Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

isaygi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar..öncelikle üzerinde çalışılıp emek harcandığı belli çalışmalar...ancak şunu da belirtmeliyim ki üstte yer alan 4 ve sonradan gelen 2 çalışmaya baktığımda ortak hiç bir çizgiye ya da noktaya rastlayamadım.

Buradan da çıkardığım sonuç: Bu tiplemeler ve karakterler size ait özgün çizimler gibi durmuyor. Oysa ki bir çizerin kendine has üslubu ya da tarzı olur ve yaptığı çalışmalarda bu stili hissedersiniz...ben sizin çalışmalarınızda maalesef size ait bir tarz bulamadım.

Çalışmaların size ait olduğu konusunda şüphe duymamakla birlikte bakarak yapılmış ya da bir yerlerden esinlendiğiniz konusu daha ağır basıyor...Umarım ben yanılmışımdır..

Bir tarz ve tad yaratmanız adına daha fazla araştırma çizimleri yapmalı ve ve kendi stilinizi oluşturmalısınız...

Çocuk kitapları resimlemesi konusunda çok ciddi eksiklik var ve Cağaloğlunda 2-3 Ankara'da 1-2 çizer tüm yayın dünyasına cevap vermeye çalışıyor. Bu da doğal olarak piyasadaki tüm kitapların birbirinin benzeri olmasına sebep oluyor.

Sizler gibi genç ve yeni arkadaşlara ve de yeni çizgilere çok ihtiyaç olduğunun altını çizerek kendi tarzınızın oturduğu çalışmalarınızı merakla bekliyeceğim.

Umarım eleştirilerim sizi kırmamıştır.

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
oldukca basarılı cızımler oldukları bellı.. emek verılmıs. gercekten kutluyorum sızı.. elbette herkesın bır kusuru vardır.. o nedenle bıraz daha ayrıntılara onem vermelısınız bence

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kahramankilic.blogspot.com
Merhabalar..öncelikle üzerinde çalışılıp emek harcandığı belli çalışmalar...ancak şunu da belirtmeliyim ki üstte yer alan 4 ve sonradan gelen 2 çalışmaya baktığımda ortak hiç bir çizgiye ya da noktaya rastlayamadım.

Buradan da çıkardığım sonuç: Bu tiplemeler ve karakterler size ait özgün çizimler gibi durmuyor. Oysa ki bir çizerin kendine has üslubu ya da tarzı olur ve yaptığı çalışmalarda bu stili hissedersiniz...ben sizin çalışmalarınızda maalesef size ait bir tarz bulamadım.

Çalışmaların size ait olduğu konusunda şüphe duymamakla birlikte bakarak yapılmış ya da bir yerlerden esinlendiğiniz konusu daha ağır basıyor...Umarım ben yanılmışımdır..

Bir tarz ve tad yaratmanız adına daha fazla araştırma çizimleri yapmalı ve ve kendi stilinizi oluşturmalısınız...

Çocuk kitapları resimlemesi konusunda çok ciddi eksiklik var ve Cağaloğlunda 2-3 Ankara'da 1-2 çizer tüm yayın dünyasına cevap vermeye çalışıyor. Bu da doğal olarak piyasadaki tüm kitapların birbirinin benzeri olmasına sebep oluyor.

Sizler gibi genç ve yeni arkadaşlara ve de yeni çizgilere çok ihtiyaç olduğunun altını çizerek kendi tarzınızın oturduğu çalışmalarınızı merakla bekliyeceğim.

Umarım eleştirilerim sizi kırmamıştır.

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, eleştirilerinize kesinlikle kırılmadım ama biraz önyargılı yazdığınızı düşünüyorum.

ismim altında yayınladığım tüm çizim ve karakterlerin %100 benim tarafımdan oluşturulduğuna ve hiçbir yerden esinlenme dahi olmadığına emin olabilirsiniz.
bu eleştiri ile arasıra da olsa karşı karşıya kalıyorum. hatta bu konunun en başında da değinmiştim. farklı tarzlarda çizimler yapmayı sevdiğimi söylemiştim. bir tarza bağlı kalmanın da beni bir noktadan sonra sıkmaya başladığını yazmıştım. gerçekten de böyle... her işimde biraz farklı çizim teknikleri deniyorum ve bu konuda çok yetenekli olduğuma inanıyorum. çevremde çizimlerime şahit olan insanlar bunu gayet iyi biliyorlar fakat ne yazıkki tanımayan insanlar böyle şüphelere düşebiliyorlar... bende çocuklar için projeler yapmaktayım ve bir projeye başladığımda bir tarz tuttururum ve proje sonuna kadar öyle giderim. yani o proje içerisinde yüzlerce resim bile olsa hepsinin bir kişinin elinden çıktığını anlarsınız...bir başka projeye geçtiğimde belki başka bir tarz uygularım ve bu iki projeyi aynı kişinin yaptığına inanmak istemez insanlar... hayatımın hiçbir safhasında başkalarının çalışmalarını taklit ederek birşeyler ortaya çıkarmaya çalışmadım, buna emin olabilirsiniz buna ihtiyacım olmadığına da emin olabilirsiniz...hayalgücüm ve birikimim bana yeter, başkalarının çalışmaları da beni sınırlar. mesela şu an üzerinde çalıştığım bir kitabın çizimlerinde ben bir tarz görüyorum ve bu tarz bana ait bir tarz inanın...belki bir önceki işime pek benzemeyecek ama ben bir insanın becerileri elveriyorsa, tek bir tarza bağlı kalma mecburiyetinin olduğu fikrini savunmuyorum. çeşitliliğin verimi artıracağını düşünüyorum. böylece kendimi tekrara düşürmektende kurtarmış oluyorum, bu benim fikrim ve çalışma tarzım. elbette bu fikri kabul etmeyenler olabilir saygı duyuyorum. sadece kopya yaptığımın düşünülmesi beni üzüyor.

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
oldukca basarılı cızımler oldukları bellı.. emek verılmıs. gercekten kutluyorum sızı.. elbette herkesın bır kusuru vardır.. o nedenle bıraz daha ayrıntılara onem vermelısınız bence

teşekkür ederim, burada çoğunlukla zevk için yaptığım kişisel çalışmalarımı yayınlıyorum. aslında proje bazlı birçok çalışmamı sizler görmüyorsunuz. belki de bu yüzden bir tarza sahip olmadığım düşünülüyor.:smile:

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
Merhabalar..öncelikle üzerinde çalışılıp emek harcandığı belli çalışmalar...ancak şunu da belirtmeliyim ki üstte yer alan 4 ve sonradan gelen 2 çalışmaya baktığımda ortak hiç bir çizgiye ya da noktaya rastlayamadım.QUOTE]

bu arada sadece ilk sayfadaki birkaç çalışmamı inceleyip mi bu yorumda bulundunuz yoksa tamamına bakma fırsatınız oldu mu beyefendi ?

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
tamı tamına 13 sayfaya baktım, ve ilk sayfadan itibaren bir sonraki sayfada ne var die meraklanarak tıkladım sayfaları:) Meraklandım çünkü birbirlerine benzemiyorlar, yani farklı tarzda çalışmalar oluşturma konusunda cidden yeteneklisiniz, tabi bunu binlercekez duymuşsunuzdur...Tşk etme isteği kendiliğinden doğuyo içimizde, ve gördüğüm kadarıyla bir yeteneğiniz daha var, herkese ayrı ayrı teşekkür etmek gibi :) sizi aynı sıkıntıya sokacağım için özür dilerim :) Merakla takipteyim...Saygılar

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
tamı tamına 13 sayfaya baktım, ve ilk sayfadan itibaren bir sonraki sayfada ne var die meraklanarak tıkladım sayfaları:) Meraklandım çünkü birbirlerine benzemiyorlar, yani farklı tarzda çalışmalar oluşturma konusunda cidden yeteneklisiniz, tabi bunu binlercekez duymuşsunuzdur...Tşk etme isteği kendiliğinden doğuyo içimizde, ve gördüğüm kadarıyla bir yeteneğiniz daha var, herkese ayrı ayrı teşekkür etmek gibi :) sizi aynı sıkıntıya sokacağım için özür dilerim :) Merakla takipteyim...Saygılar

rica ederim, beni her yönüyle besleyen böyle güzel yorumlar ve eleştiriler karşısında teşekkür etmek ilk vazifemdir herhalde, ayrıca vaktinizi ayırıp tüm sayfaları incelediğiniz içinde bir borç olarak görüyorum bunu.

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
Kahraman KILIÇ
interaktif cd için hikaye ve animasyon çizimlerinden karma çalışmalar.
illustrator
2008

1111ua4.jpg

222wp3.jpg

333qx1.jpg

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Borçlu olan , çalışmalara bakıp, beğenilerini sunan bizlermiyiz yoksa okadar çalışmayı buraya ekleyerek,hiçbir maddi manevi amaç güdmeyen ve bizlere farklı görsel bakış açıları sunan sizlermisiniz?:) Ben bunu şiddetle tartışırım :) Ayrıca Tarihe ve güncel konulara çok hakim olduğunuzuda görüyorum.
Saygılar...

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
Borçlu olan , çalışmalara bakıp, beğenilerini sunan bizlermiyiz yoksa okadar çalışmayı buraya ekleyerek,hiçbir maddi manevi amaç güdmeyen ve bizlere farklı görsel bakış açıları sunan sizlermisiniz?:) Ben bunu şiddetle tartışırım :) Ayrıca Tarihe ve güncel konulara çok hakim olduğunuzuda görüyorum.
Saygılar...

sağolun tekrar, size de saygılar.:smile:

isaygi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu arada sadece ilk sayfadaki birkaç çalışmamı inceleyip mi bu yorumda bulundunuz yoksa tamamına bakma fırsatınız oldu mu beyefendi ?

Sanırım sitenin yenisi olmam nedeniyle bu başlığın 13-14 sayfaya ulaştığını görememişim...ilk sayfanın hemen altında mesaj bölümünü görünce 1 sayfadan ibaret olduğunu düşünerek yazımı yazdım....öncelikle bu konudaki özürümün kabulunu rica ederim... doğru ilk altı resme göre yaptım yorumumu.

Ancak sonradan diğer sayfalardaki çalışmalarınızı da inceleyince tarz konusundaki sizin de belirttiğiniz biribirine benzemeyen çalışmalar tespitini başkalarından da duymanız çok şaşırtmadı beni.

Her ne kadar bir projedeki baştan sona devam eden tutarlılığın geçerli bir yanı olsa da (ki olmak zorunda) kişisel çizgi ile stil'i birbirine karıştırmamamız lazım...çok farklı stiller ile çalışma yeteneğinizi alkışlamakla birlikte...sizi yansıtacak...çizgiye ve tarza bakınca bu filanca'nın çalışması denebilecek bir kimlikten bahsediyorum. Yani çizgisel kimlik.

Şimdi sizi hiç tanımayan biri olarak eğer altında imzanız yok ise (ki her çizdiğiniz her karenin altına imza atmıyor iseniz) insanlar sizi çizginizden ya da sahne kurgunuzdan...ya da...ya da boyama stilinizden tanımalı...ve bu Kahraman'ın işi diyebilmeli... Ara sıra karşılaştığınız bu şüphe yarın çok daha sıklıkla karşınıza gelir....Bu senin çalışman mı?...

Bende size diyorum ki insanlar basılı mecrayı ellerine aldığı zaman imza...ya da künye okumadan bunu Kahraman çizmiş diyebilmeli...Umarım açık ve net olarak durumu anlatabildim.

Beyefendiliğe gelince, burada biraz rahatsızlık ve gocunma hissi vermiş... ve çok şık durmamış... sık kullanmamanda yarar var.(En azından bana karşı)

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
Sanırım sitenin yenisi olmam nedeniyle bu başlığın 13-14 sayfaya ulaştığını görememişim...ilk sayfanın hemen altında mesaj bölümünü görünce 1 sayfadan ibaret olduğunu düşünerek yazımı yazdım....öncelikle bu konudaki özürümün kabulunu rica ederim... doğru ilk altı resme göre yaptım yorumumu.

Ancak sonradan diğer sayfalardaki çalışmalarınızı da inceleyince tarz konusundaki sizin de belirttiğiniz biribirine benzemeyen çalışmalar tespitini başkalarından da duymanız çok şaşırtmadı beni.

Her ne kadar bir projedeki baştan sona devam eden tutarlılığın geçerli bir yanı olsa da (ki olmak zorunda) kişisel çizgi ile stil'i birbirine karıştırmamamız lazım...çok farklı stiller ile çalışma yeteneğinizi alkışlamakla birlikte...sizi yansıtacak...çizgiye ve tarza bakınca bu filanca'nın çalışması denebilecek bir kimlikten bahsediyorum. Yani çizgisel kimlik.

Şimdi sizi hiç tanımayan biri olarak eğer altında imzanız yok ise (ki her çizdiğiniz her karenin altına imza atmıyor iseniz) insanlar sizi çizginizden ya da sahne kurgunuzdan...ya da...ya da boyama stilinizden tanımalı...ve bu Kahraman'ın işi diyebilmeli... Ara sıra karşılaştığınız bu şüphe yarın çok daha sıklıkla karşınıza gelir....Bu senin çalışman mı?...

Bende size diyorum ki insanlar basılı mecrayı ellerine aldığı zaman imza...ya da künye okumadan bunu Kahraman çizmiş diyebilmeli...Umarım açık ve net olarak durumu anlatabildim.

Beyefendiliğe gelince, burada biraz rahatsızlık ve gocunma hissi vermiş... ve çok şık durmamış... sık kullanmamanda yarar var.(En azından bana karşı)

rica ederim, özür dilenecek bir durum yok.

son paragrafınızla başlayayım yanıtlarıma;
tam aksine,
o anda yaşınız ve adınız konusunda bilgi sahibi olamadığım için "beyefendi" lafını saygı unsuru olarak kullandım cümlemde. herhangi bir gocunma hissi olmadan hemde.
ama ne yazıkki yanlış anlaşılmışım...halbuki o hitabı da yanlış anlaşılmayayım diye yapmıştım işin garip tarafı. her neyse,

buradan çıkardığım sonuç (belki yanılıyorumdur) sizin laflarınızı kabul etmediğimi ve sizinle tartıştığımı düşünüyorsunuz sanırım. bilmenizi isterim ki öyle bir durum yok. karşıt fikirleri savunmuyoruz.
siz fikirlerinizi belirttiniz, bende kendi fikirlerim doğrultusunda yanıtladım. ayrıca en önemli ayrıntı ise, ben zaten sizin yaptığınız tespiti ( çizim tarzı konusu) doğru buluyorum ve size katılıyorum. evet bu denli farklı çizimlere sahip birinin yaptığı bir çalışmayı imzasız tanımak güçleşecektir, haklısınız.
bahsettiğiniz çizgisel kimlik özelliğini kendi adıma henüz netleştiremediğimi bende biliyor ve vurguluyorum da zaten. bunun için ne kadar çabaladığım tartışılır fakat bahsettiğiniz gibi, ilerleyen zamanlarda karşıma bu tarz eleştirilerin daha sıklıkla çıkabileceği de olasıdır. uyarılarınız ve önerileriniz için de size teşekkür ederim. birkere vakit ayırıp ilgilendiniz ve fikirlerinizi belirttiniz.
sizi rahatsız edecek bir tabir kullandıysam da ben özür diliyorum, hoşçakalın.

isaygi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle birbirimizi yanlış anlamış olmanın getirdiği gerginliği gidermenin üstüne, barış çubuklarını tüttürebiliriz sanırım...ben yaktım.

Şimdi daha rahat yazabilirim sanıyorum...Zira tüm çalışmalarını baştan sona inceledim...20 dakikadır tüm sayfaları taradım ve tüm çalışmalarını büyüte büyüte inceledim.... Rahatsız olduğum ve seni geliştirmekten uzak kuru alkışlarla dolu sayfalar arasında bayağı oyalandım...Sanatçı için en büyük ödül beğenilmek ve alkış olmakla beraber, gelişim açısından zararlıdır bunu unutma..(bu arada yaptığın işleri ben de beğendiğim için sana yazma gereği hissettim) Benim derdim yaptığın işlerin kötü olması değil senin kimliğini işaret etmemesi...kaldı ki kötü de olabilir...ama bakarbakmaz bu Made by Kahraman dedirtmeli.

Sana zaman ayırdım diyorum ya...tüm postları okudum..19 Mayıs mezunu olduğunu ve akademik kariyerli bir arkadaş olduğunu öğrendim...Bu yüzden zaten bildiğin konuların üzerinden geçmiyeceğim...Kişisel tarz ve Kişisel kimlik....Yani çizginin senin imzan olması..

Picasso ile Modigliani'nin tarz üzerine olan çatışmalarını bilirsin sanırım....Bugün ilk dönem Picassoları hiç kimse bilmez ya da hatırlamaz iken..son dönemleri müzayelerde milyon dolarlar ile kapışılyor.

Her sanatçının dönemsel olarak bir tarzı ve stili var ise (Ki bu değişir....olması gerekende budur) sen de bir tarz oturtmalısın ve bu dönemler içinde kimliğini belirlemelisin.

Ben de tüm çalışmalarındaki emeğini alkışlıyor ve senden ben buyum diyeceğin işlerini sabırsızlıkla bekliyorum.

goblin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
:smile: teşekkür ederim,

benim için yararlı bir diyalog olduğunu düşünüyorum.
aslında ilk başlarda çalışmalarımı kendim için yapıyordum hep ve bu yüzden dilediğimce farklı ufuklara yönelebiliyordum, çünkü çoğunlukla benden başka kimse görmüyordu çizdiklerimi. yığınla çizim odamın bir köşesinde hergün biraz daha çoğalıyordu. sonraları bu yönde eğitim almaya ve artık bu benim işim olmaya başlayınca ve daha fazla insan çalışmalarımı görünce bu işin kurallarını keşfetmeye başladım. bir keresinde masal kitabı resimleme işi için bir ajansa önerilmiştim. dosyamı götürüp irtibata geçtiğimde bana tarzımın olmadığı söylenip geri yollanmıştım. halbuki onların istediği herhangi bir tarzda rahatlıkla çizebilecek yetenekteydim. ama kendi çalışmalarım arasındaki farklılıklar onlarda tutarsız bir çizer olduğum izlenimini uyandırmıştı. sonraları bu deneyimin ardından portfolyomu ve çizim tarzımı gereksiz bazı fazlalıklardan arındırmaya başladım. farklı tarzlarda yaptığım çizimlerimin çoğu yine bazı zamanlarda farklılık arayışıyla oturup yaptığım kişisel çalışmalardır.
bir çizeri simgeleyen, imza niteliği taşıyan çizgilerinin olması gerektiği gerçeğini biliyorum. belki şu anki çalışmalarım bir antrenman niteliği taşıyordur kim bilir? birgün tüm bunlardan sıyrılıp tarzım bu diyebileceğim bir çizgiye kavuşurum.

vaktinizi ayırdığınız için bir kez daha teşekkürler.

Son düzenleme:

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Sohbeti yakından takip ediyordum... Affınıza sığınarak bikaç söylemek istiyorum.
goblin arkadaşımızda belirli bir tarzının olmadığını kabul etmiş,kendisini tanımam, ilk defa bu gece gördüm çalışmalarını. bilinç6 adlı çalışmasına kadar öylesine bakıyordum, ama o çalışmaya gelince bişey dank etti...o andan itibaren öylesine değilde, aceba şu çalışmayı yaparken ne düşündü-hangi ruh halindeydi-neden kırmızı ağırlıklı-çocuğun gözünde neden yaş var,kendine ait canavar kartlarımı var,içindeki çocuk mutlumu, gibi sorular sorarak geldim son sayfalara...
İçimizde kaçtane biz var, bunu sayabilenin olduğunu sanmıyorum, insanoğlu çok çeşitlilik gösterebilen bi varlık.Günlük hayatta kaçımız tarzımızın dışına çıkmadan yaşıyoruz?
goblin arkadaşımıza 10 tane çalışmanı sergile deseydik içlerinden çıkaracağı 10 çalışmada tarz benzerliklerinin olacağından eminim,bilinç6 adlı çalışmasını bence kilit noktası...Bu çalışmaların tek günde yapılmadığını göz önüne alırsak, çeşitli ruh hallerinde yapılmış çalışmaların, gene çeşitlilik içermesi kaçınılmazdır diye düşünüyorum.
Bu söylemlerim isaygi hocamın dediklerine katılmadığım anlamına gelmesin.isaygi hocam bir tabir kullanmış 'çizgisel kimlik'...Kaçımız bir tabloya bakıp , felan sanatçının tarzı diyebiliyoruz? Çevremizde ' bu böyle yapılmaz, bu şöyle yapılmaz, bunları böyle yapacaksın hede hudu....' diyen birsürü insan var, kimse kalkıpta demediki kendi tarzını oluştur...isaygi hocam ne mutlu bizeki bunu çooooooook nadirde olsa, internettende olsa sizden duyduk, kaldıki bunu bir büyüğümün yüzüme karşı, puslu olmayan mimiklerle söylemesini isterdim...
goblin arkadaşımın yaşı genç(bende yakın yaşlardayım) daha yolun başında olduğumuzdan çoooook net bir çizgimizin olmaması kaçınılmaz... Bir deyiş var; Yaşlanmak bir dağı tırmanmaya benzer, çıktıkça yorulursun ama ufkun genişler(yaşla bağdaştırmıyorum)...Siteminiz belkide yorgunluğunuzdandır :) Tecrübelerinizi aktardığınızında farkındayım,Acemiliğimizi ve tarz yoksunluğumuzu mazur görün isaygi hocam.... Zira Daha tırmanıştayız,yorulmaya yeni başladık...
Bazı şeyler bedel ödenmeden öğrenilmiyor, sizinde çok bedel ödediğinizi tahmin ediyor, yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Yorumlarınızı okurken sizi, ufak bir çocuğun annesine benzettim. Bizlerde ufak bir çocuk...Siz ,odanın ortasındaki odun sobasına dokunmamamız gerektiğini günde onlarca kez söylüyorsunuz, biz meraklanıyoruz bu uğurda.Ama sonunda birkere dokunmamız kaçınılmaz oluyor.Ben sobada popomu yakmıştım :) allah bilir kim neresini yaktı.
Sonuç; Siz haklı oluyorsunuz ama biz bedel ödeyerek idrak ediyoruz.Söylemişti,biliyordu diyor ve bu tecrübeyi sonraki nesillere ancak böyle aktarabiliyoruz...
Haddim olmayan yorumlarda bulunduysam affedin:)Saygılar

Son düzenleme:

hayrish

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cok guzeller ya bu programı nasıl ındırebılırım lınk verebılırmısınız arkadarlar sımdıden saolun :)

covenantt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.flickr.com
Açıkçası dünyada muhteşem animasyonlardan örnekler gördüm . Çok başarılı ülkeler var tabiki bu konuda ama bir 10 yıl öncesine baktığımda onlarda basit olduğu dönemlerden geçip kendilerini geliştirmişler . Ben tarafsızca onları unutup baktığımda bu konuda başarılı buldum cizimler muhteşem değil ok ama ayrıntıyı görmeniz çok hoş olmuş her şey yerli yerinde kullanılmış eksiksiz renklere bide önem vermeniz ışık denglerinede bence gelişen biri geliyor hızla !! :D