Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Amexus Design Logo Tasarımları

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
bazı gözden kaçan eksikler var ama onlarda tuzu biberi diyorum elinize sağlık . iyi çalışmalar..

JoobLe

🌱Yeni Üye🌱
Basit olmus Ama Emeğiniz Var Tşkrler.

adams43

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tebrikler.
Bazı arkadaşların deyimiyle "Aşmışsın abi sen!".
Sanki farklı sanatçıların eserlerinin toplandığı bir kolleksiyon gibi. O kadar birbirinden bağımsız çalışmalar var.

amexus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Basit olmus Ama Emeğiniz Var Tşkrler.

Logonun amacı ve olması gereken standart Basitlik'tir zaten. Yorumunuzun eleştri noktası açıkcası içi pek dolu gelmese de "Emeğiniz var Teşekkürler" :)

Tebrikler.
Bazı arkadaşların deyimiyle "Aşmışsın abi sen!".
Sanki farklı sanatçıların eserlerinin toplandığı bir kolleksiyon gibi. O kadar birbirinden bağımsız çalışmalar var.

Teşekkür ederim.Arkadaşa basit gelmiş çalışmalarım ancak her türlü görüşe saygılı olmak gerekir tabi. :) Artı Estağfirullah. Sadece daha tüm trendlere hitap etmeye çalışıyorum.

mrtenten

🌱Yeni Üye🌱
hocam açıkçası çok merak ettim Erzurumda çalıştığınız yer neresidir.

amexus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam açıkçası çok merak ettim Erzurumda çalıştığınız yer neresidir.

Ev :) Herhangi bir ajansa bağlı çalışmıyorum. Freelance olarak internet üzerinden iş takiplerimi sağlıyorum hocam. Kısaca Home Office diyebiliriz :)

amexus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Son Çalışmalar:

m9q2j.png

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yorumcuların (eğer yaptıkları "yorum" ise) bir çoğunun "göz ve grafik eğitimi" olmadığı için, çok kereler olduğu gibi çalışmaların temel tipografi ve diğer tasarım problemlerini hiç fark edememişler:
8 temel tasarım prensibi

"Tarz farklılığı" olarak algılanan ise, gerçek profosyonellerin elinden çıkmadığı halde internette sıklıkla rastlanılan "harc-ı alem" örneklerin ve "trendy" yaklaşımların, biraz ondan biraz bundan uyarlanmaya çalışılmasından ibaret aslında.

Şimdi sadece son yüklenen çalışmaları değerlendirecek olursak:

TEMİZER GROUP
Öncelikle, harfler/rakamlar; yapısal özellikleri zedelenmeden ve ancak uyumlu görünecek şekilde birbirleriyle kombine edilmelidirler. Yani, hem tek başlarına, hem de bir bütün olarak rahatlıkla algılanmaları gerekmektedir.

39cda028a80f93f97be62a06db894245.png

dcc871da82e073dca8323655b8a6a254.png

Halbuki T ve G harfleri, iki boyutlu halleriyle bile uyumlu bir birliktelik sergileyememişlerken, üç boyuta terfi edince iyice zorlanmışlar.

42607c9f9fa866918450acd024669c66.png

e3249dd0ec31dc1133206be604aa61fb.png

ŞİMŞEK AVUKATLIK BÜROSU
Şimşek simgesinin, ilk bakışta elektrikle alakalı bir sektörü çağrıştırması muhtemeldir, yani bir şekilde hukuk kavramına da atıf yapılması yerinde olabilirdi. Simgenin, gereksiz bir şekilde ortadan ikiye bölünmesi de, beyaz bacağını çevreleyen "koyu renk tuhaf form"un da katkısıyla algıyı fazlasıyla güçleştirmiş.

İkincil/talî/destekleyici ifadeler için ise MAJİSKÜL tercih edilmeliydi ki; yatay şerit etkisini sağlayarak hemen üstündeki harflerle arasında dengesiz ve rahatsız edici boşluklar oluşmasına neden olmasın.

db1de60fc48aeba4c3069dbf9189950a.png

Ayrıca "tırnaklı ve çift kalınlıklı" karakterlerin çengelleri de öyle köşeli olmaz (nedenleri uzun):

%C4%B0%C5%9F-Bankas%C4%B1-Logo-2.jpg

Türkçe Karakter İçeren 20 Serif Google Webfont | Ferdi Çıldız

SAVAŞ ÇEVİK on Vimeo

DENTÜMRANİYE
Eğer nilüfer çiçeklerine “diş güzelliği” mevhumuna nispetle benzetildi ise belki... Ancak marka ismi “Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği” olsaydı daha isabetli olabilirdi.
Çok açık mavi ton da alt yazıyı algılatmıyor pek.

W LİFE
Bunda ise problemler aşikar. Eğer o harf f ise, buradan görünen deforme bir Ç. Sektörü ve ne için kadın siluetinin tercih edildiğini bilmiyoruz ama yazıya emaneten iliştirilmiş gibi ve rahat algılanmıyor malesef.

logo_wella.gif

00c354ca8350612d0a2d08318edce578.png

6ef0800063c6af556eee98551ce10d70.png

Ayrıca l ve i harflerinin ilişkisi de problemli:

350fd7fce4be869319376da7c7aabde8.png

380750fce2b961c62ad0702dd9a1b254.png

Logo tasarımı, tek nokta hatasını kaldırmayan çok hassas bir görsel sarrafiye işidir ve muhakkak işbu sanatın gerçek ustalarının çalışmaları incelenmelidir:
Logo Design Portfolio | Logomotive, a Custom Logo Design Company
Siah Design - * Logo, web and print design services offered by Josiah Jost * - Page Array
Ambigrams, Logos, Word Art: The Work of John Langdon

Son düzenleme:

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Düzeltme:

DENTÜMRANİYE
Eğer nilüfer çiçeklerine “diş güzelliği” mevhumuna nispetle benzetildi ise belki... Ancak marka ismi “Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği” olsaydı daha isabetli olabilirdi.

Ayrıca ikincil/talî/destekleyici ifadeler için ise MAJİSKÜL tercih edilmeliydi ki; yatay şerit etkisini sağlayarak hemen üstündeki harflerle arasında dengesiz ve rahatsız edici boşluklar oluşmasına neden olmasın.

088512b8ba30cc9ecf3fc029b7fc0efc.png

db1de60fc48aeba4c3069dbf9189950a.png

Çok açık mavi ton da alt yazıyı algılatmıyor pek.

Son düzenleme:

amexus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayrıntılı görüş ve eleştrileriniz için teşekkürler.
Önerileriniz dikkate alınmaya değer. Fakat marka adları konusunda bahsettiğiniz değişiklikler maalesef ki imkan dahilinde değil. Çünkü çoğu logo çalışması müşteriye yönelik ve gerçek firmalar tarafından kullanılmaktadır.

Büyük bir kısmı deneme çalışması değil, müşterilerin istekleri doğrultusunda hazırlanmış çalışmalardır. Artı bu işi profesyonel olarak yapıyorum- Profesyonelliğin maddi olarak kazanç sağlamaya yönelik olduğu hususundan bahsediyorum. Sonuçta profesyonelliği uzmanlıkla kaarıştıranlar var-

İyi çalışmalar dilerim.

slymngrss

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok başarılı çalışmalar tebrik ederim. Böyle güzel logo tasarımlarını acayip gaza geliyorum ama sonrası tırt :)