Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Araç Kaplamada Kaymaları Önleme

medyaajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
araç giydirmede su kullanımı ilk defa duydum çok saçma bişe mantıksızda ayrıca

lalereklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kullanılmaz arkadasım girintili yelerde osuyu kurutamassın
ha uzerıne sıkacksan eyvallah cızmez ragle daharahat hareket edersın:wink:

tuceng

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. arkadaşım cam sil kullanma derim çıkarken tüm yapışkanını aracın üzerinde bırakır
2. ragle ile hiçbir alakası yoktur.
3. yapıştırmadan önce baskıları bi birleştir bakalım hata baskıdanmı kaynaklanıyo
4. baskıdan kaynaklanıyo ise binme paylarını ii ayarlaman lazım
5. eğer baskıdan kaynaklanmıyosa cast folyo 10 m de 1,5 m esneme özelliğine sahiptir onun için ne soğukta nede sıcakta kapla derim ortalama sıcaklık 15-20 derece ölçüsünde olmalı tüm parçaları aracın üzerinde ayarladıktan sonra yapıştırmaya başla...

elit reklam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bence uygulamadan kaynaklanıyo parçanın tekini yapıştırıp girintilere sokmaya çalışıyosun ve ikinci parçayı yapıştırıyosun ayar tutmaz önce tüm parçaları yapıştırıcan sonra ısıtıcıyla girintilere giricen o zaman kaymaz bi dene camsil flanda kullanmayınn

mendo1111

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım su an secim işleri yoğun olduğu için cok sayıda arac kaplıyoruz ama hemen hemen hiç birinde o şekılde sorun yasamadık sana tavsiyem baskını folyona göre değilde kesitlere göre ayarla bu da nedemek dersen mesela her kapıdan kapıya veya kapıdan arka bitime veya ön uç noktasuna böylece kzymzlzr fark edilme artı olarakta yerleştirmeyi yaparken yapıştırılacak parçayı koyacagınız yerdeki kapı kolu ayna,kanal,lamba gibi seylere dikkat etmelisin ve folyonun ne kadar esneyeceğini iyi bilmelisin ayrıca bir parcayı yapıştırırken ne derece esnettiysen aynı sekılde diğer parçayı da aynı ölçüde esnetmeye dikkat etmelisin

reklamci_38

🌱Yeni Üye🌱
bence rahleden değil arkadşım ; bütün parçaları kağıt bantla tek parça haline getir ve arabanın üzerinde folyonun kenarlarını açarak bir kaç yerinden yapıştır daha sonra yapıştıracaağın ilk parçayı köşeleri tuttrulmuş vaziyette diğer parçalardan ayır ve yanında işaret vur ölçü kaymaması amaçlı . HADİ KOLAY GELSİN

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaslar bu kadar kasmanıza gerek yok folyonun cast olması ve uygulanan ortamın sıcaklığı ön plandadır. Bildiğiniz üzere folyo sıcakta süner, ayrıca baskı sonrası folyonun 24 saat yada daha fazla dinlendirilmesi gerekiyor, eger bunu yapmazsak folyo da sünme olması normaldir. Ayrıca uygulayan arkadaşlar uygulama yaparken, direk uygulama yerine folyo ile uygulancak yer arasına camsil tarzı kaygan bir sıvı dökerse daha düzgün bi uygulama çıkar, özellikle kışın camsil kullanmanızı tavsiye ederin gevrememesi için folyonun...

Ne camsili ya :S
Araç giydirme diyoruz arkadaşım

esmerce

🌱Yeni Üye🌱
slm benım dusuncem cast folyoyu arac uygularken parcaları aynı orantıda cekıp yapıstırmadıgından meydana gelıyor dıye dusunuyorum mesela bırını cok bırını az cekınce bu gıbı sorunlar meydana gelıyor saygılar

hawfinch_

🌱Yeni Üye🌱
ya şimdi anlamadığım camsili altınamı üstünemi sıkıyonuz eğer altına sıkıyo iseniz bu kanalları nasıl yedirionuz o camsille vallaha başka yerde sölemeyin araç giydirmede camsil kullanıoruz die gülerler :) dostum senin sorununa gelince ben folyo yu zemine ölçülü koyduktan sonra yarıya kadar açar elimle aracın üstüne sündürmeden düz bi şekilde yatırıp sonra ragleyi geçiorum bugüne kadarda hiç problem yaşamadım bence sende öle dene

sana katılıyorum hemde değişik şekilde gülerler ama malum benim bi tanıdığım vardı kendini uygulamacı sanan oda o.w.v yi camsille yapmaya çalışıyordu.malum türk insanı :):):)

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
camsil diğer arkadaşların da dediği gibi kullanılmaz girintiler kesinlikle yapışmaz sonra altını kurutacam diye uğraşırsınız kurut kaldır bilmem ne o araç giydirme maf olur zaten püf nokta bir seferde yapacan bitecek yok hava kaldı yok kırıştı falan diye folyo ile kesinlikle oynanmaması lazım yok oturmalarda tabiki sorun çıkar camsili girinti olmayan düz yerlerde bile kullanmak hele ki bu cast folyo ise insanlık dışı :d birde burada kesinlikle el ayarı çok önemli tabiki ilk parçayı yapıştırıken sol elle folyoyo gerdırıyoruz çok değil duz olacak sekılde sag elle raglelıyoruz bıldıgınız gıbı işte olay o sol elde bitiyor. ılk folyodakı ıle ikinci folyodaki tutuş gerginliği aynı olması lazım yoksa ister istemez kayar eger kaydıysa (çok aşırı değilse tabi) ikinci parçayı tam kayan yerıne geldıgımızde ne tarafa kaydıysa aatıyorum yukarı dogru folyoyu getırerek tam bırlesen yerı koayarsınız yukarı çektıgımız için yukarıda bir potluk olacak o potlugu ya keserek yada çok onemlı gorsel yoksa gerdırerek o potlugu atabılırsın

ahmet sarıoğulları

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.asreklam.net
ben cast folyoda camsil kullanılmıyacağını iddaa ediyorum
ve kesinlikle yanlış bir uygulama.kaplamadan önce tamemen poz almak bu problemlerin önüne geçebilir.kaplama üstten aşağı doğru yapılır.arkadan başlanarak rüzgar yönünün
tersine bindirme yapılır.pozlamada acemilik çekiliyorsa üst başlangıç transferle başlanabilir.
tüm işlem uygulandıktan sonra kenar kesimlerinin yapılamasında fayda vardır.
biz şahsen oracal 641'le dahi tek parça doblo ve kango kapladık.
tasarım için vektörel kullanmakta çok olumlu sonuçlar veriyor...herkese kolay gelsin.

ozduman

🌱Yeni Üye🌱
işin baskıdan cıkış yönü de çok önemlidir yapılacak olan baskıda bir parça yan diğeri dik olursa baskı ne kadar net lursa olsun milimetrik kesinlikle tutmaz. yani ek olan parçalar
fire göz etmeksizin aynı açıda baslılması gerekir. hava sıcaklığı değişimi ve solventin etkisinin geçmesi için 24 saat beklenmesi gerektinide unutmayalım.

birde araç ile folyo arasında kesinlikle sıvı madde kullanmayınız. bu araca zarar verir zamanla folyo ile araç arasında kalan sıvı boyada çürümeye neden olur. kullansak bile mutlaka sıvının tamamlen cıkmasını sağlayalım. kaş yaparken göz cıkmasın :)
kolay yapıştırmak içinde piyasada bulunan sprey v.b gibi araç kaplama için üretilen özel mazl. kullanmaya çalışalım..

zigmo

🌱Yeni Üye🌱
1. arkadaşım cam sil kullanma derim çıkarken tüm yapışkanını aracın üzerinde bırakır
2. ragle ile hiçbir alakası yoktur.
3. yapıştırmadan önce baskıları bi birleştir bakalım hata baskıdanmı kaynaklanıyo
4. baskıdan kaynaklanıyo ise binme paylarını ii ayarlaman lazım
5. eğer baskıdan kaynaklanmıyosa cast folyo 10 m de 1,5 m esneme özelliğine sahiptir onun için ne soğukta nede sıcakta kapla derim ortalama sıcaklık 15-20 derece ölçüsünde olmalı tüm parçaları aracın üzerinde ayarladıktan sonra yapıştırmaya başla...

arkadaşımın dedigini aynen yaparsan sorun yaşamazsın.konuyu okudum.camsil vs.ters hareketler.düz zemin olsa eyvallah olur derim.sıkarsın camsili zemine birde 30 luk el cekpası alırsın birazda folyonun üzerine sıkarsın.deyme keyfine:D
gecen 250X120cmlik 50 tane folyoyu 6 saatte kapladım cekpas yöntemiyle :D
o yüzden bu konularda bildigini degilde,okudugunu bilmek lazım.sana tavsiyem
BİLDİGİNİ OKUMA,OKUDUGUNU BİL...SAYGILAR

Servetosp

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ospreklam.com
sevgili arkadaşım camsil kullanmanı tavsiye etmişler işte bu arkadaşlar yüzünden bu sektör
bu hale geldi sakın kullanma yapışkan eminasyonunu bitirir artı cast folyo laminasyon olmadan uygulamak asla doğru değildir ve kapladığın alanda hava sıcaklığı çok önemli rakleyi dik falan demişler onunla alakası yok sadece laminasyon olmadığı için kim kaplarsa kaplasın esner ama sen daha fazla esnetiyorsun sanırım malzemenin kenarlarına kağıt bant yapıştır 1 mm bile esnemez

alkan63

🌱Yeni Üye🌱
yaptığın uygulamaya bağlı ve karşındaki partnerinin sana uyum sağlamasına
bu işi en az iki kişiyle yapmalısın
camsil kullanmalısın diyen kardeşime katılıyorum tabi çok az ve çok dikkatli olman şartıyla
ragle tutmanında payı büyük giydirmede uygulama yapmadan önce uc taraflarını birbirine denk getirip baktınmı hiç? bunun yanında baskının bir parçadan fazla olması halinde parçaların firelerini fazla tutarsan bu sorunla kesinlikle karşılaşmassın

nurreklam

🌱Yeni Üye🌱
ayşa aplam gibi kıvırıp durmayın folyo sizi yönlendirmeyecek????? siz folyoyu yönlendireceksiniz kardeşlerrim. . .?usta işi bu iş

OKC

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben bu işin sertifikasını aldım.. camsil kullanılmaz.. Arlon un seminerine gitmiştim geçen sene.. amerikalı bir uygulamacı geldi.. adam folyoyla resmen oynuyorsu ve işi biliyordu.. mantıken şöyle camsil sürülürse o kuruyana kanalları yapıştırana vs vs 3 günde 1 araç zor kaplanır bence.. yanlış anlamayın akıl akıldan üstündür ama .. görünen köy klavuz istemez herhalde...

EGI-Visuals

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar gercekten cok sasirdim camsil teknigine camsil degil kesinlikle her hangi bir sivi degmemelidir ben genelde Alcohol kullaniyorum temizlemek icin dogrusununda bu olduguna inaniyorum.....

ahmet sarıoğulları

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.asreklam.net

cast folyoda kesinlikle camsil ve benzeri şeyler kullanılmaz
kaplamayıda uygularken arkadan öne rüzgar yönünde bindirme yaparak
gelmelisin kaydırma olayına gelince kesinlikle ilk parçadan sonra poz alınmalı
ve ragle soldan sağa çekilmeli tüm giydirmeyi yaptıktan sonra olukları ısıtıcı ile
yapmalısın sana kolay gelsin yaptıkça elin kırılır.....:rofl: