Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

araç kaplama sıvısı

eskicumali

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o dediğiniz sıvılar camsil - bulaşık deterjanlı su - stema sprey ancak düz alanlarda uygun olabilir arkadaşlar bence özellikle bol kanallı araçlarda kuru ve fönlü kaplama daha kolay ve iyidir ama fazla ısıtmayın folyoyu delersiniz mazallah hemde cast olursa aman dikkat.
kolay gelsin

babuba_53

🌱Yeni Üye🌱
araç kaplamada folyo ve aracı suyla ıslatırsanız hem kayma olmaz hemde yapışmada sorun çıkmaz

kocaturk16

🌱Yeni Üye🌱
arac ısı tabancasıyla kaplanır uygun yerlere öğle girilir benim bildiğim zemini ispirtoyla silin ama aracı üstündeki orjinal boyasıyla tozu tutmuyor arac daha iyi uygulama oluyor..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Araç kaplamayla ilgili olarak bir çok arkadaşımız altına camsil sprey vs. sıkmaktan bahsediyor ama ilginçtir ki hiç kimse folyonun bu özelliklere sahip olup olmadığından bahsetmiyor. Araç kaplama temizlikle başlar paradan kaçanlar camsil vs. ile temizler işini gerektiği gibi yapmak isteyenler saf alkol veya alkollü (araca yapışan zift vs. lekelerini temizlemek için) temizlik malzemeleri kullanırlar. Cast folyo dediğimiz araç kaplama folyoları "ıslak yapıştırma" dediğimiz altına çeşitli sıvılar sıkarak yapıştırma metoduna uygun değildir. Altına sıkılan malzeme su dahi olsa malzemenin yapıştırıcısına zararı olur ve dolayısıyla aracın kaplama ömrü kısalır. Herhangi bir çeşit folyonun altına su vs. sıkıldığı zaman sıkılan sıvının yanlardan çıkabilecek şekilde olması gerekir yani yapıştırma işleminin bitmiş sayılması için altında ıslaklık kalmaması gerekir. Araçlarda bir çok girinti çıkıntı olduğu için ıslak yapıştırma tercih edilmez ve cast folyolar için zaten uygun da değildir. En iyi yöntem kuru yapıştırmak ve yapıştırmadan sonra kalan hava kabarcıklarını almaktır. Zaten araç kaplama işi herkesin yapabileceği bir iş değildir (en azından el alışkanlığı ister) eğer bu benim işim diyorsanız abartılacak kadar hava kabarcığı kalmayacaktır. (kullandığı malzemenin özelliklerini bilmeyenlerin yorum yapması komik oluyor sadece)...

halitmax

🌱Yeni Üye🌱
araç kaplarken baştan güzelce yıkıyacaksın sonra kurutacaksın girinti çıkıntı olan yerleri tinerle yada endüstriyel temzleyclerle sileceksn kuru olduktan sonra zemn güzel yapışır arkdaşın demek istediğini anladım arkası tırtıklı oracal folyo var tam cast kava kalsa bile bastrdıında hava kendni dışarı atıyor

boz06kurt

🌱Yeni Üye🌱
ben bu işin ustasıyım.kullanılması gereken ilaç 3M tarafından üretilen Primer adlı üründür.kanallardan ve araç altlarından folyonun geri atmaması için kullanılır.şuan primer 94 diye bir ürün daha çıktı henüz kullanmadım ama eski ürünün çok gelişmiş hali olduğu söylendi bana.dikkat edilecek husus bu ürün kullanılmadan önce zeminin çok temiz olması ve uygulama sonunda uygulanan alanın tekrar ısıtılması.kolaylıklar dilerim

mavimisina

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım öyle birşey var malzeme satıcıları satıyor yalnız bu sıvı biraz daha kolay yapıştırılmasını ve sökülecegi zamanda daha kolay sökülmesini saglıyor. oracal firmasında var. kolay gelsin

evoluzione

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar araç kaplama da ön kaput kenarlarını nasıl yapıyorsunuz içerimi katlıyorsunuz yoksa sadecekeputun üstümü kaplanıyor

metrapolix

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Araç kaplama da cam silme sıvısı genel olarak kullanılmaz zaten çokta gerek yoktur , girinti çıkıntı olan yerlerde ısıtıcı sayesinde esneklik katarak folyoya iyi yapıştırmada bitiyor iş yani el işçiliği iyi olması gerek ..! Sıvıya çok fazla ihtiyaç yoktur kanımca tabi folyo da kalitesi önemli esneme payı yüksek olmalı..!

piebald

🌱Yeni Üye🌱
bu konuyu yeni mi öğrendiniz..,mmm ustalık taslamayın barii,yanlış bilgi adamı idama götürür..

1 - 1.5 cm fazlalık bırakarak folyonu kaput şekline göre kes,kaputu aç,fazlalığı içeri dön..hepsi bu :)

ustaaaa :) kimin çırağıydın yaa :)

grafikseli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kanal ilacı deniyor solvent folyo vinil vs satanlarda oluyor en iisi benim bildiğim 3m in

cewo007

🌱Yeni Üye🌱
mercedes 404 otobüsünü normal folyodan deterjanlı suyla kaplamıştım.mecburiyetten bu şekilde kaplamıştım yanımda işi bilmeyen biri vardı.sonuç olarak oldu ama zemin düz olduğu için ve uzun süreli duracak bir kaplama değildi.

sb_bs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya bu nasıl sacma bı fıkırdır anlamadım yok camsılmıs falanmıs.bune ya arac gıydırmenın b..u cıktı arkadalar arac gıydırmede hıcbır etken sıvı kullanılmaz...ara kaplama sadece tecrube edılerek ogrebnılecek bısey basıt bı yolu yok.... 10 yıldır arac kaplıyourm boyle bısey ılk defa duydummm

tawsancik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cam Sileceğini Yarıya Kadar Boşaltıyorsun Sonra İçerisine Bir Çay Bardağı Deterjan Döküyorsun İçine Suyu Basıp Çalkalıyorsun O Sıvıyı Elde Ediyorsun ;)

nobfb

🌱Yeni Üye🌱
3m surface preparation system sıvısını kullanıyorlar

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben kuru uygulama yapıyorum hiç sıvı duymadım hem pürüssüz cekmek senin elinde hava kabarcığı kalırsada toplu iğneylen alıyoruz. sıvı neyse artık ben bilmiyorum ama bilen varsa banada versin 5 adet araç kaplamam var ve yanlızım :(