Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Asp ile Ne Sitesi Yapmak İstersiniz

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
düşündüm taşındım kaşınmadım ama hapşurdum =)

ve dedimki derslere bir site tasarlayarak devam edelim ama ne sitesi olsun buna siz karar verin sonra adım adım birlikte tasarlayalım ve kodlayalım.

Ne dersiniz sizcede hoş olmaz mı?

(anket açmayı düşnüdüm ama anket kısmını bulamadım =)

En Güzeli siz yazın birine karar verelim başlayalım..

ANIL kardeşim demek istediğim haber sitesi, ürün sitesi, köy portalı, emlak portalı, ilan sistemi, emlak sistemi, mini form tarzında bir seçenek belirlersek hem asp ile site yapmayı hemde yazılım giydirmeyi göstereceğim bilmeyenler öğrenecek bilenlerse belki yazılımını geliştiricek belki ilerletecek bundan sonrada verdiğim açık kaynak kodlarıyla herkez asp siteler yapabilecek...

Son düzenleme:

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
güzel düşünce :) biraz daha açarsan konuyu tam olarak kavrayamadım :)

gerçekten süper olur bu :) ee ne zaman başlıyosun

Moderatör tarafında düzenlendi:

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ne yapacağımıza karar verelim başlayalım o yüzden mümkünse herkez ne sitesi yapmak istediğini yazsın

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
haber sistemi yaplaım hep beraber bir kısmını siz anlatın bir kısmını ben alatırım yetişemediğiniz yerde eğlenceli olur

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
asp.net ile yapalım bende destek olayım :) sql server, visual studio, asp.net - ajax :)

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Evet basit bir haber sitesi yapabilirsiniz.Anasayfada resimlerden oluşan bir haber menüsü.(Mynet tarzında.) Üst tarafta menüler sağ yanda kategorilerden seçme haberler olabilir.

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hmm karar verildi galiba ama ben asp taraftarıyım şimdi ilk başladığınızı ve yazılım algoritması adına bir bilginizin olmadığını var sayıyor ve asp.net ile arka planda çalışacak sql server.. connection.. vs ayarları yapamayacağınızı düşünüyorum. bu yüzden önce yazılıma(asp, access), algoritmaya giriş yapalım projelendirelim ve başlayalım diye düşünüyorum ne dersiniz.

Birde ben daha çok basit bir site düşündüm çünkü şimdi 4/4 lük site tasarladık yazdık diyelim siz sadece kodları c/p yaparak alıcak çalıştırmaya çalışacaksınız. yada kaynak kodu çekip editlmekle uğraşıcaksınız.Benim hedefim ise size mantığı anlatmak.

Grafikerler.net Haber Portalı v:1.0 Yazılım Algoritması ve projelnedirmesinide yapıp burada yayınlamak istiyorum.. Yardımcı olacak arkadaşlarda bana özelden yardım etsinler tek elden yapalım siteyi sonra sıkıntı çıksın takipsizlik olmasın istiyorum.

Ve projelendirmeyi yapıp başlayalım bunun için biraz haber sitelerini geziyor size dönüş yapıyorum ;)

bekleyin beni...

Son düzenleme:

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafikerler.net Haber Haber Portalı v:1.0

Kullanacağımız Programlar
• Fireworks / Photoshop / Illustrator / Corel
• Dreamweaver / Frontpage
• Flash / SWiSHmax
• Access

Proje Yazılım Dili Gereksinimleri
• Biraz Zeka ve Düşünce Kabiliyeti
• ISS
• ASP
• Access Veritabanı
• Yazma İzni

Şimdi Arkadaşlar Üsteki Projelendirmenin ardından herkese yol gösterme yapıyorum ve sizi yazılımdan hiç anlamıyor sayıyorum…

Üsteki Programlardan her kategorideki bir programı seçiyoruz benim tercihlerim

• Fireworks
• Frontpage
• Flash
• Access

Şeklinde birde proje yazılım gereksinimlerinde ki maddeleri tek tek anlatacağım. Nasıl kurulur nasıl yazma izni verilir yazma izni kısmını saçma görmeyin çünkü %90 nınız yazma izni veremediği için proje hata veriyor diye şikayet edeceksiniz =)

Birde ben yazılım ağırlıklı projelerle ilgilendiğim için grafik tasarım yönüm çok iyi değildir bu yüzden arayüzü kolay programalr seçtim siz daha iyisinizdir bu konuda siz kafanıza göre programlar seçin ve proje için tayin edin.

Size üsteki maddeler hakkında tek tek bilgi hazırlıycam forumun yazı kısmı baya uzayacak ama idare edin artık..

bu arada taslak görüntü olarak bu şekilde olacak arakdaşlar

proje.png

Son düzenleme:

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeş sen kodları yap ben videolu olarak anlatırım :)

Evde boş bo şoturuyorum nasılsa

her şey grafikerler.net için

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Grafikerler.net Haber Haber Portalı v:1.0

• Fireworks / Photoshop / Illustrator / Corel
• Dreamweaver / Frontpage
• Flash / SWiSHmax
• Access

Proje Yazılım Dili Gereksinimleri
• Biraz Zeka ve Düşünce Kabiliyeti
• ISS
• ASP
• Access Veritabanı
• Yazma İzni

Şimdi Arkadaşlar Üsteki Projelendirmenin ardından herkese yol gösterme yapıyorum ve sizi yazılımdan hiç anlamıyor sayıyorum…

Üsteki Programlardan her kategorideki bir programı seçiyoruz benim tercihlerim

• Fireworks
• Frontpage
• Flash
• Access

Şeklinde birde proje yazılım gereksinimlerinde ki maddeleri tek tek anlatacağım. Nasıl kurulur nasıl yazma izni verilir yazma izni kısmını saçma görmeyin çünkü %90 nınız yazma izni veremediği için proje hata veriyor diye şikayet edeceksiniz =)

Birde ben yazılım ağırlıklı projelerle ilgilendiğim için grafik tasarım yönüm çok iyi değildir bu yüzden arayüzü kolay programalr seçtim siz daha iyisinizdir bu konuda siz kafanıza göre programlar seçin ve proje için tayin edin.

Size üsteki maddeler hakkında tek tek bilgi hazırlıycam forumun yazı kısmı baya uzayacak ama idare edin artık..

bu arada taslak görüntü olarak bu şekilde olacak arakdaşlar

proje.png

ASP.net ile yapılırsa ben de yardımcı olurum :)

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam ozaman şöyle yapalım koca göz kardeşim video işine bir çözüm bulalım ve beraber götürelim bu işi
yanlız blueden kardeşimden bir ricam var eğer mümkünse asp.net ile başka bir uygulama geliştirsin bizde destek olalım takipçisi olalım tabi uygun görülürse böylelikle atıyorum biz haber sitesi blueden kardeşimde ürün sitesi yapar gibi dersler başlar grafikerler.net te artık yazılımda yeni başlayanlara bir yol gösterme ve öncülük yapar sayenzde ne dersiniz

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yarın ben kodlarla ilgili kısımları yapıyorum arkadaşlar :)

asp de veri tabanına bağlanma ekleme gibi kısımları yapıcam. sizler için

video linklerini koyarım . sormak istedikleriniz olursa sorarsınız.

aslında sp.net ile yapmak lazım gelişen teknolojişyi arkadaşlara öğretmek lazım o yüzden bence asp.net de başlayalım bu işe sizlere asp & asp.net de aynı sistemde bir sitenini yapımını videolu olarak anlatıcağım arkadaşlar umarım hepinize bir yarrım olur

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
hocam ozaman şöyle yapalım koca göz kardeşim video işine bir çözüm bulalım ve beraber götürelim bu işi
yanlız blueden kardeşimden bir ricam var eğer mümkünse asp.net ile başka bir uygulama geliştirsin bizde destek olalım takipçisi olalım tabi uygun görülürse böylelikle atıyorum biz haber sitesi blueden kardeşimde ürün sitesi yapar gibi dersler başlar grafikerler.net te artık yazılımda yeni başlayanlara bir yol gösterme ve öncülük yapar sayenzde ne dersiniz

yarın ben kodlarla ilgili kısımları yapıyorum arkadaşlar :)

asp de veri tabanına bağlanma ekleme gibi kısımları yapıcam. sizler için

video linklerini koyarım . sormak istedikleriniz olursa sorarsınız.

aslında sp.net ile yapmak lazım gelişen teknolojişyi arkadaşlara öğretmek lazım o yüzden bence asp.net de başlayalım bu işe sizlere asp & asp.net de aynı sistemde bir sitenini yapımını videolu olarak anlatıcağım arkadaşlar umarım hepinize bir yarrım olur

BLUE_AZ ve kocagöz duyarlılığınız için teşekkürler. Benim web sitesi işlerim var. Dediğim gibi yine de her konuda yardımcı olmaya çalışacağım.(Soru, takılınan noktalar, gereken kod v.b lazım oldugunda ;) )
Beraber hazırlayalım, yanlışları doğruları tartışalım ve eksikleri beraberce tamamlayalım.

Kolay gelsin...

Son düzenleme:

Nanefu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar kesinlikle çok güzel birşey yapıyorsunuz. Bende öğrenmek çok istiyorum.
Anlatımlarınızı kesinlikle takip edeceğim.

Şimdiden kolay gelsin...

(buraya yazmam sorun olursa silebilirsiniz yazıyı.sorun değil:) )

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nanefu ve diğer kardeşlerimde programalrı tedarik etti ise başlayalım

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arakdaşlar az müsade edin halledip dönücem çok yoğunum ama biraz kaliteli anlatımalr oslun istiyorum c/ p ile anlatmak istemiyorum o yüzden az sabredin oldumu

{ bir haber sitesini yazma kapasitesine gelene kadar en kötü 3 ay geçtiğini düşünürseniz sizden az sabır istemem çok normal olsa gerek }

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım sen 1. basamaktan 10.ya atlıyorsun olmaz ki :) kimse bir halt öğrenemez bu şekilde. özel bir kurumda eğitmenlik yaptım oradaki notları burada yayınlasam sorun teşkil edermi bilmiyorum? yönetici arkadaşlar bu konuda bilgi verirseler sevinirim.

öncelikle asp.net nedir ne değildir bahsetmen lazım sondan başa doğru gitmek hiç mantıklı değil. en en önemlisi kesinlikle masterpage üstüne basa basa anlatılmalı. sonrasında class yapıları db'ler vs.

vaktim yok işlerim yoğun yoksa güzel birşeyler hazırlardım. umarım vaktim olur ilgilenebilirim.

kolay gelsin.