Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

20.000 adet HATALI olarak basılan el broşürü çalışmam..

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki sorun sadece bu tasarımı yapan arkadaştamı!

Sorun bu tasarımı alıp direk baskıya alan matbaada olamazmı?

Çalışma yapıldıkdan sonra illaki matbaadaki grafiker tarafından film çıktısı almak için dahi elinden geçmiş olması lazım.

Matbaa her ne kadar tasarım hazır olsa bile gözüyle gördüğü hataları siparişi aldığı firma yada şahısa bildirerek uyarmak zorundadır.

Siparişi veren müşteri işi aceleye getirse dahi illaki baskıya girmeden önce provasını görmüş olması gerekir.

Provayı gören müşteri işin baskıya girmesine onay vermiş demektir. Hatanın büyük bir kısmı müşteriyede aittir.

Bu iş en sağlam ve temiz olarak en fazla bir gün sonra teslim edilebilirdi. Bir günlük gecikme için müşterinin ticari kariyerine zarar vermesi mantıklımı?

ivan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Üstad ne diyelim geçmiş olsun matbaacılığın kötü tarafı bu oluyor

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
"Kaliteyi uygun ödeme seçenekleriyle ucuza alın" cümlesinde anlatım bozukluğu var.Uygun ödeme ve ucuz aynı cümle içinde kullanılmaz.Diğer yazım hatalarını arkadaşlar belirtmiş zaten:)Renkler çok cafcaflı geldi bana daha soft renkler kullanabilirdiniz.Bir de fotoğraflar çok fazla daha az ve öz fotoğraflar kullanabilirdiniz.Yine de emek harcanmış zamanla daha da gelişirsiniz gördüğüm kadarıyla öğrencisiniz:)Başarılar diliyorum:)

aykutaydemir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Üstad ne diyelim geçmiş olsun matbaacılığın kötü tarafı bu oluyor
saol üstad:)
:)dalga geçmeyelim lütfen :)
"Kaliteyi uygun ödeme seçenekleriyle ucuza alın" cümlesinde anlatım bozukluğu var.Uygun ödeme ve ucuz aynı cümle içinde kullanılmaz.Diğer yazım hatalarını arkadaşlar belirtmiş zatenRenkler çok cafcaflı geldi bana daha soft renkler kullanabilirdiniz.Bir de fotoğraflar çok fazla daha az ve öz fotoğraflar kullanabilirdiniz.Yine de emek harcanmış zamanla daha da gelişirsiniz gördüğüm kadarıyla öğrencisinizBaşarılar diliyorum
Uygun ödeme seçenekleriyle ucuzun aynı cümle içinde kullanılmayacağı konusunda size katılmıyorum..renklere gelince tam istediğim gibi çıktı baskıda.fotoğraflarıda mağazanın kat planına göre koydum adet onunla alakalı yani.son olarak öğrenci değilim.aslında öğrenciyimde grafikle ilgili bir bölüm değil.photoshopa merağım var ve firmamın reklamla ilgili işlerini kendim tasarlamak istiyorum..sizlerin tecrübeleriyle de kendimi geliştirmek istiyorum..teşekkür ederim düşünceleriniz için :)

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
el ilanı değil de, el bişeyi ama neyi... bi türlü onu çıkaramıyorum işte...

en nihaiyetinde bu işte tek ve en büyük hata, sizin bu işe soyunmuş olmanız.

bi kaç fırın ekmek yedikten sonra tekrar deneyebilirsiniz.

başarılar.

aykutaydemir

🏅Acemi Tasarımcı🏅

başarılar.

çok açık sözlüsünüz :rofl:

fatihkull25

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yani ben bide şunu söylemek isityorum. bu tür işlerde biraz daha dikkat etmek gerekmezmi. Her iş önemlidir ancak adeti fazla olan iş daha çok önemlidir. 20.000 adet basılacak bir işte geri dönüş yoktur geliri giderini bile karşılamaz bu tür işlerde daha çok dikkat etmek hatta en ince ayrıntısına kadar bakmak gerekir. Baştan savma işte bu şekilde ortaya çıkar. Kardeş. ve LuDeveloper arkadaşın yaptığı yorumlara tamamen katılıyorum. siteye yeni üye oldum gerçekten güzel bir site yapan arkadaşların emeğine sağlık.

idocan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
abicim adres yanlışlık var bursa cd. yazmışsınız ya ordan yanlış anlamış olabilirler bide byn yani diğerlerinde bayan ilk baştakinde byn yazmışsınız!

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
tüm yorumlara katılıyorum ancak. grafiker olarak tipografik hataları eleştrirerek insanları sorumlu tutmayı abes karşılıyorum. Görsel açıdan açlışmanızın bir çok hatası var ki bunların eleştirilmesi son derece doğal ( renk seçimi, font olarak fiyatların cazip olduğunu belli edecek şekilde daha etli bir karakter kullanmamak, halihazırda koyu bir alanda yazıyı dişi yapmadan kullanmak, resimlerin etrafındaki bariz dekupe ve feather hataları, resimlerin tamamının aynı kontrast özelliklerine sahip olmaması vb.. bu liste uzayıp gidebilir). Ancak tipografik hatalarınız onu kontrol eden iş sahibi tarafından işin onaylanması itibariyle sizi bağlayıcı bir unsur olamaz. Bu nedenle bu yönde yapılan eleştirilere katılmıyorum. İş sahibinin de baskı onayı vermesinden sonra bu tür hatalar nedeni ile yükleniciye sitemde bulunmasına anlam veremiyorum. "Bas gitsin" mantığı ile işverenlerce onay sırasında ciddi anlamda kontrolü yapılmayan işlerin neticeleri hep yapan kişi/kuruluşlara yüklenir. Bu arada bir arkadaşımız matbaaları da eleştirmiş ama matbaaların görevi her verilen işin imlâ ve kelime yazılışları açısından kontrolünü yapmış olsa idi, müşterilerin "acil" olarak belirttikleri işleri 1 ay sonra teslim alırdık. Herkese çalışma hayatında başarılar ve iyi günler.

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
Yazılar bitişik Resimler üst üste binmiş bu yüzden olabilir mi?

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟

başarılar.

Benim yazacaklarımı yazmışsınız...
Bu linki saklayıp "Aslında bunu ben de yaparım."
"Programları bilsem bu işi ben de yaparım ama programları bilmiyorum." vb. diyen zevata göstereceğim.

hedele

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim gözüme ilk çarpan hata gelinlik yerine geliklik yazılması .

bysoftware

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence en üsteki GELİKLİK YAZILMASI EN BÜYÜK HATA BENCE :) ORJİNALİ GELİNLİK OLMALIYDI