Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3d tipografi

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
secgili mustafa, hayal etmen ve uygulaman konusunda taberik ederim. fakat yaptığın çalışma üzülerek söylemeliyimki tipografi değil.

kendimce biraz araştırdım ve tipgrafinin kısaca "şekle uygun yazı yazmak" olduğunu öğrendim. yani "deniz" resmi yapacaksan bunu su efektiyle değil harfleri ve işaretleri türlü şekillerde yerleştirerek yapmalısın.

ha madem 3d max te yapacaksın harfleri dilediğince yerleştir ve harflere doku kazandırıp ışık oyunları yapabilirsin.

kötü haber: çalışman kesinlikle bir tipografi değil. iyi haber: ben bir otorite değilim :smile:

Sevgili muratdirim kendince araştırmışsın ama demekki bu işler araştırmayla olmuyormuş, birazda gözlemek gerekiyormuş. Ben konu başlığında da bunun bir deneme çalışması olduğunu ve tam bir tipografi olmadığını belirtmiştim. Zaten bu konu ve çalışma çok eski,hatta 3d max'i yeni öğrendiğim zamanlar yaptığım bir deneme çalışmasıydı, onun için dediklerin üzerine yorum yaparak seninle tipografi nedir yada ne değildir diye tartışmaya gerek duymuyorum
sana iyi araştırmalar :)

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
demekki bu işler araştırmayla olmuyormuş....
....sana iyi araştırmalar... :)

Neden böyle bir cevap uslübu takındın anlayamadım Mustafa. Konuya yazdığın başlık "3d tipografi".. e birde konuda "maxte de tipografimi olur demeyin " diyerek devam etmişsin..

Çalışman çok başarılı.. çok şahane. vay bee demekdik diyemi böyle oldu. Neyse sana da iyi tipgrafiler :smile:

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Neden böyle bir cevap uslübu takındın anlayamadım Mustafa. Konuya yazdığın başlık "3d tipografi".. e birde konuda "maxte de tipografimi olur demeyin " diyerek devam etmişsin..

Çalışman çok başarılı.. çok şahane. vay bee demekdik diyemi böyle oldu. Neyse sana da iyi tipgrafiler :smile:

Ben mantıklı olduğu sürece her türlü eleştiriye açığım, sürekli övgü almaktan çok eksik yönlerimin eleştirilmesini tercih ederim.
Senin eleştirin bana çok mantıklı gelmedi onun için böyle bir cevap yazdım. Tipografiyi araştırdığını ve deniz resmini su ile değil harflerle yapmam gerektiğini söyleymişsin.
Sanat sınır tanımaz, hele tipografi hiç sınır tanımaz, kalıplaşmış kurallarla yapılmaz. Benim yaptığım 2d bir çalışma olsaydı belki dediklerini yapabilirdim ama 3d bir çalışmada görsellik her zaman ön plandadır, harflerle deniz yaparsan o deniz olmaz :)
Yani anlayacağın bu çalışmada tipografiden çok görsellik ön plandadır.

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
Mustafa polemik oluyor ama cevap vermeden geçemeyeceğim.

"Sanat sınır tanımaz, hele tipografi hiç sınır tanımaz, kalıplaşmış kurallarla yapılmaz. " demişsin.

O dediğin seçeceğin KONU da sınır tanımaz. Tutupta suluboya bi çalışmayı pastel tekniği kurallarıyla yapmazsın değil mi? Ben dediğimin gene arkdasındayım. Tipografik deniz yapacaksan bu harf ya da simgelerle olur su efektiyle olmaz.

Ha bunu 3d max de yaptın madem görselliği tabiki kullanacaksın. Denizi harf-simge ile yapıp bunlara doku ve ışık kazandırarak tabiki.

Bir de tavsiyem sana yazılan yorumları bu MANTIKLI bu MANTIKSIZ diye kategorize etme. Biri sana görece İYİ YORUM yazınca o mantıklı ötekiler mantıksız gibi bi pozisyona düşersin. Tevazu da toprak gibi ol Konyalı dostum...