Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

10 Kasım Davetiyesi

Sezik

🌱Yeni Üye🌱
10 Kasım Programı için protokole davetiye hazırlamaya çalıştım. Gördüğünüz resim davetiyenin ön tarafı olacak. Ayrıntılı bilgiler iç tarafta yer alacak. Vereceğiniz fikirlerin daha iyiyi bulmamda çok yardımı olacak. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
10_Kasim_Davetiye_Denemesi_by_Sezik.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
sade ve hoş
fakat "Aramızdan..." metninin fontunu değiştirirsen daha hoş durabilir.
karakterden kaynaklanan uzanışlar hoş durmamış.
birde o metinde ayrı ayrı bütün satır sonlarına 3 nokta (...) koyma.
üst kahvrengi barın; solundaki çaprazı tam tersi yaparsan alttakiyle daha çok uyum sağlar.
Ellerine sağlık.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
kirmiziyi özellikle mi kullanmadin....
kullan derim ben...

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
alttaki anıtkabir çizimi genel tasarımın tarzına gitmemiş gibi + yani anıtkabiri clipart değilde Atatürk'de olduğu gibi bi resim olarak kullansan daha iyi olur bence...

Sezik

🌱Yeni Üye🌱
MissGraphic, yazdıklarını uygulamaya çalıştım ama elimdeki font arşivi kısıtlı biraz modern birşeyler çıktı ortaya. Font dışındaki yorumlarını uygulayınca sonuç daha iyi oldu gerçekten.

Hepyek, Kasım, Atatürk'ün ölümü, sonbahar, bunların içerdiği hüzün ve lazer yazıcımda kırmızının azalması beni böyle bir renk seçimine zorladı. Edebiyat öğretmeni olmanın faydaları işte tenasüp sanatını burada da kullanmaya çalıştım. Ama kırmızı rengi törenin yapılacağı salonun her tarafına hakim olacak. Eksiği öyle kapatırız artık.

Beni endişelendiren bir durum daha var aslında. Bayrağı üstündeki Atatürk silüetinin ters etki yapmasından endişe ediyorum. Benim için çok değerli iki kavramı bir arada kullanmak istedim ama işgüzar birileri tepki gösterir diye de ödüm kopuyor. Malum protokola gidecek bir davetiye.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Mavi Tayfa, aslına bakarsan tasarıma başladığımda elimde olan tek materyal bahsi geçen Anıtkabir clipartıydı. Onun üzerine çıktım herşeyi. Mümkün olabildiğince sade bir çalışma olsun istiyorum. Cafcaflı birşeyler yapmayı istedim ama grafik konusunda acemiliğim tahminlerinizin ötesinde. "Adım Hıdır elimden gelen ancak budur." durumu yani. Sizlerin katkısıyla daha güzel çalışmalar yapabilirim umarım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kayagrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renkler üzerinde çalışalabilinir. ama font konusunda kesinlikle değişiklik yapmalısın. başarılar

hayalfirst

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bildiğim kadarıyla bayrak üzerinde değişiklik yapılamaz.renk uyumu güzel fakat font olmamış. ayrıca ... noktaların anlamını çözemedim.gereksiz.

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
bencede bayrakta değişiklik yapma ve riske girme font değiştimi güzel olacak.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
bende bayrak konusuna takıldım. bayrak üzerinde herhangi bi değişiklik yapılmanı pek uygun görmüyorum. üstelik bayrak çizimi nizami kurallara ygun yapılmadığını görüyorum.

https://www.grafikerler.net/turk-ba...ak-uzerine-t4242.html?t=4242&highlight=bayrak

buradan faydalanarak bayrağımızı daha uygun bi şekilde çizebilirsin.

renk güzel ama bu rengin, davetiyenin anlamına ve verilecek olana kişileri düsünürsek karekter seçimi konusunda biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.

kolay gelsin

Sezik

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi elimden geldiğince uygulamaya çalıştım. Bayrak çiziminin nizami olmadığı doğrudur. Düşünecek o kadar çok şey var ki, davetlilere verilecek Atatürk takviminin hazırlanması (ki onda da başınızı ağrıtacağım), program sunuculuğunun yapılması, biyografi dvdsi yapılması, müdür konuşmasının hazırlanması, eve giderken ekmek süt yoğurt alınması :) liste uzayıp gidiyor. Bayrak için kafa yormayı unutmuşuz haliyle.

Artık aşağıdaki haliyle basıp göndermeyi planlıyorum. Font seçimine yine eleştiri getiren arkadaşlarımız olacaktır. Ama elimdeki fontlardan ancak bu çıktı. Açıkçası epeyce de yoruldum. Burada gördüğüm çalışmalarla gıptayla bakıyordum ama bu kadar sade bir çalışmanın bile insanı ne kadar yorduğunu görünce sizlere hayranlığım bir kat daha arttı. Yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar. Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim.
10_Kasim_Davetiye_Denemesi_2_by_Sezik.jpg

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
forumu araştırırsan, ki mutlaka var Gökhan arkaşım sanırım bi ara nizami bayrak çizimini koymuştu foruma hazır çizime ulasa bilirsin.

ikincisi bence bu font da olmamış. yani güzel font ama burada uygun değil bana göre

arial veya swiss alilesinden bi font bence bu işi çözecektir.

diğer konulara gelince.... tabiki yaptığın çalışmaya bakınca anlaşılıyor ki takvim vs konusunda bizi fazla yormayacaksın. iyi gidiyor bence.....

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
o zaman o sol tarafta bir boşluk var oraya millieğitimin logosunu veya sanrım okulsunuz okulun varsa logosunu koysanız nasıl olur.

Sezik

🌱Yeni Üye🌱
10 dakika sonra kalkacak arabaya yetişmem gerekiyor. Yarın sabahtan tekrar denemeler yapmayı planlıyorum. Tekrar teşekkürler.

hayalfirst

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya ayrıca O'NU yazman tuhaf olmuş."Büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 69. Yılında Saygıyla anıyoruz" yazsan daha anlamlı olur.ama karakter hala olmamış.ayrıca bu davetiye kim tarafından yaptırılıyo hiç bilgi falan göremedim.Milli eğitim bakanlığınamı yapıyosun.eğer öyleyse gerçek renkleriyle Firmanın kurumsal formuna uygun şekilde çalışmanın içine yerleştirmen daha doğru olur diye düşünüyorum

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi elimden geldiğince uygulamaya çalıştım. Bayrak çiziminin nizami olmadığı doğrudur. Düşünecek o kadar çok şey var ki, davetlilere verilecek Atatürk takviminin hazırlanması (ki onda da başınızı ağrıtacağım), program sunuculuğunun yapılması, biyografi dvdsi yapılması, müdür konuşmasının hazırlanması, eve giderken ekmek süt yoğurt alınması :) liste uzayıp gidiyor. Bayrak için kafa yormayı unutmuşuz haliyle.

Artık aşağıdaki haliyle basıp göndermeyi planlıyorum. Font seçimine yine eleştiri getiren arkadaşlarımız olacaktır. Ama elimdeki fontlardan ancak bu çıktı. Açıkçası epeyce de yoruldum. Burada gördüğüm çalışmalarla gıptayla bakıyordum ama bu kadar sade bir çalışmanın bile insanı ne kadar yorduğunu görünce sizlere hayranlığım bir kat daha arttı. Yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar. Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim.
10_Kasim_Davetiye_Denemesi_2_by_Sezik.jpg

Sayın meslektaşım:)

Bayrak konusunda biraz başını ağrıtıcam kusura bakma. Her sosyal statüyü, dini devleti vb anlatan bir takım görsel işaretler vardır. Bunlardan birinciside bayraktır. Bayrak bağımsızlığın simgesi olan bir simgedir, her ne amaçla olursa olsun değişmesi veya değiştirilmesi düşünülemez. Bayrağın milletlere ve kültürlere göre değişen bir anlamı vardır. Örnek verecek olursak bir Amerikalı, Amerikan bayrağını iç çamaşırı olarak giyebilirken hiç bir Türk bunu aklından bile geçirmez, bizim için bayrak bir tabudur ve kutsaldır. Bunun böyle olduğunu bildiğinizden eminim ama burası bir eğitim sitesi genç arkadaşlara bu vesileyle bir daha hatırlatayım dedim, umarım ukalalık olarak algılamazsınız.
Bayrağın biçimiyle oynanmasına dair kötü bir örnekte biz vermişizdir hatta hala kullanmaya devam etmekteyiz, üstelik devlet kurumlarının yazışmalarında.

80yil_logo.jpg

Cumhuriyetin 75. yılı kutlamaları çerçevesinde hazırlatılan logo hala bayrağın bu şekilde deforme edilmesiyle her yıl kullanılıyor. Bu logoyu hazırlayan zat kim bilmiyorum. Tasarımda varmak istediği noktayı anlayabilmek sade bir vatandaş için çok zor. Anlatılmak istenen fikir güzel ama kaç kişi anlayabiliyor soruyorum size. Bayrağı bu şekilde bir kalıpla deforme etmenin amacı ne olabilir sizce? Ayrıca değermi bu denli yoğun algı ve birikim isteyen bir fikri herkese dayatmaya?

Gelelim davetiye tasarımına, sayın hocam hani şiirde veya bir metinde anafikir denen bir şey vardırya biz görsel tasarımlardada bir anafikir ararız. Çalışmanız bu açıdan maalesef fakir. Anafikri çok yüzeysel ve basit. Tasarımınıza eğer güzel bir fikirle başlarsanız çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Kolay gelsin....

Sezik

🌱Yeni Üye🌱
Saygıdeğer Cahit Hocam,
Bu konuya yorum yapan diğer arkadaşlarla birlikte sizin de çalışmam için söyledikleriniz benim için gerçekten önemli. Bu açıdan söyleyeceğiniz herhangi bir sözü ukalalık olarak algılamam mümkün değil. Bayrağın deformasyonu konusunda sonuna kadar haklısınız. Bu şekilde bir uygulama yaparken kafamdan geçen tek düşünce kutsal saydığım iki kavramı bir arada kullanmaktı ama gerçekten de pek uygun olmadı.

Anafikir konusunu da acemiliğime verin. Aklımdan neler neler geçiyor ama iş uygulamaya gelince fare ile şimdilik pek uyumlu hareket edemiyorum. Ortaya çıkan işi beğenmeyince tekrar baştan başlıyorum. Bu kadar sade bir tasarımın ortaya çıkmasının bir nedeni de bu aslında.

Fontta hep yanlış seçimler yapıyorum gibi geliyor belki ama özellikle güçlü karakterleri kullanmak istiyorum. Hani biraz "Hüznümüz var ama güçlü durmaya devam edeceğiz" havası vermek niyetindeyim. Tabii acemilik olunca onu da pek beceremiyorum haliyle. Yaptığınız her yorum biraz daha ufkumu açıyor. Vaktini ayırıp okuyan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim. İyi geceler dilerim arkadaşlar.

kullanici1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ay yildizin beyaz olMaMası ve seklinde değişiklikler olması ustadlarımızında belirttiği gibi sakincalar olusturabiliyor.

Düşünceniz bencede çok güzel lakin,

Her ne amaçla hazırlanıyor olursa olsun değişmemesinde fayda vardir sanirim.

iyi calismalar _ devamini dilerim basarilarinizin..

Son düzenleme:

zindan_yolcusu

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.mikaoyun.com
Merhabalar arkadaşlar bende dönem ödevim için bir çalışma yapdım...Biraz özenti oldu ama olsun emek emekdir:)
emraher11a.jpg

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadşım böleyle düşüncli ve anlamı bir çalışma sundugun için teşekkürler..
emegine sağlık...