Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

araç kaplama sıvısı

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben işin tasarım kısmıyla ugrasıyorum
kardesimse uygulamasında
aracı önce temizlettiriyorlar
sonra bi sıvı ile uygulanacak zemini siliyorlar ve işe başlıyorlar
sordugumdada
herkes işini yapsın kardesim
sen tasarımını yap ben uygulamamı yapayım
ben sana sormuyom sende bana sorma diyor :)

ama ben eskiden camsil kullanıyordum ve pratik oluyordu fakat camsili fazla kacırırsan yapışması gücleşiyor

benden bu kadar kolay gelsin

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
camsille yapışan bişiyin ömrü azalıyor. Tamam belki daha pürüssüz oluyor olabilir.ama gerçekten bu işi yapıyorsanız pürüssüz yapabilirsiniz. Camsil yada başka bir madde kullanmadan.
Camsil amatör işi. Ve ne yazıkki çoğu kişi bu işi böyle yapıor.
Ben onewayvisionu cam sille yapıştıran bile gördüm :)

venüs

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.venustudio.com
Araç kaplamada "AVERY SURFACE" denilen bi sıvı kullanıyorum. Ama düşünüldüğü gibi komple folyoyu ıslatmıyorsunuz. Sadece kaplama işlemine geçmeden önce özellikle aracın kıvrımlı yerlerine ve cam aralarını bu sıvı ile siliyorsunuz. Bu sıvı elinizin yağını ve araçta bulunan zift parçalarını temizleye yarıyor ve kaplama % 50 daha uzun ömürlü oluyor.
Detaylı bilgi isteyen olursa açıklama yapabilirim.

HaN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yeni bir cast folyo çıkmış folyonun arkasında kanallar varmış hava kabarcığı kalsa bile elinizle folyonun sonuna kadar götürün hava kabarcığı gidiyormuş hemde folyo istediğin gibi oynatabiliyorsunuz herşeeyi ayarladıktan sonra ragle çekilip iş bitiyo saatlerce hava kabarcığı ile uğraşılmıyo tek dezavantajı diğer cast folyolarda daha pahalı olması

reklamıst

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.haberfx.com
arkadaslar arkadas stema spreyinden bahsediyor arac kaplamaya baslamadan once arabaya SIKILIR camsil gibi bir sey SIKILDIKTAN sonra 4 saat icinde arac giydirilmeli yoksa etkisini kaybediyor kabarcik olayinida aza indiriyor yani arkadaslar stena spreyi olmasada olur yapmasii bilenler icin ben arac komple kapliyorum ama kollanmiyorum araci iyice alkolle sildikten sonra kaplamaya basliyorum.

yusufburak

🌱Yeni Üye🌱
ben arac kaplarken kuru montajdan yanayım ıslakta yapısmıyor daha fazla ugrasıyorum kuru kapalı ve 25 derece bi ortam cok ideal malzemeyi istedigin gibi sündürübiliyorsun
ve rahat bıraktıgında düz zeminlerde yani sorunsuz girintili cıkıntılı yerlerde ısıtma tabancasıyla kolayca girebiliyorum tabi bunları yaparken bazı ufak hava boslukları olabiliyor bunları patlatmak süretiyle yok ediyorum aaa bu arada kapladıgınız araclar 3 gün icerisinde yeniden kendiliginden hava boslugu yapıyor müsterinize 3-4 gün sonra gelmesini ve olusan hava bosluklarını alabileceginizi söylerseniz daha kalıcı bi uygulama yapmıs olursunuz yalnız müsteriniz olusan bı hava bosluklarına dokunmasın dokundugunda alması dahada zorlasıyor

saygılar

SADAS

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bu bahsedilen sıvıyı oracalın bi fuarda örnek kaplama işleminde görmüştüm.. kesinlikle cam sil değildi.. uygulanılacak alana sıkıldıktan sonra kenar bölgelerini alkolle silip öyle yapıştırma işlemine başlanıyo.. + bu sıvı sıkıldıktan sonra 15 dakika benlenmesi gerekiyomuş.. gel gelelim bu sıvı nedir nerde bulunur bende öğrenemedim :D kolay gelsin.. bulan varsa yazsada öğrensek...

mendo1111

🌱Yeni Üye🌱
Dostum Senİn HİÇ Ama HİÇ O Şekİlde Bİr Sivi Arstirmasina İhtİyacin Yok Tamamen El Becerİsİ Bİraz UgraŞ Yaninda Folyoyu Geren Adam Al O Siviyi Alacagina Hem BÖylece Oda Ekmek YemİŞ Olsun Ayrica O Sivi Sadece DÜz Zemİnlere Sikiliyor Ve Gİrİntİ Çikintilara Sicrayan Var İsede Sİlİnİyor Yoksa YapiŞtirma İŞİnİ ZorlaŞtirir Haberİn Olsun HİÇ Tavsİye Etmem Onun Yerİne KoŞullarini Bİraz DegİŞtİr Mesela Isi; Isi Olayi Arac Kaplamada Çok Önemlİ
Isinin 20 Derece 25 Derece Arasinda Olmasi İŞİnİ Çok KolaylaŞtiraacaktir Ben Arac Kaplamayi Genelde RÜzgar Ve SoĞuk Havada Yapmama RaĞmen İyİ SonuÇlar Elde Edİyorum Ama Bİrde Gel Bana Sor HerŞeyden Önemlİsİ KoŞul KoŞullarr İyİ İse Kaplama İyİ Olur AraÇ Kaplamada Su Kullanilmaz Bunuda HİÇbİrzaman Unutma GeÇİcİ Kaplamalar Olursa Olabİlİr Ama Hele Hele Kas Folyoda Sakin Deneme Su An Hemen Hemen Ayda En Az 6 Arac Kapliyorum Ama Suyu Yalnizca Temİzlİk Yaptigim Bezİ Islatmak Amcli Kullaniyorum Benİm Sana Demek İstedİĞİm Su KoŞullar Ne Kadar İyİ Olursa Okadar Gzel İŞler Çikartirsin

donie

🌟Usta Tasarımcı🌟
3m ve avery

3m ve avery mamülleri var araç kaplama ile ilgili benim kullandığım avery surface kaplamadan önce zeminde uygulanıor kimileride alkol kullanır ama her halükarda temizllik çok önemli

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
evet sensei dediğin folyo uygulaması fuarda tanıtımını bende inceledim güzel bir olay
fakat henüz türkiyede yok..firmayı aradım bilgi için ocak ayından sonra gelecekmiş.. bekliyoruz çünkü geçen seneki fuarda da aynı böyle bir folyo tanıtımı yapılmıştı oonun arkası nokta nokta idi .. ama nedense bir türlü türkiyeye gelmedi
hem biraz araştırdım bu tür folyoların maliyeti şu an normal kullandığımız cast ın 2 katından daha fazla bakalım bu ne olacak bekliyoruz..

evet fuarda bende inceledim sölediğiniz malzemeyi gerçekten çok kullanışlı ama dediğin gibi ocak ayı geçti hala bilgi alamadık madem satmayacanız ne diye tanıtırsınızki?:disappoint:

EGI-Visuals

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam arkadaslar. 3M in hangi tur malzemesini kullaniyorsunuz? 3M controltac vinyl---3M controltac PRE-MASK mi?Turkiye de arac kaplama icin ne tur malzemelere ihtiyac duyuyorsunuz?Isopropyl alcohol ile yuzeyi temizledikten sonra,temiz bir ortamda altinda hic bir toz,herhangi bir sivi,yada pislik birakmayiniz.Araci kaplama isine gecmeden once ben girintili cikintili yerlere icin liquid glue surmeyi arac kaplami isi bittikten sonra ise diger glue surmeyi ihmal etmiyorum kolay gelsin arkadaslar......

Son düzenleme:

hawfinch_

🌱Yeni Üye🌱
suda sıkalım camsilde sıkalım sprey de sıkalım hepsini denememiz lazım ki işi bilen bilmeyen ayırt edilebilsin...! cast folyoda kullanabilinecek kanıtlanmış gercekten işe yarayan ilaç sayısı bir 3M nin kanal ilacıdır oluklu yüzeylerde kalkmayı önleyen (montajcıya göre değişir) ikincisi de etseyler (okunuşunu yazdım )diye bi ilaç vardır ki buda sadece meges diye tabir edilen aracın alt kısımlarında bulunan pütürlü yüzeye kullanılır . ben bunların dışında bir ilaç kullanmadım kullanmamda ayrıca folyonun altına kullanılan hersıvı yanlış applicasyonda folyonun kalkmasına neden olur ..bunlar bence...

herkese başarılı çalışmalar
saygılarımla

cepcep

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öyle bi sıvı var sadeece girintili bölgeye parmağınızın ucuyla gezdiriyorsunuz, bende arıyorum hiçbi toptancıda bulamadım bulduğumda yardımcı olurum,kesinlikle kuru uygulamanızı tavsiye ederim...herhangi bi sıvı digital baskı kabul etmiyor...

hawfinch_

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle hak veriyorum kaportaya bıcak atıcaksan adamın malına zarar vereceksen bu işi henüz ögrenememişsindir demektir gidip forex sıvama işi yapıcaksın araç kaplama işi bir sanattır ....

hawfinch_

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar yeni bir cast folyo çıkmış folyonun arkasında kanallar varmış hava kabarcığı kalsa bile elinizle folyonun sonuna kadar götürün hava kabarcığı gidiyormuş hemde folyo istediğin gibi oynatabiliyorsunuz herşeeyi ayarladıktan sonra ragle çekilip iş bitiyo saatlerce hava kabarcığı ile uğraşılmıyo tek dezavantajı diğer cast folyolarda daha pahalı olması

arlon dpf 6000 ürünü altında bal petegine benzer bir yüzey var kaparcıgı içinde paylaştırarak yok ediyor ürün fiyatı ise sanırım 3m casttan daha ucuz .

OKC

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar.. Ben araç kaplama eğitimine gitmiştim..o sıvılar renksiz ve esnek yapıştırıcılar.. araç tekrar soyulursa aracı arındırmak mümkün değil o sıvıları bence kullanmayın..aracı temizleme sıvısıyla ya ve cilalardan arındırırsanız.. ve uygun sıcaklık uygun ragle ve malzemeleriyle kaplarsanız sorun çıkacağını sanmıyorum.. tabiiiki cast folyonuzun kaliteside önemli.. prova için mıknatıslar keçe ragle aracı temizleme sıvısı. fön ısıtma aleti.. köşelere bastırma fırçası.. ve ince keskin iğneler.. amerikalılar böyle yapyor saygılarımla..

sivasli1

🌱Yeni Üye🌱
beyler bos camsil siselerinizin icine su doldurup icine birkac damla bebek sampuani dokerseniz folyonuzu istediginiz gibi yerlestirebileceginizi goreceksiniz.
ayrica camsil gibi yapisma omrunude azaltmiyor biz bunu genelde duz zeminlerde uyguluyoruz
bir deneyin
selamlar

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim bildiğim kaplama öncesi yüzey üzerine folyonun kolay pozisyonlanması için stema spreyi kullanmalı
bunun dışında:
- keçeli ve plastik regle
- profesyonel kesici maket bıçağı
- sıcak hava tabancası fön
- bez eldiven
- kağıt band
- etdüsriyel temizleyici
- üzopıroponal saf alkol
- ipliksiz temizlik bezi
- araç parçalarını sökebilmek için el aletleri.
araç kaplamak için gerekli olan malzemelerdir.

Mehmet NAS isimli arkadaşımız gerekli tüm açıklamaları doğru ve yerinde yapmış.
Arkadaşım senin sorduğun sıvının adı stema spreyi. KEsinlikle araç giydirme aplikasyonunda camsil ve benzeri birşey kullanılmamalıdır ve kullanılan folyo mutlaka cast folyo ( tabi ki piyasadaki dandik çin malları değil ) olmalıdır ki daha sonradan başımız ağrımasın. Mehmet Nas 'ın yazdıklarının dışında aplike edilecek folyolar basıldıktan sonra minumum 24 saat bekletilmesi gerekir ve dikkat edilecek bir hususta uygulamanın yapılacağı alan oda sıcaklığında olmalı ayrıca toz ve benzeri şeylerden arındırılmış olmalıdır.

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
arlon dpf 6000 ürünü altında bal petegine benzer bir yüzey var kaparcıgı içinde paylaştırarak yok ediyor ürün fiyatı ise sanırım 3m casttan daha ucuz .

Arlonu bende duydum folyo üzerindeki delikler mikron denilecek kadar küçükmüş ve uygulama çok başarılı oluyormuş. Fakat uygulamanın bittikten sonraki ömrü hakkında şüpheliyim.

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arlonun ürünü ile iki gün önce araç kapladım.hayatımda böyle kolay araç kaplandığını hatırlamıyorum. Kabarcık illaki oluyor ama elinizi sürdüğünüzde kabarcıktan zerre kalmıyor. O malzemeyi 2007 sign fuarında görmüştüm henüz türkiyeye gelmediğini yeni giriş yapacağını duymuştum. Artık girdi. 3m yerine kullanılacak malzeme vede cast. Şiddetle tavsiye ederim