliştirmez bu gevezeliklerimden bu sonucu çıkar ben hayal gücümü fazla ince düşünmeme ve iyi bir gözlemci olmama borçluyum bide dalga yeteneğime
umarım bişeyler canlandırabilmişimdir
basit düşün gelişmek o kadarda zor değil belkide..