Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aylık derginin tasarımları için freelance arkadaşlar arıyoruz.(500 tl )

muzikbaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlan başına 16.5-20 TL. arasında bir bedel biçiliyor.

Bunun karşılığında sıralanan beklentiler: Estetik, yaratıcılık, insiyatif, sorun çözme, -kuvvetle muhtemel- telif bedeli ödenmeyen stock görsel kullanımı, kusursuz Türkçe dilbilgisi kullanımı.

İlanverenin profili incelendiğinde, forumdaki ilk topic'i olduğu görülüyor. Belki başka bir nick ile başka 'topic'lerde açmış olabilir. Bunu geçelim.

Bir "alan razı veren razı, sana ne oluyor" ilanı ile daha karşı karşıyayız.

Bir de bu ilana geri dönen arkadaşlar var. Yazık. Kendilerine yazık, geleceklerine yazık.

Tabii benim görüşüme göre en fazla yazık olan kesim ise buraya ilanveren kişinin yayımladığı dergilere ilanveren şirketler.

Hedefleri var, bunun için bedel ödüyorlar. Markalarının durumlarına göre; konumlandırma, tutundurma, satış/prestij odaklı ilan veriyorlar.

Peki bu ilanları kimler hazırlıyor? İlan başına 15-20 TL. almaya razı olan, grafik ve/veya pazarlama eğitimi olmayan bazı arkadaşlar.

Çarpık yapılanma!

Tümüyle katılıyorum.

+ Bu kadar çok sayıda reklamı tasarımcıya nasıl anlatacaksınız? Müşteri taleplerini, firma kokusunu ! nasıl tasarımcıya aktaracaksınız, düşündürücü. Ve tasarımcılık ayağa düşüyor diye bağırırken emektarlar, bunca kişini kısa bir sürede mesaja cevap vermesi de hayli düşündürücü. Bu kafayla gidilirse 20 tl lere kartvizit te satılır, 100 tl ye broşürlerde. Karşılıklı saygı arkadaşlar, dergi de çıkarsanız, tasarımcı da olsanız. Amaç kazanmaksa, emeğin hakkı ise ve müşteri çıkarlarını korumaksa lütfen şapkalar öne...

Korhan528

🌱Yeni Üye🌱
Bu başlıktaki teklifle ilgilenmeyen arkadaşların, gereksiz yorumlarla benim ve kendilerinin zamanını harcamamalarını rica ediyorum. Zira ülkemizdeki gelir adaletsizliği ve dengesizliği konusu zaten herkesin malumu olmakla beraber, ilgili teklif, bu firmanın gücü nispetinde verebildiği ücreti kapsar. Unutulmamalıdır ki benzer ücretlere ülkemizde birçok kişi malesef bir ay boyunca günde en az 8 saat çalışmakta.
Firmamızın işleyişi, müşterileri ve geleceği ile ilgili endişelerini aktaran arkadaşlar da iş hayatında da bir doğal seleksiyon süreci olduğunu bilmeli ve rahat olmalılar. Bütün bunlardan sonra akıl ve izan yoksunu olduğumuzu düşünen arkadaşlara, sahip oldukları akıl ve izanı üreterek göstermelerini öneriyorum.

Korhan

author

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu başlıktaki teklifle ilgilenmeyen arkadaşların, gereksiz yorumlarla benim ve kendilerinin zamanını harcamamalarını rica ediyorum. Zira ülkemizdeki gelir adaletsizliği ve dengesizliği konusu zaten herkesin malumu olmakla beraber, ilgili teklif, bu firmanın gücü nispetinde verebildiği ücreti kapsar. Unutulmamalıdır ki benzer ücretlere ülkemizde birçok kişi malesef bir ay boyunca günde en az 8 saat çalışmakta.
Firmamızın işleyişi, müşterileri ve geleceği ile ilgili endişelerini aktaran arkadaşlar da iş hayatında da bir doğal seleksiyon süreci olduğunu bilmeli ve rahat olmalılar. Bütün bunlardan sonra akıl ve izan yoksunu olduğumuzu düşünen arkadaşlara, sahip oldukları akıl ve izanı üreterek göstermelerini öneriyorum.

Korhan

Öncelikle nazik, olgun ve bilgi kokan cevabınız için kendi adıma teşekkür ederim. Yaklaşımınıza genel hatlarıyla hak vermekle birlikte Grafikerler.net'in bir forum olması sebebiyle -her ne kadar başlık bir ilan da olsa- karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılması, sizin için zaman kaybı niteliği taşısa da hem ilanverenler verenler hem de grafik tasarımcılar için öğretici olacaktır düşüncesindeyim.

Maksat; "iş hayatında doğal seleksiyona" gerek kalmadan, bilinçli grafik tasarımcıların meslek hayatına kazandırılması.

Yoksa kendi adıma amacım hiçbir zaman bağcıyı dövmek olmaz, olamaz. Üzüm tatlı!

Vasıfsız, kalifiye olmayan, kendi meslek grubunun hakkını korumaktan uzak birçok kişi ve/veya grubun günde 8 saat çalışarak, ay sonunda belirttiğiniz asgari ücreti aldığını hatırlattığınız için de teşekkürler.

Bu durumun, bir grafik tasarımcıyı kapsayamayacağı da ortadadır. Çünkü; yapılan iş bir meslektir ve kalifiye olmayı gerektirir.

Siz de iyi biliyorsunuz ki; ödemeyi taahhüt ettiğiniz bedel ile satın alacağınız iş gücü / ilan tasarımı "nitelikli olmaktan" uzak, günü kurtaracak çalışmalar olacaktır.

Kendi adıma serzenişim size değil, verilen ilana gözü kapalı "lütfen ben yapayım" mantalitesiyle cevap veren 'grafikerler'edir. Sizin de yazdığınız üzere, iş hayatı doğal seleksiyonla bu kişilerin birçoğunu eleyecek. Yaklaşımlarının kaçınılmaz sonucu bu. Yalnız, bu kişiler mesleklerinden elenip; sucu, halıcı, sigortacı, pazarlamacı, bakkal vs. olduktan sonra geriye siz ve nitelikli grafik tasarımcılar başbaşa kalacaklar. Bugün cuzi bedellerle iş yapabileceklerini söyleyen kişiler, gelecekte de bu mesleği sürdürecek olan gerçek meslek erbabının haklarından çalıyorlar.

Problem işte bu. Nasıl bir eğitim aldıkları belli olmayan, program kullanabilmeyi 'grafik tasarım'ı öğrenmek addeden, pazarlama kavramlarından bihaber, vizyonsuz bu kişiler, nitelikli olanların yarınlarını belirsizleştiriyorlar.

Başarılar dilerim.

Son düzenleme:

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Korhan

Geçin bu sözleri bayım. İlan verip yorum almak istemiyorsanız paraya kıyıp ÜCRETLİ sitelerden birine ilan verin. Buraya yazılan her şey yoruma açıktır, adı stünde forum. Yöneticinin mesajlarına bile yorum gelir burda. Bize fırça atacağınıza paraya kıyıp ilan verin biz de iş hayatının doğal seleksiyonunu görelim.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆

Korhan
site kurallarında mı gördünüz konu başlatanının ilgilenmeyeler yazmasın deme hakkına sahip olduğunu? isteyen istediğini yazacaktır biri konu başlatıyor diye o konuyu yönetme lüksü olmadığını anlayın. tepkilerle baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanızda ona göre yani düzenine/kuralına göre davranın. çok eleştirilmişsiniz çok ta haketmişsiniz herkesin bahsettiği mevzulara tekrar ben değinmek istemiyorum.

ayrıca keşke ülkemin vasıfsız, cahil, düşük ücretle çalışanı olmasa herkes aşağı yukarı aynı seviyede olabilse ama değil ne yazık ki uçurum gibi farklılıklar var hepimizin bildiği üzre bu sebep ile kıyas yaparken dikkat etmeli, daha ne kadar basite inderilebilir bu meslek aklım ermiyor artık.

smyrnaweb

🌱Yeni Üye🌱
hastayım böyle beleşçi tiplere. Üç kuruşa insanların emeklerini gasp ederler sonrada üste çıkarlar ve birde şaçma sapan şekilde kendilerini haklı göstermeye çalışırlar :)

imzaci

🌱Yeni Üye🌱
İlginç...
Aylık dergi için 500 tl bütçeye iş yapmak için uğraşan arkadaşları ilginç ve antiprofesyonel buluyorum. Birde yaptırımdan söz ediliyor yani herhangi bir hatada cebinizden çıkacak parayı düşünmüyormusunuz? Gerçekten grafikerlik mesleğini acınacak hale getirdiniz... yazık sadece yazık

can46

🌱Yeni Üye🌱
bu tasarım işi bence artık amele işini dönüyooo arkaşın dedigi bendemi muslıkçu olsaydımm daha çok para kazanırdımm

sertaç80

🌱Yeni Üye🌱
ben sana 700 lira veriyim her ay bu ilanı buradan kaldır. Resmen ölü eşek ariyorsunuz siz. bir de yaptırım uygulayacakmış.. :D şakamı bu ilan

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben sana 700 lira veriyim her ay bu ilanı buradan kaldır. Resmen ölü eşek ariyorsunuz siz. bir de yaptırım uygulayacakmış.. :D şakamı bu ilan

Güzel:) Burada "güldürürken düşündüren" ilanlardan bol ne var...

Kalibresini miheng taşına vursun herkes artık:

Dergi ilanı (advertorial dahil)
-Sadece grafik tasarımı ya da sadece metin yazılması söz konusu ise
-Tasarım bedelinin %50′si uygulanır.
-Ölçü uyarlamalarında, uygulama bedelinin %50′si ödenir.
-Tasarım 1.900 YTL.
-Uygulama 1 tam sayfa 555 YTL.

Kitap, dergi kapağı (ön ve arka yüz)
Tasarım 3.000.- TL
Kitap her sayfa uygulama 45.- TL
Dergi her sayfa uygulama 220.- TL

https://www.ard.org.tr/ard.php?syf=7&g=7

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Sinirlenmedim hiç, sinirlenmiyorum... Herkes kendine,işine ne değer biçer bilemem. Basamak olarak kullanmayı düşündüğünüz insanlar profesyonel olsa bu fiyata "he!" demez. Basamak olarak kullanılan sizsiniz bu durumda... Layığınızı bulunuz efenim...

muzikbaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar, verdiğim örnek zannediyorum yanlış anlaşıldı. Ben asgari ücretle çalışanlarla ilgili örnek verirken, bunu sizlerle bir kıyas konusu yapmak için değil, ülkemizdeki emek/gelir adaletsizliğinin herkesin malumu olduğunu belirtmek için yazdım.
Burasının bir forum olduğunu ve isteyenin istediğini yazabileceğini belirtip, benim daha önce belirttiğim fikirleri beyan etmeye hakkım olmadığını söyleyen arkadaşlar, yarattıkları ironik paradoksun farkına varırlar umarım.

Yaptırımlarla ilgili sorular ve yorumlar geliyor. Bahsi geçen yaptırımlar, bir imla hatası yapıldığı zaman karşılaşılan zararın, firmayla tasarımcı arasında yarı yarıya paylaşılması durumudur. Küçük hatalarda genellikle reklamveren firmanın hoşgörüsüyle sıkıntı yaşanmaz ancak iletişim bilgilerinde hata olduğu zaman ciddi bir zarar oluşmaktadır. Bu çok nadir görülen bir durum olmakla birlikte dikkatli davranarak bertaraf edilebilinir.

Konu başlığındaki teklifi yetersiz bulan arkadaşların gereksiz yorumlarla zaman kaybetmemesini ve değerli vakitlerini üretmek için kullanmalarını rica ederken, yalnızca bir öneride bulundum. Dileyenler diledikleri kadar yazmaya devam edebilirler tabi ki ancak daha önce de belirttiğim gibi, benim firmamın gücü ancak bu ilanda belirtilen rakamı vermeye yetiyor ve bunun bugün için değişme şansı malesef yok.

Ayrıca bu arkadaşlara şu anlamda katılmıyorum; grafikerlik bence temel eğitimin üzerine kendini geliştirmek ve çokca da yaratıcılıkla başarılı olunabilecek, başarı oranı, objektif bazı temel ölçülerin yanında son derece de subjektif olabilecek bir meslektir. Temel bir eğitimden sonra yaratıcılığın ön planda olduğu mesleklerde işin ekonomik boyutunun, ortaya çıkacak işin başarısıyla her zaman doğru orantılı olmayabileceğini düşünüyorum. TRT'nin çok büyük meblağlara hazırlattığı logosunu beğeniyor musunuz bilmiyorum ama ben hiç beğenmiyorum. Bunun yanında Nike'ın 1971'de hazırlanan, swoosh adı verilen logosunu, saati 2$ a anlaştıkları bir grafik öğrencisi toplamda 35$ karşılığında yapmıştır. Yıllar sonra Nike bu logonun başarısı sonucu tasarımcıya firmanın hisselerinden hediye etmiştir. Buna benzer örnekleri yaşamanın küçük bir ihtimal olduğunu bilmekle beraber, bu ilana başvuruda bulunan arkadaşlar ve firmam hakkında, hatta reklamverenlerimle ve geleceğimizle ilgili bu kadar kesin yargılarda bulunan arkadaşlar için de doğru bir örnektir diye düşünüyorum. Profesyonel olmayan kişilerin beni basamak olarak kullanacaklarını söyleyip layığımı bulmamı dileyen arkadaş da buna dahil.

Teklifle ilgilenen arkadaşlar lütfen cv ve portfolyolarınızı

********** adresine gönderiniz. İlgili briefler daha sonra sizinle paylaşılacaktır.

İlginize teşekkür ederim,

Korhan

Kendinize bu kadar güveniyorsanız derginizin pdf halini burada yayınlayacağınıza söz verin! Buyrun hodri meydan !!!

author

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Grafikerlik bence temel eğitimin üzerine kendini geliştirmek ve çokca da yaratıcılıkla başarılı olunabilecek, başarı oranı, objektif bazı temel ölçülerin yanında son derece de subjektif olabilecek bir meslektir." demişsiniz.

Değildir! TRT örneği bir estetik değerlendirmeden öte, politik bir yaklaşım olduğu için yanlış verilmiş bir karşılaştırma örneğidir. O satın almadaki değerlendirme dengeleri farklıydı.

Alaylılığa sıcak bakmakla, kapıları sonuna kadar açmak arasında fark var. Grafik tasarım bir güzel sanatlar disiplinidir ve mutlaka ihtisas eğitimi alınması gerekir.

Ayrıca bölgesel medya sahibi olarak siz, reklamverenlerinizin pazarlama stratejilerinden kısmen, dolaylı olarak sorumlusunuz.

Türkiye'de "pazarlama stratejileri" olarak yönlendirilmeyi beklemeyen sektörel/bölgesel ilanveren neredeyse yoktur. Bu doğrultuda sizin için ilan tasarımlarını hazırlayacak kişinin/grafikerin bir de ekonomi disiplini marketing/pazarlama ile ilişkisi bulunması gerekir.