Mustafa KÜÇÜK
♾️Grafik Gurusu♾️
secgili mustafa, hayal etmen ve uygulaman konusunda taberik ederim. fakat yaptığın çalışma üzülerek söylemeliyimki tipografi değil.
kendimce biraz araştırdım ve tipgrafinin kısaca "şekle uygun yazı yazmak" olduğunu öğrendim. yani "deniz" resmi yapacaksan bunu su efektiyle değil harfleri ve işaretleri türlü şekillerde yerleştirerek yapmalısın.
ha madem 3d max te yapacaksın harfleri dilediğince yerleştir ve harflere doku kazandırıp ışık oyunları yapabilirsin.
kötü haber: çalışman kesinlikle bir tipografi değil. iyi haber: ben bir otorite değilim :smile:
Sevgili muratdirim kendince araştırmışsın ama demekki bu işler araştırmayla olmuyormuş, birazda gözlemek gerekiyormuş. Ben konu başlığında da bunun bir deneme çalışması olduğunu ve tam bir tipografi olmadığını belirtmiştim. Zaten bu konu ve çalışma çok eski,hatta 3d max'i yeni öğrendiğim zamanlar yaptığım bir deneme çalışmasıydı, onun için dediklerin üzerine yorum yaparak seninle tipografi nedir yada ne değildir diye tartışmaya gerek duymuyorum
sana iyi araştırmalar