shedesign
👑Efsanevi Grafiker👑
bence oldukca sevımlıler
Merhabalar..öncelikle üzerinde çalışılıp emek harcandığı belli çalışmalar...ancak şunu da belirtmeliyim ki üstte yer alan 4 ve sonradan gelen 2 çalışmaya baktığımda ortak hiç bir çizgiye ya da noktaya rastlayamadım.
Buradan da çıkardığım sonuç: Bu tiplemeler ve karakterler size ait özgün çizimler gibi durmuyor. Oysa ki bir çizerin kendine has üslubu ya da tarzı olur ve yaptığı çalışmalarda bu stili hissedersiniz...ben sizin çalışmalarınızda maalesef size ait bir tarz bulamadım.
Çalışmaların size ait olduğu konusunda şüphe duymamakla birlikte bakarak yapılmış ya da bir yerlerden esinlendiğiniz konusu daha ağır basıyor...Umarım ben yanılmışımdır..
Bir tarz ve tad yaratmanız adına daha fazla araştırma çizimleri yapmalı ve ve kendi stilinizi oluşturmalısınız...
Çocuk kitapları resimlemesi konusunda çok ciddi eksiklik var ve Cağaloğlunda 2-3 Ankara'da 1-2 çizer tüm yayın dünyasına cevap vermeye çalışıyor. Bu da doğal olarak piyasadaki tüm kitapların birbirinin benzeri olmasına sebep oluyor.
Sizler gibi genç ve yeni arkadaşlara ve de yeni çizgilere çok ihtiyaç olduğunun altını çizerek kendi tarzınızın oturduğu çalışmalarınızı merakla bekliyeceğim.
Umarım eleştirilerim sizi kırmamıştır.
oldukca basarılı cızımler oldukları bellı.. emek verılmıs. gercekten kutluyorum sızı.. elbette herkesın bır kusuru vardır.. o nedenle bıraz daha ayrıntılara onem vermelısınız bence
Merhabalar..öncelikle üzerinde çalışılıp emek harcandığı belli çalışmalar...ancak şunu da belirtmeliyim ki üstte yer alan 4 ve sonradan gelen 2 çalışmaya baktığımda ortak hiç bir çizgiye ya da noktaya rastlayamadım.QUOTE]
bu arada sadece ilk sayfadaki birkaç çalışmamı inceleyip mi bu yorumda bulundunuz yoksa tamamına bakma fırsatınız oldu mu beyefendi ?
tamı tamına 13 sayfaya baktım, ve ilk sayfadan itibaren bir sonraki sayfada ne var die meraklanarak tıkladım sayfaları Meraklandım çünkü birbirlerine benzemiyorlar, yani farklı tarzda çalışmalar oluşturma konusunda cidden yeteneklisiniz, tabi bunu binlercekez duymuşsunuzdur...Tşk etme isteği kendiliğinden doğuyo içimizde, ve gördüğüm kadarıyla bir yeteneğiniz daha var, herkese ayrı ayrı teşekkür etmek gibi sizi aynı sıkıntıya sokacağım için özür dilerim Merakla takipteyim...Saygılar
Borçlu olan , çalışmalara bakıp, beğenilerini sunan bizlermiyiz yoksa okadar çalışmayı buraya ekleyerek,hiçbir maddi manevi amaç güdmeyen ve bizlere farklı görsel bakış açıları sunan sizlermisiniz? Ben bunu şiddetle tartışırım Ayrıca Tarihe ve güncel konulara çok hakim olduğunuzuda görüyorum.
Saygılar...
bu arada sadece ilk sayfadaki birkaç çalışmamı inceleyip mi bu yorumda bulundunuz yoksa tamamına bakma fırsatınız oldu mu beyefendi ?
Sanırım sitenin yenisi olmam nedeniyle bu başlığın 13-14 sayfaya ulaştığını görememişim...ilk sayfanın hemen altında mesaj bölümünü görünce 1 sayfadan ibaret olduğunu düşünerek yazımı yazdım....öncelikle bu konudaki özürümün kabulunu rica ederim... doğru ilk altı resme göre yaptım yorumumu.
Ancak sonradan diğer sayfalardaki çalışmalarınızı da inceleyince tarz konusundaki sizin de belirttiğiniz biribirine benzemeyen çalışmalar tespitini başkalarından da duymanız çok şaşırtmadı beni.
Her ne kadar bir projedeki baştan sona devam eden tutarlılığın geçerli bir yanı olsa da (ki olmak zorunda) kişisel çizgi ile stil'i birbirine karıştırmamamız lazım...çok farklı stiller ile çalışma yeteneğinizi alkışlamakla birlikte...sizi yansıtacak...çizgiye ve tarza bakınca bu filanca'nın çalışması denebilecek bir kimlikten bahsediyorum. Yani çizgisel kimlik.
Şimdi sizi hiç tanımayan biri olarak eğer altında imzanız yok ise (ki her çizdiğiniz her karenin altına imza atmıyor iseniz) insanlar sizi çizginizden ya da sahne kurgunuzdan...ya da...ya da boyama stilinizden tanımalı...ve bu Kahraman'ın işi diyebilmeli... Ara sıra karşılaştığınız bu şüphe yarın çok daha sıklıkla karşınıza gelir....Bu senin çalışman mı?...
Bende size diyorum ki insanlar basılı mecrayı ellerine aldığı zaman imza...ya da künye okumadan bunu Kahraman çizmiş diyebilmeli...Umarım açık ve net olarak durumu anlatabildim.
Beyefendiliğe gelince, burada biraz rahatsızlık ve gocunma hissi vermiş... ve çok şık durmamış... sık kullanmamanda yarar var.(En azından bana karşı)